Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Geopolitika

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Parašė music
    Ideologizuotas Rusijos demonizavimas nenubraukia jų pasiekimų (be kabučių). Kvaila juos neigti, lieka tik diskutuoti ar jie pakankami, spartūs ir kaip ateity vystysis. Nieks ir nesako, kad Rusijos provincijoje geriau nei Lietuvoje ar Europoje (gal nebent koks Combat?), tačiau net juokingesni žmonės, kurie aklai neigia bet kokią Rusijos pažangą.
    Tai nuimk tas kabutes, išvardyk konkrečius pasiekimus. Kažkodėl neskubi to daryti...

    Rusija turi dujų kranelį, ir viskas tuo prasideda ir baigiasi. Panašiai arabų šalys Persijos įlankoje per labai trumpą laiką susikrovė milžiniškus turtus - nė piršto nepajudinusios. Kokia pažanga, kokie pasiekimai? Tinginių pasaka, ir tiek.

    Dabar tie patys arabai ima ieškoti, kur efektyviai investuoti perteklinius pinigus. Kremlius taip pat kalba, kad reikia modernizuoti ekonomiką, tačiau... realių veiksmų kol kas nelabai matosi.

    Comment


      Parašė music
      Fainas ideologinis antstatas, visai kaip sovietiniais laikais. Tegyvuoja teisinga nuomonė! Bėda tik, kad svaidymasis "runkeliais" anoks argumentas diskusijoje, greičiau parodo kitos pusės bejėgiškumą ir nesugebėjimą vesti konstruktyvaus, argumentuoto dialogo, remiantis skaičiais, faktais ir smegenimis
      Taip ir daroma

      Ideologizuotas Rusijos demonizavimas nenubraukia jų pasiekimų (be kabučių). Kvaila juos neigti, lieka tik diskutuoti ar jie pakankami, spartūs ir kaip ateity vystysis. Nieks ir nesako, kad Rusijos provincijoje geriau nei Lietuvoje ar Europoje (gal nebent koks Combat?), tačiau net juokingesni žmonės, kurie aklai neigia bet kokią Rusijos pažangą.
      Kai kas nori tos pažangos nematyti ir vadovaujasi Vakarų žiniaklaidos kurpiamu mitu "apie chronių Vasią, kuris dieną naktį geria vodką su baltosiom meškom raudonojoj aikštėj kur net vasarą -30 ir sniegas", tačiau net jis po truputį blanksta.
      Man atrodo, tu neskaitei arba neįsigilinai į mano pranešimus. Niekas neneigia, kad Rusijos BVP ir žmonių gyvenimo lygis auga (kaip, beje, ir Nigerijoje). Tačiau jis auga neproporcingai mažai turint omeny milžiniškus tos šalies išteklius ir mokslinį potencialą. Tai reiškia vieną - blogas šalies valdymas, kaip ir blogas privačios kompanijos valdymas, kai ji auga neproporcingai mažai turimam kapitalui ir investicijoms. Nei čia demonizavimas, nei ką. Tiesiog akivaizdaus fakto konstatavimas. Vardan korektiškumo "runkelių" minėti gal ir nereikia, bet iš esmės tai irgi tiesa, nes akivaizdu, kad žmogus, kuris mato tik didelį "augimą", bet nesupranta jo konteksto, turi turėti labai didelių spragų savo makroekonomikos suvokime. O "runkeliams" tai tikrai gerai pritaikoma.


      Šiaip blitz'o norėčiau paklausti, kodėl su tais klounais taip noriai bendrauja ir bendradarbiauja JAV, Vokietija, Prancūzija, Italija, Lenkija bei kitos šalys ir kodėl lyginant vienas šalis tinka ir BVP, o lyginant kitas reik "žvelgti giliau"?
      Kaip bendrauja? Perka naftą ir dujas? Na tai bendrauja ir su Iranu ir su Venesuala. Klounai irgi žmonės ir su jais reikia bendrauti. Tačiau tai nekeičia realybės, kad Rusijos ekonomika ir politika per paskutinius 20 metų iš esmės buvo cirkas ir kad Rusija yra neproporcingai atsilikusi ir nereikšminga pasaulinėje scenoje turint omeny jos išteklius ir teorinį potencialą.

      Comment


        Parašė music
        Kaip gi nematyti pažangos? Interneto amžiuje nesunku susirasti Rusijos nuotraukų iš 10 dešimtmečio pradžios ar vidurio ir palyginti su dabartinėmis. Nesunku rasti ir skaitinių išraiškų, grafikų ir straipsnių apie jų ekonomikos kilimą.. Koks jų bvp buvo kokiais 1995 ir dabar? Tais laikais jie tikrai buvo vienoje gretoje su Mianmaru ir draugais, dabar jau pakilo į didžiausių ekonomikų penkioliktuką, o po keliolikos metų absoliučia išraiška turbūt aplenks ir Vokietiją.
        Nuo ko prasideda valstybės augimas? Vieno žymaus Singapūro politiko žodžiais tariant "visų pirma reikia pastayyti gerą infrastruktūrą. Taigi, aš pastačiau gerą infrastruktūrą". Taigi, Rusijai, norint bent jau pradėti subalansuoto, tvaraus ir stabilaus augimo strategiją reikia nusitiesti greitkelius, susitvarkyti geležinkelius, uostus ir t.t.

        Kaip yra šiandien? Maskva ir St.Peterburgas IKI ŠIOL neturi juos jungiančio greitkelio! O tai du didžiausi ir svarbiausi didelės šalies miestai. Tai žemiau absurdo. Tai tiesiog nenormalu! Rusijos infrastruktūra atrodo gana apgailėtinai, nors pinigai už naftą plaukte plaukė į biudžetą jau ne vieną dešimtmetį. Kas su tais pinigais daroma? Nieko. Dalis išvogta, iššvaistyta, o dalis toliau guli rezervuose. Tai paprasčiausias valdžios nemokšiškumas ir nesugebėjimas susistatyti prioritetų ir strategijos. Tokiai dideliai šaliai tai yra visiška tragedija.

        Taigi, kalbėti apie Rusijos kilimą bus galima tik tada, kai jie iš esmės imsis infrastruktūros. Šiaip, tą daro jau net Indija, pareiškusi, kad išleis vieną trilijoną USD kelių ir greitkelių statybai (panašiai, kaip Kinija prieš 20 metų). O ką daro Rusija? Kalba, kad "reikia modernizuoti"? Na ir kas? SSRS laikais irgi kalbėjo, kad "my operedim Ameriku".


        Ar kas nors tikrai mano, kad eilinis Omsko ar Jekaterinburgo gyventojas verčiasi daug sunkiau nei Kauno ar Šiaulių gyventojas?? Galbūt vidutinis statistinis gyventojas gali kiek mažiau sau leisti nei lietuvis, bet vistiek turbūt maždaug tiek, kiek mes kokiais 2002 metais. Trumpa mūsų atmintis, kita vertus ir Adutišky ne visi gyvena taip pat gerai kaip kontrastų pilname Vilniuje.
        Niekas ir neneigia. Eiliniai rusai nėra bomžai ir turi ko valgyti, bet ar tai reiškia kažkokius "pasiekimus"? Vėlgi, atsižvelkim į kontekstą: milžiniški gamtiniai ištekliai, pradedant metalais, baigiant nafta ir dujomis. Rusija šiuo metu turėtų būti 3-a arba 4-s didžiausia pasaulio ekonomika ir augti 10-15 procentų kasmet jau kelis dešimtmečius... o kas yra dabar? Tampymasis su kaimynais dėl dujų kainų ir jokios aiškios strategijos. Tokia Rusijos "strategija" yra apgailėtina ir gėdinga, nekalbant apie kažkokius "pasiekimus". Rusija yra išskirtinai priklausoma nuo naftos ir šiek tiek nuo ginklų prekybos. Visa kita iš esmės apleista. Netgi prieš kelis metus naftos kainoms kopiant į mėnulį, Rusijos BVP augo palyginus kukliai ir nešovė į viršų. Dabar situacija irgi atrodo šiaip sau. Pernai Rusijos BVP paugo 3,8proc. t.y. kaip ir Vokietijos. Su tokiu augimu Rusija nebent sapnuose aplenks Vokietiją net ir po kelių dešimtmečių.

