Tą dieną mačiau tris traukinius kelių valandų bėgyje ir tik šitą firminį pasiėmė TEP'as. Kitus per sieną tempė mūsų šilumvežiai. Beje, TEP'as atvažiavo pasiimti traukinio.
ER20CF-009 su traukiniu Maskva - Kaliningradas Vilniaus aplinkkelyje. Jei kas dar nežinote, Kaliningrado tranzitiniai traukiniai jau nuo pernai nebevažiuoja pro Vilniaus stotį, nedaro sustojimo, o važiuoja Vilniaus aplinkkeliu.
Lietuvos geležinkelių šilumvežiai TEM2-232 ir TEM2-021 su cisternų sąstatu laukia išvykimo į Mockavą Suvalkų stotyje.
Visi duomenys perduodami viešam naudojimui. Bazę galėjo papildyti ir redaguoti bet kuris registruotas dalyvis. Pildžiau ir aš trainpix'e. Taip kad niekas čia nieko nepavogė.
Jokios duomenų bazės nepavogė. Ten rankiniu būdu perkelta informacija. Aš turiu išsisaugojęs Trainpix Lietuvos duomenų bazę iš webarchive, tai skirtumas ne railgallery naudai yra. Tikrai nebuvo automatinis copy/paste.
Ar sukelta visa duombazė, ar kažkas ją perrašė rankomis, vagystės fakto nekeičia.
Labai šlykštus išsireiškimas. Railgallery pavogė (rusija daugiau nieko nesugeba) duombazę ir ja naudojasi.
Jokios duomenų bazės nepavogė. Ten rankiniu būdu perkelta informacija. Aš turiu išsisaugojęs Trainpix Lietuvos duomenų bazę iš webarchive, tai skirtumas ne railgallery naudai yra. Tikrai nebuvo automatinis copy/paste.
Nusifotografuoti prie traukinio – griežtai draudžiama. Prišoks apsaugininkas, lieps ištrinti nuotrauką. Tokių nesąmonių kitame strateginiame objekte – oro uoste – seniai nebėra. „Lietuvos geležinkeliai“ atstovė Gabjota Alūzaitė priminė, kad iki šiol galioja tvarka – geležinkelio stotyse nesuderinus su jų darbuotojais fotografuoti draudžiama. Mat stotys priklauso strateginiams infrastruktūros objektams. Geležinkeliai įtraukti į antros kategorijos nacionaliniam saugumui užtikrinti svarbių įmonių sąrašą.
Policijos atstovės Julijos Samorokovskajos žodžiais, jeigu apsaugos darbuotojas manė, kad asmuo elgiasi neteisėtai, apie tai turėjo pranešti policijai. Pats apsaugininkas neturėjo teisės atimti iš turisto jo telefono. Tai patvirtino ir geležinkelio atstovė.
Neseniai plačiai nuskambėjo istorija, kai turistas pamėgino įsiamžinti prie Vilniaus geležinkelio stoties. Norėjo pasidžiaugti suremontuoto pastato gražiu apšvietimu ir nusiųsti nuotrauką mamai.
Komentuoti: