Parašė Strujus
Rodyti pranešimą
Skelbimas
Collapse
No announcement yet.
[KAU] Jungtis per Nemuną Kėdainių gatvės tąsoje
Collapse
X
-
5 per Nemumą ir 3 per Nerį? Kaip Kijevas gyvena su 6 tiltais, Ryga su 4, Gioteburgas 3, Kopenhaga 4? Kažin, ar kuriam Lietuvos miestui trūksta tiltų, abejoju, ar ir Kaune kamščių priežastys per mažas tiltų skaičius.
-
Kijevo situacijos tikrai nežinau ir nieko apie jų problemas pasakyti negaliu. Plius pagrindinė mano mintis buvo ta, kad pas mus tiltų tikrai nėra tiek, kad reikėtų diskutuoti, ar dar vieno reikia.. Ar jam yra lėšų ir kokią geriau parinkti vietą - be abejo. Bet skaičius tikrai nėra didelis.Parašė Lettered Rodyti pranešimą
8 tiltai (6 vien per Nemuną) yra mažai? Kijeve 10 kartų daugiau gyventojų, bet tiltai tik 6.
Ir jokiu būdu 6 vis tiek nesuskaičiuoju
nebent skaičiuojam imtinai nuo HES iki Jurbarko.. Arba nuo Prienų iki Vakarinio aplinkkelio..
EDIT: Na, 5 jau suskaičiuoti realiau
Bet manau, kad HES'as jau kiek per toli kalbant apie miesto centro tiltų apkrovimą. Bet čia tik mano nuomone.
Paskutinis taisė Strujus; 2017.09.25, 14:59.
Komentuoti:
-
Tai tame net abejonės nėra, čia labiau tik įkišau savo nuomonę dėl to, kad mano supratimu dalis žmonių ne tik teigia, kad vieta tiltui yra netinkama (grožį darko), bet to tilto išvis nereikia, nes visko ir taip gana. Na, nebent ne taip supratau komentarus, tada reiškia pasiginčyti su savimi pabandžiauParašė liutass Rodyti pranešimąTai miesto infrastruktura priklauso nuo pinigu. Kiek ju yra, tokia ir infrastrukturos kokybe.
)
Na, du normalaus pralaidumo tiltai šiose vietose labai stipriai nuimtų apkrovą nuo dviejų labai probleminių taškų (Kleboniškio tiltas ir Pilies žiedas su Vilijampolės tiltu ir greičiausiai net Šv. Gertrūdos gatve.)Parašė liutass Rodyti pranešimąBeje, jei viska bus gerai ir sveikas protas nugales, tai sita tilta Kaunas pats pasistatys, o antraji - nuo Silainiu pastatys valstybe, taip stipriai pagerindama situacija su Kleboniskio tiltu.
Komentuoti:
-
8 tiltai (5 vien per Nemuną) yra mažai? Kijeve 10 kartų daugiau gyventojų, bet tiltai tik 6.Parašė Strujus Rodyti pranešimąDabar gal gausis, kad visai nuvemsiu į šoną (prašau tokiu atveju mane pataisyti), bet man susidarė toks vaizdas, kad Kaune apskritai yra per mažai tiltų pagal tai, kiek daug visko, o ypač gyvenamųjų rajonų, Kaune yra į vakarus už Neries ir į pietus už Nemuno. Permetęs 10-15 kiek didesnių miestų vakarų Europoje ir keletą miestų JAV, kažkaip susidariau įspūdį, kad ten yra taip: jei gana nemaža gatvė eina LINK upės, tai jai yra ir tiltas. Kauno centre (be aplinkkelių, kurie nors ir netoli, bet vis tiek jų neskaitau prie centrinės dalies) yra 2-3 tiltai per Nemuną (priklausomai nuo to, ar Panemunės tiltą skiriam prie centro) ir 1-2 tiltai per Nerį (vėlgi, priklausomai nuo to, ar Varnių tiltą skiriame prie centro). Tai geriausiu atveju 5 tiltai per 2 upes.
Pagal tai, kaip atrodo kiti Vakarų Europos (o juk į ją įvairiais klausimais ir bandome lygiuotis) ar pvz. JAV miestai, Kaune turbūt būtų tiltai pratęsiant Šiaurės pr. per Nerį, Kalpoko g. per Nerį, sujungiant Žeimenos ir Baltų pr. per Nerį, ko gero nemaža dalis miestų turėtų dar vieną tiltą, kuris eitų per arba šalia Nemuno salos sujungiant Minkovskių g. su Maironio ar Mickevičiaus gatvėmis, na ir neabejotinai būtų dar vienas tiltas, apie kurį kalbama šioje temoje (pvz. tarp Užnemunės g. ir Brastos g. ar pan.).