        Comment


          Parašė rat
          Kokia prasmė? Net išėjimo prie atviros jūros neturės. Gyvens ar tik egzistuos vien iš išsivysčiusių valstybių paramos. Manau, daugeliui pasaulio valstybių racionaliausia būtų nepripažinti naujosios Pietų Sudano valstybės. Tada remiantis tuo galės paramos neteikti, ambasadų nesteigti ir net nebus dėl to apšauktos rasizmu. Juolab Sudano šiaurė yra arabiška-islamiška, o pietuose dominuoja tradicinės vietinės religijos. Vadinasi, pasaulio arabų šalys neskubės turėti reikalų su naująja valstybe ir bus nepatenkintos, jeigu kitos valstybės (tarkim kokia Uganda) imtų ir pripažintų.
          I'm worse at what I do best and for this gift I feel blessed...
          Parama Siaurojo geležinkelio klubui

          Comment


            Parašė Wycka Rodyti pranešimą
            Kokia prasmė? Net išėjimo prie atviros jūros neturės. Gyvens ar tik egzistuos vien iš išsivysčiusių valstybių paramos. Manau, daugeliui pasaulio valstybių racionaliausia būtų nepripažinti naujosios Pietų Sudano valstybės.
            Žinant kas vyko Sudane tai atsiskirti verta tam, kad pietų gyventojai gyvi liktų. O gyventi šalis gali netgi geriau nei šiaurė, nes pietuose koncentruojasi nemaži naftos telkiniai.
            Post in English - fight censorship!

            Comment


              Parašė index Rodyti pranešimą
              Žinant kas vyko Sudane tai atsiskirti verta tam, kad pietų gyventojai gyvi liktų. O gyventi šalis gali netgi geriau nei šiaurė, nes pietuose koncentruojasi nemaži naftos telkiniai.
              Tam galima Sudaną pertvarkyti į federaciją ar konfederaciją. Bėda tik ta, kad bukapročiai Afrikos vadukai patys nesusiprotės to padaryti, todėl arba teks susitaikyti su naujos deja skurdžios valstybės atsiradimu, arba įsikišti karinėms ir humanitarinėms pajėgoms iš užsienio. Kas dėl naftos, netikiu, kad ji padėtų bet kuriai Afrikos šaliai suklestėti. Jos turi Alžyras, Libija, Gabonas, Nigerija, net ir Egiptas šiek tiek turi. Ekonomiškai stipriausia Afrikos valstybė PAR neturi naftos, o gyvena iš stiprios pramonės, aukso, platinos, mangano, chromo, deimantų ir anglies gavybos, taip pat stiprų turizmo sektorių. Jei neklystu, yra trąsos, pritaikytos tarptautinėms F1 ir motociklų lenktynėms.
              O ar yra sunkiosios ar IT pramonės pietiniame Sudane? Smarkiai abejoju. O ar išvystyta naftos gavyba ir jos logistika pietiniame Sudane? Taip pat abejoju. Geriausias pavyzdys — kaimyninis Čadas, irgi neturintis išėjimo prie atviros jūros. Viena skurdžiausių pasaulio valstybių.
              I'm worse at what I do best and for this gift I feel blessed...
              Parama Siaurojo geležinkelio klubui

              Comment


                Parašė Wycka Rodyti pranešimą
                Tam galima Sudaną pertvarkyti į federaciją ar konfederaciją.
                Sudano situacijoje tas neįmanoma. Kas sutiktų po pilietinio karo ir per jį vykusio pietiečių genocido būti bet kokiame viename darinyje. O dėl skurdumo tai Sudanas ir dabar skurdus ir tada bus toks pat, nes šiaurinėje dalyje irgi nieko gero nėra.
                Post in English - fight censorship!

                Comment


                  Parašė Wycka Rodyti pranešimą
                  Kokia prasmė? Net išėjimo prie atviros jūros neturės. Gyvens ar tik egzistuos vien iš išsivysčiusių valstybių paramos. Manau, daugeliui pasaulio valstybių racionaliausia būtų nepripažinti naujosios Pietų Sudano valstybės. Tada remiantis tuo galės paramos neteikti, ambasadų nesteigti ir net nebus dėl to apšauktos rasizmu. Juolab Sudano šiaurė yra arabiška-islamiška, o pietuose dominuoja tradicinės vietinės religijos. Vadinasi, pasaulio arabų šalys neskubės turėti reikalų su naująja valstybe ir bus nepatenkintos, jeigu kitos valstybės (tarkim kokia Uganda) imtų ir pripažintų.
                  East Africa poised to tap a reborn south Sudan


                  Kenijos pareigūnai jau kuris laikas trina rankas ir projektuoja naujus transporto mazgus, naftotiekius, ir pan. Žinoma, visa tai šiek tiek užtruks, bet jeigu Pietų Sudanas išvengs rimtesnių nemalonumų (kas nėra taip paprasta, esant itin silpnoms valstybinėms institucijoms), jo gali laukti ganėtinai šviesi ateitis. Vėlgi, didelis JEIGU - tikrai abejoju būsimos valstybės pajėgumu užsitikrinti prievartos monopolį tokioje padėtyje, kai kiekvienai genčiai ar kitokiai grupei regione kyla tiesiog ranka pasiekiamo juodojo aukso vaizdiniai... gali prasidėti pjautynės "visi prieš visus", kaip jau ne kartą buvo Afrikoje.

