Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Projektai Palangoje ir Šventojoje

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Sveiki, galbūt kas nors turite informacijos apie apartamentų "Kubas", esančių S. Neries gatvė 9, Palanga statybas. Kas architektas, kokie statybos metai?
    Peržiūrėjau beveik visą forumą ir nieko nemačiau. Tad jei kas pagelbėtumėte, tai būčiau labai dėkingas
    Skaitmeninis Lietuvos architektūros istorijos ir paveldo archyvas - autc.lt

    Comment


      Palangoje rekonstruojamas rekordinis gatvių skaičius

      http://klaipeda.diena.lt/naujienos/k...8#.VBLXo_l_vfc

      Comment


        Šventojoje tvarkoma Jūros g.:

        Comment


          Palangoje pradėti pėsčiųjų perėjų apšvietimo darbai

          Palangoje pradėti pėsčiųjų perėjų apšvietimo įrengimo darbai. Šiuo metu darbai verda Kretingos bei J. Janonio gatvėse, savo eilės laukia Vytauto g. ir Mokyklos g., o Medvalakio, Sodų bei Taikos gatvėse beliko sumontuoti tik šviestuvus.

          Iki lapkričio Palangoje elektros energiją taupančiomis LED lempomis planuojama apšviesti 24 pėsčiųjų perėjas. Priklausimai nuo gatvės pločio, į perėjas bus nukreipta vieno arba dviejų žibintų šviesa. Kad artėjama prie pėsčiųjų perėjos, vairuotojus taip pat įspės ir papildomi žibintai – žybsniai.

          ...

          Comment


            Palangoje didinamas automobilių stovėjimo vietų skaičius

            Palangoje šiuo metu intensyviai tvarkomos gatvės, kartu sprendžiama ir daugeliui šalies miestų būdinga problema – didinamas automobilių stovėjimo vietų skaičius daugiabučių namų rajonuose.

            ...

            Comment


              Palangą krėtė statybų karštinė

              Comment


                Dėl nepatogios sankryžos poilsiautojai Palangą prakeiks?

                Ateinantį sezoną poilsiautojai Palangą prakeiks, jei niekas nesikeis. Prieš kelias savaites pradėjus galioti naujai eismo tvarkai Klaipėdos pl. ir Kretingos g. sankryžoje, važiuojant į Palangą nuo Kretingos pusės susiformuoja automobilių spūstys. Tačiau pagalvojus apie tai, kas laukia pagrindinio įvažiavimo į didžiausią šalies kurortą sezono metu, Palangos miesto savivaldybės Eismo saugumo komisiją ima nerimas.

                ...

                Comment


                  Naujoji Palangos autobusų stotis nustebins išskirtiniais sprendimais

                  Jau netrukus į Palangą atvykstantys autobusai suks į naująją stotį, kuri duris atvers kiek daugiau nei po mėnesio. Naujasis kompleksas – moderni autobusų stotis bei prekybos centras – lankytojus nustebins ne tik patogumu, bet ir neįprastais sprendimais, tokiais kaip „bangomis“ puoštas fasadas ir išskirtinis pastato apšvietimas.

                  ...

                  Comment


                    Grojantis fontanas įpūs gyvybės Jūratės gatvei

                    Palanga greitai turės dar vieną traukos objektą – grojantį ir įvairiomis spalvomis šviečiantį fontaną Jūratės gatvės aikštėje.

                    ...

                    Comment


                      Palangoje duris atvers nauja autobusų stotis su „banguojančiu“ prekybos centru

                      Yra nuotraukų

                      Comment


                        Man labai patraukliai atrodo
                        Atėjo, pamatė, pastatė...

                        Comment


                          Stintų šventė sudomino ir Liepojos kultūrininkus

                          Kurorte jau antrą dešimtmetį organizuojama „Palangos stinta“ gali tapti tarptautinė šventė. Gražių perspektyvų iniciatoriais tapo mūsų svečiai iš kaimyninės Liepojos. Su vicemeru Jura Hadarovičiumi ir jo komanda susitiko Palangos vicemeras Saulius Simė.

