Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Projektai Radviliškyje

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

  • dariuks
    replied
    Parašė doncius Rodyti pranešimą
    Žadėtoji nuotraukėlė, kadangi buvo šalta tai tik viena. Nieko įspūdingo bet geriau nei buvo. Svarbiausia, kad dabar daug tvarkingiau atrodo, matyt bus patogiau ir gyventojams.
    Atvaizdas
    jau teko apsilankyti. VST nesumelavo, zadedami patogumus klientams. visos problemos issprestos nepakylant nuo kedes. saunu!

    Komentuoti:


  • doncius
    replied
    Biokuro katilinė teikia viltį už šilumą mokėti mažiau

    2010 metų sausio 5 dieną Radviliškio rajono savivaldybės meras Antanas Čepononis ir Savivaldybės administracijos Turto ir vietinio ūkio vedėjas Eugenijus Pranevičius lankėsi UAB „Radviliškio šiluma“ ir domėjosi naujos biokuro katilinės paleidimo derinimo darbais. Naujoji biokuro katilinė Radviliškyje Radviliškio mieste pradėta statyti 2009 m. gegužės mėnesį, o 2009 m. gruodį pradėti paleidimo derinimo darbai. Naujoji biokuro katilinė pilnu pajėgumu dar neveikia, bandomas tik pirmas 5 MW katilas.


    Biokuro katilinė Radviliškyje

    Dar nebaigti ekonomaizerio montavimo darbai. Jo paskirtis – sumažinti pagamintos šiluminės energijos nuostolius, susidarančius dėl karštų dūmų paleidimo į orą. Išmetami dūmai, susidarantys katilinėse deginant durpes, šiaudus, medienos atliekas, yra aukštos temperatūros. Dūmai, patekę į kondensacinį ekonomaizerį, atiduodami savo šilumą aušta, juose esantys vandens garai kondensuojasi ir šildo termofikacinį vandenį. Jis paskui taip pat panaudojamas gyventojų būstams šildyti.

    Paleidimo derinimo darbai buvo numatyti gruodžio 1 dieną, bet darbai užsitęsė. Rangovas pasamdė subrangovą UAB „Grandbaltas“, kurios specialistai labiau patyrę. Užkūrus katilus, pastebėta trūkumų, defektų, kurie šiuo metu yra šalinami. Patvirtintas naujas veiksmų planas. Pagal jį pirmas katilas buvo užkurtas gruodžio 28 dieną, šią savaitę bus paleistas antras katilas. Darbai vyksta, tikrinama, kaip veikia ventiliacinės, hidraulinės sistemos. Objekto eksploatacijos pradžios data numatyta 2010 m. birželio mėnesį. Projekto pabaiga – 2010 metų rugpjūčio mėnesį.

    Pasak UAB „Radviliškio šiluma“ direktoriaus Zigmanto Abromavičiaus, pagal su rangovu suderintą darbų grafiką katilinė pradėti veikti turėtų vasario mėnesį. Mažesnės šilumos kainos tikimasi balandžio mėnesį, po bazinės kainos dedamųjų suderinimo rajono Savivaldybės taryboje ir Valstybinėje kainų ir energetikos kontrolės komisijoje. Būtent tada nepriklausomai nuo dujų kainos bus galima reguliuoti šiluminės energijos kainą. Planuojama, jog ji apytiksliai galėtų siekti 17 ct už KWh. Ekonomaizerio teikiama nauda – 20–30 proc. sutaupytos šiluminės energijos. Tikimasi, kad biokuro katilinėje bus pagaminama 70 proc. šilumos, skirtos Radviliškio miesto gyventojams.

