Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Visagino atominė elektrinė ir susiję projektai

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Parašė luknas Rodyti pranešimą
    Po Leningrado AE-2 kontainmento konstrukciju nuvirtimo siu metu vasara, Rosatomas nusprende pakeisti pakeisti Baltjos AE statytoja SUS(jis stato LAE-2) i NIAEP, kuris stato Niznij Novgorodo AE. Taip pat neaisku del kokiu priezasciu buvo pakeistas Baltijos AE projektas(planuojama statyti pagal Niznij Novgorod AE projekta). Gal Rusijos vadzia nepasitiki SUS, kuri state ir musu IAE.
    http://www.atomic-energy.ru/photo/28163

    Rusijos valdzia laukia kaip Lietuvai pasiseks derybos su japonais ir tik kitu metu viduryje planuoja skirti pinigus Baltijos AE. Sia elektrine ji stato daugiausiai del to, kad aplinkines salys istojo i NATO. Nesveikas pyktis ir pinigu metymas gali labai pakenkti kai kuriems Rusijos politikams, ypac jeigu butu dideli pokyciai ju valdzioje.

    http://www.atomic-energy.ru/news/2011/11/02/28144
    Rusija jau senokai turi norą tapti vienvalde regiono monopolininke. Spėju, IAE dar veiktų pora metų, jei ne kai kurie veiksniai. Europos energetikos komitetas leido Vokietijoje eksplatuoti atomines jėgaines ilgesnį laikotarpį, tuo pačiu parodydami, jog įstatymas nelygus visiems nariams. Pastaruoju metu, Rusija kritikuoja, praktiškai, kiekvieną energetinės plėtros projektą, o kai supranti, kad Rusija turi sąjungininkių Vakarų fronte, tai tampa dar nemaloniau. Japonija, o tiksliau "Hitachi" labai džiugina tuo, kad jau šiuo metu ši įmonė aktyviai gyvena Lietuvos ritmu ir tikslingai vykdo numatytus pasirengiamuosius darbus.
    Lažinuos- 2017 metais Lietuvos gyventojų skaičius didės.

    Comment


      Lenkija stabdo dalyvavimą Visagino AE projekte

      www.DELFI.lt / Rasa Lukaitytė-Vnarauskienė / BNS
      2011 gruodžio 9 d. 12:11

      "Atsižvelgiant į sąlygas, kurios pasirodė nepriimtinos dabartiniu metu, ir atsižvelgiant į mūsų grupės kitus svarbius projektus, nusprendėme įšaldyti savo dalyvavimą šioje programoje prieš priimant formalius įsipareigojimus", - pranešime spaudai sakė PGE vadovas Tomaszas Zadroga.

      Comment


        Viskas aišku - tai politinis šantažas. Kad Lietuva lenkų "neskriaustų".

        Comment


          Pas mus buvo neatkreiptas dėmesys į visą Lenkijos pusės pranešimą. jau pats jo pavadinimas turi dvi dalis:

          PGE Polska Grupa Energetyczna SA zawiesza swoje zaangażowanie w budowę elektrowni jądrowej na Litwie i rezygnuje z rozmów o zakupie energii elektrycznej z Kaliningradu

          PGE Grupė sustabdo savo dalyvavimą atominės elektrinės statyboje ir atsisako dalyvauti derybose dėl elektros pirkimo iš Kaliningrado.

          http://www.pgesa.pl/pl/PGE/CentrumPr...ergiielek.aspx

          Comment


            Parašė Al1 Rodyti pranešimą
            Viskas aišku - tai politinis šantažas. Kad Lietuva lenkų "neskriaustų".
            Kad jie lygtais savo elektrinę planuoja statytis.
            You might surprise yourself.

            Miestai.net FB

            Comment


              Šito galima buvo tikėtis tai pat kaip ir ne. Lenkija sąlyginai didelė šalis, kuriai reikia elektros energijos. Jie jau metus atgal ėmėsi tvarkyti įstatymus leidžiančius statyti branduolines jėgaines, o mėnesį atgal ir priėmė šiuos įstatymus. Man keista tik dėl to, kad jie mėgina patenkinti visus poreikius viena elektrine, aš anksčiau maniau, kad jie tieks elektrą tiek iš savų tiek ir iš užsienio elektrinių, tad toks jų sprendimas mane nustebino. Nepaisant to, dar nereikia verkšlenti, nes Lenkijai tikrai naudinga būtų, jeigu būtų tiekiama energija iš Lietuvos, manau, kad jie turėtų grįžti prie Visagino AE projekto. Šiuo metu mūsų regione vyksta nemažai įvairių nelogiškų spekuliacijų, kurios bus atitinkamai išaiškintos ir Lenkija vėl prisidės, nors neaišku kokiu būdu, tiksliau kokiu statusu, bet prisidės.
              Lažinuos- 2017 metais Lietuvos gyventojų skaičius didės.

