Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Projektai Palangoje ir Šventojoje

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Energetiko darbuotojų jis vadinamas "Vaiduokliu" ;D Nenuostabu, kad jį griauna, jau prieš 5 metus buvo visas pripelijęs, be to neturi koridorinių jungčių su pagrindiniu korpusu. Šis pastatas įdomus kaip "košmariškos" architektūros išraiška. Pusė plytų šiam Vaiduokliui statyti panaudotos visiškai be reikalo - tiesiog kaip architektūriniai akcentai, ko pasekmė - prieblanda kambariuose net ir šviesiausią dieną.

    Įdomu, kaip atrodys naujasis "Vaiduoklis". Ar tiesiog viskas bus sulyginta su žeme ir balius baigtas?
    Paskutinis taisė disident; 2010.10.17, 12:56.

    Comment


      Palangos paplūdimių laukia reformos
      http://www.delfi.lt/news/economy/bus....d?id=37615645

      Ateinančią vasarą Palanga ketina pasitikti svečius su jau kitokiais paplūdimiais nei buvo iki šiol. Šiuo metu kurorto valdžia pluša rengdama paplūdimio rekreacinės infrastruktūros objektų tvarkymo schemą, rašo „Vakarų ekspresas”.
      Pagal ją, anot Palangos savivaldybės administracijos direktoriaus Valerijaus Kuznecovo, Palangos ir Šventosios paplūdimiai bus suskirstyti į maždaug 20 teritorijų, bus skelbiami konkursai jose teikti paslaugas.

      Verslininkai su valdžia pasirašys sutartis penkeriems metams, įsipareigos teritorijas tvarkyti, prižiūrėti ir teiks paslaugas - veiks kavinės, bus nuomojami batutai, poilsiautojus džiugins vandens pramogos.

      Paplūdimių zonos, kuriose tvarkysis verslininkai, poilsiautojams nebus mokamos, taip pat bus laisvai pereinamos.

      Comment


        Parašė Eimantas Rodyti pranešimą
        2010 10 12

        Vienas "Energetiko" korpusas Šventojoje
        Atvaizdas


        Atvaizdas


        Atvaizdas


        Atvaizdas


        Atvaizdas

        Comment


          SPA komplekso Palangoje ir didžiausio kurorto viešbučio statyba nejuda
          Alvydas Ziabkus ("Lietuvos rytas")
          2010-11-09 07:32


          Verslininkai skundžiasi, kad prokurorai užkerta kelią 100 milijonų litų investicijoms Palangoje. Prokurorai atkerta ginantys viešąjį interesą.

          Palangoje jau ketvirtus metus įšaldyta SPA komplekso ir didžiausio kurorto viešbučio statyba.

          Sveikatingumo centro ir 210 numerių viešbučio vietoje riogso didžiulė išbetonuota požeminio garažo duobė.

          Teismo sprendimas neįtikino

          Uostamiesčio prokurorai daugiau nei trejus metus įrodinėja, kad Palangoje vietoj nugriauto baseino bendrovės „Pinus Proprius” pradėtos statybos pažeidžia specialųjį paminklosauginį planą.

          Viltis tęsti statybą bendrovei buvo atgijusi praėjusį mėnesį, kai Klaipėdos apygardos administracinis teismas prokuratūros prašymą panaikinti „Pinus Proprius” išduotus leidimus statybai pripažino nepagrįstu ir jį atmetė.

          Tačiau Klaipėdos apygardos prokuratūra ir Kultūros paveldo departamentas tokį teismo sprendimą apskundė Vyriausiajam administraciniam teismui. Dėl to statybos gali būti įšaldytos dar mažiausiai metams.

          Pageidauja mažesnių pastatų

          „Kenčiame, nors esame niekuo dėti. Pradėjome statyti pagal Palangos savivaldybės taryboje patvirtintą ir visų institucijų suderintą detalųjį planą.

          Nuolatinės statybos komisija pritarė pastato techniniam projektui, į statybą jau esame investavę du milijonus litų.

          Ir tik tuomet išgirdome prokurorų priekaištą, kad mūsų numatytas kompleksas prieštarauja Palangos specialiajam paminklosauginiam planui”, – tvirtino bendrovės „Pinus Proprius” vadovas Marius Baltramiejūnas.

