Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

[VLN] Vilniaus eismas ir kamščių nuotraukos

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Jap, pirma tegul išleidžia pinigus būtinų gatvėms, dviejų lygių sankryžoms, kurias protingi žmonės vos ne prieš 50metų suprojektavo, o tik paskui, bando iš pieno suplakt grietinę.
    Kita vertus negražu piktintis, visgi reikia nepamiršti kad per pastaruosius kelis metus viskas pajudėjo dideliu pagreičiu. O ir metro/tramvajaus statybos geriausiu atveju tik po(?) 15m pajudės. Iki to laiko aplinkkelių ir svarbių t.mazgų statybos, manau, jau bus netoli galo. Tsakant už šviesią ateitį su daugiau O2

    Comment


      Kasrytinė kova už būvį Kalvarijų gatvėje.
      Foto apie 7:10.

      Ši atkarpa prieš metus buvo "praplatinta"


      Eilė tų gudručių, kurie ieško (ir randa) kvailesnių už save - jie Didlaukio g. sankryžą aplenkia per sodus, o po to bando lįsti be jokių taisyklių prieš srautą


      Iš trijų šoninių gatvelių gudručiai lenda kaip tarakonai




      Ašinė linija ir iš priekio atvažiuojančios mašinos - ne problema


      Tame šviesofore prie "Norfos" žalia daugiau dega "pėstiesiems" nei srautui. Tuo tie naudojasi tie atsiprašant, gudručiai.


      Visąlaik atsiranda tokių, kurie įleidžia tą gudresniųjų eilę


      Tos mašinos iš šono lenda degant ir raudonai šviesai


      Gudrutis stambiu planu




      Kad policijai situacija nežinoma, negalima sakyti.

      Policija tąkart važiavo registruoti smulkaus autoįvykio, dėl kurio ši spūstis susidarė 10-15 minučių anksčiau nei paprastai.


      Rytais policija niekad negaudo chaosą sudarančių gudručių prie "Norfos". Niekad jų nebūna ir Ozo-Kalvarijų g. sankryžoje, kur analogiškos nesąmonės būna, kai iš autobusų juostos "ereliai" bando prastintis į bendrą srautą.

      Tačiau savaitgaliais šiose atkarpose policininkai ganosi nuolat.

      Comment


        Bet jei tame šviesofore prie norfos ir degtų žalia ilgesnį laiką, tai vistiek nelabai toli nuvažiuotum, praktiškai per vieną ciklą už šviesoforo stovinčios mašinos nelabai ir pasistumia pirmyn. O gausybė "gudručių" prie sklandaus judėjimo tikrai neprisideda.

        Comment


          Kasdieninis kelias
          Kamščiai sumažėtų, jeigu ozo-kalvarijų gatvių sankryžoje pailgintų juostą, skirtą sukantiems į kairę, t.y. į kareivių gatvę. Dabar sukantieji į kairę nebeįsitenka(netelpa) ir laukia antroje juostoje, taip neleisdami važiuoti už nugaros stovintiesiems tiesiai. T.y. pralaidumas toje vietoje dvigubai sumažėja, nes tiesiai judėti galima tik pirmąja juosta.

          Beje, mano atveju laikas būna kažkur apie 7:50. Kitu laiku gal tokia situacija nesusidaro.

          Dar pastebėjau kad gudručiai beveik visada važiuoja per raudoną šviesą, t.y. galvoja kad šviesoforas jiems negalioja, nes prieš jį nėra stop juostos. Dėje, jie klysta. Kodėl policija nesidarbuoja, o savaitgaliais prie įvažiavimo į siemens areną greitį matuoja, sunku pasakyti.
          Paskutinis taisė FeO; 2007.09.29, 18:26.

          Comment


            Noriu pasidalinti įspūdžiais apie rekonstruotą ir iškilmingai atidarytą spalio 1d. viaduką Kirtimų gatvėj.
            Šiandien kamštis ties juo buvo apie 3 km nuo miesto pusės (nuo Gariūnų) ir apie 2km į miestą (ties Vaidotais).
            Tiesa, Galvės g. judėjimas vyksta nenutrūkstamai. Išnyko kamščiai Graičiūno g.
            Tokią padėtį skatina šviesoforo "sureguliavimas". Žalia šviesa Kirtimų g. krypčiai dega vos 20 s. Per tą laiką spėja pravažiuoti vos 1-2 gerai pakrautos fūros.
            Be to Kirtimų g. akivaizdžiai per siaura. Sunkiasvorės fūros net sukdamosis į dešinę, į "pelkingas" stovėjimo aikšteles, užtrunka gana ilgai ir dar labiau stabdo visą srautą.
            Mane iš vis stebina, kodėl Lietuvoje keliai turi šalikeles dažnai platesnes nei pati važiuojamoji dalis. Ar nebūtų paprasčiau ten pakloti asfaltą, pastatyti bortus ir nutekėjimus, o ne kasmet (kartais ir dažniau) remontuoti nutrupėjusį asfaltą nuo kraštų?
            Tai dar kartą įrodo, kad pusėtini sprendimai negelbsti nuo kamščių susidarymo.