              Comment


                Kad tie lenkai pagal dabartinę situaciją nelabai ir reikalingi ... Numatytas statyti ABSWR reaktorius yra 1,4 GW galingumo, t.y. tiek kiek Lietuva viena sunaudoja darbo dienomis. O kur dar latviai su estais ? Reikia nepamiršti, kad estai apie 2020 dėl Kioto reikalavimų ir ES spaudimų turės uždaryti savo skalūnais kūrenamą elektrinę. Taigi pagal viską (įvertinus ir kitus turimus generavimo šaltinius) būsimos eletrinės galingumas yra kaip tik Baltijos šalims. O lenkams elektros ir nelieka. Nebent antrą reaktorių statyti. Gal to lenkai ir siekia ?

                Comment


                  Parašė John

                  O ar antras reaktorius nėra numatytas perspektyvoje? 1400MW yra mažokai. Ypač turint omeny, kad elektros naudojimas tikriausiai didės. O ne kažin kiek trukus tikriausiai ims plisti toks dalykas, kaip elektromobiliai, kurie elektros suvartojimą gali padidinti kelis kartus.

                  Kol kas nieko nesigirdi. Gal kas daugiau žino ?

                  Comment


                    Parašė John
                    Juk lyg ir buvo kalbama apie 3000+ MW. Ar buvo patikslinti planai? Ar tiesiog galvojama daryti etapais?
                    Beabejo, kad etapais, 6 GW tai dabar buvo visos elektrinės galingumas, tai tokios taip greit pasistatyti nepavyks, beto apskritai perpektyvos miglotos, kai ima viena šalis ir pasitraukia iš projekto.
                    Flickr

                    Comment


                      Parašė spirit Rodyti pranešimą
                      Kad jie lygtais savo elektrinę planuoja statytis.
                      Planuoja ne pirmus metus. O lenkai šantažu mano priversti Lietuvą nusileisti dėl lenkų švietimo, asmenvardžių, vietovardžių ir vykdomos tautinės "priespaudos" panaikinimo. Taip kad nereikia nustebti, jog ir elektros jungtis strigs, RailBaltica strigs.

                      Comment


                        VAE projekto vykdymas stumiasi į priekį. Gruodžio 9 d. UAB „Visagino atominė elektrinė“ pasirašė sutartį su branduolinės energetikos sektoriaus lydere pasaulyje „Exelon Nuclear Partners, LLC“ (ENP). Ši kompanija gal ir JAV užsiima tuo pačiu projektu pietų Teksase. O Lenkijos vaidmuo šiame projekte buvo nelabai aiškus, nebent labiau susijęs su elektros tiltu.

                        Visagino AE: Intensyviai rengiamasi projektavimo etapui

                        Comment


                          Dalyvavimą VAE projekte sustabdę lenkai elektrinės statybose galimai siekia aplenkti Lietuvą

                          Nepatvirtintais duomenimis, lenkai jau pradėjo derybas su Visagino atominės elektrinės strateginio investuotojo – Japonijos kompanijos „Hitachi“ – atstovais, kad vienas iš šios kompanijos jau pagamintų reaktorių būtų pastatytas Lenkijoje. Tokią informaciją šiandien teigia gavęs Seimo socialdemokratų partijos frakcijos seniūnas Algirdas Butkevičius. Pasak jo, taip esą gali būti siekiama aplenkti Lietuvą.

                          Comment



                            tiesiog "lenkiška brolybė" in action

                            pagal vietinių "lenkų draugų" įtikinėjimus, dar prieš šį "siurprizą" Lietuva turėjo a) išduoti savo kalbą (įvesdama svetimą raidyną) ir b) penktadalį Lietuvos perduoti netiesioginiam Lenkijos valdymui (per Tomaševskio klikos administraciją)

                            o už visa tai būtume gavę lenkišką "strateginį krieną" į dantis - išdavystę ir investuotojo perviliojimą paskutinę akimirką. Gražu, tiesjog gražu.
                            blaivumas išlaisvina

                            Comment


                              „Hitachi“: Lenkija į Visagino projektą niekada nežiūrėjo rimtai

                              http://verslas.delfi.lt/energetics/h....d?id=52908101
                              GE. Tbilisis / თბილისი | GE. Batumis / ბათუმი | GE. Aukštutinė Svanetija / ზემო სვანეთი

                              Comment


                                Arūnas Marcinkevičius, Artūras Navickas,
                                „Savaitė“ 2012 m. vasario 5 d. 11:12
                                Kad elektros kaina nepatrigubėtų
                                Apžvelgti ir įvertinti pastarųjų metų procesus energetikos srityje paprašėme mūsų energetikos patriarcho, Lietuvos energetikų draugijos pirmininko Algirdo Stumbro

                                Pereikime prie karščiausio diskusijų objekto – vis dar planuojamos statyti Visagino AE. Kodėl mes taip atkakliai norime statyti tą elektrinę?

                                – Nuo 2006-ųjų vasario, kai Algirdas Brazauskas Trakuose pirmąkart užsiminė apie naujos AE statybą, viskas tebėra kalbų lygyje. Niekas objektyviai neanalizuoja, kas statys tą elektrinę, iš kokių lėšų, kaip bus grąžinami milijardiniai kreditai, kokie specialistai dirbs Visagino AE. Juk kol ji bus pastatyta, dabartinis Ignalinos AE personalas išeis į pensiją. AE specialistų, deja, nerengia nė viena mūsų aukštoji mokykla, be to, tokiam specialistui būtinas bent 5 metų darbo stažas analogiškoje jėgainėje. Situacija – tiesiog absurdiška: valdantieji tebesvajoja apie naują AE, tačiau nesugeba pagal grafiką uždaryti senosios!

                                Dar norėčiau išsakyti kelias profesines pastabas. Visame pasaulyje AE projektuojamos ir statomos mažiausiai dviejų blokų (vienas dirba, antras remontuojamas). Vieno bloko AE niekur nerasime! Ar mes norime nustebinti žmoniją? Vieno bloko AE nei ekonomiškai pagrįsta, nei techniškai patikima. Tačiau dviejų blokų elektrinės kaina dvigubėja – nuo 17 iki 34 mlrd. litų. Be to, „Hitachi“ reaktorius sveria apie tūkstantį tonų. Kaip jis bus iš Klaipėdos nugabentas į Visaginą? Taigi mes neturime nei finansinių, nei technologinių, nei žmogiškųjų išteklių.
                                http://verslas.delfi.lt/energetics/k....d?id=55103261

                                Comment


                                  Be to, „Hitachi“ reaktorius sveria apie tūkstantį tonų. Kaip jis bus iš Klaipėdos nugabentas į Visaginą?
                                  Girdėtas "Regnum" agentūros argumentas.
                                  Dėl Visagino AE diskusijos, man atrodo, turi būti jau užbaigiamos. Kitaip mes vėl žiopsosime į nuvažiuojantį traukinį...

                                  Comment


                                    Parašė Sula Rodyti pranešimą
                                    Girdėtas "Regnum" agentūros argumentas.
                                    Dėl Visagino AE diskusijos, man atrodo, turi būti jau užbaigiamos. Kitaip mes vėl žiopsosime į nuvažiuojantį traukinį...
                                    Jei nebūtų visų šių paminėtų problemų, manau senai jau visos kalbos būtų pasibaigusios ir jau statybos vyktų.
                                    Flickr

                                    Comment


                                      Parašė Lettered Rodyti pranešimą
                                      Jei nebūtų visų šių paminėtų problemų, manau senai jau visos kalbos būtų pasibaigusios ir jau statybos vyktų.
                                      Problemos prasidėjo kur kas anksčiau. Matosi, kad prelegentas yra politiškai angažuotas, mat: "Nuo 2006-ųjų vasario, kai Algirdas Brazauskas Trakuose pirmąkart užsiminė apie naujos AE statybą"
                                      Kas skamba visišku absurdu, įvertinant socdemų "nuopelnus" energetikos srityje.
                                      Naujos AE statyba ar alternatyva turėjo buti planuojama dar prieš važiuojant pasirašinėti į Briuselį! Nusikalstama yra tiesiog nepriiminėti sprendimų.
                                      "Aš sakiau, sakau ir sakysiu, kad Lietuva gali išlikti branduoline valstybe. Asmeniškai aš esu įsitikinęs, kad tai yra įmanoma"-sakė Prezidentas R. Paksas.

                                      Comment


                                        Vis tik kaip yra ten su tuo 1000 tonų svorio reaktoriumi ?

                                        Pvz. Hitachi prezentacijoje pateikiama , kad pats ABWR reaktorius yra modulinės struktūros, o pats sunkiausias blokas yra RCCV Upper Drywell module (iš čia: http://www.pbnc2010.org.mx/pdfs/plen...nstruction.pdf)

                                        O atlikus Internete paiešką galima google books rasti Takehiko Saito, Junichi Yamashita, Yuki Ishiwatari knygą Advances in Light Water Reactor Technologies , išleistą 2010 metais. Toje knygoje juodu ant balto 259 puslapyje parašyta:

                                        RCCV upper drywell module was one of the greatest achievements. RCCV module consisted of a large steel structure, radiation shields, pipes, valves and other components contained in the BWR drywell. The total weight of the module was approximately 650 metric tons.

                                        Ir kaip suprantu tai su visais vamzdžiais, sklendėmis ir t.t., kas montuojama turbūt vietoje. Kur tie virš 1000 tonų ?

                                        Comment


                                          Parašė Sula Rodyti pranešimą
                                          Girdėtas "Regnum" agentūros argumentas.
                                          Ne vienas to straipsnio komentatorių minėjo, kad čia rusų propagandos apsireiškimas...

                                          Vienas musm naudingas argumentas, kad kol kas turim visą infrastruktūra, o kiti argumentai diskutuotini.

                                          Comment

                                          Working...
                                          X