Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

[VLN] Vilniaus šaligatviai ir pėsčiųjų takai

Collapse
X

• Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

O čia genialaus bortų statymo tradicijų kampelis. Kaip minėjau - yra vietos gražiu lanku nutiesti bortą net nepjaunant blogos buklės medžių, bet ne, kam reikia gražiai tvarkingai daryti...

Click image for larger version

Name:	Vasaros g remontas 6.jpg
Views:	709
Size:	533,1 kB
ID:	2207962

Comment

Parašė spekas Rodyti pranešimą
      Kairėje įvažiavimus nuleidžia iki asfalto lygio, naudoja apvalintus, o ne įžambus bortus, nors brė-iniuose ir pavaizdavau kaip ką daryti, kokius bortus dėti ir taip toliau...

O dešinėje matome kokių šlaitų yra (matote kiek nukasta - buvo daug grunto užbyrėję ant asfalto dėl suprantamų priežasčių). Bortų neplanuoja įrengti...

Click image for larger version Name:	Vasaros g remontas 5.jpg Views:	0 Size:	577,1 kB ID:	2207959
      O čia ir kituose vietose šioje gatvėje kokių bortų reikėtų, kad gatvę nuo grunto apsaugoti? Man rodos ten tik atramos sienelė gelbėtų.

Comment

Parašė MartynasT Rodyti pranešimą

Gal nori į žiniasklaidą nusiųst, kad kiltų truputį šurmulio?
        Žinokit nebeturiu noro daugiau skirti tam laiko. Gal kažkas galėtų tai padaryti. Laisvai naudokite visą mano medžiagą, autoriaus irgi nereikia nurodyti jei nenorite - man svarbu rezultatai.

Comment

Parašė Vinecko Rodyti pranešimą

O čia ir kituose vietose šioje gatvėje kokių bortų reikėtų, kad gatvę nuo grunto apsaugoti? Man rodos ten tik atramos sienelė gelbėtų.
          Atraminės liejamos nereikia. Galima imti kad ir tuos pačius šaligatvių elementus ir iš jų terasuotai formuoti atraminę sienelę. Tai jau pasiteisinusi praktika tiek Pavasario, tiek Paco gatvėse.
          Paskutinis taisė spekas; 2025.06.30, 21:36.

Comment

Vasaros g remonto viražus perdaviau VMS atstovui. Žiūrėsim ar sureaguos. Nieko nesitikiu.

Gavau autoatsakymą, kad jis dabar išvykęs iki liepos 11.

Comment

Paco g 2024 kapitalinio remonto viražai. Esu ne kartą ir sakęs, ir rašęs, ir brėžiniuose atvaizdavęs, kurios perdaviau tiek savivaldybės atstovui, tiek darbų vadovui, kur pavaizduota teisingas šaligatvio įrengimas: šaligatvis turi būti iškilęs bent 5 cm virš grunto. O čia padarė atvirkščiai: ne tik gruntas 5 cm virš, bet dar ir bordiūrą įrengė žemiau asfalto ir dabar per lietų Paco g tekantis vanduo suvažiuoja ant šaligatvio, atsiriekia grunto ir jį išnešioja matote kaip. Prieš kelias dienas jau valė užneštą gruntą, o dabar po lietaus va vėl kaip (fotkinta stovint Paco gatvėje ir žiūrint į Olandų g):

Beje, dešinėje kur žolė, tai jie po darbų atvežė dar žemių ir dar labiau gruntą paaukštino : ).

Dar vienas dalykas - kaip manote kur stovės dviračiai prie taip įrengtų stovų? Teisingai - jie blokuos praėjimą : ).

Parašiau į tvarkaumiesta lt

Click image for larger version Name:	ties Paco ir Olandu sankryza.jpg Views:	0 Size:	375,6 kB ID:	2200913
              Atsakymas
              Dėkojame už pastebėjimus. Informacija yra perduota gerbūvio darbus vykdžiusiai įmonei.
              Atsakingas padalinys
              Infrastruktūros grupė
              Atsakingas padalinys
              Infrastruktūros grupė

Comment

Taip sutapo, kad ėjau Olandų gatve ir Vasaros g rangovą pamačiau. Pasikalbėjau. Sutrumpinta istorija: taip daryti su bortais ir kitais dalykais nurodė VMS atstovas.

