Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Būsto kainų burbulas II

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Parašė c2h5oh Rodyti pranešimą
    O kiek tokių bankrotų yra, ar juos delfiai nuo mūsų slepia ir neaprašo? Ar čia tiesiog sparnuotas posakis toks?
    Siuo metu bankrutuoja galbut ne imones, o ju vykdomi projektai. Tai reiskia kad tam tikros imones nepajegios vystyti pradetu projektu ir juos sustabde, bei iesko jiems pirkeju. Jei pirkeju siems projektams neatsiras, tada matyt tada ir visa imone dings nuo zemes pavirsiaus arba bent iseis is rinkos ir versis kokia nors kita egzistencija pratesti leidziancia veikla. O tokiu imoniu ir projektu jau vienos rankos pirstu nepakanka ir kas idomiausia - tai ne smulkios bendroves, o didele patirti turincios vidutiniokes. Blogiausia yra tai, kad jei ju problemos pasklis viesumoje, tai gali dar labiau paseti nepasitikejima tiek vystytojais, tiek visa rinka. Nes jei netgi zinoma imone nesugeba uzbaigti projekto, tai ka tada pirkti? Kaip atsirinkti patikima bendrove? Kas atsakys uz broka, jei statytojas bankrutuos ir t.t.?

    Blogiausia kad dabartineje situacijoje mazai reiskia pati zmoniu perkamoji galia: jos augimas arba sumazejimas. Daugiau cia zaidzia emocijos, lukesciai bei pasitikijimo klausimai. Todel, net ekonomikai ir nepatiriant rimtesniu isbandymu, pasitikejimas rinka gali balansuoti ties zemutine riba gerokai ilgiau.

    Comment


      Parašė mindakas Rodyti pranešimą
      Blogiausia kad dabartineje situacijoje mazai reiskia pati zmoniu perkamoji galia: jos augimas arba sumazejimas. Daugiau cia zaidzia emocijos, lukesciai bei pasitikijimo klausimai.
      Galima pagalvoti, kad "burbulo" pūtimo laikotarpiu viską lėmė tik ekonominė logika, ir jokių emocijų.

      Comment


        Parašė mindakas Rodyti pranešimą
        Blogiausia kad dabartineje situacijoje mazai reiskia pati zmoniu perkamoji galia: jos augimas arba sumazejimas. Daugiau cia zaidzia emocijos, lukesciai bei pasitikijimo klausimai.
        Kitaip ir buti negali, nes tokiuose ilgalaikiuose reikaluose emocijos yra labai svarbi "perkamosios galios" sudetine dalis.
        Skolinantis butui svarbu ne vien tai ka gali sau leisti siandien, bet ir tai ka manai galesias sau leisti po 1, 5 ar 20 metu. Butent cia ir isijungia lukesciai beigi emocijos. Tai beje veikia i abi puses.

        Dar nesenai emocijos buvo isimtinai pozityvios: "algos neisvengiamai dides", "NT branKs", "euras" etc. Todel butus ciupo visi kas netingejo, nes "jei ka, parduosiu ir dar uzsidirbsiu".
        Dabar gi emocijos apsiverte. NT nebebranKsta. "Jei ka" parduot ganetinai nepaprasta. Algos taip nebekyla, o kainos atvirksciai - kyla smagiau nei anksciau. Darosi baugu.

        Comment


          Kartais i lizingo ispardavimus zvilgteliu atimto turto tai paskutiniu metu padaugejo gerokai visokiu ekskovatoriu ir kitu su statyba susijusiu dalyku ispardavimai, taipogi sunkiojo transporto, po truputi auga ir atimtu masinu pasiula... Na dar kokie puse meteliu, gal daugiau ir galmes pigiai apsipirkti

          Taigi jau pradeda lysti is maiso statybu kompaniju "tragedija"