          Vietoj nusipirkto buvusio baseino pastato bendrovė nori statyti kelis nuo 2 iki 5 aukštų statinius, nedidindama buvusio užstatymo ir baseino pastato aukščio.

          Tačiau paminklosauginis planas šioje vietoje kažkodėl numato dviejų aukštų su mansarda ir gerokai mažesnį užstatymą.

          „Kur didesnis viešasis interesas: ar kad būsimas viešbutis ir SPA centras būtų perpus mažesnis, ar kad šis objektas tenkintų didesnius poreikius ir atsirastų kuo greičiau?” – klausė M.Baltramiejūnas.

          Vizija – tik rekomendacija

          Klaipėdos apygardos prokuratūrai teisme atstovavusio prokuroro Aivaro Velučio manymu, šioje vietoje norintys daugiau statyti verslininkai tenkina ne viešąjį, bet ekonominį interesą.

          „Specialiuoju paminklosauginiu planu buvo sukurta Palangos ateities vizija, sauganti kultūros paveldą nuo kurorto urbanizavimo.

          Šios vizijos laikosi ir senosios Palangos dalies užstatymą prižiūrintis Kultūros paveldo departamentas. Net jei ši vizija tėra pripažinta kaip rekomendacija”, – teigė A.Velutis.

          Comment


            Palangos tiltas pavasarį pasitiks kaip naujas
            www.DELFI.lt
            2010 lapkričio mėn. 20 d.
            18:33


            Artimiausiomis dienomis bus pradėta Palangos simbolio - jūros tilto rekonstrukcija. Penktadienį kurorto savivaldybė pasirašė darbų rangos sutartį su bendrove, atliksiančia remontą.

            Palangos tiltą numatoma pradėti remontuoti nuo jūros kranto link. Jis bus suremontuotas iš pagrindų, rašo "Lietuvos žinios".

            Kurorto savivaldybės administracijos direktorius Valerijus Kuznecovas įsitikinęs, kad nusistovėję palankūs orai gali turėti teigiamos įtakos darbų spartai.

            "Esant tokiems šiltiems orams labai palanku pradėti remontą. Tačiau net jei ir prasidėtų lietūs, tilto rekonstrukcijai jie neturėtų įtakos. Tad iki kito sezono darbus tikrai baigsime", - įsitikinęs V.Kuznecovas.

            Pasak "Lietuvos žinių", remontuoti tiltą pageidavo tik dvi įmonės - "Lemminkainen Lietuva" ir "Hidrostatyba". Konkursą laimėjo pirmoji, šią paslaugą įvertinusi 1,48 mln. litų.

            Palangos savivaldybė jūros tilto remonto darbams buvo numačiusi skirti panašią sumą - nuo 1,5 iki 1,7 mln. litų. Tiesa, rangovui sumokėti už paslaugą miesto biudžeto pinigų neužteks, reikės skolintis iš banko.

            Comment


              Parašė Raptor Rodyti pranešimą
              Palangos paplūdimių laukia reformos
              http://www.delfi.lt/news/economy/bus....d?id=37615645

              Palangos paplūdimiuose neliks alaus palapinių
              Kitą vasaros sezoną Palangos paplūdimiuose įvairiais alaus pavadinimais išmargintas palapines turėtų pakeisti statiniai, atspindintys senosios Palangos architektūrą, rašo „Klaipėda”.
              „Mes norime rekomenduoti vaizdą. Kokias konstrukcijas naudos, verslininkai galės rinktis patys. Numatoma, jog statiniai galėtų būti ir nevienodi. Svarbiausia, kad atspindėtų senosios Palangos architektūrą“, – tvirtino kurorto savivaldybės administracijos direktorius Valerijus Kuznecovas.
              http://verslas.delfi.lt/business/pal....d?id=38963823

              Comment


                Palangos tiltas uždaromas rekonstrukcijai
                2010.11.25 21:39
                BNS




                Pradėta Palangos jūros tilto rekonstrukcija. Tikimasi, kad orai darbų nesutrukdys ir tiltu poilsiautojai galės vaikščioti jau nuo kito vasaros sezono, pranešė Lietuvos televizijos naujienų tarnyba.