            Comment


              Parašė Romas Rodyti pranešimą
              Kasrytinė kova už būvį Kalvarijų gatvėje.
              Foto apie 7:10.(
              Aš irgi dažnai būnu vienas iš tų gudručių vistik apie 15 minučių susitaupo.

              ir beje, skirtingai Romo pasakojimui, ten šviesoforio prie Norfos įsukant iš šoninės gatvelės nėra. Yra tik šviesoforas pestiesiems. Ir teoriškai iš šoninės gatvelės galima sukti nepriklausomai nuo to, koks šviesoforas važiuojantiems Kalvarijų gatve.

              Taip kad ten iš "teisinės" pusės viskas yra tvarkoje, į tą sankryžą galima įvažiuoti ir nepažeidžiant taisyklių. Iš "moralinės" pusės čia tas pats kaip su rikiavimusi iš vienos eilės į kitą. Protingai rikiuodamasis gali sutaupyti 5-10 minučių (nes iki tam tikro taško greičiau juda antra eilė, o nuo tam tikro taško - pirma eilė). Nors žinoma bendru atveju tokie "besirikiuojantys" bendrą kamštį tik dar labiau didina.

              Vistik mano išvada yra tokia - nereikia piktintis dėl "gudručių", ieškodami ir surasdami visokias "skyles" per kurias jie greičiau pasiekia tikslą jie veikia kaip miško sanitarai žinoma, čia viskas su sąlyga, kad jie tai daro nepažeidinėdami taisyklių.

              Comment


                Kolegos,
                Mes čia verkiam dėl Vilniaus kamščių, kurie ir man labai jau nepatinka. Be to, labai nervina tie Romo parodyti "gudručiai", bet manyčiau, kad mes dar visai neblogai gyvename lyginant su kitom sostinėmis. Prieš porą dienų buvau Rygoje. Norėdamas išvažiuoti is Rygos ir vaziuoti atgal į Vilnių, kamsčiuose pratupėjau apie 2 val. Atstumas buvo apie 1-2 km. Labai gailėjausi, kad tarnybinė mašina buvo su mechanine greičiu dėže. Manau ant keturių bučiau greičiau nuropojęs. Baisiausiai kad rygiečiai taip kankinasi kasdien ir vargu ar ten būtų planuojami kažkokie transporto infrastruktūros patobulinimai.... Dar pastebėjimas apie Rygos vairuotojų kultūrą. Šiaip "gudručių" yra ir nemažai, tačiau ten net ir nelabai yra kur gudrauti. Galiu pagirti rygos vairuotojus, kad nebuvo taip, kad kur nors neįleistų, nepraleistų ir pan. Mums dar čia iki jų toli, kaip bebūtų gaila.
                Dar ką supratau, - tramvajus kamščių neįveikia (nors važiuoja greičiau nei auto).. jis taip pat stovi kaip ir automobiliai, nes jei Rygos "gudručiai" važiuoja bėgiais ir stabdo eismą. Geriau metro arba jei tramvajus tai toks ant kurio bėgių negalėtų užvažiuoti automobilis.

                Comment



                  *© Delfi

                  Vilniuje – ypatinga transporto grūsčių problema. Ji trikdo normalią įstaigų veiklą ir turi įtakos darbuotojų vėlavimui.

                  Tai pabrėžiama nutarimo dėl transporto spūsčių Vilniuje projekte, kuris Seimo plenariniame posėdyje bus svarstomas šiandien.
                  http://www.lrytas.lt/?data=20071009&...=99&view=2&p=1
                  gera gyventi gerai

                  Comment


                    Diskusijos apie eismo taisykles iškeltos į atskirą temą:
                    Ginčai apie eismo taisykles
                    http://www.miestai.net/forumas/showthread.php?t=5258

                    Comment


                      Parašė Camilius Rodyti pranešimą
                      Dekui, kad isvis diskusija is vietos pajudejo . Siaip butu gerai kad pravestu nauja tilta per Neri link Nemencines plento, nes kai reikejo i Baltupius i paskaita skubet stovejau kamstyje turbut 20 minuciu.
                      20min. palyginimui Nuo BIG PC nuvažiuoti iki centro Ukmergės gatve piko metu trunka apie 1h10min..

                      Comment


                        Parašė NoBoDyX Rodyti pranešimą
                        20min. palyginimui Nuo BIG PC nuvažiuoti iki centro Ukmergės gatve piko metu trunka apie 1h10min..
                        O jei dar ir neiprastai didelis kamstis buna kaip si pirmadieni, tai isvis 1 km atkarpa nuo Pasilaiciu Maximos iki Senuku vaziuoji 35 min

                        Comment


                          Truputi ne į temą: O ar buvo kokia nors priežastis kamščiams šį pirmadienį? Nes ir stanevičiaus/gedvydžių, geležinio vilko, kalvarijų gatvės buvo užkištos taip, kad net baisu, nesuvokiau dėl kokios priežasties. Gal ka nors žinot?

                          p.s. kam klaustukas po nicku?

                          Comment


                            Parašė FeO Rodyti pranešimą
                            Truputi ne į temą: O ar buvo kokia nors priežastis kamščiams šį pirmadienį? Nes ir stanevičiaus/gedvydžių, geležinio vilko, kalvarijų gatvės buvo užkištos taip, kad net baisu, nesuvokiau dėl kokios priežasties. Gal ka nors žinot?

                            p.s. kam klaustukas po nicku?
                            Nieko nebuvo, Aš Stanevičiaus g. gyvenu ir ten kasdien jau taip.... Priežastis nr.1: 1 šeimai 5 automobiliai. Priežastis nr,2: retas gatvių tinklas.
                            Kodėl "Apylanka"? Todėl, kad "Darbai"...

                            Comment


                              Tipo kiekviena pirmadienį šeima nusiperka po 5 automobilius ir išretėja gatvių tinklas?
                              Na gal ir apsirinku, tiesiog ne vien aš pastebėjau kad tą dieną labai dideli kamščiai buvo(t.y. didesni nei įprastai), todėl ir banžiau sužinot priežastį

                              Comment


                                Gal tiesiog dar truputis vilniečių baigė atostogas ir nuo pirmadienio grįžo į darbą.

                                Comment


                                  Parašė SPX Rodyti pranešimą
                                  Nieko nebuvo, Aš Stanevičiaus g. gyvenu ir ten kasdien jau taip.... Priežastis nr.1: 1 šeimai 5 automobiliai. Priežastis nr,2: retas gatvių tinklas.
                                  Kažkas buvo, nes niekad nebuna, kad stovi 30 minučių praktiškai nejudėdamas (Ukmergės gatveje), visalaik letai, bet pro truputi srautas juda. Išvažiavau 10 min ankstesniu autobusu nei visada ir į univerą atvažiavau 35 min vėliau nei įprastai

                                  Parašė FeO Rodyti pranešimą
                                  p.s. kam klaustukas po nicku?
                                  Kai rašiau kažkaip uždėjau, dabar pamasčiau gal tikrai ne į temą jis

                                  Comment


                                    Atkėliau 7 pranešimus iš temos "Vilniaus aplinkkelių sistema".
                                    Čia jie labiau atitiks temą. Trūksta tik nuotraukų.

                                    Comment


                                      Gerai pastebėta, teko matyt porą rytų kamštį tiesiai Stanevičiaus g. link Liudo Giros - Ateities sankryžos, ~8 ryto, važiuojant _nuo_ centro. Įprasta, kad kamštis į priešingą pusę, įprasta, kad kamštis ir posūkiui į dešinę (į Ateities g.), bet kamštis tiesiai? Čia jau per įžūlu. Daug ten važinėta, bet dar nebuvo tekę užstrigt ten. Kelio remontų lyg ir nesimatė, šiaip susidarė įspūdis, kad kamštį formuoja būrys norinčių pasukt toj vietoj į kairę, kurie turi praleidinėt priešakinį srautą. Dėl kokių uždarymų jie pradėjo važinėt per čia?..

                                      Comment


                                        Aš tai pastebėjau, kad pirmadieniais apskritai kamščiai didesni

                                        Comment


                                          Parašė furtivete Rodyti pranešimą
                                          Gerai pastebėta, teko matyt porą rytų kamštį tiesiai Stanevičiaus g. link Liudo Giros - Ateities sankryžos, ~8 ryto, važiuojant _nuo_ centro. Įprasta, kad kamštis į priešingą pusę, įprasta, kad kamštis ir posūkiui į dešinę (į Ateities g.), bet kamštis tiesiai? Čia jau per įžūlu. Daug ten važinėta, bet dar nebuvo tekę užstrigt ten. Kelio remontų lyg ir nesimatė, šiaip susidarė įspūdis, kad kamštį formuoja būrys norinčių pasukt toj vietoj į kairę, kurie turi praleidinėt priešakinį srautą. Dėl kokių uždarymų jie pradėjo važinėt per čia?..
                                          Viskas čia gerai. Eismas truputį suprastėjo dėl Akrpolio viaduko statybos. Atliekami pamatų statybos darbai. Ozo g. nuimta po vieną juostą.
                                          Kodėl "Apylanka"? Todėl, kad "Darbai"...

                                          Comment

                                          Working...
                                          X