          Comment


            Na tai jei pirko masinas, vietoj investavimo i kokybe ir kastu mazinina... Tai tikrai statybu bendroviu vadovai liks be linkolnu ir maibahu... Na cia jau kompaniju vadovu netoliregiskumas... Na manau ne visi tokie, kitos kompanijos manau pinigus investavo... Paprastas pvz, Klaipedoje Arkada stato toliau... Mano nuomone is savo liesu, todel proplemos su bankais ir kreditais kol kas jiems negresia, BIG irgi dali darbu finansuoja savais, todel tokiems vystytojams ir statytojams nera dideles problemos... Prombemos tiems kurie pirko prabangos daiktus neziuredami ir ne galvodami kad aukso amzius baigsis ir reikes sunkiai dirbti...

            Comment


              Prabangos daiktai, neturi tiek įtakos, kiek išpirkti ištisi aruodai žemės.
              Uždirbtus pinigus apyvartoje paliko gal kokie 5 proc.

              o žemes pardavinėjo vėl tie patys perpardavinėtojai, įvairaus plauko valstybės tarnautojai, ar šiaip kokie žmogeliukai netičiukai.
              Ir nei vbienas iš jų nenutokia ka su tais pinigais daryti (jie tikrai neturi verslumo gyslelės) štai ir pupso pinigai bankuose.
              ar dar geriau nuperkama kažkas užsienyje.

              Comment


                http://www.delfi.lt/news/economy/rea...hp?id=17299583

                Comment


                  Galėjai bent aprašyt kas toj nuorodoj ba taip aklai spaust tai ką žinau nu įdomu visai

                  Comment


                    Sąstingis NT rinkoje - geriausias metais pirkti

                    Individualius namus statančios bendrovės "Sostinės namai" ekspertas Saulius Pavarinis mano, kad nekilnojamojo turto rinkos sąstingis turi daugiau teigiamų negu neigiamų dalykų. NT pirkėjams laimėti šansų tokiomis sąlygomis dabar yra daugiau nei bet kada anksčiau


                    Tai burbulas buvo ar nebuvo? Gerai kad jis buvo ar nelabai?

                    Tai dabar jau gerai, kad bur burbulas sprogsta

                    Oi jumoristai tie musu NT verslinininkai..
                    Mano blogas

                    Comment


                      Chebra, nieko nesuprantate apie tendencijas
                      Pirkę būstą mokėjo daugiau
                      http://http://vz.lt/Default2.aspx?Ar...4c7d6c&ref=rss

                      Pasak Registrų centro (RC) pranešimo, pirmąjį ketvirtį senos statybos būsto kvadratinis metras Vilniuje vidutiniškai atpigo 3,3%, o naujos statybos būstai brango 15%.

                      Comment


                        ^ manau sita citata yra svarbiausia"

                        "Gyvenamųjų namų sandorių vertė Vilniuje krito 62,1%, parduotų butų vertė – 11,9%, bendrai būstų 18%. Lietuvos teritorijoje, neskaičiuojant Vilniaus, bendra sandorių vertė sumažėjo vidutiniškai penktadaliu. Butų sandorių vertė čia mažėjo 26,1%, gyvenamųjų namų – 25,8%."

                        Comment


                          Nu tai čia matyt suminė vertė. Viskas logiška - krito sandorių skaičius, krito ir suminė vertė.

                          Comment


                            Parašė goolfietis Rodyti pranešimą
                            Sąstingis NT rinkoje - geriausias metais pirkti



                            Tai burbulas buvo ar nebuvo? Gerai kad jis buvo ar nelabai?

