Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

NT rinka Vilniuje (2013 -...)

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Parašė ttttt Rodyti pranešimą
    Tai kad ne kartą jau Šnipiškių temoje buvo diskusijų, štai pvz 4155 eurų už metrą dalinės apdailos.
    Paskaitykit aprašymą

    Comment


      Parašė Bmweda Rodyti pranešimą
      Paskaitykit aprašymą
      Dar šarmo prideda tai, kad to buto ir visų fantastinių priedų kol kas nėra realybėje.

      Comment


        Parašė Al1 Rodyti pranešimą
        Nu ale iš kur locheliai ima babkes? Kainos ir taip nesveikos, lyginant su V. Europos didmiesčiais, kur būsto kaina 2 kartus didesnės, o atlyginimai 5 kartus.
        Iš bankų. Skolinantis. Ciklas apsisuko.




        Comment


          Parašė ttttt Rodyti pranešimą

          O mano kaip pvz paimtam Švedijos mieste su mažiausiai dvigubai didesnėm algom nei Lietuvoje, kvadrato vidurkis miesto centre pagal numbeo kainuoja 3959 eurų
          Pasidomekit, ar tai butas priklausantis nuosavybes teise, ar tik pajus kooperatyve (Bostadsrätt). Pagal kaina - duodu 99% kad tai kooperatinis butas, kuris tau nepriklauso nuosavybes teise. Lyginat apelsinus su obuoliais.

          Comment


            Parašė MedinisStrazdas Rodyti pranešimą

            Iš bankų. Skolinantis. Ciklas apsisuko.
            Reiškiasi, greitai bus vėl burbulo sprogimas ir dalis lochelių liks be butų... Taip jiems ir reikia. Bet po to tuos butus vėl kažkas pirks...

            Comment


              Parašė jpou Rodyti pranešimą

              Pasidomekit, ar tai butas priklausantis nuosavybes teise, ar tik pajus kooperatyve (Bostadsrätt). Pagal kaina - duodu 99% kad tai kooperatinis butas, kuris tau nepriklauso nuosavybes teise. Lyginat apelsinus su obuoliais.
              Nuosavybės. Na, tokios kainos, dar įdomiau palyginti senesnio būsto kainas, ten jau Malmei yra kur augt iki Vilniaus 30 kvardatų komibloke kur nors Žirmūnuose už 65-70K

              Comment


                Parašė ttttt Rodyti pranešimą

                Nuosavybės. Na, tokios kainos, dar įdomiau palyginti senesnio būsto kainas, ten jau Malmei yra kur augt iki Vilniaus 30 kvardatų komibloke kur nors Žirmūnuose už 65-70K
                Lietuvoje ir Svedijoje yra skirtingos ekonomines sistemos. Lietuvoje yra propoguojamas ekstremalus neoliberalizmas, kuris Vakaru Europoje buvo nurasytas mid 1990's, o Svedijoje niekada ir neisitvirtino. Svedijoje yra socialdemokratiskas "geroves valstybes" modelis. Svedijoje nemazai statomo "socialinio busto" (kuris nera skirtas visiskiems biedziams, o nuomuojamas lower middle class zmonems - seselems, ugniagesiams ir panasiu profesiju atstovams). Kadangi privatininkai turi konkuruoti su iperkamu bustu siulomu savivaldybiu, jie taip pat priversti mazinti kainas. Panasi sistema vyrauja ir Vienoje. Kiti miestai juda panasia linkme taip pat. Pavyzdziui, Paryziuje neseniai paskelbta, kad bus kovojama su "turciu getais" ir geriausiuose rajonuose vystytojai bus ipareigoti skirti 25% bustu socialiniems bustams (https://www.bloomberg.com/news/artic...s-for-the-rich)

                Comment


                  Parašė ttttt Rodyti pranešimą

                  Norit pasakyt, kad Malmėje, kur nerealiai trūksta būsto, sunku net išnuomot butą, o visus naujus belenkaip greitai išperka ir vietieniai ir kaimynai iš Kopenhagos, nėra paklausos? Čia jau panašėja į tą diskusiją apie futbolą, kur rašėt nesąmones nesuprasdami apie ką kalbat, vien tam, kad toliau bandyt kažką tai įrodyt.