Rangovas nors sutiko su esme dėl tiesių bortų, bet kažkodėl bandė teisinti dalį VMS nurodymų. Pvz dėl salos iš bortų aplink stulpą: sako reikia apsauginės zonos. Sakau čia Ds kategorijos gatvė ir dėl susiformavusio užstatymo nėra fiziškai vietos kur dar įrenginėti apsaugines zonas, nes nebus vietos nei pravažiuoti, nei šaligatviams. Sakau, gatvės infrastruktūra neturi derintis prie stulpų, o stulpai turi būti derinami prie infros. Kitokiu atveju mieste išvis infros negalima bus įrenginėti. Tuo labiau, sakau, kad čia sovietmečiu belekur sustatyti stulpai ir neturime tęsti ydingos praktikos. Ironiška, kad toliau gatvėje aplink vieną ar kelis stulpus jau įrenginėti apsauginės zonos nebereikia : )...

Click image for larger version  Name:	Capture.JPG Views:	0 Size:	93,8 kB ID:	2208011

Comment

Klausiu, o ką darysite šioje zonoje? Sako, skalda ir klombos, kad negalėtų parkuoti. Tai sakau, to nereikėtų daryti jei būtų įrengtas bortas tiesia linija (su tuo, beje, sutiko ir pats sakė, kad sakė VMS atstovui). Tuomet būtų galima užpilti žemėmis ir gyventojai galėtų ką nors pasodinti. Sako, o koks skirtumas ar skalda su klombomis ar juodžemis? Jau suprantu, kad mala š, kalba tai kas jam patogu, kad issisukti. Sakau jūs nematote skirtumo tarp skaldos ir juodžemio? Sako ne. Klausiu, kur galima sodinti augalus - juodžemyje ar skaldoje. Sako nesvarbu. Tai sakau, jūs sodinate skaldoje? Klausia kaip suprast? Sakau, aišku...
                  Sako, o koks skirtumas klombos su skalda ar juodžemis? Sakau aš jums ką tik paaiškinau, ar jūs klausote? Žiūri keistu žvilgsniu...

Click image for larger version  Name:	Capture.JPG Views:	26 Size:	99,4 kB ID:	2208016
                  Paskutinis taisė spekas; 2025.07.01, 13:53.

Comment

Dėl šulinių. Sakau, o tai šulinius čia apeidinėsite su bortais? Sako taip. Kuria puse, negi į asfalto pusę (specialiai taip klausiu, nes tokio briedo esu prisiklausęs tiek iš VMS, tiek iš rangovų, kad negali tikėtis kokių nesamonių prišnekės). Sako, nu ne, į žaliąją zoną. Sakau, o kam? Sako taip reikia, nu visur taip daroma. Sakau, jums to net nereikėtų daryti jei būtumėte šulinius apėję tiesia linija su bortais. Sako negalime, nes asfaltas per siauras. Sakau, mes ką tik apkalbėjome kodėl jums reikėjo bortą stumti, daugiau nebesikartosiu (o reikėjo nes padarė tą genialią salą apie stulpą). Sakau, o kaip su šaknimis. Sako, (laikykitės) jų čia nėra. Atsikvošėjęs ką išgirdau, sakau, a, supratau, medžių čia irgi nėra, suprantu kokie žaidimai žaidžiami. Sako jokių žaidimų aš nežaidžiu.

Ironiška, kai kalbėjome dėl kitų gatvės darbų kitose jos vietose rangovas ne kartą sakė čia net šaligatvį nežinome ar galėsime keisti, nes šaknis gali užkabinti...

Click image for larger version  Name:	Capture2.JPG Views:	0 Size:	72,9 kB ID:	2208020

Click image for larger version  Name:	Capture.JPG Views:	0 Size:	107,1 kB ID:	2208019

Comment

Esu dėkingas, kad rangovo žmogelis bent eina į kalbas, priešingai nei jo kolega, kuris priėjęs pasakė, kad čio maždaug nori, mes tik vykdytojai (pritariau jam 100% ir jis nuėjo). Padėkojau rangovo atstovui, kuris su manimi bendrauja, padaviau ranką, ir sakiau, supraskite, aš jums nieko blogo nenoriu, kalbu piktu tonu, nes baigėsi kantrybė, ir kritika yra ne jums skirta, nes suprantu, kad jūs tik vykdytojas (žinoma už jo š malimą, išsisukinėjimą ir melavimą nuo atsakomybės jo neatleidžiu). Pasakiua, kad esu dėkingas, kad bent parodote iniciatyvą bandyti paprotinti VMS atstovą, bet man jau kantrybė trūko dėl miesto niokojimo. Išsiskyrėme gražiuoju nors ir liūdnokai jausdamiesi.