                  Visa tai rašau su viltimi, kad Wycka bent minimaliai informuotas apie Pietų Sudano gamtinius išteklius

                  Parašė Wycka Rodyti pranešimą
                  Tam galima Sudaną pertvarkyti į federaciją ar konfederaciją. Bėda tik ta, kad bukapročiai Afrikos vadukai patys nesusiprotės to padaryti, todėl arba teks susitaikyti su naujos deja skurdžios valstybės atsiradimu, arba įsikišti karinėms ir humanitarinėms pajėgoms iš užsienio. Kas dėl naftos, netikiu, kad ji padėtų bet kuriai Afrikos šaliai suklestėti. Jos turi Alžyras, Libija, Gabonas, Nigerija, net ir Egiptas šiek tiek turi. Ekonomiškai stipriausia Afrikos valstybė PAR neturi naftos, o gyvena iš stiprios pramonės, aukso, platinos, mangano, chromo, deimantų ir anglies gavybos, taip pat stiprų turizmo sektorių. Jei neklystu, yra trąsos, pritaikytos tarptautinėms F1 ir motociklų lenktynėms.
                  O ar yra sunkiosios ar IT pramonės pietiniame Sudane? Smarkiai abejoju. O ar išvystyta naftos gavyba ir jos logistika pietiniame Sudane? Taip pat abejoju. Geriausias pavyzdys — kaimyninis Čadas, irgi neturintis išėjimo prie atviros jūros. Viena skurdžiausių pasaulio valstybių.
                  Negali visos atsakomybės suversti Pietų Sudanui. Jeigu kas ir kaltas, tai Chartume sėdintys arabai, kurie iki šiol nerodė jokio noro dalytis valdžia su krikščionių/animistų Pietumis.

                  Reali federacija įmanoma tik demokratinėje valstybėje - Sudanui iki to vis dar kaip iki Mėnulio...
                  Paskutinis taisė Kecal; 2011.01.09, 19:27.

                  Comment


                    Parašė index Rodyti pranešimą
                    Sudanas ir dabar skurdus ir tada bus toks pat, nes šiaurinėje dalyje irgi nieko gero nėra.
                    Šiaurinėje dalyje bent jau yra išėjimas prie Raudonosios jūros ir uostas PortSudanas. Šiaurės Sudane yra didžioji dalis valstybės miestų, o pietinėje dalyje vyrauja kaimai. Užtenka pažvelgti kad ir į Sudano geležinkelių tinklą:
                    Kaip matome, nors ir šiaip tinklas „skystas“, tačiau pietuose geležinkelis pasiekia tik Waw ir Uwayl gyvenvietes. Nereiktų stebėtis, jeigu pietums atsiskyrus šiaurė pasiliktų sau visus riedmenis, taigi pietuose likusios geležinkelio linijos sparčiai regresuotų ir ilgainiui tikriausiai jų visiškai nebeliktų, kaip nėra geležinkelio CAR. Ir koks investuotojas ateitų su investicijomis kad ir į naftos sektorių valstybėje, kuri yra jauna, greičiausiai ir nestabili, neturi modernių naftos gavybos įrengimų, neturi geležinkelio ir net išėjimo prie atviros jūros? Gimtų tik dar viena 'juodoji skylė', pilna naujų ir dar didesnių problemų. Greičiausiai greitai nuo ekonominių emigrantų kentėtų tas pats šiaurinis Sudanas ir Kenija. Pasiektų jie ir ES.
                    I'm worse at what I do best and for this gift I feel blessed...
                    Parama Siaurojo geležinkelio klubui

                    Comment


                      Parašė Kecal Rodyti pranešimą
                      Negali visos atsakomybės suversti Pietų Sudanui. Jeigu kas ir kaltas, tai Chartume sėdintys arabai, kurie iki šiol nerodė jokio noro dalytis valdžia su krikščionių/animistų Pietumis.
                      Reali federacija įmanoma tik demokratinėje valstybėje - Sudanui iki to vis dar kaip iki Mėnulio...
                      Vat jums ir dilema — ar įsikišti Vakarams (+ Rusija ir Kinija) ir padaryti „tvarką“ Sudano viduje, ar leisti įvykiams tekėti sava vaga ir ruoštis naujų imigrantų priėmimui.
                      I'm worse at what I do best and for this gift I feel blessed...
                      Parama Siaurojo geležinkelio klubui

                      Comment


                        Parašė Wycka Rodyti pranešimą
                        Ir koks investuotojas ateitų su investicijomis kad ir į naftos sektorių valstybėje, kuri yra jauna, greičiausiai ir nestabili, neturi modernių naftos gavybos įrengimų, neturi geležinkelio ir net išėjimo prie atviros jūros?
                        Vienas toks investuotojas jau yra ir jau dabar gana aktyviai lenda į Sudaną. Taip taip, kalbu apie Kiniją.
                        Post in English - fight censorship!

                        Comment


                          Parašė rat
                          Beabejo būti. Tik norėtųsi, kad tai nebūtų dar vienas musulmonizmo židinys pasaulyje su daug naftos ir kt. iškasenų. Turim Saudo Arabiją ir dar keletą šedevrų. Tačiau, kol jie nesiskelbia savęs musulmoniška šalimi (?) tol viskas gerai ir viskas privalo atitikti piliečių interesus, t.y. referendumas, kad ir koks jis bebūtų, turi būti įgyvendintas.

                          Comment


                            Parašė index Rodyti pranešimą
                            Vienas toks investuotojas jau yra ir jau dabar gana aktyviai lenda į Sudaną. Taip taip, kalbu apie Kiniją.
                            Gal sukonkretinam — Kinija lenda į šiaurę ar į pietus? Nes sunku patikėti, kad vienu metu galima kalbėtis su abiem supjudytom pusėm...
                            I'm worse at what I do best and for this gift I feel blessed...
                            Parama Siaurojo geležinkelio klubui

                            Comment


                              Parašė LC. Rodyti pranešimą
                              Beabejo būti. Tik norėtųsi, kad tai nebūtų dar vienas musulmonizmo židinys pasaulyje su daug naftos ir kt. iškasenų. Turim Saudo Arabiją ir dar keletą šedevrų. Tačiau, kol jie nesiskelbia savęs musulmoniška šalimi (?) tol viskas gerai.
                              Musulmonai dominuoja šiaurėje, o pietuose — senosios afrikiečių religijos.
                              I'm worse at what I do best and for this gift I feel blessed...
                              Parama Siaurojo geležinkelio klubui

                              Comment


                                Parašė Wycka Rodyti pranešimą
                                Šiaurinėje dalyje bent jau yra išėjimas prie Raudonosios jūros ir uostas PortSudanas. Šiaurės Sudane yra didžioji dalis valstybės miestų, o pietinėje dalyje vyrauja kaimai. Užtenka pažvelgti kad ir į Sudano geležinkelių tinklą:
                                Kaip matome, nors ir šiaip tinklas „skystas“, tačiau pietuose geležinkelis pasiekia tik Waw ir Uwayl gyvenvietes. Nereiktų stebėtis, jeigu pietums atsiskyrus šiaurė pasiliktų sau visus riedmenis, taigi pietuose likusios geležinkelio linijos sparčiai regresuotų ir ilgainiui tikriausiai jų visiškai nebeliktų, kaip nėra geležinkelio CAR. Ir koks investuotojas ateitų su investicijomis kad ir į naftos sektorių valstybėje, kuri yra jauna, greičiausiai ir nestabili, neturi modernių naftos gavybos įrengimų, neturi geležinkelio ir net išėjimo prie atviros jūros? Gimtų tik dar viena 'juodoji skylė', pilna naujų ir dar didesnių problemų. Greičiausiai greitai nuo ekonominių emigrantų kentėtų tas pats šiaurinis Sudanas ir Kenija. Pasiektų jie ir ES.
                                Beje, žemėlapis iliustruoja ir tai, kodėl Pietūs nori atsiskirti. Jie pagrįstai gali teigti, kad yra skriaudžiami, valdžia iki šiol visiškai nesirūpino infrastruktūros plėtra, visos pajamos iš Pietuose išgaunamos naftos telkinių nusėsdavo Šiaurėje, ir t.t., ir pan. Kur garantijos, kad kas nors pasikeistų, nusprendus likti bendroje valstybėje?