                  P.S.

                  Na jo, po jūsų pataisymo įsitikinau, kad viskas lygiai taip pat, kaip ir diskusijoj apie futbolu, kliedite tik tam, kad kažką kalbėt. Aiškiai nesat ten buvę ir imat informaciją iš visokių fake news savartynų kaip RT ir Sputnik Jau kokį mėnesį turiu mintį pafotkint Rosengård'ą a.k.a "baisiausią getą Europoje" ir palyginti su Vilniumi, kuris realiai yra nepalyginamai baisesnė vieta. Dar užtenka proto lyginti mirštančius Šiaulius, ar bet kurį kitą Lietuvos miestą apart Vilniaus ir Kauno, kur realiai net nevystoma jokių projektų, su dinamiškai augančiu miestu kompaktiškame regione (3 kartus mažesniame už Lietuvą) su 4 milijonais gyventojų...
                  Esate vienas iš tų emigrantų, kurie FB kasdien komentuoja, kaip vakaruose viskas pigiau, o atlyginimai n kartų didesni, nors skaičiai rodo priešingai? Kiek naujų butų per metus pastatoma Malmėje ir kiek Vilniuje? Pateikit skaičius, tada matysim, kur paklausa didesnė. Jei Vilniuje žmonės tiek moka už kvadratą, reiškia turi pinigų ir Vilnius patrauklesnis gyventi miestas nei Malmė, jums reiktų mažiau alaus mėgėjų buko sporto žiūrėti, o pasidomėti kas lemia NT laisvoje rinkoje kainas. Kad Vilniaus policijos vadas prašytų pagalbos ir kai kuriuos rajonus policija bijotų važiuoti ar vyktų visokie susišaudymai ar sprogimai kaip Lietuvoje prieš 30 metų, tada gal ir Vilnius nebebūtų toks patrauklus. P. S. Build nėra sąvartynas, čia šiaip Malmė tuom tapus, tik aišku savo burbule gyvenantys emigrantai tos realybės nepripažins.
                  Paskutinis taisė Lettered; 2021.07.10, 00:22.
                  Flickr

                  Comment



                    O dabar dar kartą parskaityk, ką parašei - gaunasi, kad Vakaruose viskas brangiau, o atlyginimai n kartų mažesni... Malmėje statoma! O kiek statoma Šiauliuose ar Panevėžyje? Gal Vilnių reikia lyginti su Stokholmu, o ne Malme? DĖl patrauklumo tai iš viso nesąmonė. Žmonės renkasi ne pagal patrauklumą, o pagal galimybę dirbti ir uždirbti. Dėl pinigų - Vilniuje kainas pučia iki nesveiko lygio tik tam tikras sluoksnis žmonių - valdininkija ir stambiame ar kai kuriame užsienio versle dirbantys vidutinis sluoksnis. Bet jie sudaro gal 10 proc. Vilniaus gyventojų, butus iš jų perka dar mažesnis skaičius... Na, dar visokie emigrantai čia "investuoja" į NT.

                    Comment


                      Keistas aiškinimas, kai sakoma, kad valdininkai išpūčia kainas. Kiek jūs įsivaizduojat vidutinis valdininkas uždirba??? Daug pajamų generuoja IT sektorius, ir jis tikrai įtakoja NT kainas. Taip, daug Lietuvos pasiturinčių gyventojų investuoja į Vilniaus ir Pajūrio NT. Ir taip, Vilniuje didėja dalis imigrantų ir šiaip užsienio darbuotojų, kurie sukuria dar didesnę paklausą.

                      Comment


                        Parašė Lettered Rodyti pranešimą

                        Esate vienas iš tų emigrantų, kurie FB kasdien komentuoja, kaip vakaruose viskas pigiau, o atlyginimai n kartų didesni, nors skaičiai rodo priešingai?
                        Nežinau kokia prasmė šito bullshit'o, kurį parašėt, ir ką jis turi bendro su diskusija. Pigi, žmogaus lygį parodanti diskusijos vedimo taktika: neturi argumentų - užsipuoli oponentą asmeniškai. Matomai pasiskolinot iš RT ir Sputnik.

