Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

[ŠIA] Šiaulių eismas ir infrastruktūros projektai

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Taip pat Aušros alėjos/Dvaro gatvės sankryža išrausta.

    Per paskutinį mėnesį visi Šiauliai tapo kaip statybų aikštelė. Nors gal čia tik man tiek prie namų, tiek kelyje į darbą, tiek kelyje iš darbo visur vyksta remonto darbai.
    If a lion could speak, we could not understand him.

    Comment


      Prie to paties galiu paminėti, kad beveik visa senoji Bulvaro dalis (nuo P. Višinskio g. iki Draugystės pr.) yra išrausta, iškasinėta dėl tų pačių vandentieki/nuotekų tinklų tvarkymo. Jei viskas pagal planą, ateinantį pavasarį ar vasarą turėtų prasidėti visos senosios Bulvaro dalies rekonstrukcija. Po jos visas bulvaras turėtų atrodyti vienodai. Prie šios rekonstrukcijos priskiriama ir Vasario 16-osios g. nuo Vytauto ir Trakų g. Artimiausiais metais turėtų prasidėti Prisikėlimo aikštės ir aplinkinių gatvių rekonstrukcija, Aušros al. Draugystės pr., P. Višinskio g. rekonstravimas, Talšos ežero pakrančių ir aplinkinių gatvių atnaujinimas, įrengimas... Pagal projektų užduotis, viskas maždaug turėtų derėti tarpusavyje. Lėšos iš ES jau kaip ir paskirtos. Belieka laukti ir tikėtis, kad viskas vyks pagal planą. Kol kas Saulės berniuko aikštės rekonstrukcija, kuri turėjo prasidėti šiemet, įstrigo popieriuose...

      Comment


        Taip pat tvarkomi šviesoforai Žemaitės\Vytauto kampe.

        Comment


          Ačiū, pažymėta.
          Reikės kada prasukti pažiūrėti ką ten daro. Įdomu, ar pilnai rekonstruos šviesoforus? Nes tikrai turime daug labiau probleminių sankryžų (pvz. Žemaitės-Architektų-Jablonskio ir Gegužių-Tilžės).

          EDIT: savivaldybės puslapyje radau įkeltus Dotnuvos ir Linkuvos gatvių rekonstravimo projektus. Žemelapyje taip pat pažymėta.
          Paskutinis taisė Arni5; 2017.10.23, 10:41.

          Comment


            Šaunu. Tokio kiekio gatvių rekonstravimo vienu metu Šiaulių centras tikriausiai niekada dar nematė. Dėkui už atnaujinimus.

            Comment


              Arni5 žemėlapį galėtum pataisyti šias gatves:
              Gegužių gatvė iki Baltų sutaisyta.
              Lieporių gatvė yra pilnai sutvarkyta iki Dariaus ir Girėno gatvės.
              Grinkevičiaus gatvė sutvarkyta (nuo Lieporių iki Statybininkų gatvės sutvarkyta-perklota praitais metais).
              Baltų gatvė kuri yra ganėtinai nauja (ale aplinkelis) pažymėti kaip pabaigtą.
              Pramonės gatvę nuo Išradėjų iki Metalistų sutvarkyta.
              Nebent tu čia tik einamus metų darbus dedi. Bet jei įdėtum visas sutvarkytas -perklotas gatves gautusi pilnesnis-detalesnis gerų gatvių žemėlapis
              Paskutinis taisė NIR_Rimc; 2017.10.24, 13:44.

              Comment


                Smagu, kad bent viena Šiaulių tema šiek tiek atgijo ir susilaukia dėmesio. Ačiū už pastebėjimus/atnaujinimus. Lauksiu jų ir toliau.

                Iš pradžių labiau žymėjau šių ir praėjusių metų darbus, tačiau gera idėja tiesiog pažymėti ir per dar kelis ankstesnius metus kokybiškai, ištisiniais sluoksniais (ne lopais ar 100 m. atkarpomis) sutvarkytas gatves, kurios dabar yra puikios būklės ir kurių remontas tikrai dar nenusimato..

                Prie to paties dar pažymėjau Trakų, Sodo ir V. Bielskio gatves.

                Comment


                  Stoties gatvė iki Višinskio perklota praitais metais lyg ir. Manau, kad Gegužių gatvę pilnai gali užpildyti nes prie Akropolio ir Arenos tarpas tikrai nebus tvarkomas nes statan centrus sutvarkyta, nors nesu garantuotas. Nuotraukoje dalis pagal mane sutvarkyta kaip ir minėjau, reiktų kada pravažiuoti ten ir patvirtinti.
                  Paskutinis taisė NIR_Rimc; 2017.10.24, 15:11.

                  Comment


                    Parašė LinS Rodyti pranešimą
                    Taip pat tvarkomi šviesoforai Žemaitės\Vytauto kampe.
                    Vakar pravažiavau, šviesoforai rekonstruojami Žemaitės ir P. Cvirkos g. sankryžoje.

                    Comment


                      Parašiau Vytauto... kaltas tikrai Cvirkos

                      Comment


                        Parašė LinS Rodyti pranešimą
                        Parašiau Vytauto... kaltas tikrai Cvirkos
                        Įmeskit foto po rekonstrukcijos, jei išeina

                        Comment


                          Jau įrengti nauji šviesoforai (bet dar uždengti juodais maišais) dviejose sankryžose: Žemaitės - P. Cvirkos ir Tilžės - Pramonės - Kelmės.

                          Pradeda rekonstruoti dar vienos skaudžiomis avarijomis pasižyminčios sankryžos šviesoforus - Žemaitės - Architektų - Jablonskio.
                          Kiek žinau, Serbentų - Pramonės sankryžoje darbai taip pat vyksta.

                          Comment


                            Pagrindiniams šių metų infrastruktūros darbams einant į pabaigą pažvelkime kas planuojama ateinančiais metais. Dalis projektų yra pėsčiųjų gatvių, erdvių, parkų rekonstrukcijos, tačiau visuose šiuose projektuose rekonstruojama ir bent viena gatvė ar jos atkarpa, dviračių takai, šaligatviai ir pan., todėl šią informaciją priglausiu šioje temoje labiau atkreipdamas dėmesį į eismo infrastruktūros atnaujinimus.

                            Savivaldybė žada, kad 2018-2019 m. turėtų būti rekonstruota beveik 6 km. Bačiūnų g. atkarpa. Gatvė nėra pati reikšmingiausia, tačiau labai prastai atrodo ir yra labai blogos būklės, be to ja važiuoja viešasis transportas. Šalia einantis dviračių takas ypatingai nelygus, iškilnotas, sulūžinėjęs. Rekonstrukcijos metu turėtų būti atnaujina gatvė, jungiamosios gatvės, sankirtos, autobusų stotelės bei dviračių takas, vedantis prie Rėkyvos ežero (gana populiari dviratininkų poilsiautojų kryptis vasarą). Detalesnė informacija ir brėžiniai čia.

                            Šiemet Šiauliuose buvo žadėta įrengti pirmąją žiedinę sankryža mieste. Deja, žiedas kol kas tik brėžiniuose. Žadama, kad turbožiedas bus pradėtas įrenginėti ateinantį pavasarį, kai tik leis orai.

                            Ateinančiais metais žadama pradėti senosios bulvaro dalies (Vilniaus g.) rekonstrukciją, kuri apimtų ir Vasario 16-osios bei Vytauto gatvių atkarpas. Kol kas dėl projekto vyksta įvairios diskusijos, ginčai, nesusikalbėjimai, todėl telieka tik tikėtis, kad reikalai išsispręs ir darbai prasidės kaip planuota. Projektiniai pasiūlymai.

                            Ruošiamasi rekonstruoti istorinį Didždvario parką. Vykdant parko atgaivinimo darbus turėtų būti atnaujinta ir šalia esanti trumputė S. Lukauskio gatvė. Kol kas apie darbų pradžią ir terminus nieko negirdėti. Pasiūlymai čia.

                            Projektuojamas centre esančios P. Višinskio gatvės atnaujinimas, viešųjų erdvių sutvarkymas bei pritaikymas jaunimo poreikiams. Detalesnė informacija.

                            Taip pat įkeliu nuorodą į reguliariai atnaujinamą Šiaulių gatvių žemėlapį.

                            Comment


                              Vakar pradėjo veikti naujasis P. Cvirkos - Žemaitės šviesoforas. Kol kas atsiliepimai apie išmanųjį kaip visada negailestingi. Bet palaukime šiek tiek kol susireguliuos.

                              Kitą savaitę žadamą įjungti naujuosius Architektų - Žemaitės - J. Jablonskio ir Pramonės - Serbentų šviesoforus. Dar eilėje lauks sumontuotas ir uždengtas Tilžės - Pramonės šviesoforas.

                              Comment


                                Pagal Šiaulių vairuotojų facebook grupės narių pranešimus, šiandien ryte nuo naujojo šviesoforo (P. Cvirkos g.) spūstis nusidriekė iki pat Gardino g. (~2,5 km).

                                Comment


                                  Važiuoju pro ten po darbo, bent jau vakar vakare nebuvo jokių problemų.
                                  If a lion could speak, we could not understand him.

                                  Comment


                                    Blyn jau pradeda nervuoti ale išmanieji šviesoforai Šiauliuose jų dėka kamščiai nerealūs baltų gatvėje nuo pat jos pradžios iki pramonės gatvės, kol nebuvo tų sumautų išmaniųjų nebuvo tokių problemų.

                                    Comment


                                      Per mažiau nei mėnesį buvo įjungti 3 nauji išmanieji šviesoforai, neblogai išbandę vairuotojų kantrybę pirmosiomis dienomis. Ateinantį antradienį (gruodžio 12 d.) planuojama dar vieno išmaniojo inauguracija. Čia keisis net ilgą laiką taikytas eismo juostų suskirstymas. Dabar nuo centro atvažiavusius Tilžės gatve ties Pramonės g. pasitiks nebe dvi, o trys eismo juostos. Šviesoforas ir sankryža rekonstruotas LIDL lėšomis. Nauja sankryžos schema ir šviesoforų veikimo fazės.

                                      Comment


                                        Parašė Arni5 Rodyti pranešimą
                                        Per mažiau nei mėnesį buvo įjungti 3 nauji išmanieji šviesoforai, neblogai išbandę vairuotojų kantrybę pirmosiomis dienomis. Ateinantį antradienį (gruodžio 12 d.) planuojama dar vieno išmaniojo inauguracija. Čia keisis net ilgą laiką taikytas eismo juostų suskirstymas. Dabar nuo centro atvažiavusius Tilžės gatve ties Pramonės g. pasitiks nebe dvi, o trys eismo juostos. Šviesoforas ir sankryža rekonstruotas LIDL lėšomis. Nauja sankryžos schema ir šviesoforų veikimo fazės.
                                        Šviesoforas dar neinauguruotas dėl netinkamų oro sąlygų (sniegas, šlapdriba, lietus, plikledis, minusinė temperatūra...), kurios trukdė įrengti horizontalų gatvių žymėjimą (keisis eismo juostų išdėstymas). Laukiam toliau.

                                        Comment


                                          Sankryža prie naujojo Lidl.







                                          Comment

                                          Working...
                                          X