Comment

Prisiminiau dar vieną įdomų dalyką. Šiandien ir prieš kelias savaites Vasaros g rangovas yra sakęs, kad vienokį ar kitokį sprendimą nemažiau kaip dvejose Vasaros g vietose jie priėmė, nes ant jų (VMS atstovo ir matomai rangovo) rėkė labai piktos bobulytės. Tai, sakau rangovui, infrastruktūra neturi mieste būti įrengimėjama pagal isteriškų ir nekompetentingų žmonių šaukinius. Su tuo rangovas sutiko, bet matomai pritarimas tik ir lieka galvose, nes abiem atvejais konkrečiai parodė kur ir kaip buvo priimtas sprendimas daryti infrą ir jų įgyvendinimas atitinka vienas prie vieno tai ką ant jų, anot ranogovo, šaukė tos bobolytės... Beje, kaip supratau iš rangovo, VMS atstovas irgi klauso tokių isterijų, nes rangovas papasakojo kokį sprendimą priėmė VMS atstovas po bobbulyčių šaukimo ant jo. Žodžiu...

Comment

Prisiminiau dar vieną įdomų dalyką. Šiandien ir prieš kelias savaites Vasaros g rangovas yra sakęs, kad vienokį ar kitokį sprendimą nemažiau kaip dvejose Vasaros g vietose jie priėmė, nes ant jų (VMS atstovo ir matomai rangovo) rėkė labai piktos bobulytės. Tai, sakau rangovui, infrastruktūra neturi mieste būti įrengimėjama pagal isteriškų ir nekompetentingų žmonių šaukinius. Su tuo rangovas sutiko, bet matomai pritarimas tik ir lieka galvose, nes abiem atvejais konkrečiai parodė kur ir kaip buvo priimtas sprendimas daryti infrą ir jų įgyvendinimas atitinka vienas prie vieno tai ką ant jų, anot ranogovo, šaukė tos bobolytės... Beje, kaip supratau iš rangovo, VMS atstovas irgi klauso tokių isterijų, nes rangovas papasakojo kokį sprendimą priėmė VMS atstovas po bobbulyčių šaukimo ant jo. Žodžiu...
                          O tai nėra galimybės rašyti skundą priešingai: buvo projektas su konkrečiais sprendimais, bet be pagrindimo pakeista kitokiais?

Comment

Parašė Riedutis Rodyti pranešimą

O tai nėra galimybės rašyti skundą priešingai: buvo projektas su konkrečiais sprendimais, bet be pagrindimo pakeista kitokiais?
                            Patikslinkit ką vadinate projektu? Tokio kaip oficialaus projekto kaip suprantu nebuvo. Buvo tik mano daryti brėžiniai ir rangovas sau irgi kažkiek pasibraižęs, bet jo pabraižymai kaip suprantu yra skirti koordinuoti žmonių darbą tik rangovo vidinėje komunikacijoje tarp savo darbuotojų. Čia darbai eina po legendinio paprastojo remonto šydu.
                            Paskutinis taisė spekas; 2025.07.01, 19:07.

Comment

Skundas „remontas atliktas ne pagal mano piešinukus“ atrodytų absurdiškai.

Comment

Esu dėkingas, kad rangovo žmogelis bent eina į kalbas, priešingai nei jo kolega, kuris priėjęs pasakė, kad čio maždaug nori, mes tik vykdytojai (pritariau jam 100% ir jis nuėjo). Padėkojau rangovo atstovui, kuris su manimi bendrauja, padaviau ranką, ir sakiau, supraskite, aš jums nieko blogo nenoriu, kalbu piktu tonu, nes baigėsi kantrybė, ir kritika yra ne jums skirta, nes suprantu, kad jūs tik vykdytojas (žinoma už jo š malimą, išsisukinėjimą ir melavimą nuo atsakomybės jo neatleidžiu). Pasakiua, kad esu dėkingas, kad bent parodote iniciatyvą bandyti paprotinti VMS atstovą, bet man jau kantrybė trūko dėl miesto niokojimo. Išsiskyrėme gražiuoju nors ir liūdnokai jausdamiesi.
                                O jūs susiję kažkuo su miesto plėtra/architektūra darbine prasme ar tiesiog paprastas civilis esat? Aš tiesiog bandau suprast, kaip veikia tokie dalykai. Aišku niekas nedraudžia prieit pasikalbėt su žmonėm, bet įdomu paprasčiausiai, kaip vyksta šitas exchange'as.

Comment

Mano veikla privačiame sektoriuje, su valstybės biudžetu, institucijomis nesu niekaip susijęs, jokių kontraktų ar dar kokių ryšių neturiu. Išsilavinimas statybų srityje.

Mano įsitraukimas į šiuos procesus vyksta natūraliai - man įdomu infrastruktūra, miesto vystymas, sklandus susisiekimas, estetika ir susiję dalykai. Taip pat norisi, kad bent aplink mano namus gatvės būtų nors kiek padoriau sutvarkytos. Jei klausiate kaip užmezgu kontaktus, tai jau esu pasakojęs: pasikalbu su gatvės darbuotojais, pakontaktuoju įvairiais viešai prieinamais savivaldybės kontaktais, jie suveda tai su rangovu, tai su savivaldybės atstovu atsakingu už darbus konkrečioje gatvėje, taip ir išsivysto bendravimas. Ši veikla yra mano hobis.
                                  Paskutinis taisė spekas; 2025.07.02, 10:51.

Comment

Kalbant apie brėžinius, kiek rangovas man rodė, tai jo ir mano brėžiniai sutampa didele dalimi tose vietose kurias mačiau. Tik deja matyt yra skirtumai tose vietose kurias rodau pranešimuose aukščiau ir tai būtų nenuostabu, nes rangovas matomai parengs brėžinius pagal tai ką jam uždavė daryti. Šito iki galo nežinau, bet logiška būtų.

Comment

Pagalvojus plačiau - kas formuoja infrastruktūros įrengimo principus miesto mastu? Nemanau, kad tai prasideda Infrastruktūros skyriaus pvz vadovo lygmenyje, spėju nurodymai ateina iš aukščiau?

Pasvarstant kokie infros remonto ir įrengimo principai galėtų būti užduoti, manau gera pradžia būtų tokios ar panašios formuluotės:
                                      - Mieste infrastruktūra, kuri neatitinka STR, šiuolaikinių susisiekimo rekomendacijų, remontuojama gatvės elementus įrengiant taip, kad atitiktų STR, susisiekimo rekomendacijas.

Tokia formuluotė ne tik atlaisvintų rankas savivaldybei veikti be jokių projektų, bet ir nebūtų reglamentų ir įstatymų pažeidimas, nes laikomasi STR, neišeinama iš gatvės kaip statybų objekto ribų.

Senamiesčiui galėtų būti reikalavimas daryti rengiant projektus ir juose suprojektuojama šaligatvių ir eismo dalių aukščių sulyginimas, lietvamzdžių pajungimas į nuotakynę ir tt., arba be projektų, bet tuomet remontuojant privaloma įgyventinti aukščiau aprašytus reikalavimus jei tai nekenkia paveldui. O ar tai yra paveldas turi būti įrodymai ir jie turi būti iki 1940 m - tai yra, tai, kas įrengta po 1940, nebėra traktuojama kaip paveldas.

Comment

Patikslinkit ką vadinate projektu? Tokio kaip oficialaus projekto kaip suprantu nebuvo. Buvo tik mano daryti brėžiniai ir rangovas sau irgi kažkiek pasibraižęs, bet jo pabraižymai kaip suprantu yra skirti koordinuoti žmonių darbą tik rangovo vidinėje komunikacijoje tarp savo darbuotojų. Čia darbai eina po legendinio paprastojo remonto šydu.
                                        Ok, jei "remonto" būdu, vis tiek mano lūkestis yra toks, jog remonto darbai būtų standartizuoti ir aprašyti techninėje specifikacijoje (rangos darbų pirkime). Nejaugi tiek daug laisvės paliekama rangovui savo nuožiūra interpretuoti ir darbus atlikti..?

Comment

Parašė Riedutis Rodyti pranešimą

Ok, jei "remonto" būdu, vis tiek mano lūkestis yra toks, jog remonto darbai būtų standartizuoti ir aprašyti techninėje specifikacijoje (rangos darbų pirkime). Nejaugi tiek daug laisvės paliekama rangovui savo nuožiūra interpretuoti ir darbus atlikti..?
                                          Man atrodo rangovas/ai, kaip beje ir patys man sakė ne kartą ir ne viename objekte, daro tik VMS atstovo nurodymus. O VMS atstovui/ams, kiek rodo mano patirtis, laisvė yra beveik neribota. Tai ir atsispindi tokios, pavadinsiu dosniai, interpretacijos darbuose.

Comment

Working...
                                          X