                        Kiek naujų butų per metus pastatoma Malmėje ir kiek Vilniuje? Pateikit skaičius, tada matysim, kur paklausa didesnė.
                        Ok, jeigu pats esat per kvailas pasigooglinti tai prieš lygiant Malmę su Šiauliais (čia išvis primityvi logika, parodanti, kad net nesuvokiat apie ką kalbat, tipo "Malmė trečias miestas Švedijoj, Šiauliai ketvirtas miestas Lietuvoje, reiškia tas pats - lyginam...), galiu padaryti tai už jus. Paimsim praeitus metus:

                        Malmėje, pagal oficialią miesto statistiką, pastatė 3580

                        Vilniuje, pagal Ober-Haus duomenis, pastatė 5360

                        Palyginus miestų ir jų urban area gyventojų skaičius, plius tai, kad per tiltą nuo Vilniaus nėra didžiulės Kopenhagos, kurios gyventojai masiškai ieško pigesnio būsto, gaunas eilinis in your fckn face, nes vėl jūsų kliedesiai paneigti faktais.

                        Jei Vilniuje žmonės tiek moka už kvadratą, reiškia turi pinigų ir Vilnius patrauklesnis gyventi miestas nei Malmė, jums reiktų mažiau alaus mėgėjų buko sporto žiūrėti, o pasidomėti kas lemia NT laisvoje rinkoje kainas. Kad Vilniaus policijos vadas prašytų pagalbos ir kai kuriuos rajonus policija bijotų važiuoti ar vyktų visokie susišaudymai ar sprogimai kaip Lietuvoje prieš 30 metų, tada gal ir Vilnius nebebūtų toks patrauklus. P. S. Build nėra sąvartynas, čia šiaip Malmė tuom tapus, tik aišku savo burbule gyvenantys emigrantai tos realybės nepripažins.
                        Šitą net sunku komentuoti, tik pasakysiu, kad jūsų bandymai daryti išvadas yra maždaug tokiam pat lygyje, kaip Vilniaus saugaus/nesaugaus miesto vertinimas pagal pavojingiausią jo vietą, pvz taborą ar Naujininkų bendrabučius, ir likusio miesto tapatinimas su ta vieta. Nežinau ar suprantant ant kiek tai yra kvailas ir siauras mąstymas, bet jeigu jums tai patinka, sėkmės tęsiant.

                        Comment


                          Na, Vilnius šiaip yra stipriai augantis miestas (tiek dėl vidaus, tiek dėl užsienio migracijos) ir visiems tiems naujiems žmonėms reikia kažkur gyventi.

                          Ir šiaip būtų gerai jei NT kainos augtų lėčiau, bet tą padaryti galbūt galėtų tik savivaldybė, pradėjusi vystyti būsto projektus (tiek nuomai, tiek pardavimui) reguliuojamomis kainomis. Gal būtų ir visai įdomu jei kokio autobusų parko teritorija būtų ne parduota privačiam vystytojui, bet būtų išvystytas pavyzdinis savivaldybės projektas ir dar su pakankamai nedidelės kainos butais.
                          Post in English - fight censorship!

                          Comment


                            Parašė index Rodyti pranešimą
                            Na, Vilnius šiaip yra stipriai augantis miestas (tiek dėl vidaus, tiek dėl užsienio migracijos) ir visiems tiems naujiems žmonėms reikia kažkur gyventi.
                            Jeigu tai argumentas mūsų diskusijai, tai Malmė yra dar greičiau augantis miestas, +15% gyventojų per pastaruosius 10 metų, palyginus su Vilniaus +9%.

                            Ir šiaip būtų gerai jei NT kainos augtų lėčiau, bet tą padaryti galbūt galėtų tik savivaldybė, pradėjusi vystyti būsto projektus (tiek nuomai, tiek pardavimui) reguliuojamomis kainomis. Gal būtų ir visai įdomu jei kokio autobusų parko teritorija būtų ne parduota privačiam vystytojui, bet būtų išvystytas pavyzdinis savivaldybės projektas ir dar su pakankamai nedidelės kainos butais.
                            Tai yra labai gera mintis, prisimenu Zuokas kažkada buvo planavęs ją įgyvendinti, argumentuodamas, kad reikia sekt sėkmingu vakarų šalių pavyzdžiu, ir pradžiai norėjo statyt ar tai 3, ar tai 5 namus Žirmūnų gatvėje, kur dabar yra planuojamas lengvosios atletikos maniežas. Gal kažką praleidau, bet po Zuoko nesu apie tokį būstą girdėjęs nei planų, nei kalbų, nei užuominų.