Nenoriu temos užkrauti screenshotais, bet galiu garantuoti, kad patyrinėję kitas šalis per google maps suprastume, kad Kaune (beje, taip pat ir Vilniuje) tiltų yra labai nedaug, turint omenyje tai, kad visose upėmis išskirtose miesto dalyse yra daug gyventojų ir kitų objektų. Kaunas tikrai nėra miestas, kuriame yra būtų baisūs kamščiai, bet piko metu neabejotinai visi šie mano įvardyti 5 tiltai yra vienos labiausiai užkrautų miesto gatvių atkarpų ir, manau, tai jau yra ženklas, kad tokių jungčių yra tiesiog per mažai.
Dėl konkretaus šio projekto neturiu stiprios nuomonės, bet apskritai neabejoju, kad daugiau tiltų Kaunui tikrai reikia. Kitas klausimas - kur juos dabar sutalpinti ir iš kur tam gauti lėšų..
Įdomiai čia lyginat, daug kartų didesnius miestus, bet su mažesnėmis upėmis.
Paskutinis taisė Lettered; 2017.09.25, 14:52.
Komentuoti:
-
Beje, jei viska bus gerai ir sveikas protas nugales, tai sita tilta Kaunas pats pasistatys, o antraji - nuo Silainiu pastatys valstybe, taip stipriai pagerindama situacija su Kleboniskio tiltu.
Komentuoti:
-
Tai miesto infrastruktura priklauso nuo pinigu. Kiek ju yra, tokia ir infrastrukturos kokybe.
Komentuoti:
-
Pradėjau nuo didelių Europos miestų kaip Praha, Berlynas, Paryžius (ypač jis), jau aišku nekalbant apie tokias vietas kurios čia buvo aptartos, kaip Čikaga ir pan. Na, bet čia jau aišku šitie pavyzdžiai yra daug didesni (kas pačio teiginio iš esmės kaip ir nepaneigia).Parašė spirit Rodyti pranešimąKuriuos konkrečiai miestus lyginai?
Bet tas pats dažnai matoma ir pagal dydį panašesniuose (nesakau, kad lygiai tokio pat dydžio) miestuose kaip Drezdenas, Briuselis, Hanoveris, Glazgas, kitoje temoje apie Kauną minimas JAV miestas Des Moines (į panašų plotą aplink centrą jame papuola 12 tiltų, kai Kaune - 4), Portlandas, Lionas, Ciurichas, Bernas (ypač pastarieji 3 miestai) ir kt.
Be abejo, yra ir atvirkštinių pavyzdžių, kai ir didesni miestai turi panašų skaičių tiltų, bet mano visiškai atsitiktinio badymo po miestus būdu radau daugiau atveju, kai tiltų yra daug(-iau).
Komentuoti:
-
Dabar gal gausis, kad visai nuvemsiu į šoną (prašau tokiu atveju mane pataisyti), bet man susidarė toks vaizdas, kad Kaune apskritai yra per mažai tiltų pagal tai, kiek daug visko, o ypač gyvenamųjų rajonų, Kaune yra į vakarus už Neries ir į pietus už Nemuno. Permetęs 10-15 kiek didesnių miestų vakarų Europoje ir keletą miestų JAV, kažkaip susidariau įspūdį, kad ten yra taip: jei gana nemaža gatvė eina LINK upės, tai jai yra ir tiltas. Kauno centre (be aplinkkelių, kurie nors ir netoli, bet vis tiek jų neskaitau prie centrinės dalies) yra 2-3 tiltai per Nemuną (priklausomai nuo to, ar Panemunės tiltą skiriam prie centro) ir 1-2 tiltai per Nerį (vėlgi, priklausomai nuo to, ar Varnių tiltą skiriame prie centro). Tai geriausiu atveju 5 tiltai per 2 upes.
Pagal tai, kaip atrodo kiti Vakarų Europos (o juk į ją įvairiais klausimais ir bandome lygiuotis) ar pvz. JAV miestai, Kaune turbūt būtų tiltai pratęsiant Šiaurės pr. per Nerį, Kalpoko g. per Nerį, sujungiant Žeimenos ir Baltų pr. per Nerį, ko gero nemaža dalis miestų turėtų dar vieną tiltą, kuris eitų per arba šalia Nemuno salos sujungiant Minkovskių g. su Maironio ar Mickevičiaus gatvėmis, na ir neabejotinai būtų dar vienas tiltas, apie kurį kalbama šioje temoje (pvz. tarp Užnemunės g. ir Brastos g. ar pan.).
Nenoriu temos užkrauti screenshotais, bet galiu garantuoti, kad patyrinėję kitas šalis per google maps suprastume, kad Kaune (beje, taip pat ir Vilniuje) tiltų yra labai nedaug, turint omenyje tai, kad visose upėmis išskirtose miesto dalyse yra daug gyventojų ir kitų objektų. Kaunas tikrai nėra miestas, kuriame yra būtų baisūs kamščiai, bet piko metu neabejotinai visi šie mano įvardyti 5 tiltai yra vienos labiausiai užkrautų miesto gatvių atkarpų ir, manau, tai jau yra ženklas, kad tokių jungčių yra tiesiog per mažai.