                Paaiškėjo, kad ne tik lentos, bet ir medinės tilto konstrukcijos visiškai sutrešusios ir jau kelia pavojų žmonėms.

                „Jos atlaikė 12 metų, nes buvo pušinės. Ta impregnacija kiek buvo, kiek nebuvo, bet tam sūriam vandeny ištisai mirkstant ir tokiam ore, kai audros jas visą laiką tąso, tai jos ilgai negalėjo atlaikyti“, – teigė Palangos savivaldybės administracijos direktorius Valerijus Kuznecovas.

                Konkursą laimėjusios bendrovės atstovas sako, kad šį kartą pagrindinės tilto konstrukcijos bus iš maumedžio, o lentos – eglinės ir impregnuotos.

                „Garantinis laikotarpis – 5 metai, o iki remonto įsipareigojam, kad laikys 10 metų“, – kalbėjo bendrovės „Lemminkainen Lietuva“ Tiltų statybos baro viršininkas Julius Linda.

                Bus pakeista ne tik tilto pakloto dalis, bet ir apšvietimas, žvejų ir laivų švartavimosi prieplaukos.

                „Kad remontuoja, tai labai gerai, bet reikėjo anksčiau pradėti, po sezono. O ką dabar veiks, kai šalčiai, audros, bangos“, – įsitikinęs kalbintas palangiškis.

                Kurorto valdžia, tilto rekonstrukcijai paėmusi 1,5 mln. litų kreditą, sako, kad darbų pradžia užtruko dėl projekto rengimo ir rangovo konkurso, tačiau tikisi, kad orai darbų nesuvėlins ir jau gegužės viduryje tiltas vėl pasitiks poilsiautojus.

                Comment


                  Palanga projektuoja universalią sporto salę
                  2010-12-03 21:14
                  Giedrė Norvilaitė, ve.lt


                  Universalią sporto salę planuojanti Palanga nesnaudžia – pradėti nagrinėti projektavimo konkurso metu gauti pasiūlymai.

                  Kurorto valdžia pageidauja, kad Sporto gatvėje 3, šalia miesto stadiono, planuojama salė būtų 1500–2500 kv. m bendrojo ploto, su išstumiamomis tribūnomis (1500–1700 vietų) ir pastatytomis kėdėmis (500–800 vietų), kad būtų galimybė dvi ar tris aikšteles atitverti tinklu ir pritaikyti skirtingiems žaidimams vienu metu.

                  Pasak Palangos savivaldybės administracijos direktoriaus Valerijaus Kuznecovo, šios salės konstrukciniai sprendimai bus standartiniai – tokia pati esanti uostamiestyje įsikūrusio LCC tarptautinio universiteto salė, gal tik šiek tiek skirsis jų dydžiai. Ir, žinoma, kitoks bus fasadas.

                  Paraiškų su pasiūlymais kurortas laukė iki lapkričio 29 d. Iš viso sulaukta devynių. Šiuo metu pasiūlymai nagrinėjami ir, jei viskas klostysis sklandžiai, po maždaug mėnesio viliamasi pasirašyti sutartį su nugalėtoju. Techninis projektas turėtų būti parengtas per keturis mėnesius, kai tai bus padaryta.

                  Apie statybų terminus palangiškiai kol kas nekalba. Anot Kuznecovo, kuo toliau, tuo labiau tenka įsitikinti, kad pirmiausia verta skyrus lėšų iš biudžeto parengti projektą, o tada kreiptis dėl Europos Sąjungos (ES) paramos – tokiu atveju įgyjamas pranašumas. Be to, jau turint projektą ir gavus lėšų jam įgyvendinti, nebėra rizikos, kad iškils problemų dėl perdėm užsitęsusių projektavimo ir derinimo procedūrų.

                  Palanga vilsis gauti ES paramą statybai kad ir pagal Lietuvos, Lenkijos, Rusijos bendradarbiavimo per sieną programą – partneriams iš šių trijų šalių būtų galimybė gauti 4 mln. litų bendrai sporto veiklai ir investicijoms į sporto infrastruktūrą.

                  Salės techniniam projektui Palangos miesto taryba 100 tūkst. litų skyrė dar vasarą.

                  Comment


                    Neblogai, jeigu tikrai bus tiek vietu, kiek parasyta, tai vasara manau, gales ja ne tik sporto paskirciai naudot, pavyzdziui kokia nors analogine 'KVN' versija, kaip Jurmaloje ar panasiai taip pat

                    Comment


                      Šventosios uostas atgims vasarą
                      www.DELFI.lt
                      2010 gruodžio mėn. 20 d. 08:08


                      Seimui priėmus įstatymo pataisas, teisę valdyti būsimą Šventosios uostą gavusi Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcija žada, kad apleisto šiaurinio šalies uosto akvatorijoje jachtų stiebai suboluos vasarą, rašo „Lietuvos rytas”.

                      Nors apmirusio Šventosios uosto atstatymo darbų pradžia numatyta tik 2013 metais ir užakusios akvatorijos pakrantės šiandien skendi pusnyse, čia dvelkianti, regis, amžina ramybė baigsis jau ankstyvą pavasarį.

                      Po kelių mėnesių prie apleistų ir užžėlusių krantinių ims gausti statybinė technika, bus įrengiamos nedidelių laivų švartavimo vietos, gilinama akvatorija.

                      Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcija užsibrėžė jau ateinančią vasarą Šventosios uostui įpūsti gyvybę ir įrengusi krantines vasarą čia priimti turistų jachtas, katerius bei pramoginius laivus.

                      Comment


                        Palangos tiltas 2011 m.







                        Comment


                          Tik žiemą ir remontuot. Pavasarį ir vararą taisyti broką...
                          ______________
                          The Division Bell

                          Comment


                            nu bet vasarą kaimiečiai buteliais užmėtys, kad paeit juo negali.
                            Tenka šaldytis rankas... dabar
                            DINGĘS MIESTAS - MERKINĖ <<

                            Comment


                              AR PALANGA NETAPS GARIŪNAIS?
                              RENGIAMAS PAPLŪDIMIŲ PROJEKTAS KELIA NERIMĄ


                              KIENO LABUI MAŽINAMAS PAPLŪDIMIŲ PLOTAS?

                              PAPLŪDIMIŲ URBANIZAVIMAS – DIDELĖ KLAIDA

                              PALANGOS PAPLŪDIMIAI – NE TIK PALANGOS REIKALAS

                              http://www.pilotas.lt/index.php/lt/p...-kelia-nerimą

                              Comment


                                Parašė negative Rodyti pranešimą
                                AR PALANGA NETAPS GARIŪNAIS?
                                RENGIAMAS PAPLŪDIMIŲ PROJEKTAS KELIA NERIMĄ


                                KIENO LABUI MAŽINAMAS PAPLŪDIMIŲ PLOTAS?

                                PAPLŪDIMIŲ URBANIZAVIMAS – DIDELĖ KLAIDA

                                PALANGOS PAPLŪDIMIAI – NE TIK PALANGOS REIKALAS

                                http://www.pilotas.lt/index.php/lt/p...-kelia-nerimą
                                „Užsėti“ paplūdimių kavinėmis Palangai neleis
                                Valstybinė saugomų teritorijų tarnyba kurorto užmačias analizuoti ėmėsi po to, kai į ją kreipėsi Lietuvos architektų sąjunga, prašydama išnagrinėti teikiamus pasiūlymus Palangos paplūdimiui urbanizuoti.

                                Projektas atidėtas, - informavo Palangos savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Bronius Martinkus. - Ką darysime toliau, dar nenuspręsta. Šį klausimą sausio viduryje turėtų svarstyti Seimo Aplinkos apsaugos komitetas - štai kaip toli jis nukeliavo."

                                http://verslas.delfi.lt/business/uzs....d?id=40393127

                                Comment


                                  Parašė negative Rodyti pranešimą
                                  „Užsėti“ paplūdimių kavinėmis Palangai neleis
                                  Valstybinė saugomų teritorijų tarnyba kurorto užmačias analizuoti ėmėsi po to, kai į ją kreipėsi Lietuvos architektų sąjunga, prašydama išnagrinėti teikiamus pasiūlymus Palangos paplūdimiui urbanizuoti.

                                  Projektas atidėtas, - informavo Palangos savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Bronius Martinkus. - Ką darysime toliau, dar nenuspręsta. Šį klausimą sausio viduryje turėtų svarstyti Seimo Aplinkos apsaugos komitetas - štai kaip toli jis nukeliavo."

                                  http://verslas.delfi.lt/business/uzs....d?id=40393127
                                  Kavinėms ir tualetams pliaže - griežtas ne! Firminis Palangos kopų kvapelis bus išsaugotas!

                                  Man tai kyla toksai esminis klausimas - kas tokio yra vertingo Palangos pliaže, kad jį reikia šitaip "saugoti" nuo kavinių ir tualetų? Juk tokio pajūrio vien Lietuvoje beveik 100 km (visas Lietuvos pajūris minus Klaipėdos uostas), o kur dar šimtai ir šimtai km Latvijoje, Kaliningrade, Lenkijoj (čia vien rytinėj Baltijos pakrantėj).

                                  Comment


                                    Parašė c2h5oh Rodyti pranešimą
                                    Kavinėms ir tualetams pliaže - griežtas ne! Firminis Palangos kopų kvapelis bus išsaugotas!

                                    Man tai kyla toksai esminis klausimas - kas tokio yra vertingo Palangos pliaže, kad jį reikia šitaip "saugoti" nuo kavinių ir tualetų? Juk tokio pajūrio vien Lietuvoje beveik 100 km (visas Lietuvos pajūris minus Klaipėdos uostas), o kur dar šimtai ir šimtai km Latvijoje, Kaliningrade, Lenkijoj (čia vien rytinėj Baltijos pakrantėj).
                                    Palangos paplūdimį baigia jau nunešt jūra. T.y. jisai yra smarkiai ardomas (veikiamas) jūros bangų, kurios nuo paplūdimio neša smėlį į jūrą, tačiau atgal jo negrąžina. Tai nebeakumuliacinis krantas. Tam poveikio turėjo akmeninio ruožo suniokojimas (50-100 m.) nuo kranto, kai akmenys buvo dėl neaiškių priežasčių iškelti. Galbūt, pastatytos palapinės dar labiau suardo menką paplūdimio ir kopų paviršių, o dėl to padidėja jūros įtaka paplūdimiui?

                                    Comment


                                      absurdiškas reikalas tame, kad pagal naują planą palapines galėjo keisti laikinieji pastatai iki 6m aukščio su terasomis :

                                      Palangos savivaldybės tarybos iniciatyva rengiama „Paplūdimių tvarkymo ir viešųjų vietų išdėstymo schema": http://www.pilotas.lt/files/11_aprasymas.pdf

                                      o tualetams pliaže išvis ne vieta, vistiek jų nieks laiku neišveža ir kvapelis sklinda sėkmingai.
                                      tualetus reikia įrenginėti priekopyje kur yra galimybė prijungti kanalizaciją

                                      Comment


                                        Parašė LC. Rodyti pranešimą
                                        Palangos paplūdimį baigia jau nunešt jūra. T.y. jisai yra smarkiai ardomas (veikiamas) jūros bangų, kurios nuo paplūdimio neša smėlį į jūrą, tačiau atgal jo negrąžina. Tai nebeakumuliacinis krantas. Tam poveikio turėjo akmeninio ruožo suniokojimas (50-100 m.) nuo kranto, kai akmenys buvo dėl neaiškių priežasčių iškelti. Galbūt, pastatytos palapinės dar labiau suardo menką paplūdimio ir kopų paviršių, o dėl to padidėja jūros įtaka paplūdimiui?
                                        kranto linija nuo senų laikų koreguojama ir stabilizuojama būnomis (tokie išsikišimai statmenai krantui). geras pavyzdys šventosios uosto pietinismolas, jokių problemų su paplūdimio pločiu...
                                        kažkodėl mūsų valdininkai sugalvojo, kad lietuvai tas nepriimtina, o žymiai geriau apsimoka vežti smėlį iš karjero į paplūdimį (tai pinigų plovimas į jūrą).
                                        tualetų reikia būtinai, nes jų katastrofiškai trūksta, stacionarių kavinių, netrūksta
                                        pirtis tautybės neturi (lietuviui geriausia garinė pirtis!)

                                        Comment


                                          Perimta kurorto Vasaros estrada įtiktų ir pasaulinėms žvaigždėms

                                          http://www.vakarinepalanga.lt/lt/lai...s_tema/?id=256

                                          Comment

                                          Working...
                                          X