Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Projektai Palangoje ir Šventojoje

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Kazko jau labai letai kruta naujoji valdzia, bet jei nors puse situ projektu igyvendins per savo kadencija bus neblogai... Svarbiausia kurhauza sutvarkyt

    Comment


      Botanikos parkui ir kempingo Nemirsetoje statybai – Ūkio ministerijos dėmesys
      "...ūkio ministro įsakymu į valstybės planuojamų turizmo projektų sąrašą įtraukti 27 nauji turizmo projektai, kuriems numatoma skirti Europos Sąjungos lėšas. Tarp šių projektų du itin aktualūs Palangai – ... Palangos botanikos parko istorinės dalies restauracijos ir pritaikymo viešosioms reikmėms antrojo etapo bei kempingo Nemirsetoje įrengimo darbus.
      ...
      Nemirsetoje siekiama įrengti Europos Sąjungos standartus atitinkantį kempingą, kuriame vietiniai ir užsienio turistai galės gauti ne tik apgyvendinimo, bet ir maitinimo, laisvalaikio organizavimo, aktyvaus poilsio ir kitas paslaugas. ...
      Preliminari šio projekto, kuris bus įgyvendinamas Europos Sąjungos lėšomis, vertė – 4 mln. litų. Darbus planuojama pradėti kitąmet, jie užtruks dvejus metus.
      ...
      Įgyvendinant Botanikos parko rekonstrukcijos ir pritaikymo viešosioms reikmėms antrąjį darbų etapą siekiama kompleksiškai restauruoti Palangos dvaro sodybos objektus ... Europos Sąjungos lėšomis planuojama sutvarkyti tvenkinio krantą ir sutvirtinti dugną, įrengti bei atnaujinti vandentiekio, elektros apšvietimo tinklus, sutvarkyti didįjį parterį, restauruoti fontaną F1, sutvarkyti pavėsines, ledainę ir kitas mažosios architektūros formas, atnaujinti, įrengti ūkio – buities ir lietaus nuotekų sistemas, atnaujinti tvoras, sutvarkyti rožyną, želdinius, atlikti kitus žemės darbus. Projekto, kuris bus pradėtas įgyvendinti kitąmet, vertė – 3 mln. litų, preliminari veiklų įgyvendinimo trukmė – 3 metai.

      http://www.palanga.lt/index.php?3390225611

      Comment


        Kurorto sporto salė gąsdina architektus
        2011.07.27 06:45
        Gina Kubiliūtė, 15min.lt


        Mažinti straipsnio tekstą Daugybę diskusijų sukėlusių arenų statybų aistros užkliudė ir Palangą. Žinoma, kalba eina ne apie kurorto pasiruošimą Europos krepšinio čempionatui, o apie greitai prasidėsiančias sportui skirto objekto statybas, kurios atsieis apie 10 mln. Lt.

        Ne vienas tą objektą vadina universalia arena, tačiau Palangos meras Šarūnas Vaitkus skuba pataisyti – tai yra šiuolaikiška sporto salė. Tačiau aiškiau netampa, nes net architektai teigia, kad informacija yra tarsi slepiama.

        Lietuvos architektų sąjunga pareiškė susirūpinimą, jog visuomenei svarbaus ir kurorto kaitai didelę reikšmę turėsiančio pastato projektavimo procesas stokoja viešumo. Architektai su nerimu stebi, jų manymu, universalios arenos, kuri planuojama Palangos centrinio stadiono teritorijoje, projektavimo eigą.

        Lietuvos architektų sąjungos pirmininkas Gintautas Blažiūnas pripažįsta, kad įstatymiškai neturi prie ko prikibti..............


        .............Architektai siūlė savo paslaugas

        Lietuvos architektų sąjunga (LAS) siūlė nutraukti
        paskelbtą viešųjų pirkimų konkursą, kurio vertinimo vienas svarbiausių kriterijų – projekto kaina, o ne kokybė, ir skelbti architektūrinį-urbanistinį konkursą, siūlė pagalbą jį organizuojant. Tačiau atsakymo nesulaukė............


        ............Reikia krepšininkams

        Tačiau Palangos meras Šarūnas Vaitkus nesutiko su architektų priekaištais.

        „Universali arena kainuotų šimtus milijonų litų, pas mus bus kur kas paprasčiau – bus statoma šiuolaikiška sporto salė. Mūsų krepšinio komanda „Naglis-Adakris“ dalyvauja Lietuvos krepšinio lygoje, todėl jai reikia turėti visus reikalavimus atitinkančią salę. Palanga iki šiol tokios neturi, o mokyklų salės neatitinka reikalavimų. Kitas dalykas, universalios salės reikia todėl, kad į mūsų kurortą nuolat atvažiuoja treniruotis krepšinio rinktinės“, – sakė meras.

        Pasak jo, daugiau nei 9 mln. Lt kainuosiančios salės statyboms jau yra gautas leidimas. Dalį finansavimo planuojama gauti iš valstybės, taip pat bandoma pritraukti pinigų iš Europos Sąjungos struktūrinių fondų..............

        Comment


          Palangos Kęstučio gatvė sulauks rekonstrukcijos
          2011.08.22 16:21 / 15min.lt

          Dar šį rudenį planuojama pradėti populiarios Palangos Kęstučio gatvės rekonstrukciją. Darbai bus finansuojami Europos Sąjungos struktūrinių fondų bei savivaldybės lėšomis. Rekonstrukcija kainuos 2,3 mln. litų.

          Darbai bus pradėti iškart, kai bus pateikta visa reikiama dokumentacija – planuojama, jog tai įvyks rugsėjį arba spalį.

          Kęstučio g. ilgis – apie 700 metrų. Numatoma pakeisti gatvės dangą, esamos šaligatvio plytelės bus pakeistos trinkelėmis, pažymėtas dviračių takas, pakeista lietaus kanalizacija, atnaujintas apšvietimas, įrengti nauji suolai bei šiukšlių dėžės.

          Maksimali projekto įgyvendinimo trukmė – dveji metai...................

          Comment


            Palangos Kurhauzo rekonstrukcija prasidės pavasarį
            http://klaipeda.diena.lt/naujienos/m...avasari-374274
            GE. Tbilisis / თბილისი | GE. Batumis / ბათუმი | GE. Aukštutinė Svanetija / ზემო სვანეთი

            Comment


              Palanga. 2011 09 06. Sezonas baigėsi. Jūsų dėmesiui foto turas apie naujus arba senus naujai pradėjusius judėti projektus ir statybas.

              1. Vienas patraukliausių ir brangiausių įgyvendintų projektų - Palangos viesbučio antras korpusas. Vietiniai pasakojo, kad net lovos numeriuose turi kreiviems perdengimams pritaikytas kojas visas pastatas ir viduje kaip ir išorėje banguoja.



              2.



              3.



              4.



              5.



              6.



              7.



              8. Meilės alėjos rekonstrukcija artėja į pabaigą. Labai jau "linksmi vyrukai" vykdo darbus - nejučia kilo įtarimas ar tik ne viešųjų darbų gavę piliečiai tiesia tą gatvę



              9.



              10.



              11.



              12.



              13.



              14.



              15.



              16.



              17. Čia pat galima pamatyti šviežiai "nukūrentą" medinuką - vieta tai strateginė



              18. Taip pat Meilės al. galima išvysti nioliktą kartą išvaizdą pakeitusią "Voveraitę"



              19. Šis milžinas per du metus taip ir nebuvo įteisintas bei liko apjuostas tvoromis



              20. Na bet prieš savaitę pilnu tempu pajudėjo "Mėguvos" statybos. O juk viskas stovėjo daugiau nei du metus.



              21.



              22.



              23. Birutės al. sklandžiai ir be tukdžių kyla naujas daugiabutis



              24. Taigi šiam sezonui, kuris palangiškiams buvo tikrai geras, tiek!

              Architektūros fotografija: http://www.garbacauskas.com

              Comment


                Parašė xxl Rodyti pranešimą

                23. Birutės al. sklandžiai ir be tukdžių kyla naujas daugiabutis

                Atvaizdas
                Dar pora metu ir gal pabaigs
                .

                Comment


                  Parašė TH1 Rodyti pranešimą
                  Dar pora metu ir gal pabaigs
                  Na teko pusantro mėnesio stebėti šią vietą - viskas juda labai greitai. Manau žmonės gyvens jau balandžio mėn. Plius nemažai jau parduota butų.
                  Architektūros fotografija: http://www.garbacauskas.com

                  Comment


                    Tikisi pinigų Palangos vasaros estrados rekonstrukcijai
                    ELTA
                    2011 rugsėjo 19 d. 08:58


                    Palangos meras Šarūnas Vaitkus viliasi, kad Palanga netolimoje ateityje rekonstruos vasaros estradą bei pradės statyti naują sporto kompleksą. Sporto salės statybai reikėtų 9,2 mln. litų, o vasaros estrados rekonstrukcija, pirminiais skaičiavimais, gali atsieiti apie 18 mln. litų, rašo „Vakarų ekspresas”.

                    ............ Vasaros estrada, pasak mero, įtraukta į prioritetinių objektų sąrašus .............


                    ............ Jame vienu metu tilptų 2,5 tūkst. žiūrovų.........


                    ............ sporto salėje galėtų tilpti 2-2,5 tūkst. žiūrovų...............

                    Comment


                      Ledo arenos planams žalia šviesa ...
                      "...dėl teritorijos Bangų gatvėje detaliojo plano rengimo, greituoju būdu parengus galimo šioje vietoje pramogų centro su ledo arena schemą, neeiliniame posėdyje apsispręsta leisti pradėti planavimo procedūras.
                      ...remdamasis Palangos miesto bendruoju planu, apskaičiavo, kad analizuojamoje teritorijoje gali tilpti 3 tūkst. kv. m kompleksas. Ledo arenai, talpinančiai 500 žiūrovų, reikėtų 1 200 kv. m statinio, o prie jo - aikštelės 46 automobiliams. Čia gali tilpti iki 58 automobilių."
                      http://www.vakarinepalanga.lt/lt/lai..._tema/?id=1479

                      Comment


                        Architektai iš visos Lietuvos pieš Palangai idėjas
                        Šią savaitę Palangoje startuoja pirmasis Lietuvoje tokio pobūdžio projektas: architektai iš visos šalies, pasitelkę kūrybinę išmonę ir profesionalų žvilgsnį, bandys paanalizuoti vyriausiojo kurorto architekto jiems pateiktas apie 20 probleminių urbanistiniu požiūriu mūsų miesto vietų bei sukurti galimus jų sprendimų eskizus.
                        ...
                        Į S.Bradūno pasiūlymą atsiliepė jau per dešimtį visos Lietuvos architektų, jiems šios savaitės pabaigoje bus išsiųstos vadinamosios užduotys: dvidešimt nuotraukų, kuriose užfiksuoti Palangos vaizdai. Kiekvienas architektas atsirinks po keletą jų ir savo nuožiūra įkomponuos čia, jo manymu, tinkamiausią objektą. Lapkričio pabaigoje A.Mončio namuose-muziejuje bus surengta šių architektūrinių eskizų paroda, planuojama išleisti ir darbų katalogą.
                        ...
                        Visų vietų, į kurias architektams bus siūloma pažvelgti šviežiu žvilgsniu, S.Bradūnas neatskleidė. Paminėjo kelias: buvusį „Pajūrio“ viešbutį J.Basanavičiaus g., į šiaurę nuo Kęstučio ir S.Daukanto gatvių esantį tuščią sklypą, teritoriją Kretingos g. 26 bei Rąžės pakrantes, kuriomis vaikštinėjant dabar matyti tik J.Basanavičiaus g. pastatų „užpakaliniai“ fasadai.
                        ...
                        „Sumanymas piešti Palangą labai suintrigavo tuo, kad į tam tikras kurorto vietas bus galima pažvelgti ne per verslo prizmę, o paeksperimentuoti kūrybine prasme“, - laikraščiui kalbėjo kaunietis architektas Rimas Adomaitis, pripažinęs, kad idėja jam patraukli dar ir tuo, jog „RA studija“ labai domisi pajūriu ir projektuoja keletą objektų Nidoje bei Palangoje, vienas kurių - „Lino“ baseino rekonstrukcija.
                        ...
                        Vilniečiui architektui Sauliui Mikštui, šiuo metu rengiančiam „Auskos“ rekonstrukcijos priešprojektinius pasiūlymus...

                        http://www.vakarinepalanga.lt/lt/lai..._tema/?id=1506

                        Comment


                          Hotel Palanga Spa.

                          Pasidalinsiu keliomis nuotraukomis iš naujausio Hotel Palanga Spa viešbučio vidaus. Tikrai unikalus statinys. Architektas Donatas Rakauskas.

                          1. Pradėti reikia nuo to, kad visas pastatas turi tam tikrą pakrypimą t.y. einant koridoriumi iš vieno galo pradedame eiti sakykim antrame aukšte, o to pačio koridoriaus gale jau atsiduriame trečiame aukšte ir taip iki pat viršaus. Štai čia fotografuota nuo grindų lygio:



                          2. Vaizdas iš aštunto aukšto žemyn...



                          3. ... ir aukštyn



                          4. "Lobby"



                          5. "Reception"



                          6. "Spa"



                          7. Pirčių kompleksas



                          8.



                          9.



                          10. Kambarių akcentai



                          11.



                          12. Mineralinis baseinas



                          13.



                          14. Tiek šiam kartui

                          Architektūros fotografija: http://www.garbacauskas.com

                          Comment


                            Reabilitacijos ligoninės renovacija





                            Comment


                              Palanga jau rengiasi kitai vasarai, pirmieji darbai - Žvejų gatvėje
                              Jau kitų metų vasarą Palanga poilsiautojus pasitiks atsinaujinusi – rekonstruotomis gatvėmis ir naujais pramogų objektais. Kurorto infrastruktūrai plėtoti skiriama daugiau nei dvi dešimtys milijonų litų.

                              Konkursą laimėjusios bendrovės „Kauno keliai” darbininkai praėjusią savaitę pradėjo tvarkyti Žvejų gatvę.

                              Kadangi ruduo dar šiltas, šiais metais čia ketinama atlikti 300 tūkst. litų vertės darbų.

                              Pirmiausia rekonstruojama gatvės dalis nuo gelbėjimo stoties iki Neringos gatvės. Čia jau nugremžtas senasis asfalto sluoksnis, nes gatvė bus išgrįsta trinkelėmis.

                              Kitais metais bus rekonstruojamas likęs gatvės ruožas iki Vytauto g. Visai Žvejų gatvei atnaujinti iš Kelių priežiūros ir plėtros programos bus skiriama per 3 mln. litų.

                              Palangiškiai ir poilsiautojai jau gali pasidžiaugti daugiau negu 3 mln. litų kainavusia Meilės alėjos rekonstrukcija.

                              Trinkelėmis išgrįstoje alėjoje įrengtas naujas apšvietimas, pėstiesiems ir dviratininkams skirtą gatvę papuošė modernūs suoliukai, šiukšliadėžės, laikrodžiai, dviračių stovai.

                              Iki Naujųjų metų trinkelėmis bus išklota Senojo Turgaus gatvė ir šaligatviai – šiems darbams skirta beveik 430 tūkst. litų. Nauja asfalto danga paklota Vasario 16-osios, Medvalakio, Laukų, Sodų gatvėse.

                              Sodų bendrijoje „Pavėsis” paklotas naujas šaligatvis ir įrengtas apšvietimas. Daugiabučių namų kvartale įrengta daugiau nei 100 naujų automobilių stovėjimo vietų. Šie darbai kainavo apie 1,2 mln. litų.

                              Šią savaitę prasidės Kęstučio gatvės rekonstrukcija, kuriai iš Europos Sąjungos fondų skirta 2,3 mln. litų.

                              Kurorte daug investuojama į naujus rekreacijos ir pramogų objektus.

                              Kitą pavasarį Nemirsetoje prasidės 4 mln. litų kainuosianti modernaus kempingo statyba.

                              Ateinančiais metais Palangoje bus pradedama statyti universali sporto salė, skirta iki 2500 žiūrovų. Per 4 tūkst. kvadratinių metrų ploto pastato projekto vertė – 9,2 mln. litų.

                              Netoli poilsio namų „Pušynas” šalia kopų prasidėjo pusę milijono litų kainuosiantys vaikų parko įrengimo darbai. Miškelyje atsiras Mįslių takas su išdrožtomis lietuvių liaudies pasakų personažų skulptūromis.

                              Kitais metais Vyriausybė yra numačiusi skirti lėšų vasaros koncertų estrados rekonstrukcijos pirmajam etapui.

                              Rekonstruotoje šildomoje koncertų salėje ištisus metus galės vykti įvairaus žanro muzikos koncertai bei teatrų pasirodymai.

                              Ateinančiais metais iš griuvėsių išsivaduos Palangos gėda – prieš devynerius metus sudegęs kurhauzas.

                              Valstybės biudžete tam numatyta skirti milijoną litų. Už juos bus rekonstruotas mūrinės istorinio pastato dalies fasadas.

                              Antruoju etapu atlikus vidaus remonto darbus pastatas virs Palangos rotuše.

                              http://www.lrytas.lt/-13219430541320...tv%C4%97je.htm

                              Comment


                                Imsis tvarkyti Kurhauzą
                                Asta Kažukauskienė LTV Naujienų tarnyba, lrt.lt
                                2011 lapkričio 26 d. 16:42


                                Kitąmet bus 10 metų, kai Kurhauzą nuniokojo gaisras. Tačiau Palangos savivaldybė tik dabar kreipiasi į teismą prašydama priteisti dėl jo patirtą žalą. Kurorto vadovai tikisi kitąmet pradėti restauruoti poilsiautojus šiurpinantį vaiduoklį, kitados vadintą Palangos simboliu, praneša LTV naujienų tarnyba.

                                Didžiulis Kurhauzą sunaikinęs gaisras kilo 2002-ųjų rugpjūtį. Savo darbą atliko ir šaltis, sniegas, lietus, tad Kurhauzas iš Palangos pasididžiavimo virto poilsiautojus šiurpinančiu vaiduokliu.

                                Kurhauzo padegėjai nuteisti 2007-aisiais. Kodėl savivaldybė tik dabar kreipėsi į teismą, prašydama priteisti per gaisrą patirtą žalą – beveik 800 tūkst. litų, kurorto vadovai sako negalintys paaiškinti, tačiau neslepia, kad šis prašymas – formalumas. ......................... (skaityti toliau)

                                Comment


                                  Parašė xxl Rodyti pranešimą
                                  Pasidalinsiu keliomis nuotraukomis iš naujausio Hotel Palanga Spa viešbučio vidaus. Tikrai unikalus statinys. Architektas Donatas Rakauskas.
                                  Berods jis kažkada ir laimėjo "metų viešbučio" nominacijoje... Atrodo tikrai nepriekaištingai ir sakyčiau prabangiai

                                  Comment


                                    Taip - pirmoje nuotraukoje yra pirmasis Palanga Hotel korpusas pastatytas apie 2004-uosius, antroje nuotraukoje yra visiškai naujas šalia pastatytas korpusas. Greitu metu abu korpusai bus sujungti stikliniu tuneliu.



                                    Architektūros fotografija: http://www.garbacauskas.com

                                    Comment


                                      Žvejų g. link gelbėjimo stoties:



                                      Paskutinis taisė negative; 2011.12.11, 21:31.

                                      Comment


                                        Tikrintojai apstulbo: „Floros simfonija“ imta plėtoti be jokių leidimų
                                        Statybų ir kultūros paveldo inspektoriai kurorto centre aptiko neteisėtai pradėtą restorano ir kavinės rekonstrukciją.



                                        http://www.vakarinepalanga.lt/lt/lai..._tema/?id=1986

                                        Comment


                                          Ambicingi planai Palangoje – nutrinti ribą tarp sezonų
                                          www.DELFI.lt
                                          2011 gruodžio 23 d. 09:40


                                          Valstybinis turizmo departamentas (VTD) turi ambicijų paversti Palangą ne tik vasaros, bet ir žiemos kurortu. Pasak VTD direktorės Raimondos Balnienės, per 9 šių metų mėnesius šalies apgyvendinimo įstaigos sulaukė 9,7 proc. daugiau lietuvių turistų nei pernai per tą patį
                                          laikotarpį, kai augimas buvo tik 2,7 proc. Tai reiškia, kad lietuviai vis dažniau renkasi poilsiui savo kraštą, rašo „Verslo žinios“.
                                          ...........


                                          ...............„Palanga turi savo viziją tapti aktyvaus laisvalaikio, sporto, sveikatinimo kurortu“, — dienraščiui sakė J. Vanagė. Kitąmet Palangoje bus pradėta rekonstruoti senoji estrada. Pagal preliminarias sąmatas, rekonstrukcijai skirta apie 18 mln. Lt. Tikimasi, kad iki 2013-ųjų rekonstruota estrada veiks visus metus ir tiks įvairaus žanro muzikai.............

                                          ..............Šiuo metu rengiamas miestui priklausančios Kurhauzo mūrinės dalies restauracijos projektas. Planuojamos ES standartus atitinkančio kempingo Nemirsetoje statybos. Kempinge numatytos vietos kemperiams, palapinių miesteliui, stacionariems namukams, administraciniams pastatams, krepšinio, tinklinio, futbolo, teniso aikštelėms. Projekto vertė — 4 mln. Lt, kempingą numatyta įrengti per dvejus metus.

                                          Netrukus Palangoje išdygs ir universali sporto salė, kurioje galės tilpti 2 500žiūrovų. Pastato bendras plotas – per 4.000 kv. m, techninio projekto vertė — 9,2 mln. Lt. Palangos savivaldybė parengė ir geoterminio vandens panaudojimo galimybių studiją. Šis vanduo bus naudojamas mineralinių ir terminių vandenų gydyklose. Jau patvirtinta gydyklų koncepcija,šiuo metu vyksta sklypo detaliojo plano rengimo darbai – buvusiose purvo gydyklose išdygs 50 tūkst. kv. m ploto geoterminio ir mineralinio vandens SPA kompleksas...............

                                          .............Palangoje numatyta įrengti ledo areną, senojo „Lino“ baseino vietoje projektuojamas baseinų kompleksas. Kitų metų miesto biudžete tikimasi rasti reikiamą sumą ir naujos Palangos observatorijos statyboms.

                                          Comment

                                          Working...
                                          X