    UAB „Radviliškio šiluma darbuotojai neslepia, kad prieš pradedant katilinės statybos darbus nerimo buvo, bet dabar jį pakeitė džiugesnės akimirkos: katilinės paleidimo derinimo darbai vyksta gana sklandžiai. Pasak Radviliškio rajono savivaldybės mero Antano Čepononio, tai projektas, kurį įgyvendinti sekasi geriausiai iš visų įgyvendintų ar įgyvendinamų Radviliškio rajono savivaldybėje projektų. Z. Abromavičius teigė, kad rangovui UAB „Enerstena“ ši katilinė – pirmoji: „Bendrovės atstovai teigė norintys pastatyti jų įmonės specialistų darbą reprezentuojantį objektą, taigi galime tikėtis, jog darbai atlikti puikiai.“

    Radviliškio miesto biokuro katilinė su kondensaciniu ekonomaizeriu ir kogeneraciniu įrenginiu statoma pagal projektą „Radviliškio miesto biokuro katilinės su kondensaciniu ekonomaizeriu ir kogeneraciniu įrenginiu statyba“, kuris finansuojamas Europos Sąjungos struktūrinių fondų. Bendra tinkamų finansuoti išlaidų suma – 9 196 879 Lt.

    Katilinėje sumontuoti du biokurą deginantys vandens šildymo katilai, kiekvienas po 5 MW, dujų kogeneracinė jėgainė ir 3,5 MW kondensacinis ekonomaizeris. Pastatyti katilinės ir kuro ūkio pastatai, mechanizuotas kuro ūkis, užtikrinantis biokuro sandėliavimo ir automatinio padavimo į katilinę funkcijas, elektros ūkis ir automatinio valdymo sistema, sutvarkyta infrastruktūra. Kol kas katilinė kūrenama pjuvenomis, ateityje planuojama kūrenti kitomis biokuro rūšimis: mediena, šiaudais, durpėmis.

    Šiandien UAB „Radviliškio šiluma“ miesto katilinė tiekia šilumą 4 730 vartotojų, daugumą kurių (91 proc.) sudaro gyventojai.


    Biokuro saugykla


    Dispečerinėje – nauji kompiuteriai ir valdymo programos


    Iš čia į katilų pakuras patenka kuras


    Vienas iš naujųjų katilų

    INFO: www.radviliskis.lt

    Komentuoti:


  • doncius
    replied
    Nuskriaustieji ras prieglobstį Parapijos namuose

    Aplink mus – ne vien besišypsantys veidai ar savimi pasitikintys žvilgsniai. Ne kiekvienas sugebame ištiesti pagalbos ranką gatvėje šąlančiam vaikui ar ištarti paguodos žodį viltį praradusiam kaimynui. Nesibaigiančios socialinės problemos savo gniaužtuose laiko įvairaus amžiaus radviliškiečius. Sunkmečio sąlygomis tos problemos įgauna grėsmingesnį atspalvį.

    Paskutinį Advento sekmadieni radviliškiečiams vilties švyturiu tapo kertinio parapijos namų akmens pašventinimas. Apeigose dalyvavo Šiaulių vyskupas Eugenijus Bartulis.

    Istorinis įvykis

    Praėję 2009 metai radviliškiečiams pateikė daugybę staigmenų ir lūkesčių, viltingų svajonių. Viena iš jų – Parapijos namų statyba. Žmonės jau nuo pavasario nerimastingai laukė prasidedančių statybų, eidami pro šalį, vis užmesdavo akį į būsimą statybvietę, tačiau įvairios biurokratinės kliūtys neleido laiku pradėti numatytų darbų. Svajonės pildytis pradėjo nuo rudens, kai būsimųjų parapijos namų vietoje susirinko pirmieji talkininkai – prasidėjo pasiruošimo darbai.
    Gruodžio 20-oji istorine diena tapo ne tik Radviliškio Švč. Mergelės Marijos Gimimo parapijai, bet ir visam rajonui. Tą dieną į savo bažnyčią žmonės susirinko ne tik melstis, bet ir dalyvauti istoriniame akte. Sumos šv. Mišias aukojo Šiaulių vyskupas E. Bartulis. Pamaldose dalyvavo rajono meras A. Čepononis, asmenys, pasirašę statybų sutartį, ir atsakingi už statybas. Istorines pamaldas transliavo katalikiška radijo stotis „Marijos radijas“.
    Bažnyčioje iškilmingo akto metu trimis egzemplioriais pasirašytas pergamentas. Jame aprašytas statybų projektas, paminėti finansavimo šaltiniai, būsimo pastato paskirtis ir kt. Vienas pergamentas liko parapijoje, antras – Savivaldybės archyve, trečias buvo įdėtas i specialią kapsulę.
    Pergamentus pasirašė vyskupas, meras, parapijos klebonas G. Sakavičius, AB „Panevėžio statybos tresto“ generalinis direktorius D. Gesevičius, architektas, techninio projekto autorius Ž. Bartulis. Vyskupas pašventino cilindro formos kapsulę, skirtą įmūryti i statomo pastato pamatus.
    Į ją buvo įdėtas parapijos laikraštis , kuriame rašoma apie parapijos namų statybą (Čia išspausdintas rajono mero kreipimasis į radviliškiečius – aut. past.), naujasis Savivaldybės herbas, keletas monetų, Lietuvos tūkstantmečio ženkliukas.
    Po šv. Mišių visi apeigų dalyviai, spaudžiant stipriam šaltukui ir giedant bažnyčios choristams, ėjo į statybų vietą. Vyskupas E. Bartulis pašventino būsimųjų parapijos namų kertinį akmenį. Į specialiai padarytą kiaurymę buvo įdėta ir užmūryta pašventinta kapsulė su reliktais.

