Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Gelžk. Radviliškis - Rokiškis - Daugpilis

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Kadangi nebesulaukiau atsakymų, tai nulėkiau į Panevėžio GS. Kasininkės paklausiau ar spėsiu ten persėsti Pasiūlė nerizikuoti, o geriau važiuot iki Bygailių.

    Taigi nusipirkau bilietus ir laukiau traukinio. Panevėžio GS 1 kelyje stovėjo M62K 1157. o 5-tame - M62K 1229. Maniškis į Rokiškį atvyko lygiai laiku ir tai buvo PESA 620M 009. Traukinyje sėdėjo apie 30 žmonių, Panevėžio GS įlipo dar 15 plius aš ir vienas žmogus su dviračiu.
    Pastebėjau, kad labai ilgai reikia laukt kol PESA'ai išlenda laiptukai :/ Traukinyje buvo "dūšna", po kiek laiko priėjo konduktorė ir nustebo, kad važiuoju iki Bygailių ir iš karto atgal. Atsakiau, kad bandau geležinkelių patogumus, tai smagiai pasijuokėm ir viskas.
    P.S gavau 15 proc. nuolaidą atgaliniam bilietui. Ką gi, iki Karsakiškio greitis buvo 90km/h. Karsakiškyje įlipo vienas žmogus niekas neišlipo. Toliau iki Bygailių greitis 80km/h.
    Bygailiuose išlipau aš ir dar du žmonės. Traukinukas pajudėjo toliau į Rokiškį. Ką gi, beliko sulaukt motrisės iki Panevėžio (apie 10min.). Jo laukiau ne vienas, o dar 18 "bobučių" su mėlynėmis ir kitom miško gėrybėm, kurios svarstė kur tie traukinukai prasilenkia ir labai nustebo, kad aš išlipau ir vėl lipsiu į atvykstančią motrisę.

    Taigi, iš toli jau matosi atvykstantis Rokiškis - Šiauliai. Atvyko: PESA 620M 020. Motrisėj buvo apie 30 žmonių, bei du konduktoriai, kurie padėjo įlipt "bobulkom" Įlipus, iš karto pasijautė vėsa, veikė kondicionierius. Atgal į Panevėžį greičio švieslentė nerodė, rodė tik datą ir kryptį.
    Karsakiškyje įlipo 3 žmonės. Beje, konduktoriai vaikščiojo su bilietų spausdinimo aparatais ir tie kas mokėjo vietoj, spausdino bilietus (čekius). Taigi, grįžus į Panevėžio GS išlipo apie 25 žmones ir įlipo apie 10. Motrisė pastovėjo 2-3 minutes ir nurūko Rokiškio link.

    Stotyje buvo judesys. M62K 1157 stovėjo su 12 vagonų sąstatu ir laukė kol motrisė dings iš stoties ribų. Tada, atsikabino 6 vagonus prie medienos pakrovimo aikštelės ir pirmu keliu pajudėjo link buv. mėsos kombinato. Iš ten grįžo į stoties 7 kelią ir tuos 6 vagonus sukabino su pusvagoniu ir baigė darbą.
    Taigi, apibendrinant, mini kelionė patiko, motrisė važiuoja, bent jau man, gerai.
    Paskutinis taisė Romas; 2012.08.19, 21:51. Priežastis: Sudėliotos pastraipos

    Comment


      Sveiki, vakar vėl kartojau šią kelionę, tik jau su draugais. Į Rokiškio pusę išvyko 620M 010. Pilnas žmonių. Beje, patiko, kad kai konduktoriaus pasitikslinau dėl Subačiaus, jis priėjo patikrinęs bilietus ir mes pasvarstėm ar įmanoma ten spėt persėst į kitą traukinį. Atgal atvažiavo 620M 020. Pilnut pilnutėlis, teko iki Panevėžio pastovėt, bobutės buvo net ant laiptelių susėdę Bet niekas nesikeikė, visi linksmi. Grįžus, kažkaip užsiplepėjom su stoties budėtoja prie cigaretės dūmelio. Tai daug ką sužinojau. Pvz.: Karsakiškio stotelėje, atvyko iš Vilniaus komisija ir patikrino traukinį į Rokiškį. Visas traukinys buvo be bilietų, konduktoriai jų neatspausdino. Paskui tą traukinį be sustojimų nuvežė su visais žmonėmis į Kupiškį ir ten visus keleivius be bilietų į policijos komisariatą. Žmonėms buvo išrašytos baudos, už važiavimą be bilieto, konduktoriai atleisti iš darbo, dabar visi bilietus tvarkingai spausdina, nes bijo. Ir sakė, kad nesuėjo statistika, pagal konduktorius traukiniu važinėjo tik keli žmonės, o pagal gel. stoties kasą traukinys būdavo užpildomas. Dėl to ir nuimė traukinius į Rokiškį, nes vadovavosi konduktorių statistika. Bet dabar, jau sklinda kalbos, kad traukinys vėl važiuos normaliomis dienomis, o pvz rytinis Radviliškis - Panevėžys sakė orą vežioja. Tai vat ir dar daug apie ką kalbėjau su šia malonia moteriške, jei kas ką domina klauskit.

      Comment


        Tokių reidų reikia daugiau.

        Comment


          Parašė bosco Rodyti pranešimą
          ...
          rytinis Radviliškis - Panevėžys sakė orą vežioja.
          ...
          Tur būt rytinis iš Rokiškio į Panevėžį darbo dienomis to "oro" aveždavo mažiau negu dabar jo atveža rytinis Radviliškis-Panevėžys..?

          Comment


            Parašė Vitas Rodyti pranešimą
            Tur būt rytinis iš Rokiškio į Panevėžį darbo dienomis to "oro" aveždavo mažiau negu dabar jo atveža rytinis Radviliškis-Panevėžys..?
            Sakė pastovūs keleiviai kurie dirba Panevėžyje, be gyvena Rokiškyje tai atvažiuoja tuo rytiniu iš Rokiškio ir penktadienį grįžta namo. Nuomojasi butus ir netuščias atlekia tas pirmadienio rytinis rokiškėnas.

            Comment


              Radviliškis-Panevėžys

              Radviliškis. Fotografija jau buvo publikuota. 2010-06-11


              Linkaičiai. Šioje stotyje išskiria geležinkelio linijos - viena į Rokiškį, kita į Jonavą. Išsišakojimas pastebimas ir važiuojant greituoju traukiniu Vilnius-Klaipėda. 2010-09-17


              Šeduva. 2010-11-04


              Laba. Sustojimas. 2011-07-05


              Labučiai. Turbūt jos ir užtektų šioje atkarpoje, nereiktų ir Labos, nes atstumas tarp jų tik 4 km. 2011-07-05


              Dapšioniai. Sustojime nebestoja joks keleivinis traukinys. Ir nelabai šis sustojimas reikalingas vidury miškų, vos ne privačiam kieme, be to visai netoli yra Labučių sustojimas. Fotografijų nėra.

              Gustonys. Šalia nemažos Gustonių gyvenvietės. Šis sustojimas tokiai gyvenvietei kaip ir būtų reikalingas, tik kaži kiek keleivių išlipa/įlipa joje. 2010-10-08


              Panevėžys. Jau publikuota. 2010-10-08

              Comment


                Iš Gustonių į Panevėžį važinėja mokiniai, darbuotojai. Ten nemažai žmonių išlipa ir įlipa.

                Comment


                  Tai ir gyvenvietė ne iš trijų sodybų, kur dvi iš jų negyvenamos.
                  O jei dar vietiniai naudojasi, tai šis sustojimas yra tikslingas.

                  Comment


                    Plius, pačiuose Gustonyse yra trąšų sandėliai ar net gamykla, antrinių medžiagų perdirbimo įmonė ar kažkas panašaus, etikečių spaustuvė.

                    Comment


                      Tai kad Gustonyse techninis sustojimas prasilenkti traukiniams. Keleiviai nevežami.

                      Comment


                        O tai kokia proga tada Lietuvos geležinkelių puslapį nurodyta


                        kad stoja traukinys?

                        Be to peržvelgiant tvarkaraščius vakariniai Šiauliai-Rokiškis prasilenkia Subačiuje 17:14-17:17;
                        o rytinis tarp Radviliškio ir Linkaičių.

                        Ir štai kokie tvarkaraščiai (praeitų metų) pateikiami ruožo stotelėse - SMC postas, kuris Lietuvos geležinkelių puslapyje yra nenurodytas.
                        Paskutinis taisė copper; 2011.07.06, 11:06.

                        Comment


                          Prieš porą metų Gustonyse buvo tik techninis susutojimas prasilenkimui. Gal nuo pernai padarė normalų sustojimą ir veža keleivius. Aš paskutinį kartą važiavau 2009 m. SMC postas čia tik geležinkeliečių pavežimui. Kiek teko matyti, nelabai kas iš jų važiuoja, atvyksta automobiliais.

                          Comment


                            Šiandien vėl lėkiau traukiniu. Vakariniu, Nr.:630 15:22 iš Šiaulių į Panevėžį. Į Šiaulius nuvykau autobusu - Vilnius - Mažeikiai per Ukmergę, Panevėžį, Radviliškį, Šiaulius. Iš Panevėžio išv. 13:20 į Šiaulius atv. 14:45. Po kelionės autobusu, prisiekiau sau, jog jeigu įmanoma, keliausiu traukiniu ir tik traukiniu, autobusų vengsiu. Taigi, iš Šiaulių autobusų stoties reikėjo paskubėti link gel. stoties, nes draugas dar užsimanė į greito maisto kavinę užsukt. Taigi, pasinaudojęs LG lojalumo kortele nusipirkau bilietą į Panevėžį. Iki traukinio išvykimo liko ~15 min, tai dar stoties greito maisto kavinėj užkandom po sumuštinį . Ką gi, traukinys buvo puspilnis. Daugelis išsilaipino iki Šilėnų. Toliau iki Panevėžio labai neskaičiavau, bet kiek per petį žvilgčiojau tai visą kelią laikėsi apie 15 - 20 keleivių. Labai nusivyliau srautu. Buvo PESA 620M 009, kurioje matyt nebuvo įrengtas kondicionierius, nes buvo baisiai karšta. O šiaip kelione neprailgo ir patiko. Tik atvykus į Radviliškį, niekas nepranešė. Ir pvz. iš Radviliškio GS nežinočiau, kur laukt traukinio, arba kada išlipt, nes ten beproto daug kelių ir berods du kartus traukinys stojo. Į Panevėžį traukinys atvyko 16:45 ir valandą pastovėjęs išvyko atgal. Beje, kai išlipome Panevėžyje nuo Rokiškio pusės atlėkė du sukabinti SIEMENS ER20CF lokomotyvai. Tai buvo SIEMENS ER20 038 ir SIEMENS ER20 032. Juos abu mačiau pirmą kartą Panevėžyje ir jie nestoję nurūko link Šiaulių. Mano nauja draugė, stoties kasininkė, sakė, kad jie čia pirmą kartą ir pradės dažniau važinėt Rokiškio kryptimi. Tai tiek.

                            Comment


                              Parašė bosco Rodyti pranešimą
                              Šiandien vėl lėkiau traukiniu. Vakariniu, Nr.:630 15:22 iš Šiaulių į Panevėžį. Į Šiaulius nuvykau autobusu - Vilnius - Mažeikiai per Ukmergę, Panevėžį, Radviliškį, Šiaulius. Iš Panevėžio išv. 13:20 į Šiaulius atv. 14:45. Po kelionės autobusu, prisiekiau sau, jog jeigu įmanoma, keliausiu traukiniu ir tik traukiniu, autobusų vengsiu. Taigi, iš Šiaulių autobusų stoties reikėjo paskubėti link gel. stoties, nes draugas dar užsimanė į greito maisto kavinę užsukt. Taigi, pasinaudojęs LG lojalumo kortele nusipirkau bilietą į Panevėžį. Iki traukinio išvykimo liko ~15 min, tai dar stoties greito maisto kavinėj užkandom po sumuštinį . Ką gi, traukinys buvo puspilnis. Daugelis išsilaipino iki Šilėnų. Toliau iki Panevėžio labai neskaičiavau, bet kiek per petį žvilgčiojau tai visą kelią laikėsi apie 15 - 20 keleivių. Labai nusivyliau srautu. Buvo PESA 620M 009, kurioje matyt nebuvo įrengtas kondicionierius, nes buvo baisiai karšta. O šiaip kelione neprailgo ir patiko. Tik atvykus į Radviliškį, niekas nepranešė. Ir pvz. iš Radviliškio GS nežinočiau, kur laukt traukinio, arba kada išlipt, nes ten beproto daug kelių ir berods du kartus traukinys stojo. Į Panevėžį traukinys atvyko 16:45 ir valandą pastovėjęs išvyko atgal. Beje, kai išlipome Panevėžyje nuo Rokiškio pusės atlėkė du sukabinti SIEMENS ER20CF lokomotyvai. Tai buvo SIEMENS ER20 038 ir SIEMENS ER20 032. Juos abu mačiau pirmą kartą Panevėžyje ir jie nestoję nurūko link Šiaulių. Mano nauja draugė, stoties kasininkė, sakė, kad jie čia pirmą kartą ir pradės dažniau važinėt Rokiškio kryptimi. Tai tiek.
                              Hm, tai gal jau ir į Daugpilį važinėja ER20CF.

                              Comment


                                Parašė robertas Rodyti pranešimą
                                Hm, tai gal jau ir į Daugpilį važinėja ER20CF.
                                Manau, kad tuščiai jie nevažiuos kartu sukabinti. Turbūt nutempė nemenką sąstatą ir rezervu grįžo į LT-2.

                                Comment


                                  Šiaip, mano manymu, reiktų sustojimo Berčiūnuose, juolab daug kas ten persikėlė iš miesto, o gyvenvietė ne tokia ir maža
                                  Paskutinis taisė Kosovo; 2011.07.27, 00:24.
                                  "I killed the Bank" - Andrew Jackson

                                  Comment


                                    Berčiūnuose seniau buvo stotelė (o gal ir visa stotis).

                                    Comment


                                      Buvo, bet Berčiūnai labai arti miesto. Tai dalis žmonių važiuoja autobusais, kiti automobiliais ir dviračiais. Traukinys važiuoja per retai, kad būtų keleivių.

                                      Comment


                                        arba dar vienas bokstas itartinas.. jis stovi Obeliuose ir berods Svencioneliuose.


                                        velgi speju, kad statyti ant ribos.. bet irodymu kolkas neturiu rrr.. gal ka zinot apie tai? Nenoriu tiketi, kad sovietmecio..

                                        Comment


                                          Čia nieko įtartino. Caro laikų bokštas. Tik viršutinės dalies iš pradžių būta medinės, vėliau sumūryta iš plytų.

                                          Comment

                                          Working...
                                          X