Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Šviesoforo lentelė su žalia rodykle

Collapse
X

• Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

Parašė vytgri Rodyti pranešimą

Šita tema galima daug diskutuoti ir trolinti oponentus Pamenu, kai Skvernas stūmė žalių rodyklių naikinimą, vienas kertinių jo argumentų buvo "jokiose vakarų šalyse tokių rodyklių nėra, ir čia nesąmonė". Apie tai, kad pvz JAV pagal nutylėjimą galima sukti per raudoną į dešinę (jei nekabo "NO RIGHT TURN ON RED") - Skverno niekas nesiteikė informuoti (arba jis pats nutylėjo tyčia). Dažnai būnu už Atlanto, ir vairuoti ten vienas malonumas. Galimybė visada sukti dešinėn (nelaukiant žalio šviesoforo signalo) akivaizdžiai daro eismą sklandesnį ir smarkiai mažina kamščius. Taip, visada yra plot twist, kad tie patys sukantys kartais ignoruoja/nemato pesčiųjų arba neįvertina eismo intensyvumo, dėl ko nutinka skaudžių nelaimių. Bet come on - tada gal aštrius peilius namie uždraudžiam, ir niekas nesusižalos? Tokia ar panaši naudos/žalos analizė visada oponentus padalina į aršias puses, nes kiekvienas balansą tarp saugumo/patogumo supranta skirtingai.
    Nors aš pats linkęs palaikyti tokį modelį, kaip siūlo Neimantas - bet pilnai suprantu ir tokio sprendimo oponentus. Višta ar kiaušinis?
    Man teko pagyventi už Atlanto ir dažnai kai kurs nors eidavau toliau nei 100 m būdavau vienintelis einantis gatve žmogus arba ir pats neidavau nes infrastruktūra išdėliota taip kad pėsčiom pasiektum tašką už 200 m turi nueiti 2 km aplinkui, tame tarpe ir palei „greitkelį“ siauručiu šaligatviu viaduku su tinkline tvora kaip iš šiukšlyno kokio. Karta su žmona stūmėm dukros vežimėlį, tai mašina sustojo paklausti ar mums viskas gerai. Šitas buvo einant link kotedžo ar universiteto campuso kertant teritoriją tarp dviejų gatvių (ta prasme ne kokiam kaime middle of nowhere).

Ką noriu pasakyt kad bepigu JAV sukti į dešinę per raudoną kai ten nėra pėsčiųjų nes visa infrastruktūra yra fizinis barjeras vaikščiojimui (there is no walking, kaip man nuolat aiškindavo kolegos kai iš įpročio sakydau eisiu/einam kur nors). Tai tikrai nei sektinas pavyzdys, nei joks malonumas, nebent niekur nejudi be mašinos.

Comment

Working...
    X