Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Geopolitika

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Parašė andyour Rodyti pranešimą
    Bet ar tie milijonieriai perka pigias kiniškas prekes ir paslaugas?
    Visokias perka, aišku ne visko pati Kinija turi, pvz. prabangos prekės: prabangūs automobiliai, drabužiai. Bet šiaip nemažai ir pati turi.
    Paskutinis taisė Lettered; 2011.01.05, 23:23.
    Flickr

    Comment


      Parašė andyour Rodyti pranešimą
      Bet, ar tie milijonieriai perka pigias kiniškas prekes ir paslaugas?
      Na jeigu tikėsime dėde Čekuoliu, paklausus JAV piliečio kieno gaminamos prekės yra geriausios - atsakytų Kinijos. Čia tik pas mus šlamštą veža.

      Ir iš patirties žinau, kad Kinijoje jų prekės tikrai geros kokybės. Kadangi mano sužadėtinė iš Sibiro, tai dažnai iš ten žmonės važiuoja į Kiniją apsipirkti (atstumas nuo miesto kur gyveno iki Kinijos - 1000km). Geros kokybės prekės už labai gerą kainą.
      Paskutinis taisė bebop; 2011.01.05, 22:53.
      Nepatinka dirbti už mažai? Dirbk už daug.

      Comment


        Parašė bebop Rodyti pranešimą
        Na jeigu tikėsime dėde Čekuoliu, paklausus JAV piliečio kieno gaminamos prekės yra geriausios - atsakytų Kinijos. Čia tik pas mus šlamštą veža.
        Ne tik šlamštą, viską veža, ir gerų prekių. Tik aišku, gal to šlamšto šiek tiek daugiau, nes perkamoji galia mažesnė. Bet juk pc asortimentui tas tinka.
        Flickr

        Comment


          Parašė bebop Rodyti pranešimą
          Na jeigu tikėsime dėde Čekuoliu, paklausus JAV piliečio kieno gaminamos prekės yra geriausios - atsakytų Kinijos. Čia tik pas mus šlamštą veža.
          Jis atsakytų, kad geriausios pagaminamos JAV. Taip jau jiems į galvą įkalta.

          O Kinai mėgsta vakarietiškas prekes. Pavyzdžiui bent kiek turtingesnių kinų svajonių automobilis - audi. Aišku mažiau uždirbantys perka vietines prekes.
          Post in English - fight censorship!

          Comment


            Parašė music
            O kaip tada pavadinti beprecedentį Brazilijos vystymąsi, kurios ekonomika šiuo metu aštunta pasaulyje, bet greit turbūt įšoks ir į penketuką?

            Average GDP growth rate 1950-2008
            1950-59__7.1%
            1960-69 __6.1%
            1970-79 __8.9%
            1980-89 __3.0%
            1990-99 __1.7%
            2000-08 __3.7%

            GDP growth 8.8% (Q2 2010)
            Brazilija yra pelnytai laikoma viena perspektyviausių šalių ir ne be pagrindo. Jos augimas pakankamai įspūdingas.

            Ir, vis dėl to, kaip matome iš tavo pateiktų skaičių, Brazilijos augimas nėra ir nebuvo toks stabilus ir nuoseklus, bei toks didelis, kaip Kinijos, nepaisant to, kad Brazilija buvo demokratinė šalis nuo WW2 pabaigos laikų. Ko gero, net nereikia pradėti apie iki šiol Rio ir kituose miestuose plytinčius lušnynus ir nusikalstamumą. Vėlgi, tai ne politinės sistemos dalykas.

            Šalis turtinga įvairių resursų (turbūt net gerokai turtingesnė už Kiniją), gana stipri ekonomiškai ir sparčiai besivystanti, demokratinė, jauna, auganti.
            Kažkaip smagiau atrodo nei komunistinė Kinija, kad ir su keliais rinkos ekonomikos elementais.

            Beje, miestus nuo nulio Brazilija statė dar gerokai prieš Kiniją.
            Kas kam smagiau - skonio reikalas. Šiaip, Brazilija ir man labai patinka. Bet, kaip minėjau, tai neturi daug bendro su demokratijos pranašumais ar trūkumais. Tiesiog noriu vėl pabrėžti, kad demokratija kaip tokia nėra sąlyga sėkmingam vystymuisi. Brazilija gan sėkmingai vystosi su demokratija (nors ir nelabai sparčiai, turint omeny, kiek laiko jie tam turėjo), o Kinija vystosi labai sparčiai (sparčiau, nei Brazilija) su savo dabartine vienpartine sistema.

            Comment


              Parašė AIRzol Rodyti pranešimą
              Bet prieš bumą septintajame dešimtmetyje buvo visiška stagnacija, todėl nenuostabu, kad pradėjus reformas, ekonomika šovė į viršų. Kinijos "nafta" yra neišsenkami žmogiškieji ištekliai.
              O kas yra žmogiškieji ištekliai ir kaip jie atsiranda? Ar tai vien tik žmonių skaičius? Tada Afrika turėjo jau seniai varyti kaip Kinija ar dar geriau su tokiu "žmogiškųjų išteklių" prieaugiu

              Žmogiškieji ištekliai reiškia ne vien žmonių skaičių, bet ir tų žmonių paruošimą ir auklėjimą. Būtent valstybės politika pasirūpino, kad ten pakankamai didelė dalis populiacijos yra ir buvo raštinga, turėjo kažkokių įgūdžių, kuriuos galėjo panaudoti kokiame nors darbe.

              Taip pat labai svarbu tų resursų valdymas. Kaip ir bet kokioje privačioje ar valstybinėje kompanijoje: resursų gali būti daug, bet jie nepanaudojami. Geram ir sklandžiam funkcionavimui reikalinga gera valdyba, kurios vaidmenį KLR atliko ir atlieka CCP. Faktas yra tas, kad ne be CCP politikos Kinija pasiekė tokią sėkmę. O kad Kinija pasiekė stulbinančią sėkmę per paskutinius 30 metų, ko gero, neginčytų niekas.


              Šalis turinti virš 1300mln. gyventojų sugebėjo pasistatyti tokį blizgutį. Oho! Štai miestas esantis valstybėje su 20mln. gyventojų. Be to, tokių miestų-blizgučių galime rasti daug kur pasaulyje. Vien Kazachijos sostinė ką reiškia su savo mirti nenoričiu tėvuku. Geriau palyginti Kinijos kaimo vaizdelius, o ten jau kitas pasaulis...
              Tai čia ir esmė, kad skirtingai nuo tavo minimų pavyzdžių, tai ne "blizgutis", bet pasaulinės svarbos prekybos ir finansų centras. Nemanau, kad Kazachstano sostinė yra lygiavertis miestas Šendženui. Ten išties tėra "blizgutis", kuris tik blizga, bet daugiau nieko nedaro. To miesto svarbą pasaulyje apibrėžia ne dangoraižiai, bet tai, kas ten vyksta (t.y. akcijų prekyba, stambios fianansinės operacijos, kitų rūšių prekyba ir pan.). Kas vyksta Astanoje? Nieko?


              Neneigiu Kinijos ekonomikos augimo, bet ar tikrai šitas rėžimas yra vienintelis ir nepakeičiamas, kad ir be jo būtų galima vystyti valstybę tokiais tempais ir, ypač, ne tik ekonomikoje?
              Niekas nesako, kad režimas nepakeičiamas. Tiesiog sakau, kad demokratija nėra nepakeičiama, ką, šiaip jau, Kinijos režimas iš esmės įrodo.
              Paskutinis taisė John; 2011.01.05, 23:53.

              Comment


                John, tu pats norėtum gyventi ir dirbti Kinijoje?
                Nepatinka dirbti už mažai? Dirbk už daug.

                Comment


                  Parašė index Rodyti pranešimą
                  Jis atsakytų, kad geriausios pagaminamos JAV. Taip jau jiems į galvą įkalta.

                  O Kinai mėgsta vakarietiškas prekes. Pavyzdžiui bent kiek turtingesnių kinų svajonių automobilis - audi. Aišku mažiau uždirbantys perka vietines prekes.
                  O kaip kiniški automobiliai Volvo? Juk visai neblogi?
                  Kiek žinau, ten gaminami ir MB, BMW, Audi, VW ir daugelis kitų Vakarietiškų auto. Taip kad dėl kokybės kinų kaltinti tikrai nereiktų. Reiktų kaltinti kai kurių žmonių laiku natnaujintą žinių bagažą.