    Dėmesys ir pagalba

    Parapijos namų statyba, pasak mero A. Čepononio, „naujas išbandymas, naujas istorijos puslapis, nes Savivaldybė kartu su bažnyčia kuria naujas sąlygas, sudaro galimybę prisiglausti žmonėms: esant reikalui, jaunimui, suaugusiems, ištiktiems nelaimės. Naujų parapijos namų statyba – tai socialinių paslaugų plėtra Radviliškio rajone socialinės rizikos ir smurtą patyrusių šeimų nariams“.
    Numatoma , jog per metus , šiuose namuose galės apsilankyti daugiau kaip 60 socialinės rizikos šeimų, kuriose auga daugiau nei 140 vaikų. Laikinai apsigyventi čia galės ne mažiau kaip 10 šeimų. Žmonės gaus psichologinę pagalbą. Parapijos namų salėje vyks įvairūs renginiai. Numatytos patalpos parapijinei katechezei.
    Parapijos namų statybai lėšas skyrė Europos Sąjunga, finansinę paramą suteikė Rajono savivaldybė, savo asmeninėmis aukomis prisidėjo ir toliau prisideda parapijiečiai.

    FOTO:radviliskis.lt

    INFO: Laikraštis
    "Radviliškio naujienos"
    Paskutinis taisė doncius; 2010.01.07, 17:48.

    Komentuoti:


  • doncius
    replied
    Žadėtoji nuotraukėlė, kadangi buvo šalta tai tik viena. Nieko įspūdingo bet geriau nei buvo. Svarbiausia, kad dabar daug tvarkingiau atrodo, matyt bus patogiau ir gyventojams.

    Komentuoti:


  • doncius
    replied
    Rajono energetikai klientus aptarnaus naujame centre
    2009 m. Gruodžio 19 d.
    Laima AGANAUSKIENĖ

    Užvakar Radviliškyje duris atvėrė atnaujintas bendrovės „VST“ Klientų aptarnavimo centras.

    Pagal šiuolaikinius reikalavimus atnaujintas ir užvakar į naujas patalpas jau pakvietęs klientus, „VST“ Radviliškio skyriaus Klientų aptarnavimo centras pasikeitė iš esmės.

    Renovuojant Klientų aptarnavimo centrą, buvo atnaujintos skyriaus patalpos, pastato fasadas, sutvarkyta aplinka.

    Centro atidarymo ceremonijoje dalyvavę svečiai pabrėžė teigiamus skirtumus, atsiradusius po pertvarkos. Svarbiausias iš jų tas, jog klientams nebereikės vaikščioti po skirtingus kabinetus ir ieškoti reikiamo specialisto. Visa reikiama informacija jiems bus suteikiama vienoje vietoje ir klausimai sprendžiami čia pat.

    Renovuojant senas patalpas, buvo pasirūpinta ir neįgaliaisiais — jiems įrengtas specialus įvažiavimas, tualetas. Praplatinta ir automobilių stovėjimo aikštelė, kad atokiau nuo miesto įsikūrusius energetikus būtų lengviau pasiekti automobiliais atvykusiems klientams.

    „Išskirtinis dėmesys klientui, aukšta aptarnavimo kultūra bei kokybė — pagrindiniai dalykai siekiant konstruktyvaus bendradarbiavimo su klientais. Šiame centre klientams paslaugos bus teikiamos centralizuotai, o tai leis išvengti laiko gaišaties, ieškant vienos ar kitos srities specialisto. Rūpimi klausimai ir problemos bus sprendžiamos operatyviai, čia ir dabar“ — sakė akcinės bendrovės “VST“ Radviliškio skyriaus viršininkas Darius Simonavičius.

    Pasak skyriaus viršininko, Klientų aptarnavimo centre su klientais dirbs patyrę darbuotojai, nuolat besitobulinantys seminaruose, įvairiuose mokymuose. Atvykę į naująjį centrą, rajono gyventojai, įmonių atstovai vienoje vietoje galės sudaryti elektros energijos pirkimo-pardavimo sutartis, gauti technines sąlygas prisijungti prie skirstomųjų tinklų, deklaruoti apskaitos prietaisų rodmenis, gauti informacijos apie skolas ar užregistruoti gedimus.

    INFO: www.skrastas.lt

    Komentuoti:


  • doncius
    replied
    Parašė Depeche Rodyti pranešimą
    Kas per pavadinimas VIKUTINAS..
    Nelabai operatyvei, bet atsakymą suradau : )

    Nežinia ar šis pavadinimais tikrai ir bus toks. O jo kilmė yra paprasta. Kadangi mikrorajoną reikia kažkaip pavadinti tai buvo pasirinktas jame tekantis mažytis upeliukas kurio ir pavidinimas toks.

    Gal šis pavadinimas yra laikinas kor yra ruošiama dokumentacija, kad lengviau būtų suvokti apie ką kalba. Pagivensim pamatysim, nors būtų sveikintina iniciatyva jei valdžia leistų žmonėm išrinkti pavadinimą.

    Komentuoti:


  • Depeche
    replied
    Kas per pavadinimas VIKUTINAS..

    Komentuoti:


  • doncius
    replied
    Savivaldybė iki 2011 metų ketina parengti naujo mikrorajono gatvių ir inžinerinių tinklų plėtros specialųjį planą. Naujasis mikrorajonas kaip supratau vadinsis VIKUTINAS ir jo plotas bus 112,0 ha.

    pabandžiau įsivaizduoti kokio dydžio šis mikrorajonas galėtų būti ir truputį pabraižęs šen bei ten gavau tokį paveiksliuką. Plius pastebejau kad maps.lt yra net kaikurios gatvės ir jų pavadinimai. Tad ikeliu.

    Komentuoti:


  • zajcik
    replied
    doncius,
    dėl to nesažiningumo ir pajėgumo.... Kaip aš aukščiau ir rašiau: mes "nepajėgūs" atlikti darbų tol, kol kam nors iš to nenupirksim naujos prabangios mašinos iš salono, o kai kuriais atvejais net ir to nepakanka. Kas liečia sąžininguma, tai sutartyse nurodomas apmokėjimas per 90 dienų nuo sąskaitų už atliktą darbą pateikimo. Niekaip čia nenusuksi. Patiko man vienas straipsniukas apie taip, kaip konkursą laimėjusi įmonė salėje vietoj plytelių patiesė linoliauma....ir objektas sėkmingai buvo priimtas už pradinę sutartą kainą. O kokybės elementų aš jau tiek esu matęs tose stambiose kompanijose, kad neduok dieve žinoma visur ir visko pasitaiko, bet kai tai liečia mūsų visų pinigus ir matome kai yra nepagrįstai viskas iššvaistom....

    Komentuoti:


  • doncius
    replied
    Matai, tam tie normatyvai ir skirti kad prireikus kam nors, kitos kompanijos galėtų būti atmestos. Nors atravertus tokie reikalavaimai galimai atsijoja kompanijas, kurios yra nesaziningos ar galimai nepajegios realizuoti projekto. Matai man kaip dar nesusidūrusiam su tokiais dalykais sunku komentuoti.

    Komentuoti:


  • zajcik
    replied
    Parašė doncius Rodyti pranešimą
    Blogiausia yra tai, kad vietinės firmelės net nebando dalyvauti. Stato sau individualius namukus ir tiek nieko rimtesnio jų mastams. Juk joms esant Radviliškyje būtų mažesnės kainos ir darbininkų atlyginimams, mažesni transporto kaštai. Kainos tikrai tūrėtų būti konkurentabilios...
    Mano "įstaiga" šiuos darbus atliktu už 300 000lt vietoj dabar mokamų 678 763lt. Biudžetas sutaupytų netoli 400 000lt. Bet yra tokie taip vadinami "minimalūs reikalavimai" ir kitos "povandeninės minos". Tenka tenkintis subrangovo vaidmeniu ir stebėti milžiniškus stambių įmonių pelnus, kuriuos mes joms ir uždirbame. Tą patį galėtume atlikti ir be tarpininko ir valstybei liktu lėšos, bet.... Tenka mums visiems susimesti naujų vilų ir masinų pirkimui.
    Tikėkimės tai tesis neilgai

    Komentuoti:


  • doncius
    replied
    Parašė zajcik Rodyti pranešimą
    neturėtų būti jokio išankstinio nugalėtojo. Jei vietinės firmelės negali pasiūlyti geresnių kainų, kam švaistyti skolintas Mūsų anūkų lėšas?
    Visai neblogas pavyzdys iš Vilniaus miesto.
    Pritariu, kad betkokie šėšėliniai susitarimai nėra gerai. Blogiausia yra tai, kad vietinės firmelės net nebando dalyvauti. Stato sau individualius namukus ir tiek nieko rimtesnio jų mastams. Juk joms esant Radviliškyje būtų mažesnės kainos ir darbininkų atlyginimams, mažesni transporto kaštai. Kainos tikrai tūrėtų būti konkurentabilios.

    O jei neskaičiuojant darželinukams suteiktų patogumų renovuotame daržėlyje, pagerėtų finansinė padėtis statybininkį šeimose kurie dirba tose vietinėse firmelėse. Manau taip Radviliškis išloštų daug daugiau. Dar plius mažiau reiktų įvairių kompensacijų kurias savivaldybė teikia toms šeimoms.

    Komentuoti:


  • zajcik
    replied
    doncius
    neturėtų būti jokio išankstinio nugalėtojo. Jei vietinės firmelės negali pasiūlyti geresnių kainų, kam švaistyti skolintas Mūsų anūkų lėšas?
    Visai neblogas pavyzdys iš Vilniaus miesto.

    Komentuoti:


  • doncius
    replied
    Parašė zajcik Rodyti pranešimą
    iš principo valstybiniai užsakymai turėtų būti ne pelno šaltinis, o įmonės palikymui skirti užsakymai. Esant korumpuoti sistemai valstybiniai užsakymai tampa didelio pelno šaltinis.
    Tikėkimės ponas Kreivys sugebės atlikti bent nedidelę dalį viso juodo darbo.
    iš principo gal ir tūrėtų, bet realiai taip nėra ir matyt dar ilgai nebus. Mano asmenine nuomone vietos valdžia tūrėtų tokiais neperdidžiausiais objektais skatinti vietos statybos kompanijas. Radviliškyje tokios yra bent 3.

    O dėl gerbiamo ministro Kreivio dar pamatysim ar jis imsis tokių iniciatyvų.

    Komentuoti:


  • zajcik
    replied
    doncius
    iš principo valstybiniai užsakymai turėtų būti ne pelno šaltinis, o įmonės palikymui skirti užsakymai. Esant korumpuoti sistemai valstybiniai užsakymai tampa didelio pelno šaltinis.
    Tikėkimės ponas Kreivys sugebės atlikti bent nedidelę dalį viso juodo darbo.

    Komentuoti:


  • doncius
    replied
    Parašė enigma Rodyti pranešimą
    Neblogus objektus apsiiėmė PST.
    Po vieną tai gal jie ir nėra labai pelningi, bet kaip visuma pakankamai apvali sumele. Matyt PST sunkesniais laikais stengiasi kuo daugiau projektų įvykdyti ir nesvarbu kur. Nors nuo to Radviliškis tik laimi, nes konkursinės kainos jų daug mažesnes už kitų.

    Komentuoti:


  • enigma
    replied
    Neblogus objektus apsiiėmė PST.

    Komentuoti:


  • doncius
    replied
    Kadangi nieko naujo nevyksta nutariau pasikapstyti popieriuose. Neseniai įvyko viešieji pirkimai tad kelis mieste vyksiančius projektukus išrinkau. Pastebėjau, jog tarp dalyvaujančių kompanijų atsirado daugiau girdėtų įmonių kaip : PST, MITNIJA ...

    Komentuoti:


  • doncius
    replied
    Parašė varpininkas Rodyti pranešimą
    Jei atvirai, nelabai įsivaizduoju motyvo, kodėl būtent Radviliškis...
    Gal todėl, kad Radviliškis bendradarbiauja su Karmeliu (Izraelis) ir bendradarbiavimo sutartis kažkiektai įpareigoja, bent teikti tokius pasiūsymus partneriams jei yra galimybės.

    Parašė Al1 Rodyti pranešimą
    Uzieniaciams patogiausia butu Vilniuje. Taip pat Kaune, dar galbut Klaipedoje. Vien del susisiekimo. Juk daugumauzsienieciu atvyks lektuvais. Vien del to, kad tai dideli miestai. Jau nekalbant apie Vilniu - sostine. Tikrai zydai nesusigundys pigia zeme ir kitais neva tai pigiaisdalykais Radviliskyje. Tokiu pigiu dalykeliu galima surasti ir salia Vilniaus, Kauno ar Klaipedos.
    Na Al1 kas dabar pasakys kuo tie užsieniečiai keliaus. Pagal mane ta firma kuri ketina kurti šią kliniką tiesiog sugalvojo ieškoti naujos rinkos užsienyje. Nuėjus į vietos savivaldybę Radviliškis buvo pasiūlytas kaip partneris. Neveltui Izraeliečiai vyks dar į ministerijas konsultuotis. Gal ten ir bus pasiūlyta daugiau galimų kandidatų, todėl ir kažkuriame poste minėjau, jog mums (Radviliškiui) bunant mažiems reikia įsitverti ir nepaleisti šios galimybės.

    Matai dar neaišku kokio rimtumo buvo ta ketinimų sutartis kuri buvo pasirašyta. Nes šiaip neįgivendinus numatytų ketinimų gresia lyg ir kažkokios nuobaudos, bent taip mano manymu įprasta.

    O dėl vietos jei aš klystu pirmu variantu, tai manau buvo renkamasi viduriukas tarp. Rygos oro uosto. Viliaus oro uosto, bei Klaipėdos jūrų uosto, dar gal Palangos. Nes kaip aš įsivaizduoju jei būtų norima gero oro susisiekimo būtų tiesiog renkamasi RYGA. Latvijoje tokios investicijos būtų laukiamos daug labiau nei LT.

    Na dabar sunku ką nors komentuoti kai realiai nieko konkretaus bet jau aš nežinau. Pabandysiu kam nors iš savivaldybės parašyti ir pasidomėti ko nors konkretesnio.
    Paskutinis taisė doncius; 2009.11.15, 11:11.

    Komentuoti:


  • Al1
    replied
    Uzieniaciams patogiausia butu Vilniuje. Taip pat Kaune, dar galbut Klaipedoje. Vien del susisiekimo. Juk daugumauzsienieciu atvyks lektuvais. Vien del to, kad tai dideli miestai. Jau nekalbant apie Vilniu - sostine. Tikrai zydai nesusigundys pigia zeme ir kitais neva tai pigiaisdalykais Radviliskyje. Tokiu pigiu dalykeliu galima surasti ir salia Vilniaus, Kauno ar Klaipedos.

    Komentuoti:

Working...
X