Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

[VLN] Vilniaus infrastruktūros projektai

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Parašė SoulMulticast Rodyti pranešimą
    Idomu kokie amziaus apribojimai naudojamiems statybu projektams?
    Pačių projektų amžius nelabai ribojamas. Projektavimo sąlygos galioja berods 2 metus, per tą laiką reikia suprojektuoti ir gauti leidimą statybai. Po to jau žiūri, kiek galioja leidimas. Kažkuriuo momentu jo galiojimas išvis nebuvo ribojamas. Dabar berods galioja 10 metų.
    P.S. beje, perėjos rodos irgi bus nusileidžiant į asfalto lygį, vietoje pakilių? Netgi ir nusukimuose į kiemus?
    Paskutinis taisė Ginthus; 2019.03.14, 07:29.

    Comment


      Kad dabar jau nebeaišku niekas... jeigu projektą taisė, tai gal pataisė ir šituos dalykus (nors labai abejoju).

      Comment


        Tikrai duodu nukirst nieko jie ten netaise. Duok Dieve bus nuleisti bortai ir akluju vedimo takeliai, kurie bent jau sitoje vietoje prie senu kapiniu, kur lankosi daug senyvo amzaius zmoniu, tikrai reikalingi. Akluju takeliu irgi nelabai projekte matau, tai jauciu arba nedes, arba sudes "rankiniu valdymu" kai prorabas stoves ir sakys "dedam cia".

        Comment


          Lenkai kurs trimatį Vilniaus modelį https://madeinvilnius.lt/naujienos/l...lniaus-modeli/ .
          Siekiant efektyviau planuoti Vilniaus plėtrą ir naujus projektus, bus sukurtas trimatis sostinės modelis – savivaldybė šią savaitę pasirašė 117 tūkst. eurų vertės sutartį su tokio modelio sudarytoja Lenkijos įmone „MGGP Aero“. Pasak savivaldybės administracijos vadovo Povilo Poderskio, trimatis modelis bus naudojamas miestui planuoti ir projektuoti, internete bus galima matyti ne tik esamą miesto vaizdą, bet ir priešprojektinius pasiūlymus. „Mes jį naudosime miesto planavimui, projektavimui, galėsime sudarinėti miesto panoramas, vertinti, kaip atrodo ir įsipiešia nauji pastatai į tas panoramas“, – BNS sakė P. Poderskis.
          „Mums labai svarbu, kad iš visų keturių pusių gausime visą aplinką ir informaciją, tai bus naudojama analizuojant ir projektuojant savivaldybės infrastruktūrą, įvairius pastatus, taip pat identifikuosime pakankamai nemažai problemų, susijusių su dabartine infrastruktūra“, – pridūrė jis. Pagal sutartį „MGGP Aero“ paslaugas teiks iki 2020 metų gegužės, o 3D modelį planuojama turėti šią vasarą. Pasak P. Poderskio, ateityje sistemą ketinama tobulinti.
          „Perspektyvoje bus galima visus kelio ženklus tokiu būdu suinventorizuoti ir priimti dėl jų vienokius ar kitokius sprendimus. Jei kalbame apie šaligatvių kokybę, mums būtų gerai sužinoti, kiek ir kur stovi tokių kliūčių. Tai mes nuskenuojame tą miestą ir tas vietas identifikuodami galime sistemiškai šalinti, tvarkyti“, – teigė P. Poderskis. Šiuo metu trimatį miesto modelį turi Panevėžys.
          Nepirk iš Decathlon, Philips, Nestle, KraftHeinz, Viada, Vičiūnų, Volfas Eng, Procter & Gamble / Gillette
          Toblerone, Milka, Dirol, Halls (Mondelez International), Hellmann's, Heineken, Mars, PepsiCo

          Comment


            Projektuojama Gilužio g. nemaža atkarpa: https://citify.eu/giluzio-g-i-etapas/

            Comment


              Parašė Creatium Rodyti pranešimą
              Projektuojama Gilužio g. nemaža atkarpa: https://citify.eu/giluzio-g-i-etapas/

              Kaži ar kiek nors išvis vertinga šita atkarpa be pilnaverčio sujungimo su Taurupės gatve.
              Lietuva visiems.

              Comment


                Na... vertinga tiek, kad jau bus trečdalis visos gatvės nutiesta. Projektavimas yra duota užduotis "Gilužio rivjeros" statytojams. Dėl statybų finansavimo nežinau.

                Comment


                  Įdomi situacija Santarų klinikų vietoje:

                  Dumalakas A.
                  Medicinos miestelį Santariškes užgulė bėdos – žurnalistas tai patyrė savo kailiu
                  https://www.lrytas.lt/bustas/nekilno...ailiu-9686211/

                  Vienas geras dalykas visgi ten įvyks:

                  Taip bus nebeilgai, nes artimiausiu metu automobilių stovėjimas bus uždraustas visoje Santariškių bei P.Baublio gatvėse. Tad nori nenori vairuotojams teks ieškoti nepatogaus įvažiavimo į aikštelę iš Molėtų plento ir kulniuoti pėsčiomis link gydymo įstaigų.
                  Ar čia kartais nėra tas efektas, kai nutiesi kelią ir iš esmės padidini eismą ar pastatai pakringą ir provokuoji automoblizaciją iki beprotybės.

                  Comment


                    Neblogos barikados, manau, aišku kodėl.
                    https://www.google.lt/maps/@54.75315...7i13312!8i6656
                    ♚ streetskins.eu/vilnius-city-cycling-map-by-road-surface ♚

                    Comment


                      Jo... vienam pažįstamui subraižė mašiną toje teritorijoje. Buvo pastatyta tvarkingai gatvės šone (kur ir kiti stato), lyg ne po draudžiamu ženklu.

                      Comment


                        Ziuriu 2012 google nuotraukas ir stebiuosi kiek padidejo masinu per 7 metus. Uch nelengva bus juos visus sukist atgal i VT.. sekmes skatinant automobilizacija toliau

                        Comment


                          Čia gal labiau į temą:
                          Parašė Creatium Rodyti pranešimą
                          Projektuojama Gilužio g. nemaža atkarpa: https://citify.eu/giluzio-g-i-etapas/

                          Išsiunčiau tokius siulymus. Kas dar nerašė, galit ir šituos suminėti:

                          Naudojuosi teise pateikti pasiūlymus apie numatomą Gilužio gatvės atkarpos nuo Pilaitės pr. iki ir ties žemės sklypu (kadastro Nr. 01010/0167:2136) Vilniuje, projektavimą.

                          Sankryžoje iš Pilaitės pr., Zujūnų g. ir Čekoniškių g. pusių projektuojama po dvi eismo juostas su neapsaugotais kairiais ir dešiniais posūkiais, kai ta pačia juosta leidžiamas ir posūkis ir važiavimas tiesiai. Tai neatitinka prisijungimo prie susisiekimo komunikacijų sąlygų, kur reikalaujama suprojektuoti papildomus šviesoforus kairiesiems ir dešiniesiems posūkiams. Taip pat toks eismo krypčių išdėstymas nėra rekomenduojamas, bei skatina nesaugius manevrus tarp juostų, apvažiuojant sukančiuosius, o taip pat neleidžia kitiems eismo dalyviams tinkamai suprognozuoti tokių eismo dalyvių veiksmų. Siūlau išskirti bent po vieną atskirą juostą tik kairiems posūkiams.

                          Zujūnų gatvėje ir Čekoniškių gatvėje suprojektuotas pirmos eismo juostos užbaigimas kartu su išvažiavimu iš viešojo transporto stotelės. Toks sprendimas sukurs papildomas konfliktines situacijas, nes sunku greitai nustatyti pirmumo teises. Siūlau suprojektuoti eismo juostos pabaigą ir išvažiavimą skirtingose vietose.

                          Prie perėjų nėra taktilinių dangų silpnaregiams. Tai neatitinka prisijungimno prie susisiekimo komunikacijų sąlygų, kur reikalaujama numatyti silpnaregių pėsčiųjų garsinius signalus. Siūlau suprojektuoti taktilines dangas silpnaregiams visuose susikirtimuose, įskaitant su dviračių taku.

                          Gilužio gatvėje ties piketu 1+00 suprojektuotas pėsčiųjų tako ir dviračių tako susikirtimas smailiu kampu. Toks susikirtimas nėra saugus nei pėstiesiems, nei dviratininkams, nei silpnaregiams. Siūlau suprojektuoti susikirtimą statesniu kampu, iškreivinant ir dviračių taką. Iškreivinimą galima suderinti su D kategorijos Padekaniškių gatvės kirtimu, dviračių taką pagal rekomendacijas pritraukiant prie važiuojamosios dalies arba atitolinant nuo jos.

                          Pėsčiųjų ir dviračių takams kertant D kategorijos Padekaniškių gatvę ir toliau esantį įvažiavimą į gyvenamųjų namų kvartalą, suprojektuota asfalto danga gatvės lygyje su bortais. Siūlau suprojektuoti atitinkančius rekomendacijas pakeltus susikirtimus be bordiūrų.

                          Vietose, kur leidžia sklypų ribos, siūlau pagal rekomendacijas fiziškai atskirti pėsčiųjų taką nuo dviračių tako želdinių juostomis, kad sumažinti konfliktinių situacijų tikimybę tarp pėsčiųjų ir dviratininkų.

                          Comment


                            Vilniaus miesto savivaldybė paskelbė Giedraičių gatvės rekonstrukcijos darbų pirkimą. Daug nenagrinėjau, bet panašu, kad numatytas vienpusis eismas, dvirtakis ir pėsčiųjų takai iš abiejų gatvės kraštų, tvoros, apželdinimas bei mažoji architektūra.

                            Nuoroda į pirkimą: https://cvpp.eviesiejipirkimai.lt/No...ls/2019-677506

                            Comment


                              Tai vienas pirkimas jau buvo. Turbūt neatsirado norinčių dirbt?

