Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

[VLN] Vilniaus infrastruktūros projektai

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Nelabai suprantu tų dviračių takų ant važiuojamosios dalies vidurio. Ar kažkam tai atrodo saugu?

    Comment


      Parašė Sula Rodyti pranešimą
      Nelabai suprantu tų dviračių takų ant važiuojamosios dalies vidurio. Ar kažkam tai atrodo saugu?
      Neatrodo. Nes ir gatvės iš esmės tranzitinės ir jokio dangų atskyrimo nebus, apart linijų.

      Comment


        Parašė Ginthus Rodyti pranešimą

        Neatrodo. Nes ir gatvės iš esmės tranzitinės ir jokio dangų atskyrimo nebus, apart linijų.
        O prie šaligatvių negalima niekaip įrengti takų? Juolab pėsčiųjų ten nėra daug.

        Comment


          Parašė SoulMulticast Rodyti pranešimą
          del Naugarduko g. siaurinimo - tai nevienareiksmis sprendimas. Cia teorija prasilenkia su praktika, nes galutiniam rezultate - bus blogai.
          Tai ir dabar nera tranzitine gatve, bet kaip alternatyva aplenkt kokius 3 nepatogius sviesoforus Kauno gatvej man visai patinka. Masinos ten vistiek vaziuos, nepriklausomai nuo jos plocio. DIdesne masina kaip autobusas sunkiai prasilenks, kas dabar vyksta susiaurintoje Zveju g. Cia maciau savo akimis dvi avarijas vien del to kad masinos nunese viena kitai veidrodelius, kadangi tiesog neprasilenke. O pats bandydamas vaziuot desiniau ziema sulenkiau sau diska i borta. Naugarduko g. atveju buciau prabraukes kazkieno priparkuota masina. Tai vat pagal teorija sia gatve turetu buti mazas trafikas, o praktiskai kiekviena vakara matom kad kamsciai ten stovi i abi puses. Nes Zveju g. yra alternatyva pastoviai uzkimstam Konst. prospektui. Tas pats bus ir su Naugarduko. Teorija grazi, o praktikoj tik padauges eismo ivykiu, jau nekalbant apie tai kad vaziavimas dviraciu tarp priparkuotu auto ir kelio krasto nera labai saugus.
          Žvejų g. puikiai įrengta. Vietos prasilenkti ten apstu. Nereikia lakstyti išdegus akis, tai ir neteks daužytis. O sunkiasvorės transporto priemonės natūraliai turi rinktis didesnes gatves, joms šiose gatvėse ne vieta. Tas pats ir su Naugarduko g. Ji neturi būti tranzitine gatve. Todėl bus susiaurinta. Gyventojai turėtų džiaugtis: mažės triukšmas ir užterštumas, ką jau bekalbėti apie saugumą. O visokie gudručiai po kurio laiko supras, kad čia nėra greičiau ir rinksis tikras tranzitines gatves.


          Parašė Sula Rodyti pranešimą
          Nelabai suprantu tų dviračių takų ant važiuojamosios dalies vidurio. Ar kažkam tai atrodo saugu?
          VIduryje? Kur tu čia tokį dviračių taką matei?


          -----

          Gal pirma palaukime kol tie takai bus įrengti. Dabar galima labai daug prispekuliuoti kas ir kaip bus. Akivaizdu, kad galima ir blogai padaryti ir labai gerai. Dėl šios gatvės (kaip ir dėl Kęstučio g.) buvo tartasi su dviratininkų bendruomene, todėl visos pastabos yra išsakytos. Klausimas ar į jas bus atsižvelgta - tai ir lems ar bus padaryta gerai ar ne.

          Comment


            Parašė sleader Rodyti pranešimą

            Tai apie tai ir yra kalba, kad investuotojas turi apmokėti techninių priemonių (gatvių, sankryžų, viadukų ar pan.) įrengimą, bet pats planavimas, tyrimai, projektavimas turi būti savivaldybės žinioje. Savivaldybė turi planuoti infrastruktūrą, srautus ir tą atspindėti derinamuose bendruosiuose ir detaliuosiuose planuose.
            Ukmergės g. tokia situacija ir susidarė, nes savivaldybė tik keldavo reikalavimą prie kiekvieno naujo objekto nutiesti gatvės gabaliuką ir įrengti naują sankryžą. T.y. buvo viskas sprendžiama detaliojo plano ribose ties kiekvienu objektu, o ne bendrai visai gatvei, nes tą darė investuotojai tik "savo kieme". Reikia plano/vizijos kaip gatvė turi atrodyti ir pagal tai derinti projektus, o ne iškilus klausimui kiekvieną projektą žiūrėti tik lokaliame taške.
            Tai o aš irgi apie tą patį.

            Parašė digital Rodyti pranešimą
            O kažkodėl Helsinkyje yra - https://pashalena.livejournal.com/149787.html
            Laba diena, bet Helsinkis yra švelnesnio klimato zonoje nei Vilnius ir netgi Klaipėda. Mokykitės geografijos. Didžioji dalis Skandinavijos labiausiai apgyvendintų teritorijų, nepaisant to, kad yra šiauriau nei Lietuva, yra šiltesnio klimato zonoje.
            Paskutinis taisė Al1; 2017.10.30, 16:23.

            Comment


              Parašė Lettered Rodyti pranešimą

              Naugarduko g. atkarpa nuo pietinio aplinkkelio iki Kauno g. natūraliai yra tranzitinė ir to nelabai yra kaip pakeisti. Dėl kitos dalies sutinku, ji ir neturi būti plati tranzitinė.
              Ji yra viena iš pagrindinių gatvių iki pat Švitrigailos gatvės. Norite, nenorite, bet taip yra, nes tik per ją galima patekti į didelę dalį Naujamiesčio. O dabar iš jos nori padaryti kažkokią privažiuojamąja gatvę. Kaip jau minėjau, reikėtų drausti parkavimą Naugarduko gatvėje nuo pat Smolensko iki Švitrigailos gatvės. Blogiausiu atveju lesti tai daryti tik vienoje pusėje.

              Comment


                Seniai viskas nustatyta ir kad vienais ar kitais metais nebūna normalios žiemos, tai nereiškia, kad vidutiniai meteoparametrai meluoja. O tai reiškia, kad bendrai paėmus dienų, tinkamų naudotis dviračiais skaičius per metus yra kur kas didesnis nei pas mus.

                Comment


                  Taigi mano duotoje nuorodoje parašyta - "Девушка, у которой мы ночевали в Хельсинки, утром невозмутимо выкатила свой велосипед под буйную непогоду, привычно накинула дождевик и знай себе покрутила педали в сторону универа."

                  Comment


                    Nu tegul važinėja per lietų ir sniegą. Normalūs žmonės nevažinėja. Ačiū, bet su tokiais pasiūlymais Vilniaus transporto problemos neišsispręs.

                    Comment


                      Kolegos, gal Vašingtono dviračių takų ir Helsinkio meteorologinius niuansus palikime suomiams ar amerikiečiams.
                      Čia tema apie Vilnių.

                      Comment


                        Na nesigauna neiliustruoti A|1 teiginio, nes vis tik tinka ir Vilniuj. Kaip A|1 pasakytų, visi jie durniai, nenormalūs, o fotkė turbūt su'photoshop'inta:
                        Winter Traffic Copenhagen - Winter Cycling in Copenhagen by Mikael Colville-Andersen, on Flickr
                        ♚ streetskins.eu/vilnius-city-cycling-map-by-road-surface ♚

                        Comment


                          Nieko normalaus ir gero aš čia nematau. O transporto problemų neišpręsi tokiu būdu. Iš automobilių žmonės nenori persėsti net į VT, o jūs siūlote ant dviračių. Tai ir toliau dusime visi automobilių spūstyse ir kišime milijardus į asfaltą.

                          Comment


                            Parašė Al1 Rodyti pranešimą
                            Nieko normalaus ir gero aš čia nematau. O transporto problemų neišpręsi tokiu būdu. Iš automobilių žmonės nenori persėsti net į VT, o jūs siūlote ant dviračių. Tai ir toliau dusime visi automobilių spūstyse ir kišime milijardus į asfaltą.
                            Kaip ten bebūtų, sutikite, jog infrastruktūros "siaurinimas" nori nenori privers žmones rinktis tarp automobilio, VT ar (tai ko tikrai nebus ) dviračio. Žinoma, idealiu atveju, tai galėtų įvykti ir be prievartos. Spėju čia mudu sutarsime - idealus, sąmoningas, pilietis neegzistuoja, tad spręsdami spūsčių problemą turime "pakelti kainą" - sudaryti sąlygas didesnėms spūstims, tam, kad jos sumažėtų.

                            Comment


                              Parašė al1 Rodyti pranešimą
                              nu tegul važinėja per lietų ir sniegą. Normalūs žmonės nevažinėja. Ačiū, bet su tokiais pasiūlymais vilniaus transporto problemos neišsispręs.

                              Comment


                                Parašė vėkas Rodyti pranešimą
                                Kaip ten bebūtų, sutikite, jog infrastruktūros "siaurinimas" nori nenori privers žmones rinktis tarp automobilio, VT ar (tai ko tikrai nebus ) dviračio..
                                Kuo privers? Kad truputi lėčiau judės eismas? Pft. Net juostų konvertavimas į A nesumažino spūsčių pastebimu kiekiu. Nors be botago (siauriau) buvo duotas ir saldainis (greitesnis VT). O tokiais būdais net saldainio greitesnio VT forma nėra.

                                Comment


                                  Priversti galima, bet priemonės turi būti radikalesnės, gerai apgalvotos, palaipsnės, bet kryptingos, be jokių nuolaidžiavimų ir grįžimo prie ansktesnės tvarkos.

                                  Parašė Creatium Rodyti pranešimą

                                  Ir kas čia juokingi? Reikėjo vakar, kai pylė visą diena, dviračiu važinėti. Ačiū. Psichiniai ligoniai tegul tai daro.

                                  Comment


                                    O prie ko čia dviratis ir VT? Abi transporto rūšys yra svarbios ir abi turi būti vystomos lygiagrečiai. Naujo dviračių tako nutiesimas VT vystymui nesutrukdys. Svarbu, kad būtų kuo daugiau gerų ir patogių alternatyvų automobiliui. Taip, vargu ar įmanoma pasiekti, kad dviratis taptų masine transporto priemone važinėjimui į darbą, bet tikrai įmanoma padidinti šios transporto rūšies, kaip laisvalaikio transporto, populiarumą. Žinoma, nepamirštant ir VT. O ką turime dabar? Netgi savaitgalį į Senamiestį pasiblaškyti ir ką nors paveikti važiuojama automobiliu iš Antakalnio, Žvėryno, Fabijoniškių.
                                    Marsrutai.lt -viešojo transporto tvarkaraščiai
                                    Marsrutai.lt tinklaraštis!
                                    SVARBU! Pokyčiai Vilniaus viešajame transporte nuo liepos 1 dienos!

                                    Comment


                                      Parašė Vilnietizz Rodyti pranešimą
                                      O prie ko čia dviratis ir VT? Abi transporto rūšys yra svarbios ir abi turi būti vystomos lygiagrečiai. Naujo dviračių tako nutiesimas VT vystymui nesutrukdys. Svarbu, kad būtų kuo daugiau gerų ir patogių alternatyvų automobiliui. Taip, vargu ar įmanoma pasiekti, kad dviratis taptų masine transporto priemone važinėjimui į darbą, bet tikrai įmanoma padidinti šios transporto rūšies, kaip laisvalaikio transporto, populiarumą. Žinoma, nepamirštant ir VT. O ką turime dabar? Netgi savaitgalį į Senamiestį pasiblaškyti ir ką nors paveikti važiuojama automobiliu iš Antakalnio, Žvėryno, Fabijoniškių.
                                      Kiek galima kartoti, kad dviratis nėra jokia alternatyva. Ir dėl pusės procento keleivių 5 mėn. per metus kišti pinigus į dviračių takus? Nesąmonė. Kai kur reikia ir galima, bet ne visur. Transporto problemos išsispręstų jei 20-30 proc. būtų sumažintas automobilių kelionių skaičius, o tai reiškia, kad tą gali padaryti tik VT.

                                      Comment


                                        o gal tai isgelbetu nuo spusciu? Nes Vilnius auga ir augs. Dar pries metus tokiu kamsciu rytais nebudavo, kokius matau dabar. Tenka keltis jau 15min anksciau. Dviraciai cia kaip zvake lavonui. Nezinau kitu budu, apart gero isvystyto viesojo transporto. Ir dar rimtas mokestis automobiliams.

                                        From the beginning of January 2013, Tallinn is the first capital in the EU to provide free public transport to its citizens.

                                        Comment


                                          Gal kas žinot kokią degalinę stato Vilniaus aplinkelyje šalia Justiniškių?

                                          Comment

                                          Working...
                                          X