Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Suskystintų gamtinių dujų terminalas

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Parašė luknas Rodyti pranešimą
    Kadangi Rusijai išgauti dujas kainuoja apie 10 kartų pigiau, negu jas parduoda Gaspromas Lietuvai. Gaspromas turėtų pelno ir parduodamas 4 kartus pigiau dujas (lyg ir tokia kaina parduoda Baltarusijai ir vistiek uždirba). Gerą pelną turi jie Lietuvoje ir dar nepatekinti.Keisti tie Gaspromo vadovai.
    Kadangi Rusija praktiškai neturi dujų terminalų uostuose, tai bus galima, esant Rusijos norams, jos dujas eksportuoti per Klaipėdos suskystintu duju terminalą. Taip kad terminalas galės gyvuoti labai ilgai.
    Jei GAZpROM būtų normali kompanija, tai viskas būtų taip, kaip sakote. Tačiau tos dujos turi išlaikyti visą biedną šalį ir dar paturbinti didžiules alkanas sąskaitas Šveicarijoje.

    Comment


      Dujininkai sukilo prieš dujų terminalą – skundžia Lietuvą Briuseliui

      Lietuvos dujų asociacija, vienijanti „Lietuvos dujas“, „Dujotekaną“, „Haupą“, „SG dujas“ ir mokslo ir tyrimo įstaigas, pateikė skundą Europos Komisijai dėl neteisėtos valstybės pagalbos skyrimo ir kitų konkurenciją iškraipančių nuostatų įstatyme, kuris reglamentuoja suskystintų gamtinių dujų (SGD) terminalo statybą Klaipėdoje.
      Lietuvos dujų asociacija paskelbė, jog pateikė skundą Europos Komisijai (EK) dėl Suskystintų gamtinių dujų terminalo įstatymo nuostatuose, jų manyme, įteisinamos neteisėtos valstybės pagalbos skyrimo SGD terminalo projekto įgyvendinimui bei kitų konkurenciją iškraipančių nuostatų.
      http://verslas.delfi.lt/energetika/d....d?id=60109021

      Ate, ate.......

      Comment


        Baisūs dalykai prasidėjo po rinkimų. Jau atsisveikinau su AE, dabar tikriausiai teks atsisveikinti ir su šituo.
        You might surprise yourself.

        Miestai.net FB

        Comment


          Keista, kodėl valdžia negalėjo susitarti dėl terminalo su Achema. Nebūtų reikėję visokių privalomų pirkimų ir kreivų finansavimo modelių, kai vartotojai turi mokėti už tai, ko dar negauna. O dabar nieko keista, kad atsiranda nepatenkintų papildomais mokesčiais ir gresiančiom pirkimo prievolėm. Jei valdžia nesusikalba su savo šalies pramonininkais, tai su kuo ji išvis gali susikalbėti? Achema yra stambiausias Lietuvoje dujų vartotojas. Jos pasiūlymai ignoruojami ir vietoj to norima užkabinti prievolę privalomai 25 proc. pirkti iš būsimo terminalo.

          Comment


            Parašė senasnamas Rodyti pranešimą
            Keista, kodėl valdžia negalėjo susitarti dėl terminalo su Achema.
            Rimtai "Achema" yra atmetama kaip galimas investuotojas? Lygtais anksčiau Sekmokas kvietė investuoti. Gal nesutariama dėl sąlygų (žinant padėtį Achemos vadovybėje)?

            Comment


              Socdemai su Achema visada šnekėdavosi, konservatoriai - ne.
              "Tenka apgailestauti, konservatoriai išardė dar Gedimino Kirkilo Vyriausybės pradėtą SkGD projektą, kuriame 20 proc. turėjo "Achema", kaip viena didžiausių gamtinių dujų vartotojų Lietuvoje. Šiandieną terminalas jau būtų veikęs, o Lietuva nebūtų priversta mokėti aukščiausių kainų ES už dujas", - teigiama pramonininkams pristatytoje B.Vėsaitės prezentacijoje.
              Nežinau, kiek tikėti Vėsaite, bet nenormalu, kai ignoruojamas stambiausias dujų vartotojas. Achema nesusitaria su valdžia, tada susitaria su Gazpromu ir gauna dujas pigiau. O valdžia nesitaria su niekuo, tik bando iš tuščio biudžeto pastatyti. Kaip visada, labiausiai kenčia galutiniai vartotojai.
              http://vz.lt/Default.aspx?Publicatio...d-8d9504e70f0c

              Comment


                Parašė Sula Rodyti pranešimą
                Rimtai "Achema" yra atmetama kaip galimas investuotojas? Lygtais anksčiau Sekmokas kvietė investuoti. Gal nesutariama dėl sąlygų (žinant padėtį Achemos vadovybėje)?
                R. Dargis: „Klaida, kad dujų terminalo statyboje nedalyvauja „Achema“

                Tenka apgailestauti, konservatoriai išardė dar Gedimino Kirkilo Vyriausybės pradėtą SGD projektą, kuriame 20 proc. turėjo „Achema“, kaip viena didžiausių gamtinių dujų vartotojų Lietuvoje. Šiandieną terminalas jau būtų veikęs, o Lietuva nebūtų priversta mokėti aukščiausių kainų ES už dujas“, - teigiama pramonininkams pristatytoje B.Vėsaitės prezentacijoje.

                Gedimino Kirkilo vadovaujama socialdemokratų Vyriausybė 2008 metų rudenį kartu su „Achema“, kuri buvo pasirinkta be konkurso, buvo įsteigusi bendrovę Gamtinių dujų terminalas, kuri vėliau buvo likviduota. „Achema“ turėjo valdyti 20 proc., akcijų ir planavo į projektą investuoti apie 300-400 mln. litų.

                Tačiau Specialiųjų tyrimų tarnybai (STT) pradėjus ikiteisminį tyrimą dėl galimo valstybės tarnautojų piktnaudžiavimo tarnyba, projektas buvo sustabdytas. Trims tuometinėje Ūkio ministerijoje dirbusiems ir bendrovės kūrime dalyvavusiems pareigūnams buvo iškelta baudžiamoji byla, kurios nagrinėjimas dar nėra baigtas.
                „Aš manau, kad reikėtų grįžti ir bandyti kalbėtis kartu su privačiais investuotojais, nes tai užtikrintų iš esmės ir jų, ir valstybės interesus“, - trečiadienį po valdančiosios koalicijos partnerių susitikimo su įtakingiausios verslo organizacijos šalyje vadovais žurnalistams sakė vienos didžiausių statybos įmonių „Eika“ savininkas ir vadovas R. Dargis.

                Jis teigė pritariantis kandidatės į ūkio ministres Birutės Vėsaitės pozicijai, esą padaryta klaida, jog SGD terminalo statyboje nedalyvauja bendrovė „Achema“.

                „Aš manau, kad klaida yra padaryta, dėl to, kad jeigu vertintume paprasčiausius dalykus - „Achema“ išleido studijai dėl terminalo statybos 1 mln. su kapeikom litų, valstybė, berods, išleido 30 mln. litų“, - teigė R. Dargis.

                Pasak jo, „Achemos“ skaičiavimais, terminalas turėjo kainuoti 600 mln. litų, tuo tarpu valstybės prognozuojama kaina - 2 mlrd. 400 mln. litų.
                http://www.lrytas.lt/-13541087831352...m_campaign=rss
                Flickr

                Comment


                  Tai blin, senas name, socdemai turėjo 8 metus 2000 - 2008 m. ne tik susitarti, bet ir pastatyti tą terminalą.
                  O pats Dargis irgi geras. Pramonininkų konf. vienas iš vadovų x metų, bet tik vis kalba kaip pilypas iš kanapių ir tiek. Praktiškai eilinis populistas. Įdomu, ką pats padarė, kad ta Achema ar kiti grandai susivienytų ir pastatytų tą terminalą, reikalingą visai Lietuvai.
                  Paskutinis taisė LBP; 2012.11.29, 15:43.
                  N N N

                  Comment


                    Bet kokiu atveju bus gera proga naujai Vyriausybei pasirodyti, ką sugeba. Ir pereiti nuo kalbų prie darbų.

                    Comment


                      Lietuvoje jokia valdžia tiek neišbūna, kad suspėtų ką nors pastatyti . O pirmas darbas po rinkimų būna ardyti tai, ką sukūrė ankstesnė valdžia. Seniai laikas juos visus išvaikyti, jei nesugeba sutarti dėl esminių projektų. Galima įsivaizduoti, kiek Lietuvai kainuotų valdžių keitimasis kokio nors stambaus projekto įgyvendinimo viduryje. Nauja valdžia paaiškintų, kad projektas nuostolingas ir viską reikia pradėti iš naujo .

                      Comment


                        Kartojo, LSDP su Brazausku priešaky ir Lubiu pašonėj turėjo 8 metus išspręsti šitą reikalą. Klausimas, kodėl to nepadarė.
                        O dabar besiformuojanti Vyriausybė iš viso tragedija.
                        N N N

                        Comment


                          Parašė senasnamas Rodyti pranešimą
                          Galima įsivaizduoti, kiek Lietuvai kainuotų valdžių keitimasis kokio nors stambaus projekto įgyvendinimo viduryje. Nauja valdžia paaiškintų, kad projektas nuostolingas ir viską reikia pradėti iš naujo .
                          Na, dabar ne problema bus . Beveik nieko nenuveikta dėl terminalo, pareikš, kad neapsimoka, kad bus apvagiami vartotojai, ekonomiškai nenaudinga, dabar dar dujininkai sukilo. O laivas vistiek bus nuomojamas, išnuomos kam nors kitam, ir viskas, istorijos pabaiga, ir toliau būsime priklausomi nuo Gaspromo. Tiesiog fantastika.

                          Comment


                            Parašė LBP Rodyti pranešimą
                            Kartojo, LSDP su Brazausku priešaky ir Lubiu pašonėj turėjo 8 metus išspręsti šitą reikalą. Klausimas, kodėl to nepadarė.
                            O dabar besiformuojanti Vyriausybė iš viso tragedija.
                            O kodėl turėjo daryti, jei dujos kainavo pigiai? Gal priminti, prie kurios vyriausybės dujų kaina ėmė augti dešimtimis centų kas pusmetį???

                            Comment


                              Parašė Al1 Rodyti pranešimą
                              O kodėl turėjo daryti, jei dujos kainavo pigiai?
                              O kodėl neturėjo nieko daryti, kad būtų alternatyvus dujų tiekimo maršrutas? Maža kaina - dar ne pretekstas sedėti ir galvoti, kad visada bus pigu.
                              Visi forumų moderatoriai yra forumo balastas.

                              Comment


                                Ir būtų buvę pigu, jei ne konservų "rusai puola"...

                                Comment


                                  Kiek laiko šitas sovietinis šizoidas dar ardysis šitame forume? Kodėl jis buvo 'atbanintas'?
                                  You have your way. I have my way. As for the right way, the correct way, and the only way, it does not exist.

                                  Comment


                                    O kiek dar konservų agitatoriai čia aukštins 4 praėjusių metų "pasiekimus"? Ir man atrodo, kad pats tuoj eisi pailsėti.

                                    Comment


                                      Parašė Al1 Rodyti pranešimą
                                      Ir būtų buvę pigu, jei ne konservų "rusai puola"...
                                      Bet su terminalu buvo galima parodyti "Gazpromui" M24x200 LH, jeigu jie pradėtų kelti kainas. Svarbi yra ne kaina, bet galimybė rinktis tiekėją. Juk galima piltis benziną brangesnėje degalinėje, o galima į pigesnį automatą užsukti.
                                      Visi forumų moderatoriai yra forumo balastas.

                                      Comment


                                        Parašė Aleksio Rodyti pranešimą
                                        B Svarbi yra ne kaina, bet galimybė rinktis tiekėją.
                                        Tai klaidinga laisvos rinkos dogmatų tezė. Jei vienintelis tiekėjas tiekia gerokai pigiau, nei konkurencijos atveju, tai niekam tas pasirinkimas nereikalingas...

                                        Comment


                                          Konkurencija didina kainas ?

                                          Comment

                                          Working...
                                          X