                              Comment


                                https://www.delfi.lt/verslas/transpo....d?id=80723643
                                Brolių Grimų pasakos ;nei vienas projektas nebus įgyvendintas ,apie Mykolo Lietuvio gatve išvis nėra ka kalbėti .Straipsnis 2016 metais -"Be to, pietinėje miesto dalyje – Minsko plento, Žirnių, Liepkalnio gatvių sankryžą – norime padaryti dviejų lygių. Šio projekto statybos darbus norėtume pradėti 2017 metais“, – pasakojo R. Šimašius."


                                Comment


                                  Parašė Soprano Rodyti pranešimą
                                  https://www.delfi.lt/verslas/transpo....d?id=80723643
                                  Brolių Grimų pasakos ;nei vienas projektas nebus įgyvendintas ,apie Mykolo Lietuvio gatve išvis nėra ka kalbėti .Straipsnis 2016 metais -"Be to, pietinėje miesto dalyje – Minsko plento, Žirnių, Liepkalnio gatvių sankryžą – norime padaryti dviejų lygių. Šio projekto statybos darbus norėtume pradėti 2017 metais“, – pasakojo R. Šimašius."
                                  Tai dalis naujos strategijos. Mokslininkai ir progresyvioji visuomenė nusprendė, kad privataus transporto srautai sostinėje iki 2030 metų privalo nukristi 40%, taip kad būtinybė tiesti gatves automobiliams atpuola. Be to gali būti pertvarkomos/naikinamos mažiau apkrautos gatvės.

                                  Comment


                                    Parašė Soprano Rodyti pranešimą
                                    https://www.delfi.lt/verslas/transpo....d?id=80723643
                                    Brolių Grimų pasakos ;nei vienas projektas nebus įgyvendintas ,apie Mykolo Lietuvio gatve išvis nėra ka kalbėti .Straipsnis 2016 metais -"Be to, pietinėje miesto dalyje – Minsko plento, Žirnių, Liepkalnio gatvių sankryžą – norime padaryti dviejų lygių. Šio projekto statybos darbus norėtume pradėti 2017 metais“, – pasakojo R. Šimašius."
                                    Esminis žodis NORĖTUME pradėti, bet sugebėjimai atlikti yra visai kas kita. Liežuviu malti š..ą 2016 metais yra lengviau nei atlikti konkrečius didelius darbus
                                    https://www.delfi.lt/verslas/transpo....d?id=70163072
                                    Nepirk iš Decathlon, Philips, Nestle, KraftHeinz, Viada, Vičiūnų, Volfas Eng, Procter & Gamble / Gillette
                                    Toblerone, Milka, Dirol, Halls (Mondelez International), Hellmann's, Heineken, Mars, PepsiCo

                                    Comment


                                      Netikėtai prasidėjo Žaliųjų ežerų g. atkarpos nuo žiedo iki Baublio g. rekonstrukcija: https://citify.eu/zaliuju-ezeru-g-ta...r-p-baublio-g/

                                      https://www.facebook.com/vilnius.lt/...36555579706089

                                      https://madeinvilnius.lt/naujienos/t...u-ezeru-gatve/
                                      Paskutinis taisė digital; 2019.03.27, 17:43. Priežastis: pataisytas url

                                      Comment


                                        Parašė SoulMulticast Rodyti pranešimą
                                        Ziuriu 2012 google nuotraukas ir stebiuosi kiek padidejo masinu per 7 metus. Uch nelengva bus juos visus sukist atgal i VT.. sekmes skatinant automobilizacija toliau
                                        Šitoje vietoje "automobilizacijos" išvengti yra labai sunku: Santaros klinikos - didžiausia tretinio lygio medicinos įstaiga Lietuvoje (no offence KMUK), todėl čia suvažiuoja žmonės ne tik iš Vilniaus, bet ir iš visos Lietuvos - gydytis, tirtis, lankyti ligonius. Kuris iš jūsų, turėdamas automobilį, tokiu reikalu važiuotumėte autobusu iš kito miesto? Aišku, jei įrengti tarpmiestinio maršruto autobusų stotelę klinikų kieme - situacija gal pagerėtų (rajono autobusai stoja šalia "žaliųjų ežerų" stotelėje), bet reikia būti realistais. Jau geriau daugiaukštės aikštelės nei dabartinis balaganas.

                                        Comment


                                          Nežinau kur apie tai rašyti, bet jei kas dar nežino, tai pradėta tiesti Kernavės g. Atkarpa nuo Konstitucijos pr.
                                          Lithuanian Top 5 tallest buildings
                                          1. Europa Tower 126 m. 33 f.
                                          2. Pilsotas 112 m. 34 f.
                                          3. Arfa 100 m. 29 f.
                                          4. Helios City Tower A 96 m. 27 f.
                                          5. Europe Square Apartments 95 m. 27 f.

                                          Comment

                                          Working...
                                          X