Dėl konkretaus šio projekto neturiu stiprios nuomonės, bet apskritai neabejoju, kad daugiau tiltų Kaunui tikrai reikia. Kitas klausimas - kur juos dabar sutalpinti ir iš kur tam gauti lėšų..
- 1 patinka
Komentuoti:
-
NAUJAS TILTAS KAUNE: Konkursas paskelbtas, abejonės likoParašė liutass Rodyti pranešimąLaukiam Karaliaus riksmo...
http://pilotas.lt/2017/09/18/archite...abejones-liko/
Komentuoti:
-
o 30M € su nugriovimu kainavo ar be ir nepamirškime kad konservatoriai ten griovė ir statėParašė myhorsegallery Rodyti pranešimą
Tilto statymo pilnas biudžetas - 30Meur, lygiai tiek kainavo Panemunės tiltas. Kažko nesupratau, objektai mano supratimu stipriai nevienodi ilgiu ir architektūriniais reikalavimais (tiksliau Panemunės tiltui jų iš viso nebuvo)... Įdomu bus pamatyt kuom tai baigsis.
Komentuoti:
-
Tilto statymo pilnas biudžetas - 30Meur, lygiai tiek kainavo Panemunės tiltas. Kažko nesupratau, objektai mano supratimu stipriai nevienodi ilgiu ir architektūriniais reikalavimais (tiksliau Panemunės tiltui jų iš viso nebuvo)... Įdomu bus pamatyt kuom tai baigsis.Parašė Gator Rodyti pranešimąKaunas skelbia naujojo tilto projektavimo konkursą
http://kaunas.kasvyksta.lt/2017/09/1...vimo-konkursa/
Komentuoti:
-
Kaunas skelbia naujojo tilto projektavimo konkursą
http://kaunas.kasvyksta.lt/2017/09/1...vimo-konkursa/
Komentuoti:
-
Mano asmeniškai tai Ž.Šančiai rytinis tikslas kertant tą vietą, dalis būna nusuka į Kauno pilies/senamiesčio pusę, taip pat link laisvės. al. ir pnš. Didžiausias srautas visada nuvažiuoja ryte tiesiai link Laisvės al,, kita dalis nusuka link Karaliaus Mindaugo pr.Parašė 99 Rodyti pranešimąDabartinė problematinė vieta miesto centre yra Birštono/Gertrūdos sankr. arba kitaip sakant Raudondvario pr. - K. Mindaugo pr./Savanorių pr. jungtis bei P. Vileišio tilto pralaidumas. Klausimas ar naujoji jungtis/tiltas išspręstų esamas problemas, nes jis kiek aš suprantu labiau skirtas būtų apvažiuoti miesto centrą. Įdomu koks kelionės tikslas kertančių senamiestį iš Vilijampolės.
Komentuoti:
-
O kaip jūs įsivaizduojate per kur dar galima patekti į Centrą, Aleksotą,Šančius/Panemunę iš Vilijampolės? Per Varnių gatvę nusileisti į Jonavos ir po to styroti kamštyje prie pilies, nes žiedinėje Jonavos/Šauklių sankryžoje pagrindinis srautas eina Vilijampolės tilto kryptimi? Ta žiedinė sankryža stabdo Jonavos gatvės panaudojimą Centro/Senamiesčio kyptimi
- 1 patinka
Komentuoti:
-
Ypatingai prieš aštuonias rytoParašė nepolitikas Rodyti pranešimą
jų kelionės tikslas, akropolis, arba žalgirio arena.
Komentuoti:
-
jų kelionės tikslas, akropolis, arba žalgirio arena.Parašė 99 Rodyti pranešimąDabartinė problematinė vieta miesto centre yra Birštono/Gertrūdos sankr. arba kitaip sakant Raudondvario pr. - K. Mindaugo pr./Savanorių pr. jungtis bei P. Vileišio tilto pralaidumas. Klausimas ar naujoji jungtis/tiltas išspręstų esamas problemas, nes jis kiek aš suprantu labiau skirtas būtų apvažiuoti miesto centrą. Įdomu koks kelionės tikslas kertančių senamiestį iš Vilijampolės.
Komentuoti:
-
Dabartinė problematinė vieta miesto centre yra Birštono/Gertrūdos sankr. arba kitaip sakant Raudondvario pr. - K. Mindaugo pr./Savanorių pr. jungtis bei P. Vileišio tilto pralaidumas. Klausimas ar naujoji jungtis/tiltas išspręstų esamas problemas, nes jis kiek aš suprantu labiau skirtas būtų apvažiuoti miesto centrą. Įdomu koks kelionės tikslas kertančių senamiestį iš Vilijampolės.
Komentuoti:
Komentuoti: