Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Projektai Palangoje ir Šventojoje

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    http://www.basketnews.lt/news-54767-...ompleksas.html

    Ketvirtadienį Palangoje pradėtos universalaus sporto komplekso statybos. Per metus išdygsianti tarptautinius standartus atitinkanti sporto salė ne tik pagerins Palangoje apsistojusių sportininkų treniruočių sąlygas, bet ir padės plėtoti sporto ir aktyvų turizmą regione, išplės miesto gyventojų ir svečių sveiko gyvenimo būdo ir aktyvaus poilsio pasirinkimo galimybes, padidins Palangos konkurencingumą bei patrauklumą, rašo „Vakarų ekspresas“.

    Statybos darbų pradžios proga Palangos miesto meras Šarūnas Vaitkus, Lietuvos krepšinio federacijos prezidentas Arvydas Sabonis bei rangovo – UAB „Rūdupis“ generalinis direktorius Naglis Jaruševičius į būsimųjų pamatų vietą įmūrijo kapsulę su laišku ateities kartoms.

    Kreipdamasis į susirinkusius svečius, Palangos sportininkus kurorto meras Vaitkus pabrėžė, jog Palangoje iki šiol nebuvo modernios, standartus atitinkančios salės, kur galėtų treniruotis pasaulinio lygio Lietuvos ir užsienio sportininkai, besirengiantys olimpinėms žaidynėms, Europos ar pasaulio čempionatams.

    „Džiugu, kad Vyriausybė atkreipė dėmesį į šią problemą bei iš Valstybės investicijų programos per Sporto departamentą skyrė lėšų komplekso statyboms. Dalį reikiamo finansavimo gausime iš Lietuvos, Lenkijos, Rusijos bendradarbiavimo per sieną programos. Įgyvendinus šį projektą, sportininkams, kurie dėl puikių gamtinių sąlygų treniruočių stovykloms kasmet pasirenka Palangą, nebereikės ieškoti treniruotėms tinkamos salės kaimyniniuose miestuose. Labai svarbu ir tai, kad naujasis sporto kompleksas padės plėtoti sporto ir aktyvų turizmą regione, išplės miesto gyventojų ir svečių, ypač mūsų vaikų, sveiko gyvenimo būdo ir aktyvaus poilsio pasirinkimo galimybes“, – sakė Vaitkus.

    Sabonis taip pat pabrėžė, jog sporto komplekso atsiradimas Palangoje bus šventė ne tik profesionaliems sportininkams, bet ir vietos verslininkams, miesto gyventojams bei svečiams. „Pirmas oficialus žingsnis jau padarytas. Norėtųsi, kad statybos vyktų pagal planą. Sėkmės“, – kalbėjo Sabonis.

    Lūžtančią bangą savo forma priminsiančioje salėje su universalia danga galės vykti ne tik sporto, bet ir kultūros, pramoginiai renginiai. Sporto salę specialiu tinklu bus galima transformuoti į keletą skirtingų erdvių – jose vienu metu galės vykti krepšinio, tinklinio, rankinio treniruotės ir varžybos. Bus įrengtos išstumiamos tribūnos 800 sėdimų vietų. Taip pat bus įrengta modernių treniruoklių sporto salė, persirengimo kambariai su sanitariniais mazgais, dušais, pagalbinės patalpos. Ateityje numatoma įrengti kavinę, SPA procedūrų patalpas, inventoriaus nuomos punktą, sauną.

    Suprojektuoto pastato bendras plotas sieks per 4 tūkst. kv.m. Universalios sporto salės statybos darbų vertė pagal pasirašytą sutartį – 14,5 mln. litų. Dar šiais metais numatoma atlikti darbų už 1 mln. litų.

    Sporto salės statyba finansuojama iš trijų finansavimo šaltinių: Lietuvos, Lenkijos, Rusijos bendradarbiavimo per sieną programos, Valstybės investicijų programos (VIP) ir Savivaldybės biudžeto lėšų.

    Įgyvendinant Lietuvos, Lenkijos, Rusijos bendradarbiavimo per sieną programos projektą „Baltijos Turistų žaidynės – turizmo potencialo plėtrai Baltijos regione“, pastačius sporto salę bus surengtos turistų olimpinės žaidynės Palangoje, įgyvendinamos kitos veiklos. Visą projektą numatoma įgyvendinti per 2 metus.

    Kūno kultūros ir sporto departamentas prie Lietuvos Respublikos Vyriausybės Valstybės investicijų 2012-2014 metų programoje sporto salės statybai 2012 metams skyrė 1 mln. Lt. Likusį finansavimą numatoma gauti per dvejus metus.

    Skaitykite daugiau: http://www.basketnews.lt/news-54767-...#ixzz2AOAuxE4s

    Comment


      Šioks toks papildymas:

      Arenos su universalia danga bendras plotas bus 1500-2500 kv.m. Ji talpins iki 2500 žiūrovų. Bus galimybė tinklu atitverti ir padaryti 2 arba 3 aikšteles skirtingiems žaidimams vienu metu. Bus įrengtos stumdomos tribūnos, aptarnauti skirtos patalpos.
      Suprojektuoto pastato bendras plotas sieks per 4 tūkst. kv.m. Techninio projekto vertė – 14,5 mln. litų.


      http://klaipeda.diena.lt/

      Supratau, jog arena stovės šalia stadiono, ir viena siena dengs stadiono tribūną. Tik nesupratau kurioj pusėj bus statoma arena?
      Paskutinis taisė boo; 2012.10.26, 10:29.

      Comment


        Parašė boo Rodyti pranešimą
        Šioks toks papildymas:



        Atvaizdas


        http://klaipeda.diena.lt/

        Supratau, jog arena stovės šalia stadiono, ir viena siena dengs stadiono tribūną. Tik nesupratau kurioj pusėj bus statoma arena?
        Į kairę nuo pateiktos vizualizacijos. Įraše matosi:
        Paskutinis taisė Aleksas666; 2012.10.26, 12:21.
        Lažinuos- 2017 metais Lietuvos gyventojų skaičius didės.

        Comment


          Kiek žiūrovų talpins tai nesuprast, vienur 800 rašo, kitur net iki 2500

          Comment


            Birutės parkas kitąmet pasitiks pasikeitęs
            ...Birutės parko istorinės dalies pirmojo renovacijos etapo metu per du mėnesius bus pabaigti laistymo sistemos rekonstravimo darbai, įrengta beveik 8000 kv. m takų dangos, sumontuotos apšvietimo valdymo spintos ir kt.
            ...
            Tam skiriama beveik 400 tūkst. litų.

            http://www.vakarinepalanga.lt/lt/lai..._tema/?id=3478

            Comment


              Kurhauso brėžiniai





              Šaltinis: Viešieji pirkimai
              DINGĘS MIESTAS - MERKINĖ <<

              Comment


                Puikus moderno architektūros pavyzdys. Bene vienintelis Palangoje?

                Comment


                  Šiek tiek kurhauzo nuotraukų













                  Comment


                    Palangoje – intensyvūs sporto komplekso statybos darbai

                    http://www.vakarinepalanga.lt/lt/lai..._tema/?id=3549

                    Comment


                      Palanga sulaukė didelio investuotojo iš užsienio
                      ELTA
                      2012 m. lapkričio 26 d. 07:40


                      Palanga sulaukė pirmojo didelio užsienio investuotojo, kuris kurortui siūlo naujoje vietoje pastatyti autobusų stotį ir prekybos, įvairių paslaugų bei pramogų centrą.

                      Jau kitą mėnesį kurorto savivaldybė rengiasi pasirašyti jungtinės veiklos sutartį su specialiai šiam investiciniam projektui įkurta įmone „Palanga Properties“, kurios steigėjai - Olandijos ir Kanados kapitalo bendrovės „Homburg Valda“ ir „Capital City Group“, rašo „Lietuvos rytas“.


                      Pagal šią sutartį apleistoje automobilių stovėjimo aikštelėje prie „Statoil“ degalinės investuotojas miestui įsipareigoja pastatyti naują 400-500 kvadratinių metrų ploto autobusų stotį.

                      Bendrovė „Palanga-Properties“ nori šalia autobusų stoties pastatyti apie 4 tūkst. kv. m ploto prekybos ir pramogų centrą, kurį išnuomotų kuriai nors didelei prekybos įmonei.

                      Iš viso šiam projektui „Palanga-Properties“ yra numačiusi apie 18 mln. litų...................


                      Comment


                        Byloje dėl buvusios „Eglės“ statybvietės padėtas taškas
                        Pagaliau Palangos miesto savivaldybė, Kultūros paveldo departamentas prie Kultūros ministerijos, Valstybinė teritorijų planavimo ir statybos inspekcija prie Aplinkos ministerijos, UAB „NT investicija“, kurorto politikai ir Klaipėdos apygardos prokuratūra nuo 2009 m. besitęsusioje byloje dėl esą neteisėtai išduoto detaliojo plano bei statybos leidimo pritarė taikos sutarties sudarymui.
                        ...
                        Šiuo metu teisminiai ginčai tebevyksta dėl kitų statybų: buvusio „Jūratės“ baseino S. Nėries g. 44, devynaukščio pastato S. Daukanto g. 10, objekto A. Mickevičiaus g. 8 bei dėl Šventosios „Elijos“ komplekso. Juristas prasitarė, jog taikos sutartys rengiamos ir kitose bylose.

                        http://www.vakarinepalanga.lt/lt/lai..._tema/?id=3743

                        Comment


                          Pasirašyta sutartis dėl Vasaros estrados projektavimo
                          Ketvirtadienį Palangos miesto savivaldybė pasirašė su bendrove „Uostamiesčio projektas“ sutartį dėl Palangos vasaros estrados projektavimo.Šiame projekte numatyta, kad statinys bus sudarytas iš trijų korpusų - koncertų salės, menų mokyklos bei kultūros centro.
                          „Šiandien buvo pasirašyta su laimėtoju - UAB „Uostamiesčio projektas“ sutartis, pirmasis projekto etapas – koncertų salės suprojektavimas turėtų būti atliktas per trejetą mėnesių. Kai tai bus atlikta, žiūrėsime, kaip pritraukti investicijas“, - sakė vicemeras Saulius Simė.
                          http://www.ve.lt/naujienos/lietuva/v...tavimo-888734/

                          Comment


                            Iš esmės ta pati naujiena, tik joje daugiau vizualizacijų.

                            Naujoji Palangos vasaros estrada nušvis baltai

                            Gražiai turėtų labai atrodyti!

                            Comment


                              Primityvu. Eilinį kartą viešųjų pirkimų konkursas parodė, kad paslauga už mažiausią kainą ir kokybė neturi nieko bendro.
                              N N N

                              Comment


                                Kaip tik atsilaisvina vyr. architekto pareigybė - puiki galimybė forumo insaideriui pasireikšti realiuose kurorto veiklos baruose!

                                Parašė LBP Rodyti pranešimą
                                Primityvu. Eilinį kartą viešųjų pirkimų konkursas parodė, kad paslauga už mažiausią kainą ir kokybė neturi nieko bendro.

                                Comment


                                  Deja, miesto vyr. architekto vaidmuo šiandien yra niekinis Viešieji pirkimai rulez
                                  Pokyčiau bandomi per architektų sąjungą, deja, viskas pakankamai sunkiai ir lėtai einasi, nes vėžio stadija jau arti pavojingiausios.
                                  N N N

                                  Comment


                                    Parašė LBP Rodyti pranešimą
                                    Pokyčiau bandomi per architektų sąjungą, deja, viskas pakankamai sunkiai ir lėtai einasi, nes vėžio stadija jau arti pavojingiausios.
                                    O kada numatoma mirtis?

                                    Comment


                                      Savivaldybės planuose – vilos „Anapilis“ restauracija
                                      Dar lapkritį buvo pradėtas organizuoti ir vykdyti vilos „Anapilis“ restauravimo ir pritaikymo kultūros poreikiams projekto parengimo bei projekto vykdymo priežiūros paslaugų pirkimas jau eina į pabaigą. Sutartis su konkurso nugalėtoju, planuojama, bus pasirašyta artimiausiu metu.
                                      Projektavimas vyks dviem etapais: pirmuoju bus parengta „Anapilio“ restauravimo ir pritaikymo projekto restauravimo dalis bei pastato pritaikymo muziejaus paskirčiai projektiniai pasiūlymai. Antruoju etapu bus parengtas vilos restauravimo ir pritaikymo projektas, pagal kurį gaunamas statybą leidžiantis dokumentas.
                                      Pasak I. Šatkauskienės, kiek kainuos „Anapilio“ restauracija, paaiškės tik parengus techninį projektą. Tačiau, preliminariais skaičiavimais, įvertinant analogiškus projektus, suma gali siekti apie 5,5 mln. litų. Finansavimą gauti tikimasi teikiant paraišką Europos ekonominės erdvės ir Norvegijos finansinių mechanizmų paramai gauti.

                                      http://www.vakarinepalanga.lt/lt/lai...brika/?id=3893

                                      Comment


                                        Individualias statybas irgi viešų pirkimų tarnyba derina? Pakankamai artimai pažįstu vieną buvusių vyr. architektų, kuris dar bandė saugoti Palangą nuo architektūrinės anarchijos, deja, prasidėjus permainų laikotarpiui gan greitai buvo išplautas povandeninių srovių.. Nors ir pačioj savivaldybėj yra daug ydingų personažų, užimančių įdomios paskirties postus.

                                        Bet vienaip ar kitaip, tokiam miestui kaip Palanga, reikia stabilaus vyr. architekto.


                                        Parašė LBP Rodyti pranešimą
                                        Deja, miesto vyr. architekto vaidmuo šiandien yra niekinis Viešieji pirkimai rulez
                                        Pokyčiau bandomi per architektų sąjungą, deja, viskas pakankamai sunkiai ir lėtai einasi, nes vėžio stadija jau arti pavojingiausios.

                                        Comment


                                          Palangos kurhauzo pastatas, Palangos m., Vytauto g. 45

                                          2012 m. Restauruotas pastatas (mūrinė dalis)





                                          http://www.lpaminklai.lt/objektai.ph...ma=10&paieska=

                                          Comment

                                          Working...
                                          X