                            Comment


                              Parašė ttttt Rodyti pranešimą

                              Jeigu tai argumentas mūsų diskusijai, tai Malmė yra dar greičiau augantis miestas, +15% gyventojų per pastaruosius 10 metų, palyginus su Vilniaus +9%.



                              Tai yra labai gera mintis, prisimenu Zuokas kažkada buvo planavęs ją įgyvendinti, argumentuodamas, kad reikia sekt sėkmingu vakarų šalių pavyzdžiu, ir pradžiai norėjo statyt ar tai 3, ar tai 5 namus Žirmūnų gatvėje, kur dabar yra planuojamas lengvosios atletikos maniežas. Gal kažką praleidau, bet po Zuoko nesu apie tokį būstą girdėjęs nei planų, nei kalbų, nei užuominų.
                              Mintis ne tik, kad ir gera, bet ir neisvengiama, jei nenorime pakartoti kai kuriu kitu miestu klaidu kai bustas patapo neiperkamas "normaliems" zmonems (a.k.a gyvenantiems is algos uz smadoma darba). Deja, neisivaizduoju pasiulymo tolimesnio dabartino mero (buvusio LLRI vaduko) idealogijai.

                              Comment


                                Parašė ttttt Rodyti pranešimą

                                Nežinau kokia prasmė šito bullshit'o, kurį parašėt, ir ką jis turi bendro su diskusija. Pigi, žmogaus lygį parodanti diskusijos vedimo taktika: neturi argumentų - užsipuoli oponentą asmeniškai. Matomai pasiskolinot iš RT ir Sputnik.



                                Ok, jeigu pats esat per kvailas pasigooglinti tai prieš lygiant Malmę su Šiauliais (čia išvis primityvi logika, parodanti, kad net nesuvokiat apie ką kalbat, tipo "Malmė trečias miestas Švedijoj, Šiauliai ketvirtas miestas Lietuvoje, reiškia tas pats - lyginam...), galiu padaryti tai už jus. Paimsim praeitus metus:

                                Malmėje, pagal oficialią miesto statistiką, pastatė 3580

                                Vilniuje, pagal Ober-Haus duomenis, pastatė 5360

                                Palyginus miestų ir jų urban area gyventojų skaičius, plius tai, kad per tiltą nuo Vilniaus nėra didžiulės Kopenhagos, kurios gyventojai masiškai ieško pigesnio būsto, gaunas eilinis in your fckn face, nes vėl jūsų kliedesiai paneigti faktais.



                                Šitą net sunku komentuoti, tik pasakysiu, kad jūsų bandymai daryti išvadas yra maždaug tokiam pat lygyje, kaip Vilniaus saugaus/nesaugaus miesto vertinimas pagal pavojingiausią jo vietą, pvz taborą ar Naujininkų bendrabučius, ir likusio miesto tapatinimas su ta vieta. Nežinau ar suprantant ant kiek tai yra kvailas ir siauras mąstymas, bet jeigu jums tai patinka, sėkmės tęsiant.
                                Čia pats darote RT stiliaus bullshit'ą su teiginiais, kad šnipiškėse pliki butai kainuoja 3.8k eur/kv., o nepalankius FAKTUS apie Malmę ignoruojat.
                                Na va, pagaliau išiaiškinom, kad Vilniuje pastatoma žymiai daugiau butų, plius dar keli tūkst. kotedžų/vienbučių, todėl būsto paklausa didesnė. Ir čia daugiau žmonių norinčių gyventi ir turinčių tam pinigų. Žinau ne vieną neblogai gyvenantį žmogų iš įvairių Lietuvos miestų, kurie išėję į pensiją persikėlė į Vilnių, su Malme spėju situacija priešinga. Jeigu jums Malmės imigrantai ir kriminalinė situacija ok, nereiškia, kad taip yra ir kitiems. Jeigu jau miestas būtų toks superinis, tada ir kainos būtų kaip Kopenhagoje.
                                Flickr

                                Comment


                                  Parašė index Rodyti pranešimą
                                  Na, Vilnius šiaip yra stipriai augantis miestas (tiek dėl vidaus, tiek dėl užsienio migracijos) ir visiems tiems naujiems žmonėms reikia kažkur gyventi.