                          Susidomėjo Liepoja

                          „Su kiekviena „Palangos stintos“ švente mes matome, kaip didėja svečių skaičius iš kaimyninių kraštų – Latvijos ir Karaliaučiaus srities. Žmonės specialiai atvyksta susipažinti su mūsų pajūrio krašto žvejiškomis tradicijomis, istorija bei kulinariniu paveldu. Nežinau, ar spėsim pasirengti jau kitų metų bendrai šventei, bet perspektyvos geros“, - „Vakarinei Palangai“ kalbėjo S. Simė.

                          Anot pašnekovo, su kolega iš Liepojos svarstyta, kaip geriau sujungti dviejų kraštų tradicijas. Liepojoje kiekvienais metais šimtai žvejų dalyvauja naktinėje poledinėje stintų žūklėje. Ledo sukaustyta ir prožektorių apšviesta Baltijos jūra prie molo atrodo labai efektingai. Bet neįmanoma prognozuoti, kada gi ji užšals – ar vasarį, ar kovo pradžioje. „Be to, masinės šventės negali priklausyti nuo gamtos kaprizų. Pirmiausia mūsų kaimynams reikia suderinti reikšmingų tuo laikotarpiu Liepojoje įvykių kalendorių, nes mes jau nebegalime perkelti savo šventės datos. „Palangos stintos“ – didžiausia kurorto žiemos atrakcija. Šios žuvies mėgėjai iš aplinkinių miestų jau ne be pirmus metus iš anksto planuoja savo laiką, ir mes negalime jų nuvilti“, - pasakojo kurorto vicemeras.

                          Karaliaučiuje kiekvienais metais vyksta silkių šventė, į kurią Palangos savivaldybės atstovai yra visada kviečiami. Renginys sutampa su turizmo paroda, todėl palangiškiai naudojasi galimybe reklamuoti savo miestą ir vežasi dalelę „Palangos stintos“. „Verdame, kepame, šokame, dainuojame, žodžiu, demonstruojame tai, kas pas mus vyksta visoje J. Basanavičiaus gatvėje“, - priminė vicemeras.

                          „Gintaro kelio“ idėja

                          Savivaldybė svarsto ir kitą Liepojos iniciatyvą – dalyvauti „Gintaro kelio“ („Amber Road“) atnaujinime. Priminsime, jog šis senovinis prekybos kelias, kuriuo daugelį amžių buvo gabenamas gintaras vandeniu ir svarbiausiais takais, vedė iš Europos į Aziją. Pasaulyje yra žinomas Šilko kelias, kadaise sujungęs priešingus Eurazijos pakraščius – Kiniją, Indiją, Persiją, Arabiją, Graikiją ir Romą. Ir galima prisiminti, kad 1993 m. Jungtinių Tautų organizacija palaikė Šilko kelio atgaivinimą kaip svarbų kanalą tarptautinio bendradarbiavimo, diplomatijos, kultūros, mokslo, prekybos ir turizmo srityse.

                          Taigi, ir „Gintaro kelias“, įsitikinęs vicemeras Saulius Simė, taip pat turi gerų perspektyvų gauti Europos Sąjungos paramą. Organizatoriai svarsto pirmojo etapo maršrutą, kuris prasidės Liepojoje, po to sieks Palangą, Nidą, Karaliaučių ir Gdanską.

                          Comment


                            Gruodžio pradžioje mieste atsiras lauko treniruokliai

                            Dar šiemet Palangoje bus įrengti modernūs treniruokliai, iš kurių vienas skirtas vaikams. Sportiniai įrenginiai bus sumontuoti prie daugiabučių namų rajonuose esančių miesto krepšinio aikštelių.

                            ...

                            Comment


                              Legendinėje Palangos viloje laukia grafų meilės paslaptys?

                              Comment


                                Palangoje atidarytas modernus autobusų stoties kompleksas


                                Penktadienį Palangoje duris atvėrė naujasis miesto autobusų stoties kompleksas – moderni autobusų stotis bei prekybos centras. Į per nepilnus 9 mėnesius iškilusią komplekso statybą ir įrengimą buvo bendrai investuota daugiau nei 20 milijonų litų, sukurta daugiau nei 150 darbo vietų.

