Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Projektai Radviliškyje

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

  • doncius
    replied
    Mažas fotoatnaujinimas.

    Juodelių gamyklos statybų aikštelė

    Naujo miesto riboženklio nuo Šiaulių pusės statyba. Paruošta forma betono liejimui. Įdomu kaip atrodys naujasis miesto ženklas. Kažkaip įtariu kad tūrėsim pilką ale modernų kaip Šiaulių. Dar šiaip įdomu koks likimas senojo miesto riboženklio, Galėtų jį palikti vieną kaip muziejinę vertę turintį simbolį. Ateityje gal kaipnors bus įkurtas krašto muziejus apie kurį kalbama eilę metų, tad tai galėtų tapti netradiciniu eksponatu.


    Pavyko gauti riboženklio vizualizaciją.Llikau kiek nusivylęs. Turėsim naujai pastatytą bet vis tiek dvelkiantį senove. Senasis bent jau forma buvo įdomesnis.
    Paskutinis taisė doncius; 2012.08.06, 09:23.

    Komentuoti:


  • doncius
    replied
    Parašė Deimis Rodyti pranešimą
    Eidamas pro sali pamaciau kad prie zaros esanciame piesciuju skvere bus apsvietimas irengtas
    Smagu kad bus apšvietimas įrengtas, pats dar nemačiau teks praeiti apžiūrėti. Norėtūsi, kad įrengus lempas, jas pasiektų ir elektra, nes tamsoka mieste pastaruoju metu.

    Dar teko iš pažystamų girdėti, kad miesto riboženklis nuo Šiaulių pusės dingo ir dabar tiktai styro armatūra, berods statomas naujas.

    Dar viešuosiuose pirkimuose radau, kad paskelbtas Radviliškio rajono savivaldybės Radviliškio m. Miško g. rekonstravimo techninių projektų, Miško gatvės dalių (RD8035, RD8036) sujungimo (rekonstravimo ir tiesimo) specialiojo plano bei žemės paėmimo visuomenės poreikiams projekto pirkimas.

    Įdomu kaip sprendžiama kurias gatves reikia pirmiau tvarkyti. Mieste tikrai manau yra didesnių problemų keliančių gatvių, sankryžų.

    Komentuoti:


  • Deimis
    replied
    Eidamas pro sali pamaciau kad prie zaros esanciame piesciuju skvere bus apsvietimas irengtas

    Komentuoti:


  • doncius
    replied
    Parašė Eimantas Rodyti pranešimą
    Privažiuojamasis geležinkelio kelias turbūt bus?
    Bijau pameluoti bet kažkur teko skaitynėti kad toks kelias jau yra, na kad tai buvo vienas iš pliusų dėl ko buvo pasirinktas Radviliškis. Pats nemačiau, nelabai ir suprantu kaip tai tūrėtų atrodyt

    Dar šiek tiek naujienų:
    Viešuosiuose skelbimuose paskelbtas Radviliškio Lizdeikos gimnazijos mokyklos stadiono rekonstrukcijos darbų pirkimo konkursas. Kiek pavėluotai (planuose buvo viską atlikti iki TAFISOS renginių), tačiau darbai neužilgo prasidės. Taip pat paskelbtas Lizdeikos gimnazijos pastato renovacijos kolkas tik projekto parengimo pirkimo konkursas. Tad neužilgo gimnazija atsinaujins iš pagrindų

    Kiek plačiau apie stadioną. Numatoma keisti bėgimo takų dangą (tiksliau ją įrengti, nes dabar žvyras). Bus įrengta 4 takelių bėgimo danga. Projekte numatyta įrengti rutulio stumimo sektorių, iškelti į kitą vietą šuoliaduobes, įrengti dvipuses tribūnas (pagrindinė 192vietos ir dvi mažesnės po 68vietas). Taip pat futbolo aikštę (64x35) su atnaujinta drenažo sistema ir veja. Nemaža dalis priėjimų bus išklota trinkelėmis, o visas sklypas aptvertas tvora.

    Paskutinis taisė doncius; 2012.07.22, 23:21.

    Komentuoti:


  • Eimantas
    replied
    Privažiuojamasis geležinkelio kelias turbūt bus?

    Komentuoti:


  • enigma
    replied
    Labai šaunu girdėti.

    Komentuoti:


  • doncius
    replied
    Radviliškio miesto plyno lauko pramonės zonoje prasidėjo medžio perdirbimo gamyklos statyba. Darbai vyksta gan sparčiai. Nukasinėjamas juodžemio sluoksnis, tveriama tvora, kalami kuoliukai tolimesniems darbams apibrėžti. Įdomu tai kad darbai vyksta dideliame plote, per tris sklypus. Teko rasti info, kad Juodelių įmonė išsinuomojo 4 sklypus tačiau kolkas darbai vyksta trijuose.

    "žinoma, kad Radviliškyje esančius keturis sklypus, suformuotus įgyvendinant ES struktūrinių fondų remiamą projektą „Verslo aplinkos gerinimas Radviliškio rajone, sukuriant pramoninės zonos infrastruktūrą“ verslui vystyti 99 metams išsinuomojo UAB „Juodeliai“, įmonė iš Marijampolės, užsiimanti medienos perdirbimu. Pasak šios įmonės vadovų, jau 2013 metais įmonė turėtų padėti veiklą Radviliškyje įkurtame įmonės padalinyje- info www.radviliškis.lt 2011-08-31"






    Komentuoti:


  • enigma
    replied
    Tikras Radviliškio Ambasadorius

    Komentuoti:


  • doncius
    replied
    Mažas atnaujinimas
    Toliau vyksta ketvirtojo Radviliškio mieste renovuojamo daugiabučio darbai, liko galinė namo pusė ir vieną šoną baigti dažyti.


    Pastebėjau, kad mieste prasideda žemės rausimo darbai. Centre šalia didžiosios maximos traktorius nuima juodžemio sluoksnį. Prasides kažkokie darbai tačiau apie šį projektą nieko nežinau. Kiek girdėjau darbus organizuoja vietiniai verslininkai.







    Pagal miesto bendrajį planą šiai miesto teritorijai priskiriama komercinė paskirtis, tad čia netūrėtų iškilti gyveamasis namas. Kadangi teko matyti 5 vietinių prekybos centriukų savininką gali būti, kad čia iškils šeštasis, tačiau abejoju dėl itin didelės konkurencijos. Šalia yra maxima ir iki. Na palauksim pamatysim

    Komentuoti:


  • doncius
    replied
    Parašė waitas Rodyti pranešimą
    blyn o Grinkiskyje? dievo uzmirstas miestelis
    Pabandžiau paanalizuoti situaciją (specialistas ) Pažiūrėjus kokiose gyvenvietėse atliekami darbai, akivaizdu kad miesteliai pasirinkti neatsitiktinai.
    Teko skaityti, kad pagal centralizuotas sistemas atstumai nuo centrinės vandenvietės nenorint patirti nuostolių, tūrėtų būti iki 8 km
    Apie taip plačiau


    Mano pabraižytame žemėlapyje matyti, kad nuo veikiančių vandenviečių (lašo forma) 8 kilometrų atsumų yra dauguma gyvenviečių (raudoni taškeliai) arba iki jų trūksta ne daugiau kaip kilometras.

    Komentuoti:


  • waitas
    replied
    blyn o Grinkiskyje? dievo uzmirstas miestelis

    Komentuoti:


  • doncius
    replied
    Radviliškio rajone bus paklota apie 63 km naujų vandentiekio ir nuotekų tinklų!

    Netrukus net 13 – oje Radviliškio rajono gyvenviečių įgyvendinant projektą "Vandens tiekimo ir nuotekų tvarkymo infrastruktūros plėtra Radviliškio rajone (Karčemose, Linkaičiuose, Kutiškiuose, Šniūraičiuose, Šiaulėnuose, Šaukotoje, Alksniupiuose, Sidabrave, Raudondvaryje, Pakiršinyje (Vainiūniuose), Gražionyse - Aukštelkuose)" bus nutiesti nauji vandentiekio ir nuotekų surinkimo tinklai.

    Šiuo metu tinklų klojimo darbai jau prasidėjo dviejose gyvenvietėse – Linkaičiuose ir Aukštelkuose - Gražionyse. Dėl palankių orų darbai vykdomi sparčiai. Jau nutiesta 6,8 km vandentiekio ir nuotekų tinklų.

    Iš viso pagal rangos darbų sutartį pasirašytą su jungtinės veiklos grupe UAB "Laugina", UAB "Požeminės linijos" ir UAB "Statovita" numatyta nutiesti apie 23 km vandentiekio ir apie 40 km naujų nuotekų tinklų. Baigus darbus net 1698 gyventojai galės prisijungti prie naujų nuotekų tinklų ir 770 gyventojų turės galimybę prisijungti prie centralizuotų vandentiekio tinklų. Projekto įgyvendinimo metu taip pat bus rekonstruoti 0,53 km nuotekų tinklų bei 4 nuotekų valymo įrenginiai, pastatyti nauji nuotekų valymo įrenginiai Šniūraičiuose, nupirkta nauja asenizacinė mašina, skirta dumblui transportuoti.

    Vasaros pabaigoje numatomas susitikimas su gyventojais, kurio metu projekto vykdytojas UAB "Radviliškio vanduo" ir rangovas UAB "Laugina" informuos gyventojus apie projekto eigą, nuveiktus ir planuojamus darbus bei atsakys į gyventojams rūpimus klausimus. Apie susitikimo datą bus pranešama spaudoje.

    Projektas prisideda prie LR darnaus vystymosi strategijos įgyvendinimo – efektyvesnio gamtos išteklių naudojimo bei pavojaus žmonių sveikatai mažinimo. Siekiama Radviliškio rajono gyventojams užtikrinti sveiko, atitinkančio ES reikalavimus geriamojo vandens tiekimą bei saugų nuotekų tvarkymą. Vienu svarbiausių uždavinių išlieka ir neigiamo poveikio aplinkai – požeminiams ir atviriems vandens telkiniams, mažinimas.

    Projekto biudžete nustatyta didžiausia projekto tinkamų finansuoti išlaidų suma – 27 636 000 Lt. Iš jų ES Sanglaudos fondo parama sudaro – 23 485 756 litų, Lietuvos valstybės biudžeto lėšos – 2 763 030 Lt. Likusią sumos dalį – 1 387 213 Lt skiria projekto partneris Radviliškio rajono savivaldybės administracija. Projekto vykdytojas UAB "Radviliškio vanduo". Šis projektas pradėtas įgyvendinti 2009 m. rugsėjo 17 d. ir planuojamas užbaigti 2014 m. rugsėjo 23 d.

    Projektas prisidės prie nuoseklaus socialinių ir ekonominių skirtumų tarp ES šalių narių ar atskirų regionų mažinimo.

    Info: radviliškietis.lt

    Komentuoti:


  • enigma
    replied
    Prekybcentris kaip ir visi, gerai, kad infrastruktūrą patvarkė.

    Komentuoti:


  • BlackDewil
    replied
    tai tik atsidarius tai norfai bus uždaroma centrinė kapitaliniam remontui. nu nes ten eiti tai jau baisu darosi..

    Komentuoti:


  • doncius
    replied
    Naujosios Norfos susivienijimo rajone statybos po mažu eina į pabaigą. Baiginėjami fasado apdailos darbai, įrenginėjama automobilių stovėjimo aikštelė. Smagu matyti, kad aplink prekybos centrą sutvarkyta Taikos g. ir nutiestas jos tesinys iki magitralinio kelio. Taip pat nutiesta dar viena gatvelė jungianti Taikos g ir Mažvydo g. Miestas matyt išsiderėjo, kad gatvės butų sutvarkytos.





    Atsiradus prekybos centrui bei šalia esant dviems degalinėms ši vieta galėtų tapti svarbia krovininių automobilišų sustojimo vieta. (Furistų aikštele) Tarp dvieju degalinių yra aištelė. Ją reiktų aptvarkyti ir praplėsti ar net aptverti, pastatyti biotualetą. Taip bent dalis pro miestą važiuojančių "fūrų" pasiliktų ilgesniam laikui (nakvynei). Tai galėtų tapti nedideliu pajamų šaltiniu miestui išnaudojant tranzitinio transporto srautus. Bent iš dalies atsipirktų miesto gatvėms sunkiasvorių mašinų asfaltui daroma žala.

    Mažoji Norfa esanti netoli durpyno mikro rajono taip pat šiek tiek atnaujinta. Išorėje pokyčių nėra tačiau vidus suremontuotas kapitaliai. Dabar miesto centre esanti Norfa prašyte prašosi remonto. Tikėkimes atidarius susivienijmo rajono prekybos centra ateis eilė ir centrinei Norfai












    Atsiprašau už vidaus nuotraukų kokybę, fotkinau eidamas tad biškiuka pasiliejo vaizdas.

    Komentuoti:


  • doncius
    replied
    Mažas atnaujinimas šioje temoje. Mieste toliau renovuojamas Jaunystės gatvėje esantis daugiabutis. Darbai juda nelabai sparčiai tačiau akivaizdžius pokyčius jau galima matyti. Smagu, kad namo fasado spalvinė gama bent jau atrodo derinta prie šalia esančio jau renovuoto daugiabučio.




    Komentuoti:


  • doncius
    replied
    Liko neapšviesta dalis gatvės

    „Mū­sų kraš­to“ re­dak­ci­jai pa­skam­bi­nęs rad­vi­liš­kie­tis Pet­ras Mi­ka­laus­kas skun­dė­si, jog ne vi­so­je Lie­pų gat­vė­je yra įreng­tas ap­švie­ti­mas. Dėl to šios gat­vės gy­ven­to­jams yra ne­sau­gu.

    Neapš­vies­ta ke­lias­de­šimt met­rų

    Į „Mū­sų kraš­to“ re­dak­ci­ją krei­pė­si Lie­pų gat­vė­je gy­ve­nan­tis Pet­ras Mi­ka­laus­kas. Anot rad­vi­liš­kie­čio, ne vi­si Lie­pų gat­vės gy­ven­to­jai ga­li jaus­tis sau­giai, ka­dan­gi jų gat­vė yra ap­švies­ta tik iki 21-ojo na­mo.

    „Prieš ke­lio­li­ka me­tų, at­lie­kant šios gat­vės re­konst­ruk­ci­ją, bu­vo ren­gia­mas ir gat­vės ap­švie­ti­mas, ta­čiau elekt­ros lai­dų at­ra­mos įreng­tos ne vi­so­je gat­vė­je. Šia gat­ve vaikš­to ne­ma­žai Ei­ba­riš­kių mik­ro­ra­jo­ne gy­ve­nan­čių rad­vi­liš­kie­čių, ei­nan­čių į dar­bą ir iš dar­bo tam­siu pa­ros me­tu. Ne­sau­gu ir mums, gy­ve­nan­tiems šios gat­vės ga­le“, – tei­gė rad­vi­liš­kie­tis.

    Pa­sak P. Mi­ka­laus­ko, ne­se­niai bu­vo iš­dauž­tas ša­lia jo na­mo sto­vė­jęs žen­to au­to­mo­bi­lio stik­las. Vy­ro įsi­ti­ki­ni­mu, šio at­ve­jo gal ir ne­bū­tų bu­vę, jei gat­vė bū­tų bu­vu­si ap­švies­ta.

    „Reng­ti ap­švie­ti­mą nee­ko­no­miš­ka“

    Re­dak­ci­ja pa­si­tei­ra­vo Rad­vi­liš­kio mies­to se­niū­no Leo­no Gri­ga­liū­no, ko­dėl iki šiol neapš­vies­ta da­lis Lie­pų gat­vės ir ko­kios yra ga­li­my­bės ją ap­švies­ti.

    Pa­sak se­niū­no, neapš­vies­ta yra la­bai ne­di­de­lė gat­vės da­lis, ku­rio­je, pa­gal da­bar­ti­nius rei­ka­la­vi­mus ren­giant ap­švie­ti­mą, tilp­tų trys elekt­ros lai­dų at­ra­mos.

    „Ka­dan­gi mies­tas yra ap­švie­čia­mas tau­py­mo re­ži­mu, iš šių tri­jų at­ra­mų, švies­tu­vas bū­tų įreng­tas tik vie­no­je, o vi­sų at­ra­mų įren­gi­mo dar­bai kai­nuo­tų apie 15 tūks­tan­čių li­tų. Ma­no­me, jog tai yra nee­ko­no­miš­ka, juo la­biau, kad gat­vės pa­bai­go­je yra įreng­tos ma­gist­ra­li­nio ke­lio ap­švie­ti­mo lem­pos“, – „Mū­sų kraš­tui“ tei­gė L. Gri­ga­liū­nas.

    L. Gri­ga­liū­no tei­gi­mu, neapš­vies­ta yra ir Miš­ko gat­vė, ka­dan­gi ją ir­gi iš da­lies ap­švie­čia nuo ma­gist­ra­li­nio ke­lio švies­tu­vų skiln­dan­ti švie­sa.

    Mies­tas ap­švie­čia­mas tau­pant ener­gi­ją

    Pa­sak se­niū­no, mies­te jau ne vie­ne­rius me­tus gat­vių švies­tu­vai de­ga tau­py­mo re­ži­mu. Sa­vi­val­dy­bės ad­mi­nist­ra­ci­jos di­rek­to­riaus įsa­ky­mu, cent­ri­nės mies­to gat­vės yra ap­švies­tos vi­su tam­siuo­ju pa­ros me­tu – švies­tu­vai įjun­gia­mi pus­va­lan­dį po sau­lės lai­dos ir iš­jun­gia­mi pus­va­lan­dį prieš sau­lės pa­te­kė­ji­mą. Šio­se gat­vė­se de­ga vi­sos švies­tu­vų lem­pos.

    Mie­ga­mo­jo­je mies­to te­ri­to­ri­jo­je de­ga kas ant­ra lem­pa, ir jos de­ga trum­piau – iki 23 va­lan­dos. Ru­de­nį bei žie­mą ap­švie­ti­mas įjun­gia­mas ir 6 va­lan­dą ry­to.

    L. Gri­ga­liū­no tei­gi­mu, pa­sta­rai­siais me­tais mies­te ap­švie­ti­mas bu­vo ko­re­guo­ja­mas tik ten, kur vy­ko re­konst­ruk­ci­jos dar­bai – nau­jos at­ra­mos įreng­tos ša­lia mies­to Vie­šo­sios bib­lio­te­kos, Rad­vi­lų gat­vė­je.

    Nuo praė­ju­sių me­tų yra ap­švie­čia­mas ir cent­ri­nis mies­to par­kas, ku­ria­me yra ne kar­tą bu­vę api­plė­ši­mo at­ve­jų. Šiuo me­tu, anot se­niū­no, jo­kių ap­švie­ti­mo pa­kei­ti­mų ne­pla­nuo­ja­ma.

    2012 m. Gegužės 5 d.
    Laima AGANAUSKIENĖ
    alaima@skrastas.lt www.skrastas.lt


    Gaila , kad taupymo įprotis pavirto nuolatne praktika, kuri nepadeda kurti saugesnio miesto.

    Komentuoti:


  • doncius
    replied
    Parašė mantux89 Rodyti pranešimą
    Kaip reikalai del Autobusų stoties ?
    Dėja dėl autobusų stoties nieko naujo nežinau. Didžiausia naujiena Radviliškyje su viešuoju transportu tai, kad miesto maršrutą aptarnauja naujas autobusas

    Komentuoti:


  • mantux89
    replied
    Kaip reikalai del Autobusų stoties ?

    Komentuoti:


  • enigma
    replied
    Gerai išvystyta...

    Komentuoti:

Working...
X