                                  Ir šiaip būtų gerai jei NT kainos augtų lėčiau, bet tą padaryti galbūt galėtų tik savivaldybė, pradėjusi vystyti būsto projektus (tiek nuomai, tiek pardavimui) reguliuojamomis kainomis. Gal būtų ir visai įdomu jei kokio autobusų parko teritorija būtų ne parduota privačiam vystytojui, bet būtų išvystytas pavyzdinis savivaldybės projektas ir dar su pakankamai nedidelės kainos butais.
                                  O tai maža konkurencija tarp vystytojų, kad reiktų savivaldybei kištis? Jeigu pasaulio rinkose kosmiškai išauga žaliavų kainos ar kyla darbuotojų atlyginimai, manot savivaldybė pastatytų pigiau, ir būtume tokia išimtis iš viso pasaulio?
                                  Flickr

                                  Comment


                                    Parašė Lettered Rodyti pranešimą

                                    O tai maža konkurencija tarp vystytojų, kad reiktų savivaldybei kištis? Jeigu pasaulio rinkose kosmiškai išauga žaliavų kainos ar kyla darbuotojų atlyginimai, manot savivaldybė pastatytų pigiau, ir būtume tokia išimtis iš viso pasaulio?
                                    Tai žsliavų ksinos padidėjo ir darbuotojų pritrūko tik dabar, o spartus kainų kilimas jau vyko gerokai iki to. Ir daugiausia didesnių pelno maržų sąskaita.

                                    Ir čia labiau būtų ne tiesiog konkurencijos didinimas, kiek pigesnės pasiūlos sukūrimas geresniuose rajonuose, kad pigus būstas būtų ne tik prie aplinkelio ar Naująjame Antakalnyje (kur statybos sąnaudos tos pačios, bet butai kainuoja pigiau).
                                    Post in English - fight censorship!

                                    Comment


                                      Paprastai sakant, tai būtų konkurencijos iškreipimas, nes Savivaldybė (mokesčių mokėtojų pinigais) vykdytų veiklą laisvojoje rinkoje. Visiems šiems veiksmams, matyt, reikėtų kurti įstatyminę bazę, kur būtų numatyta biudžetinės įstaigos veikla NT rinkoje. Tokiu būdu sulyginant visų rinkos dalyvių teises ir pareigas.

                                      Comment


                                        Parašė Lettered Rodyti pranešimą

                                        Čia pats darote RT stiliaus bullshit'ą su teiginiais, kad šnipiškėse pliki butai kainuoja 3.8k eur/kv., o nepalankius FAKTUS apie Malmę ignoruojat.
                                        Bet tai žiūriu pas jus tai progresuoja... Kai pradedat kliedėt, tai jau sunku nustot.

                                        Kuris iš mano teiginių nepagrįstas faktais? Visų pirmą, jūs neiškrepdamas faktų net nesugebat pacituot ką rašiau: rašiau apie 3700, o ne 3800. Paskui parodžiau skelbimą, kur plikas sienas Šnipiškių pakrašty pardavinėja ir po 4100eur/kv. Nesakiau, kad visi butai Šnipiškėse kainuoja po tiek už kvadratą, bet jeigu skaičiuot su įrengimu (kadangi lyginam su Švedija, kur be jo neparduoda), tai su normaliu remontu absoliučiai pigiausi Šnipiškių butai (kurie kainuoja apie 2900-3000 už kv) madždaug ir gausis 3600-3700 už kvadratą, kas su mažiausiai dvigubai mažesnėm lietuviškom algom yra visiškai kosminės kainos "paprastiem" žmonėm.

                                        Na va, pagaliau išiaiškinom, kad Vilniuje pastatoma žymiai daugiau butų, plius dar keli tūkst. kotedžų/vienbučių, todėl būsto paklausa didesnė.
                                        Parodau faktą, kad Malmėje statoma mažiau būsto, prie to, kad mieste + urban area tiek pat žmonių kaip Vilniuje + urban area, plius dar prie pat didžiulė Kopenhaga, kurios gyventojai perka Malmėje butus, tai yra mieste mažesnė pasiūla, dėl kurios susidarė nepalyginamai didesnė paklausa. O jūsų išvada: nA Va ir iŠsiAškinOm, VilNiujE diDesNĖ pAklAusA. Lol, jūs bent pats suprantat kokius klouniškus teiginius rašot?

                                        Žinau ne vieną neblogai gyvenantį žmogų iš įvairių Lietuvos miestų, kurie išėję į pensiją persikėlė į Vilnių, su Malme spėju situacija priešinga. Jeigu jums Malmės imigrantai ir kriminalinė situacija ok, nereiškia, kad taip yra ir kitiems.Jeigu jau miestas būtų toks superinis, tada ir kainos būtų kaip Kopenhagoje.
                                        Bet jūsų pamąstymai ir spėjimai lyg kokio vaiko... Juokigiausia, kad jūs kalbat apie miestą, kuriame nei karto gyvenime nesat buvę ir absoliučiai nesuvokiat kokia ten yra situacija ir apie ką kalbat. Jau nekalbu apie tai, kad nei vieno savo teiginio napagrindėt faktais, o tik prirašėt kliedesių, dėl kurių normaliam žmogui būtų gėda.

                                        Comment


                                          Parašė ttttt Rodyti pranešimą

                                          Bet tai žiūriu pas jus tai progresuoja... Kai pradedat kliedėt, tai jau sunku nustot.

                                          Kuris iš mano teiginių nepagrįstas faktais? Visų pirmą, jūs neiškrepdamas faktų net nesugebat pacituot ką rašiau: rašiau apie 3700, o ne 3800. Paskui parodžiau skelbimą, kur plikas sienas Šnipiškių pakrašty pardavinėja ir po 4100eur/kv. Nesakiau, kad visi butai Šnipiškėse kainuoja po tiek už kvadratą, bet jeigu skaičiuot su įrengimu (kadangi lyginam su Švedija, kur be jo neparduoda), tai su normaliu remontu absoliučiai pigiausi Šnipiškių butai (kurie kainuoja apie 2900-3000 už kv) madždaug ir gausis 3600-3700 už kvadratą, kas su mažiausiai dvigubai mažesnėm lietuviškom algom yra visiškai kosminės kainos "paprastiem" žmonėm.



                                          Parodau faktą, kad Malmėje statoma mažiau būsto, prie to, kad mieste + urban area tiek pat žmonių kaip Vilniuje + urban area, plius dar prie pat didžiulė Kopenhaga, kurios gyventojai perka Malmėje butus, tai yra mieste mažesnė pasiūla, dėl kurios susidarė nepalyginamai didesnė paklausa. O jūsų išvada: nA Va ir iŠsiAškinOm, VilNiujE diDesNĖ pAklAusA. Lol, jūs bent pats suprantat kokius klouniškus teiginius rašot?



                                          Bet jūsų pamąstymai ir spėjimai lyg kokio vaiko... Juokigiausia, kad jūs kalbat apie miestą, kuriame nei karto gyvenime nesat buvę ir absoliučiai nesuvokiat kokia ten yra situacija ir apie ką kalbat. Jau nekalbu apie tai, kad nei vieno savo teiginio napagrindėt faktais, o tik prirašėt kliedesių, dėl kurių normaliam žmogui būtų gėda.
                                          Kur aš ką pamelavau apie kriminalinę Malmės situaciją? Jei jums realybė nepatinka, tada jau kitas reikalas.
                                          Koks tikslas susirasti vieną brangiausią butą ir pagal tai daryti išvadas apie įperkamumą? Lyginkit tada ir su pačiu brangiausiu butu Malmėje.
                                          Jeigu tiek daug brangių butų nuperka ir namų prisistato Vilniuje, tai gal lietuviškos algas nėra tokios mažos ir ne 3 kartus mažesnės kaip čia kliedyte? Ar pagal jus tuos butus marsiečiai nuperka?
                                          Flickr

                                          Comment

                                          Working...
                                          X