                                Autobusų stoties ir prekybos centro kompleksą sudaro tarpusavyje sujungti modernios autobusų stoties ir prekybos centro pastatai. Autobusų stotis užima 545 kv. m., dengti peronai – 1200 kv.m., o prekybos ir paslaugų centras – 4997 kvadratinių metrų plotą. Kompleksas pasižymi išskirtiniu architektūriniu apipavidalinimų, moderniais inžinieriniais sprendiniais.

                                Naujoje autobusų stotyje įrengta jauki, kurorto vaizdais papuošta, laukimo salė su 70 sėdimų vietų, patogios bilietų pirkimo kasos ir sanitarinės patalpos, objektas pilnai pritaikytas žmonėms su negalia, įrengti informaciniai monitoriai su autobusų tvarkarasciais, tarptautinių išvykimų aikštėlė, vairuotojų poilsio patalpos, veiks informacijos centras ir smulkių siuntų skyrius.
                                Įdiegtos šiuolaikinės preišgaisrinė, priešavarinė ir teršalų elektroninė perspejimo sistemos, vaizdo stebėjimo kameros keleivių salėje, perone bei įrengta elektroninė užtvarų pakėlimo ir įvažiuojančio transporto apskaitos sistema.

                                „Įgyvendinus šį projektą bei autobusų stotį iškėlus iš miesto centro – bus ženkliai sumažintas transporto priemonių keliamas triukšmas, sumažės automobilių srautas ir oro tarša. Miesto centre taps jaukiau ir saugiau. Gyventojų ir svečių patogumui ruošiami ir nemokami vietinio susisiekimo reisai iš naujosios stoties į miesto centrinę dalį, vyksiantys 4-5 maršrutais, kas 5- 10 min.“ – dalinosi planais Palangos meras Šarūnas Vaitkus.

                                „Jau suformuota per 20 maršrutų, 8 kryptimis. Planuojama, kad kiekvieną dieną, ne sezono metu, vyks 78-80 reisų, vasarą jų skačius didės bent 30-40 proc. 16 autobusų atvykimo-išvykimo aikštelių leis aptarnauti daugiau kaip 200 reisų per dieną“ - minėjo atsakingas už stoties veiklą UAB “Palangos komunalinis ūkis“ direktoriaus pavaduotojas Vidas Misikonis.

                                Pilnu pajėgumu stotis pradės veikti jau nuo gruodžio 8 dienos.

                                Comment


                                  Naujoji Palangos stotis sukėlė sąmyšį

                                  Apie 20 mln. litų kainavusią autobusų stotį Palangos valdžia iškilmingai atidarė praėjusį penktadienį. Ji įsikūrusi už kilometro nuo centro, prie Klaipėdos plento ir Kretingos gatvės sankirtos. Savaitgalį dar veikė senoji autobusų stotis, tad susisiekimo pokyčius keliautojai realiai pajuto vakar.

                                  Paaiškėjo, kad žmonėms beveik neprieinama informacija, kaip dabar galima patogiai, ne pėsčiomis iš naujosios stoties nusigauti iki pagrindinės Vytauto gatvės. Prieš atidarant stotį apie naująją sistemą nepasistengta informuoti nei Palangos merijos tinklalapyje, nei apskritai plačiajai visuomenei skirtuose informaciniuose šaltiniuose.

                                  ...

                                  Comment


                                    Šventojoje vyksta amžiaus stebuklas

                                    Comment


                                      Palanga jau šiandien turi nuspręsti apie savo keliasdešimties metų perspektyvas

                                      Comment


                                        Palangoje ketinama statyti plaukimo baseiną

                                        Priešrinkiminės kalbos ar kažkas realaus?
                                        Aviate, navigate, communicate

                                        Comment


                                          Gelžbetoninės "Bangos" nugriauti neleido

                                          http://www.ve.lt/naujienos/lietuva/v...leido-1316706/
                                          GE. Tbilisis / თბილისი | GE. Batumis / ბათუმი | GE. Aukštutinė Svanetija / ზემო სვანეთი

                                          Comment

                                          Working...
                                          X