Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Lidl plėtra Lietuvoje

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Parašė abruo Rodyti pranešimą
    Nejau šaligatvį stotelėj paliks seną? Būtų labai gaila, jei liks tos pačios aptrupėjusios plytelės...
    Ir apšvietimo stulpus galėtų naujus sustatyt, ir atraminę sienutę, ir viaduką suremontuot ir gatvę perasafaltuot ir namų fasadus kitoj gatvės pusėj perdažyt...

    Parašė k0fis Rodyti pranešimą
    Tai ties sankryža, kur rekonstravo, visos trinkelės ir pakeistos. Šioje vietoje, kur stotelė, niekas nebuvo rekonstruota. Lidlas, kiek pastebiu ir taip sutvarko daug daugiau aplinkos, nei kiti prekybcentriai kai kažką daro.
    Na Maxima Naugarduko gatvėje šį kartą tikrai ne mažiau daro - visą sankryžą su gabalais nemažais rekonstruos. Tačiau LIDL dažniausiai tikrai yra už ką pagirti pagal estetinį aplinkos sutvarkymą.
    Paskutinis taisė Ginthus; 2016.05.19, 10:39.

    Comment


      Karoliniškių LIDL.





      Comment


        Kalvarijų LIDL.







        Comment


          Alytuje pastatė ženklą, kad parkingas bus mokamas. Nemokamos bus 90 min.
          Paskutinis taisė tomas.b; 2016.05.19, 21:41.

          Comment


            Mokamos automobilių stovėjimo aikštelės prie Lidlų? Vilniuje prie Kalvarijų g. Lidlo taip pat mokama aikštelė?

            Comment


              Parašė HSV Rodyti pranešimą
              Vilniuje prie Kalvarijų g. Lidlo taip pat mokama aikštelė?
              90 min. for free.

              Comment


                Parašė HSV Rodyti pranešimą
                Mokamos automobilių stovėjimo aikštelės prie Lidlų? Vilniuje prie Kalvarijų g. Lidlo taip pat mokama aikštelė?
                Mokamos tikriausiai tik ten, kur yra didelis poreikis stovėjimo vietoms gyventojų automobiliams. Prie Lidl'u aikštelės nėra didelės ir jeigu gyventojai ten laikytų automobilius, tai neliktų vietos pirkėjams. Pastačius parduotuvę miesto pakraštyje, apmokestinti stovėjimą nebūtų jokio tikslo.

                Comment


                  Pvz., Dūkštų gatvės Lidl ir yra pastatyta stovėjimo aikštelės vietoje. Aplinkui pilna gyvenamųjų namų, tai Lidl aikštelė būtų staigiai užpildyta .

                  Comment


                    Belaukiant „Lidl“: prekybos tinklai skuba atidaryti kuo daugiau parduotuvių.

                    Didysis ketvertas – „Maxima“, „Iki“, „Norfa“ ir „Rimi“ – plečia savo teritoriją iš rinkos stumdamas smulkiuosius prekybininkus. Dabar, kai į rinką žengia naujas varžovas „Lidl“, plėtra dar suintensyvėjo.

                    Didžiųjų tinklų plėtra nuosekli ir kryptinga: 2015 m., palyginti su 2014 m., bendras visų didžiojo ketverto valdomų parduotuvių plotas išaugo 4,5%, iki 715.000 kv. m, o parduotuvių skaičius padidėjo 23-is.
                    (Šį straipsnį gali skaityti tik prenumeratoriai).

                    Comment


                      /\ Šakės, kaip gražu.

                      Comment


                        Belaukiant „Lidl“: prekybos tinklai skuba atidaryti kuo daugiau parduotuvių

                        Publikuota: 2016-05-20 06:00 Autorius: Rūta Vizbarienė Rašyti komentarą 1

                        Didysis ketvertas – „Maxima“, „Iki“, „Norfa“ ir „Rimi“ – plečia savo teritoriją iš rinkos stumdamas smulkiuosius prekybininkus. Dabar, kai į rinką žengia naujas varžovas „Lidl“, plėtra dar suintensyvėjo.
                        Bendras visų didžiojo ketverto valdomų parduotuvių plotas vos per vienus metus, 2015 m., palyginti su 2014 m., išaugo 4,5%. Juditos Grigelytės (VŽ) nuotr.
                        Bendras visų didžiojo ketverto valdomų parduotuvių plotas vos per vienus metus, 2015 m., palyginti su 2014 m., išaugo 4,5%. Juditos Grigelytės (VŽ) nuotr.
                        Didžiųjų tinklų plėtra nuosekli ir kryptinga: 2015 m., palyginti su 2014 m., bendras visų didžiojo ketverto valdomų parduotuvių plotas išaugo 4,5%, iki 715.000 kv. m, o parduotuvių skaičius padidėjo 23-is.

                        Šiandien didžiausi pagal parduotuvių skaičių yra „Iki“ ir „Maxima“, abu valdo po 235 parduotuves.
                        Jeigu pasitvirtins tinklų vadovų planai, dar šiemet „Maxima“, vertinant pagal parduotuvių skaičių, turėtų pralenkti „Iki“. „Maxima“ planuoja atidaryti 15 naujų parduotuvių ir 12 atnaujintų. Vadinasi, bendras parduotuvių skaičius sieks 250 ir bus 9 didesnis nei „Iki“, o pastaroji per šiuos metus ketina atidaryti 6 naujas parduotuves.
                        Žydrūnas Valkeris, UAB „Maxima LT“ generalinis direktorius, sako, kad plėtra yra vienas svarbiausių veiksnių, darančių įtaką veiklos rezultatams. Pastaruosius kelerius metus buvo atliekama nuosaiki plėtra – didesnis dėmesys skiriamas ne naujoms parduotuvėms atidaryti, bet turimoms atnaujinti.
                        „O mūsų konkurentai pastaraisiais metais sparčiai plėtė tinklą didindami atidaromą naują prekybinį plotą. Ir pagal šį parametrą mus lenkė. Šis rodiklis mums kėlė šiokį tokį susirūpinimą“, – neslepia p. Valkeris.
                        2014 m. „Maxima“ atnaujino 14 parduotuvių ir atidarė 3 naujas. 2015 m. atnaujino 7 ir atidarė dar 7 naujas tinklo parduotuves.

                        Ponas Valkeris sako, kad bendrovė yra suplanavusi didžiausią tinklo plėtrą per pastarąjį dešimtmetį.
                        „Parduotuvių skaičius – tik vienas iš veiksnių, kuris mums svarbus užtikrinant pirmaujančią poziciją rinkoje. Neužtenka tiesiog pastatyti naujų parduotuvių ir tikėtis išlikti lyderiu. Konkurencingumą stengiamės išlaikyti pirmiausia geriau pažindami besikeičiančius savo klientus“, – samprotauja p. Valkeris.
                        Plėtros nestabdys
                        Darius Malakauskas, prekybos tinklo „Iki“ vykdomasis direktorius, džiaugiasi, kad per 24 veiklos metus tinklas įgijo lyderio pozicijas rinkoje ir neketina jų užleisti.
                        „Esame vienas didžiausių prekybos tinklų Lietuvoje, šiuo metu turime net 235 parduotuves. Taigi atsižvelgdami į pirkėjų poreikius tęsime tinklo plėtrą ir atnaujinimą“, – sako p. Malakauskas.
                        Anot jo, šiais metais planuojama atidaryti 6 naujas parduotuves. Kol kas atidaryta viena.
                        Į klausimą, per kiek laiko atsiperka investicijos į parduotuves, jis konkretaus termino neįvardijo, tik pasakė, kad kiekvienu atveju skirtingai.

                        „Tai priklauso nuo investicijų dydžio – ar parduotuvės patalpas nuomojame, ar statome naują pastatą. Pirmuoju atveju investuojame tik į pastato bei patalpų pritaikymą parduotuvei ir prekybinę įrangą, o antruoju reikalingos kur kas didesnės investicijos, taigi jų atsipirkimo laikas yra ilgesnis“, – sako p. Malakauskas.
                        Kalbėdamas apie tolesnę plėtrą jis teigė, kad orientuojamasi ne į kiekį, o į kokybę – parduotuvės atidaromos ar atnaujinamos ten, kur jaučiamas vietos pirkėjų poreikis.
                        Atnaujina pasenusias
                        Šiuo metu „Norfos mažmena“, valdanti 135 parduotuves, pagal jų skaičių užima trečią vietą rinkoje.
                        Liutauras Čiurlys, „Norfos mažmenos“ direktorius, sako, kad 2016 m. bendrovė Lietuvoje planuoja atidaryti 12 naujų ir atnaujintų „Norfų“. Jau atidarytos 5 parduotuvės, o uždarytos 8.
                        Pasak jo, investicijos į naujos parduotuvės atidarymą atsiperka per 8–15 metų. Tai priklauso nuo 3 veiksnių: investicijų dydžio, grąžos (dydžio) ir investuotų pinigų kainos (palūkanų).
                        „Mums svarbu išlaikyti užimamas pozicijas rinkoje, rinkos dalis yra svarbi, vyksta nuolatinis darbas, nuolatinis procesas. Svarbu ir apyvarta, ir veiklos efektyvumas, t. y. pelningumas, kuris gali būti pasiekiamas tiek didinant rinkos dalį, plečiantis, tiek tobulinant jau esamą infrastruktūrą ir darbą“, – komentuoja p. Čiurlys.
                        Pašnekovas atkreipia dėmesį, kad per pastaruosius kelerius metus „Norfos“ parduotuvių skaičius didėjo nesmarkiai: 2012 m. pabaigoje turėjo 133 parduotuves, dabar jų yra 2 daugiau. Buvo atidarytos kelios dešimtys naujų parduotuvių, bet beveik tiek pat uždaryta senų. Uždaromos pasenusios nuosavos parduotuvės, taip pat kai kurios nuomojamos, su kurių savininkais nepavyko susitarti dėl optimalios patalpų nuomos kainos.
                        „Taip pat buvo nutrauktas bendradarbiavimas su nuteistuoju verslininku S. Rachinšteinu, iš kurio įmonių „Norfa“ nuomojo nemažai prekybinių pastatų. Galima teigti, kad „Norfa“ pastaraisiais metais daugiau investavo į kokybę nei į kiekybę“, – pabrėžia p. Čiurlys.
                        Anot jo, „Norfa“ naujas parduotuves įrengia, o esamas rekonstruoja pagal naują koncepciją. Dabar daugiau dėmesio skiriama ne tik funkcionalumui, bet ir estetiškai patraukliam interjerui. Pagal naują koncepciją įrengta per 90% parduotuvių.
                        Artimiausiu metu planuojama atnaujinti visas likusias dar nerekonstruotas „Norfos“ parduotuves.
                        „Rimi“ svarbu statyti savo
                        Pagal parduotuvių skaičių ketvirtas didžiausias prekybos tinklas yra „Rimi Lietuva“ – šiuo metu turi 54 parduotuves. Didesnė dalis parduotuvių yra prekybos centrai, vadinamojo hypermarketo tipo, Lietuvoje veikia 30 „Rimi Hypermarket“ ir 24 „Rimi Supermarket“ parduotuvės.
                        Šiemet tinklas atidarė 4 parduotuves ir kol kas neskelbia, kiek planuoja atidaryti iki metų pabaigos. Tačiau pabrėžia, kad pernai atidarė 9 parduotuves, šiais metais planuoja išlaikyti panašų plėtros tempą.
                        Peras Dahlas, „Rimi Lietuvos“ generalinis direktorius, sako, kad bendrovė laikosi strategijos augti Lietuvoje ir atidarydama naujų parduotuvių, ir didindama jau esamų parduotuvių pirkėjų skaičių.
                        „Mums svarbu statyti naujas parduotuves ir tapti vis labiau prieinamu ir pasiekiamu tinklu pirkėjams. Tačiau apskritai strategiškai mūsų veiklos prioritetas yra pasiūlyti pirkėjams geriausią produktą už geriausią kainą“, – teigia p. Dahlas.
                        „Lidl“ įtaka
                        Kai kurių ekspertų vertinimu, didieji prekybos centrai, pasitikdami naująjį rinkos dalyvį „Lidl“, pasirinko tinkamiausią strategiją – skuba atidaryti kuo daugiau parduotuvių ir tokiu būdu apriboti naujojo rinkos dalyvio plėtros galimybes.
                        „Lidl“ sutartys su tiekėjais: aiškėja pirmieji niuansai
                        „Lidl“ spaudimui ruošiasi ir mažesnieji prekybininkai
                        Krautuvės gyvos: šniukštinėja po kaimynų lentynas ir bando išsiskirti
                        „Nauji dalyviai rinkoje – dar viena priežastis dar labiau stengtis, stiprinti pozicijas ir pirkėjams pasiūlyti dar daugiau naudos. Pernai vykdėme aktyvią tinklo plėtrą ir atnaujinimą, tačiau tai darėme atsižvelgdami į pirkėjų poreikius, o ne dėl naujo konkurento atėjimo“, – teigia p. Malakauskas.
                        Konkurencingumą, pasak jo, lemia ne parduotuvių skaičius, o sėkmingi prekybos tinklo veiklos rezultatai ir svarbiausia – pirkėjų įvertinimas.
                        Ponas Valkeris sako, kad vertina kiekvieną konkurentą, o jėgos bus telkiamos ir toliau konkurencingumui išlaikyti. Tai apima klientų poreikių pažinimą ir patenkinimą, derybas su jau esamais tiekėjais ir naujų paiešką, vietos gyventojų poreikius atitinkančio asortimento užtikrinimą ir veiksmingą valdymą, naujų galimybių, kaip klientams pasiūlyti geriausią kainą ir kokybę, paiešką.


