Alytaus mieste nustatyta nauja transporto priemonių statymo tvarka. Bendro naudojimo keliuose ir aikštelėse, daugiabučių kiemuose draudžiama laikyti mikroautobusus, komercinius automobilius. Kai kurie krovininiai automobiliai iki 3,5 tonos kiemuose taip pat negali būti paliekami nakčiai. Už tai vairuotojai baudžiami.
Ar tikrai? Žinau, kad kai kurie ženklai jiems negalioja, bet kad ant šaligatvio - kažkaip abejoju. Ne visada fotografuodavau stovinčius ant šaligatvio iš abiejų pusių, ir visada Tvarkau Vilnių priimdavo.
Ar neįgalieji gali statyti ant žolės arba šaligatvio?
Dėl vejos nežinau, bet ant šaligatvio atrodo bent anksčiau galėjo. Gi net "Tvarkau miestą" instrukcijoje būdavo nurodyta / atsakymuose pateikdavo reikalavimą, fotografuoti taip, kad matytųsi yra ta kortelė / lipdukai ar ne.
Ar neįgalieji gali statyti ant žolės arba šaligatvio? O jei kokio statybininko automobilį ant šaligatvio nufotkins, manau jam nebus didelių problemų įrodyti, kad jis turėjo leidimą.
Aišku, čia su sąlyga, kad iš viso tokius pažeidimus fiksuos, kuo kol kas abejoju, bet teoriškai galėtų.
Veikiausiai daugeliui miesto vairuotojų yra pasitaikę sustoti, kur tai nelabai galima daryti, taip pat pastatyti automobilį ir dėl vienokių ar kitokių priežasčių nesumokėti už stovėjimą.
Vilniuje tokius pažeidėjus iki šiol paprastai „gaudė“ pažymėtais automobiliais važinėjantys ir specialią uniformą vilkintys sostinės savivaldybės pareigūnai.
Tačiau dar šį mėnesį pradės važinėti ir nežymėtas automobilis, kuris fiksuos pažeidimus niekam net nematant.
Tai bus daroma automatiškai, nuskaitant net po 1 tūkst. automobilių numerių kiekvieną dieną.
Pirma mano žinutė čia, nes įprastai tik užmetu akį į kitų diskusijas.
Susidūriau su man asmeniškai naujiena. Nežinau ar dėl mano nuotraukos padaryto kampo ar ko, bet gavau tokį atsakymą iš Tvarkau miestą.
Atsakymas: Neteisingas žymėjimas, vietų, kur uždrausta sustoti (stovėti) žymėjimas dažomas palei važiuojamosios dalies kraštą arba gatvės bortelio viršuje.
Fun fact, lyg šiol visos kitu rakursu darytos nuotraukos praėjo be jokių problemų ir būdavo pradėtos administracinės teisenos.
Kitaip tariant, tokios, kur matosi tik viršus bortelio ir aišku mašinos valst. nr. ir t.t.
Gal turit kokių minčių? Bandžiau guglinti, bet ten nuotraukose irgi pilnai nudažyti borteliai kaip informacinės nuotraukos.
Komentuoti: