Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

[ŠIA] Šiaulių eismas ir infrastruktūros projektai

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Gegužių g.



    Comment


      Neblogas ministro pažadas...Na, bet nieko nuostabaus, rinkimai artėja, o jei dar po rinkimų socdemų neliks tarp valdančiųjų pažadas tik tuo ir liks.

      Susisiekimo ministro pažadas: Zokniuose viadukas bus

      Šiandien Šiauliuose viešėjo susisiekimo ministras Rimantas Sinkevičius. Vizitas – neeilinis. Susisiekimo ministras apžiūrėjo prieš kelis dešimtmečius uždarytą Zoknių pervažą. Panašu, kad susitikimas buvo palankus mūsų miestui.

      Dėl uždarytos Zoknių pervažos šiauliečiai priversti daryti didžiulį lankstą, užtvertas kelias gaišina ir specialiąsias tarnybas. Šiaulių miesto savivaldybės vadovai siekia, kad ši pervaža būtų atidaryta, o ilgainiui atsirastų ir viadukas. Būtent viaduką, o ne lopomą pervažą politikams, gyventojams ir žurnalistams šiandien pažadėjo R. Sinkevičius.

      Miesto vadovai sako jau seniai mėginantys išspręsti šią problemą, ypač daug dėmesio deryboms su aukščiausiais šalies vadovais, susisiekimo ministerija skiriama pastaruoju metu, kai įsibėgėjo netoliese esančios laisvosios ekonominės zonos veikla, čia įsikūrė stambi logistikos bendrovė, turinti apie 1 000 sunkvežimių.

      Uždaryta pervaža sėjo nepatogumus ir nelaimes

      Pervaža uždaryta 1991 metais. Nuo to momento įvažiavimas į Zoknių gyvenvietę pailgėjo ir apsunko. Uždarius geležinkelio pervažą, nebegalima iš Radviliškio gatvės nuvažiuoti į Rėkyvą. Gyventojai sako, kad toks neapgalvotas sprendimas sukelia problemų ir specialiosioms tarnyboms, nes jų atvykimo laikas pailgėja.
      http://etaplius.lt/susisiekimo-minis...-viadukas-bus/

      Comment


        Šiauliai sulauks dar vienos apgailėtinos būklės gatvės rekonstrukcijos

        Pastaruosius metus infrastruktūros srityje gerokai pasitempę Šiauliai sulauks dar vienos apgailėtinos būklės gatvės rekonstrukcijos. Už daugiau nei pusantro milijono eurų bus tvarkoma Pakruojo gatvė. Tam numatytos Europos sąjungos lėšos, dalį pridės ir miesto savivaldybė.

        Duobėta ir ištrupėjusi, metų metus netvarkyta Šiaulių Pakruojo gatvė pagaliau sulauks dėmesio. Miesto tarybai pritarus, ją tikimasi pradėti tvarkyti dar šiais metais. Tam numatyta solidi suma.

        Kaip sako Šiaulių miesto savivaldybės laikinoji Investicijų ir miesto plėtros skyriaus vedėja, Pakruojo gatvės tvarkymas buvo vienas prioritetų. Ją rekonstruoti jau ruošiamasi beveik dešimtmetį, tik planų vis nepavykdavo įgyvendinti.
        lėšos.http://etaplius.lt/siauliai-sulauks-...konstrukcijos/

        Comment


          Parašė Xedos Rodyti pranešimą
          Gytariuose stumdoma žemė, gal kas nors planuojama......Nors nepanašu, gal tik inžinerinių tinklų įrengimas ar kažkas panašaus.
          Atvaizdas

          Atvaizdas
          Is kitos puses nuo Dainu kaimo. Atrodo bus dar dvi gatves:

          Pirma:


          ir antra:

          Comment


            Dvaro g. rekonstrukcija baigta.

            06 23









            Comment










              Comment








                Dviračių takas Dvaro g.

                06 23

                Gatvėje įrengus horizontalų žymėjimą dviračių takas liko niekaip nepažymėtas. Žymėjimo nėra ir projekte. Labai tinka šūkis "apie viską pagalvota".









                Paskutinis taisė Xedos; 2016.07.02, 16:18.

                Comment


                  Parašė agnette Rodyti pranešimą
                  Is kitos puses nuo Dainu kaimo. Atrodo bus dar dvi gatves:

                  Pirma:


                  ir antra:
                  Pradeda panašėti, kad čia bus ne šiaip gatvės, o kažkas daugiau, gal gyvenamųjų namų kvartalas, nes labai jau didelė teritorija judinama.

                  07 19

                  Pirma gatvė





                  Antra





                  Nuo Gytarių pusės



                  Comment


                    Šviesoforas ties Ginkūnais, A12/150 (Tilžės/Pakruojo/Aušros g.) sankryžoje.

                    Sakyčiau sureguliuotas nekaip....Nėra atskirų fazių posūkiams į kairė ar dešinę, kaupiasi kamštukas.









                    Comment


                      Labai gaila, tačiau dėl naujųjų pėsčiųjų perėjų įrengimo taisyklių jau dvejose vietose Šiauliuose buvo nueita lengviausiu keliu:

                      1. Plačioje 4 juostų Serbentų gatvėje, daugiau nei 1 km atkarpoje, visada buvęs 70 km/h greitis sumažintas iki 50 km/h, kai toje atkarpoje yra tik viena nereguliuojama perėja, per kurią turbūt keli žmonės per parą praeina... Google maps vaizdas

                      2. Architektų gatvėje (4 juostos su skiriamąja žalia juosta) greitis yra 70 km/h, o ~100 metrų atkarpoje ties perėja prie Vaiko ir motinos klinikos darbo dienomis 7-19 h greitis buvo ribojamas iki 50 km/h. Nuo šiol greitis šioje atkarpėleje VISADA 50 km/h. Ypač gaila dėl to, kad iki šios vasaros šios gatvės danga buvo labai prasta, o nuo rugpjūčio mėnesio visa Architektų gatvė tobulai lygi. Google maps vaizdas

                      Labai liūdna tendencija tranzitinėse plačiose gatvėse greitį mažinti iki 50 km/h dėl vienos pakankamai retai naudojamos pėsčiųjų perėjos...
                      Paskutinis taisė Arni5; 2017.01.04, 09:38.

                      Comment


                        Parašė Arni5 Rodyti pranešimą
                        Labai liūdna tendencija tranzitinėse plačiose gatvėse greitį mažinti iki 50 km/h dėl vienos pakankamai retai naudojamos pėsčiųjų perėjos...
                        Tas yra draudžiama pagal naujas taisykles.

                        Comment


                          Paimtu ir įrengtu reguliuojamas perėjas, tai ne geriau ale lėšų sutaupysim ant mažai naudojamų perėjų ir sumažinsim greitį. Greičiausia info apie Šiaulių policija ir t.t. https://www.facebook.com/siauliu.aps...icija/?fref=ts
                          o čia komentaras:
                          "Giedrės Mendoza Herrera (komisijos pirmininkės) komentaras šiuo klausimu:
                          Sveiki visi pasipiktinę, kadangi reakcija į pakeitimus tokia didelė ir tokia neigiama, tai, manau, be pasiteisinimų pastarieji pakeitimai vėl bus svarstomi komisijoje. Visos minėtos naujovės pasiūlytos policijos atstovų jokio pasipriešinimo tarp 11 komisijos narių nesukėlė. Bet, matyt, sprendimai skuboti. Atsiprašau, kaip komisijos pirmininkė, pabandysime išspręsti kuo greičiau. P.S. ateityje turbūt reikėtų kažkokia visiems priimtina forma atsiklausti gyventojų nuomonės ir tik tada priimti sprendimus. Tik, deja, nuomonė visada būna poliarizuota."

                          Comment


                            Gatvių atnaujinimo tempai nemažės

                            Šiemet demesys ir Tilžės gatvės atkarpai

                            Išskyrus trumpą centrinę Tilžės g. atkarpą, kuri bus tvarkoma kartu su Prisikėlimo aikšte, jau šiemet turėsime visą idealiai lygią virš 8 km. ilgio gatvę:
                            Ko gero, labiausiai šiauliečiams svarbi pagrindinių miesto gatvių būklė, tad šiemet numatoma didžiausias kelininkų pajėgas sutelkti Tilžės gatvės dalyje tarp Pramonės ir Gardino gatvių. Projektuotojams parengus reikalingus dokumentus bus atliktas kapitalinis beveik 1,5 km ilgio atkarpos remontas.
                            Pagaliau pirmoji žiedinė sankryža Šiauliuose:
                            Dideli darbai planuojami ir J. Basanavičiaus gatvėje, kapitalinis remontas bus atliktas tarp Sodo ir Vaidoto gatvių esančioje dalyje. Remonto darbai numatomi ir Vytauto gatvėje, atkarpoje tarp V. Kudirkos ir Darbininkų g. bus įrengtas naujas šaligatvis, o Lyros ir Gardino gatvių sankirtoje planuojama suprojektuoti ir įrengti žiedinę sankryžą
                            Savivaldybės planuose – ir asfaltavimo darbai žvyruotose gatvėse. Naują asfaltbetonio dangą numatoma pakloti Padirsių, Linkuvos, Dotnuvos ir Paprūdžio gatvėse. Šiemet projektuojama ir planuojama pagal reikalavimus įrengti pusantro kilometro naujų gatvių (Kalniškių g. (nuo Žiemgalių g. iki Lietuvininkų g.), Daumanto g. (nuo Vismanto g.), Lizdeikos g. (nuo Treniotos iki Žemynos g.), bei naujai suformuoti Traidenio gatvę).
                            Kitose miesto gatvės pagal poreikį bus atliekami smulkesni remonto darbai, išlyginamuoju asfalto sluoksniu suplanuota užkloti 35 tūkst. kvadratinių metrų prasčiausios būklės gatvių plotą. Dėmesio sulauks ir pėsčiųjų, dviračių takai – rangovai perklos labiausiai nusidėvėjusias vietas, taip bus sutvarkyta 5500 kv. m. šaligatvių.
                            Šviesoforai bus rekonstruojami Pramonės - Serbentų ir Architektų - Jablonskio sankryžose:
                            Biudžete taip pat numatytas finansavimas eismo saugumo priemonėms, bus rekonstruoti šviesoforai dviejose itin judriose sankryžose, prie 20 perėjų numatoma įrengti kryptinį apšvietimą, saugumo kalnelius. Papildomą saugumą užtikrinantys darbai bus atlikti ir 11 pavojingiausių gatvių ruožų.
                            Ateitis nusimato šviesi
                            Šiemet taip pat numatyta pasiruošti ir kitų metų darbams – artimiausiu metu bus pradėti rengti techniniai projektai Bačiūnų, Dubijos ir Pakruojo gatvių rekonstrukcijai. Jei dar skaičiuoti darbus, kurie artimiausiais metais bus atlikti vadinamosios URBAN programos lėšomis, tai projektuojamų objektų sąrašas dar gerokai pailgėja. Šiemet rengiama techninė dokumentacija Draugystės prospekto, P. Višinskio, Žuvininkų, Meškerių gatvių, Kaštonų alėjos, Vilniaus gatvės pėsčiųjų bulvaro (tarp Tilžės g. ir Draugystės pr.), Aušros alėjos, Vasario 16-osios gatvės atnaujinimui. Palei Tilžės gatvę (tarp Aušros al. ir Vaidoto g. ) bus projektuojamas naujas dviračių takas.

                            Comment


                              Liepos 7 d. su "Šiaulių plentu" pasirašyta sutartis dėl darbų atlikimo per 3 mėnesius:

                              Dangos išlyginimas užklojant asfalto sluoksnį, pakeliant susmukusius šulinius ir vandens surinkimo groteles, pakeičiant susidėvėjusius bortus:
                              • Kudirkos g. nuo Šliūpo g. iki Sodo g. (~490 m.)
                              • Nuklono g. nuo Architektų g. iki teritorijos (nenurodyta konkreti teritorijos vieta, spėju, realiausia ~250 m.)
                              • Išradėjų g. nuo Pramonės g. iki K. Donelaičio g. (~560 m.)
                              • Energetikų g. (nemanau, kad asfaltuos visą, tai bus greičiausiai ~250 m.)
                              • Dainų g. nuo Lyros g. iki Lyros g. (gatvė eina lanku, todėl prasideda ir baigiasi ties ta pačia gatve, turėtų būti ~1000 m.)
                              • Dubijos g. nuo Tilžės g. viaduko ir Rėkyvos g. (plati, 4 juostų gatvė, dalis su skiriamąja juosta, atstumas ~1500 m.)
                              Iš viso iki rugsėjo pabaigos turėtų perkloti virš 4 km gatvių. Asmeniškai smagiausia dėl Dubijos g. atkarpos, kuri nors ir plati bei svarbi gatvė, tačiau yra tragiška. Pietinio gyventojai stipriai pajaus Dainų g. atnaujinimą. Pramonės rajonui svarbi Išradėjų g. Kitos gatvės ne tokios didelės reikšmės.

                              Pėsčiųjų tako dangos pakeitimas su nuolydžiais, o šaligatvyje kur yra vietos, įrengiamas raudonas dviračių takas:
                              • P. Cvirkos g. nuo A. Mickevičiaus g. iki Žemaitės g.
                              • J. Basanavičiaus g. nuo Vaidilutės g. iki Sodo g.
                              • Žemaitės g. - Spindulio g. sankryža iki Spindulio g. 4
                              • Bendro naudojimo teritorija tarp Gegužių g. 30 ir Gvazdikų takas 3
                              Taip pat pridedu nuorodą į naujai sukurtą žemėlapį, kuriame stengsiuosi atnaujinti informaciją apie planuojamus bei vykdomus darbus Šiaulių gatvėse. Būtų malonu, kad nuoroda patalpintumėte į pirmąjį temos pranešimą.
                              Paskutinis taisė Arni5; 2017.07.12, 14:02.

                              Comment


                                O kada prasidės Tilžės g tvarkymas?

                                Comment


                                  Apie Tilžės gatvę kol kas tylu. Pavasarį daug skelbėsi, kad tvarkys, tačiau bent jau Šiaulių plentui perasfaltuoti neduoda. Galbūt dėl to, kad Tilžės g. remontą jie vadina kaip pilną rekonstrukciją, todėl tikriausiai bus kaip atskiras projektas-pirkimas. Lauksime naujienų toliau. Beje, savivaldybė šiuo metu ruošia daug centrinių gatvių bei erdvių rekonstrukcijos projektų.

                                  Comment


                                    Šiauliuose prasidėjo didieji gatvių remonto darbai: tvarkoma ilgiausia ir plačiausia šiais metais atkarpa - Dubijos g. Toliau, kaip ir planuota, bus tvarkoma Dainų, Kudirkos, Išradėjų ir kt. gatvės.

                                    Tilžės gatvės atkarpai nuo Pramonės g. iki Gardino g. baigiamas ruošti projektas, darbus tikisi pradėti rudeniop.

                                    Dar viena naujiena - planuojamas žiedas Dubijos g. ir Draugystės pr. sankirtoje. Tačiau ne šiuo remonto etapu, o vėlesniu, galbūt kitais metais, rekonstruojant visą Draugystės pr.

                                    Gardino - Lyros žiedas baigiamas projektuoti.

                                    Niekur neakcentuojama ir žemėlapyje nesužymėsiu tokių malonių, bet smulkmenų - bent keliose miesto vietose ties pėsčiųjų perėjomis įrenginėjamos nuovažos dviračiams/neįgaliesiems ir pan.

                                    Atnaujintas žemėlapis!
                                    Paskutinis taisė Arni5; 2017.08.04, 11:28.

                                    Comment


                                      Taip pat pradėtos tvarkyti Išradėjų bei Kudirkos gatvės - abi sužymėtos ir nuskustos/skutamos. Pažymėta mėlynai.

                                      Comment


                                        Atnaujintas žemėlapis!

                                        Šiai dienai Išradėjų ir Kudirkos gatvių atkarpos jau pilnai paklotos nauju asfaltu (pažymėta žaliai).

                                        Darbuojamasi Dainų gatvėje - nuskustas asfaltas.
                                        Dėl LIDL statybų prasidėjusi Tilžės-Pramonės-Kelmės g. sankryžos rekonstrukcija. Kol kas įrengiami įvažiavimai į prekybos centrą, naujos autobusų stotelės ir dažais supaišyti šaligatviai, turėtų keisti ir šviesoforus.
                                        Išvažiavus iš Šiaulių link Kuršėnų (Palangos), vyksta dideli remonto darbai - eismas leidžiamas tik viena eismo juosta, ilgais ciklais veikia šviesoforai, tenka nemažai laukti arba apvažiuoti šią atkarpą kitais keliais. Labai giliai nuskusta ir nukasta viena eismo juosta. Kita, panašu, jau paklota, tik dar tikriausiai be viršutinio sluoksnio. Primenu, kad ten įrengiama 2+1 atkarpa.
                                        Taip pat dideli darbai vyksta Dubijos g. Tvarkoma labai ilga ir plati atkarpa su visais atsišakojimais. Daugelyje vietų jau pakeisi visi bortai, turbūt visur išlieta nauja danga. Lieka baigiamieji darbai bei linijų subraižymai.

                                        Šiai dienai tiek.

                                        Comment


                                          Atnaujintas žemėlapis!

                                          Naujienos:
                                          • panašu, kad pilnai baigti darbai Dubijos g. Vietoje plačios duobėtos kratančios 4 juostų gatvės turime beveik 1,5 km. naujo asfalto 4 juostų gatvę, kurioje ties sankryžomis ir nusukimais viduryje sutalpinta penkta juosta pasukimui į kairę. Taip pat visur pakeisti bortai. Puikiai - pažymėta žaliai.
                                          • Dainų g. remontas į pabaigą - išlieta nauja danga, vietomis dar keičiami bortai bei šaligatvio plytelės.
                                          • Rekonstruojama sankryža prie statomo trečiojo Lidl Tilžės-Pramonės-Kelmės sankritoje. Įrengiami nauji šviesoforai, naujos stotelės, nusukimai ir pan.
                                          • Pramonės - Serbentų sankryžoje tikriausiai taip pat ruošiamasi šviesoforų rekonstrukcijai. Nuimta žalia rodyklė. Manau, netrukus turėtų prasidėti darbai.
                                          • Atkarpa už miesto link Kuršėnų - toliau sėkmingai vykdomi 2+1 rekonstrukcijos darbai.
                                          • Dar viena puiki naujiena - prasidėjo dar vienos Tilžės g. dalies rekonstrukcija. Skutamas asfaltas tarp Pramonės ir Aukštabalio/Jablonskio gatvių ~450 metrų. Pagal projektą, bus keičiama danga, įrengiami nauji bortai, šaligatviai.
                                          • Be visų šių darbų mieste pakeista/keičiama dalis šaligatvių, asfaltuojami įvažiavimai į daugiabučių kiemus bei patys kiemai. Pietiniame rajone ties perėjomis ar įvažiavimais į kiemus keičiami bortai ir įrengiami nuožulnūs asfaltuoti užvažiavimai ant šaligatvių. Dviratininkai bus labai dėkingi.
                                          • Miesto centre vyksta daug kasinėjimo darbų dėl požeminių komunikacijų rekonstrukcijų. Darbai, planuojama, truks ~2 metus. Šiuo metu giliai ir plačiai iškasinėta ir dalimis uždaryta P. Višinskio bei Varpo g. Darbai vyksta, nors eismas leidžiamas tik šiek tiek trukdomas Vytauto g. bei dalyje Vilniaus g.
                                          Šiam mėnesiui tiek.

                                          Comment

                                          Working...
                                          X