                                Dėl investuotojų - jie ne tik ateis, bet jau yra atėję. Kiek teko skaityti, Pietų sostinė Juba labai sparčiai augo pastaraisiais metais, pamažu kilo pragyvenimo lygis, ir t.t., ir pan. Kinija anksčiau draugavo su Chartumu, bet dabar jai nieko nereiškia pereiti į tą pusę, kur nafta (ir pinigai) - laikina kliūtis bus tik infrastruktūros stygius, kuo kinai užsiima, bendradarbiaudami su Kenija.
                                Paskutinis taisė Kecal; 2011.01.09, 19:46.

                                Comment


                                  Parašė Wycka Rodyti pranešimą
                                  Musulmonai dominuoja šiaurėje, o pietuose — senosios afrikiečių religijos.
                                  Joms būtų labai sunku atlaikyti musulmonišką spaudimą iš viršaus.

                                  Comment


                                    Parašė Wycka Rodyti pranešimą
                                    Gal sukonkretinam — Kinija lenda į šiaurę ar į pietus?
                                    Lenda apskritai į Sudaną. Jei šalis skils, jų investicijos pasiliks abiejose pusėse.

                                    Parašė Wycka Rodyti pranešimą
                                    Nes sunku patikėti, kad vienu metu galima kalbėtis su abiem supjudytom pusėm...
                                    Taip savo interesų siekti dar lengviau. Tuo labiau, kai abiejose pusėse greičiausiai teks kalbėtis tik su dviem žmonėmis. Iki šiol praktiškai visur divide et impera suveikdavo kuo puikiausiai.
                                    Post in English - fight censorship!

                                    Comment


                                      Parašė Kecal Rodyti pranešimą
                                      Beje, žemėlapis iliustruoja ir tai, kodėl Pietūs nori atsiskirti. Jie pagrįstai gali teigti, kad yra skriaudžiami, valdžia iki šiol visiškai nesirūpino infrastruktūros plėtra, visos pajamos iš Pietuose išgaunamų naftos telkinių nusėsdavo Šiaurėje, ir t.t., ir pan. Kur garantijos, kad kas nors pasikeistų, nusprendus likti bendroje valstybėje?
                                      Dėl investuotojų - jie ne tik ateis, bet jau yra atėję. Kiek teko skaityti, Pietų sostinė Juba labai sparčiai augo pastaraisiais metais, pamažu kilo pragyvenimo lygis, ir t.t., ir pan. Kinija anksčiau draugavo su Chartumu, bet dabar jai nieko nereiškia pereiti į tą pusę, kur nafta (ir pinigai) - laikina kliūtis bus tik infrastruktūros stygius, kuo kinai užsiima, bendradarbiaudami su Kenija.
                                      Šioje situacijoje yra toks ekonominis paradoksas. Kodėl Kinijai turėtų labiau apsimokėti siurbti naftą pietiniame Sudane (+ investuoti į techniką, infrastruktūrą ir logistiką), jeigu tos pačios naftos ji gali nusipirkti iš Persų įlankos valstybių, Rusijos, Kazachstano ar Indonezijos?
                                      I'm worse at what I do best and for this gift I feel blessed...
                                      Parama Siaurojo geležinkelio klubui

                                      Comment


                                        Parašė Wycka Rodyti pranešimą
                                        Šioje situacijoje yra toks ekonominis paradoksas. Kodėl Kinijai turėtų labiau apsimokėti siurbti naftą pietiniame Sudane (+ investuoti į techniką, infrastruktūrą ir logistiką), jeigu tos pačios naftos ji gali nusipirkti iš Persų įlankos valstybių, Rusijos, Kazachstano ar Indonezijos?
                                        Todėl, kad Kinijai Sudano naftos kaina būtų gana simbolinė. Taip jau Afrikoje vyksta, kai vadukai atiduoda šalies išteklius už nedideles dovanėles.
                                        Post in English - fight censorship!

                                        Comment


                                          Parašė index Rodyti pranešimą
                                          Todėl, kad Kinijai Sudano naftos kaina būtų gana simbolinė. Taip jau Afrikoje vyksta, kai vadukai atiduoda šalies išteklius už nedideles dovanėles.
                                          Tačiau infrastruktūra Kinijai ne simbolinę kainą kainuotų. Tas ant to, kaip sakoma.

                                          Comment

                                          Working...
                                          X