                            Tai dabar jau gerai, kad bur burbulas sprogsta

                            Oi jumoristai tie musu NT verslinininkai..
                            Viskas labai paprasta:

                            Zinia numeris 1:

                            Iš pradžių analitikai ir statybų bendrovės visą šią žodžių ekvilibristiką siejo grynai su psichologinėmis ar emocinėmis priežastimis, kurios turi tik labai nedaug sąsajų su realia padėtimi NT kainodaroje. Iš tikrųjų taip ir yra.
                            <blah blah>
                            Viešųjų ryšių požiūriu, dažnai vartojant tuos pačius žodžius reiškiniams apibūdinti, jų turinį atitinkantys lūkesčiai anksčiau ar vėliau pradeda materializuotis.
                            Zodziu viskas tik psichologija ir iliuzijos kurios kaip zinia savaime materializuojasi. Gal sakau vertetu pabandyt isikalbet kad esam milionieriai? PR poziuriu turetu materializuotis

                            Zinia nr 2:

                            Pasak NT bendrovės atstovo, neigiamos prognozės nerealios, nes rinka iš išpūstos NT paklausos stadijos perėjo į normalią, labiau subalansuotą. Tačiau daug kas tai įvertino kaip galimą krizę, kurios greičiausiai visiškai nėra.
                            Kitaip tariant, viskas gerai, nieko nebijokit!

                            Zinia nr 3:

                            Neseniai atliktos viešosios nuomonės apklausos duomenimis, Lietuvos gyventojų mąstysenoje dominuoja stereotipas, kad nekilnojamasis turtas yra pati geriausia investicija.
                            Jei dar netyciom nezinojot.

                            Zinia nr 4:

                            "Sostinės namų" atstovo S.Pavarinio nuomone, visi esminiai pokyčiai jau įvyko.
                            <blah blah>
                            Būsto kainos sumažėjo, jos po truputį stabilizuojasi.

                            "Svarbu ir tai, jog įvyko didelis kokybinis NT vystytojų supratimo apie klientą šuolis, atsirado didesnė pagarba pirkėjui, daugiau dėmesio skiriama pardavimo kokybei, klientas gali reikalauti, kad statybininkai įgyvendintų jo reikalavimus, ir panašiai, - vardija bendrovės atstovas. - Manau, per 6-9 mėnesius žmonės supras, kad situacija pasikeitė jų naudai ir įsidrąsinę vėl ims mąstyti apie nekilnojamąjį turtą. Juk viskas pasisuko tik į gera: jokios krizės nėra, kainos sumažėjo, stabilizavosi, o statytojai tapo sukalbamesni, linkę derėtis ir leistis į kompromisus.
                            Taigis mielieji tautieciai, turekit omeny, kad kainu kritimas jau nutiko, dugnas jau pasiektas. Like ziopliai atsitokes per sekancius 6-9 menesius: BRANGZ! Todel neziopsokit ir pirkit dabar, pigiau nebebus.
                            Labai patiko savoka "pardavimo kokybe" Statiniu kokybe kaip zinia taip greit nepasitaiso, bet juk bent kazkokia kokybe reikia gerinti...

                            Zinia nr 5:

                            "Nevertėtų tikėtis ir akivaizdžių kainų pokyčių - dauguma pardavėjų jau įveikė psichologinį barjerą ir kainas sumažino, tad vasarą, kai pirkėjai ir šiaip pasyvesni, vargu ar tai darys dar kartą.
                            Ar as dar neminejau, kad daugiau nepigs? Daugiau nepiginsim, nes vistiek niekas nepirks...

                            Zinia nr 6:

                            Kadangi per ilgą laikotarpį nekilnojamojo turto paklausa vis dar nėra patenkinta, o daugelis potencialių pirkėjų mąsto: "Pirksiu, kai atpigs", anksčiau ar vėliau rinka pasieks 2007-aisiais buvusį aktyvumą ir pardavimas pajudės. Rekomenduočiau visiems, ieškantiems NT, pirkti būtent dabar, nes pasiūla didžiulė, pardavėjai sukalbami kaip niekada, todėl galima rinktis ir derėtis", - tikina G.Jankauskas.
                            Ditto, bet jau visai negudriems.

                            zinia nr. 7:

                            Tuomet gali atsitikti taip, kad ilgai laukę ir pagaliau apsisprendę pirkti būstą žmonės nusivils, nes pasirinkimas bus skurdus ir jiems teks atidėti planus pasigerinti gyvenimo sąlygas, arba už didelę kainą pirkti tai, kas likę.
                            Ciupkit dabar nes nebeliks!

                            Labai geras ir nuotaikingas straipsnis, uzskaitau.

                            Comment


                              uch, nuotaika pagerejo

                              Comment


                                "Rekomenduočiau visiems, ieškantiems NT, pirkti būtent dabar, nes pasiūla didžiulė, pardavėjai sukalbami kaip niekada, todėl galima rinktis ir derėtis"
                                "Juk viskas pasisuko tik į gera: jokios krizės nėra, kainos sumažėjo, stabilizavosi, o statytojai tapo sukalbamesni, linkę derėtis ir leistis į kompromisus."
                                tipo dabar geriausias laikas pirkti.
                                Primena devyniasdešimtųjų Japoniją

                                Comment


                                  sveiki draugai, paaiškinkit man, ką paskutinioji eilutė reiškia?:

                                  http://www.registrucentras.lt/ntr/st...php?regionId=3

                                  ir namai ir butai pigo, lyginant su ankstesniu ketvirčiu, tačiau butai plius namai nepigo. Ar vagonius tapo RC direktorium? Taupykit pinigus laaaabai šaltai žiemai...
                                  Statybos Technikumo Technikumas

                                  Comment


                                    Parašė neko Rodyti pranešimą
                                    tipo dabar geriausias laikas pirkti.
                                    Primena devyniasdešimtųjų Japoniją

                                    nu va, sita diagrama tik rodo, kad investuoti i NT buvo ir gal netgi tebera verta - nuo 'ha ha ha there is no bubble' iki tol kol kainos sugrizo iki to paties lygio - 10 metu! Kuris is jusu ruosiates investuoti ilgesniam nei 10 metu laikotarpiui?

                                    Comment


                                      Parašė tagamorezapenerifaketris Rodyti pranešimą
                                      sveiki draugai, paaiškinkit man, ką paskutinioji eilutė reiškia?:

                                      http://www.registrucentras.lt/ntr/st...php?regionId=3

                                      ir namai ir butai pigo, lyginant su ankstesniu ketvirčiu, tačiau butai plius namai nepigo. Ar vagonius tapo RC direktorium? Taupykit pinigus laaaabai šaltai žiemai...
                                      Labai paprastai. Stipriai krito butų pardavimas. Pvz.: tarkim namas kainuoja 200 piniginių vienetų, o butas 100. Vieną mėnesį parduodame 10 namų ir 100 butų. Vidutinė kaina: (10*200+100*100)/(100+10) = 109.1 piniginiai vienetai. Dabar padarome būstų rinkoje visišką štilį ir krentančias kainas. Tarkime namas 180 vienetų, butas 90 vienetų, bet parduodame tik 10 butų ir 3 namus. (3*180+10*90)/(3+10) = 110.7. Taigi bendras rezultatas "brangsta".

                                      Taigi statistika tiesiog atskleidžia, kad žiauriai krito butų pardavimai.

                                      Comment


                                        Įdomus būdas pasireklamuoti, deja kainų viešai neskelbia
                                        „Charisma Vilnius“ komplekse sprogsta NT kainų „burbulai“
                                        Sostinės centre naujai statomame prabangių daugiabučių komplekse "Charisma Vilnius" pradedama "Drąsi" akcija: minus 20 procentų. Tai reiškia, kad šiuo metu būstą naujajame komplekse įsigiję pirkėjai už jį mokės 20 procentų mažiau. Pabrėžiama, kad butų skaičius, kuriems taikoma ši nuolaida – ribotas.
                                        http://www.spec.lt/Charisma_Vilnius_...kainu_burbulai

                                        Comment


                                          Parašė deep'as Rodyti pranešimą
                                          Įdomus būdas pasireklamuoti, deja kainų viešai neskelbia
                                          Kaip tai neskelbia? http://www.charisma.lt/butai/

                                          Comment

                                          Working...
                                          X