                        Plačiau: http://vz.lt/sektoriai/prekyba/2016/...#ixzz49B9qP42w

                        Comment


                          Nuotraukos darytos 2016 05 20


                          Justiniškių g. 126 Lidl

                          Pradėta fotografuoti nuo Pumpėnų g. apeinant teritoriją puslankiu.












                          Comment


                            Šiaulių Lidl. 05 18

                            Comment


                              Parašė rat
                              Tai net nevalgysim kaip vokiečių ponai, o kiš kažkokią palmių aliejaus ir pieno miltelių mikstūrą, abejotinos kokybės gazuotus gėrimus ir pamėlynavusį faršą?! Pfff... pffffffffffffffffff...
                              Realiai taip - jei kokybė ta pati, kokia nauda pristatyti antrą prekinį ženklą, juk vienas visada ir pigiua marketinginiu požiūriu ir įsitvirtinimo rinkos požiūrtiu ir tt..

                              Comment


                                Kokio velnio nulupti baltą plėvele ir paskui juoda užklijuoti?

                                Comment


                                  Parašė AudriusGTS Rodyti pranešimą
                                  Kokio velnio nulupti baltą plėvele ir paskui juoda užklijuoti?
                                  Intriga

                                  Comment


                                    Parašė Xedos Rodyti pranešimą
                                    Šiaulių Lidl. 05 18
                                    O Vilniaus dar nepamilo Lidlas

                                    Comment


                                      Naujininkų LIDL.









                                      Comment


                                        Čia tas pats kaip Kaune Šiaurės pr. Stiklinis grožis užslėptas, iš gatvės baisi dėžė.

                                        Comment


                                          Parašė rat
                                          Dar vienas pastebėjimas. Kodėl visi Lidlai vienodi? Išgersi žmogus spirituotų gėrimų ir nebežinosi ar tai tu Vilniuje, Naujininkuose, Kaune, Klaipėdoj, Panevėžy, Šiauliuose... Alytuj... Kas čia per iluminatų NWO matricos bulšitas?
                                          Siūlau pasižiūrėti atidžiau. Tikrai ne visi vienodi.

                                          Comment

                                          Working...
                                          X