                  Šiaip paskaičius straipsnių komentarus ar net pačius straipsnius kartais susidaro įspūdis, kad daugelis žmonių nelabai supranta, kas išvis gaminama Kinijoje ir kokiais mastais. Ko gero, taip yra dar ir todėl, kad dauguma tokių žmonių paprasčiausiai neišgali nusipirkti iPhono ar kitokio "kokybiško" Kinijoje pagaminto žaisliuko. Esmė, ko gero, ne "nekokybiškose" ar "kokybiškose" prekėse iš Kinijos, bet tiesog prekių kainoje t.y. labai pigu, pigu, vidutiniška, brangu... Kinijos nereiktų suvokti, kaip šalies, kur gaminamos kokios nors kategorijos prekės, bet labiau kaip globalų vienetą, kur gaminama absoliučiai viskas, ką tik įmanoma pagaminti, įskaitant visus kraštutinumus kainų ir kokybės skalėse.

                  Comment


                    Bet reikia nepamiršti, kad bent prieš 10 ir daugiau metų Kiniškos prekės būdavo tikrai prastos kokybės pavyzdys. Įranga greitai lūšdavo, nusidėvėdavo ir t.t. Per tuos metus kokybė labai išaugo, tačiau žmonių suvokimas lėčiau keičiasi.

                    P.s. Apžiūrėjau savo techniką. Tai pagrinde Malaizija ir Taivanas. Kiniškas tik kompiuterio kroviklis.
                    Paskutinis taisė bebop; 2011.01.06, 00:28.
                    Nepatinka dirbti už mažai? Dirbk už daug.

                    Comment


                      Parašė bebop Rodyti pranešimą
                      John, tu pats norėtum gyventi ir dirbti Kinijoje?
                      Ne tik norėčiau, bet ir apie tai svajoju.
                      Nors, ko gero, tokia svajonė niekada neišsipildys jau vien dėl kalbos barjero, taigi tenka/teks tenkintis bent jau kelionėmis ir pasižvalgymais pramoginiais ir kultūriniais tikslais.

                      O gyventi Kinijoje su stabiliomis ir respektabiliomis pajamomis, manau, būtų tikras gėris. Reikia turėti omeny, kad ten būti baltuoju Europiečiu yra milžiniškas privalumas, kaip ir bet kur kitur Azijoje, ar tai būtų Tailandas, ar Singapūras, ar Japonija. Nėra ten ir skirstymo pagal tai, iš kur Europoje esi atkeliavęs. Niekam neįdomu, ar tu lietuvis ar vokietis ar švedas, nes beveik universalus požiūris Azijoje yra maždaug toks: baltas=. Tai ypač galioja ir dėl moterų dėmesio.

                      Taip kad nenorėti ten gyventi ir dirbti bent jau kurį laiką, mano nuomone, gali tik visokie keistuoliai
                      Paskutinis taisė John; 2011.01.06, 00:30.

                      Comment


                        'Volvo' nevisiškai kinų kompanija. Kinams buvo perduota kompanijos valdyba bei ten bus gaminamos kai kurios detalės, tačiau automobilių pagrindas bus surenkamas Švedijoje. Be to, 'Volvo' gamina ir autobusus, lėktuvus ir pan.

                        Comment


                          Parašė John Rodyti pranešimą
                          O kaip kiniški automobiliai Volvo? Juk visai neblogi?
                          Kiek žinau, ten gaminami ir MB, BMW, Audi, VW ir daugelis kitų Vakarietiškų auto. Taip kad dėl kokybės kinų kaltinti tikrai nereiktų. Reiktų kaltinti kai kurių žmonių laiku natnaujintą žinių bagažą.
                          Žinok aš žinau, kad jos Kinijoje gaminamos. Tiesiog jų vietiniai brandai dar nėra konkurencingi.
                          Post in English - fight censorship!

                          Comment


                            Parašė John Rodyti pranešimą
                            Ne tik norėčiau, bet ir apie tai svajoju.
                            Nors, ko gero, tokia svajonė niekada neišsipildys jau vien dėl kalbos barjero, taigi tenka/teks tenkintis bent jau kelionėmis ir pasižvalgymais pramoginiais ir kultūriniais tikslais. <...>
                            Hmmm...Keista, mano žinios apie požiūrį skiriasi
                            Paskutinis taisė bebop; 2011.01.06, 00:34.
                            Nepatinka dirbti už mažai? Dirbk už daug.

                            Comment


                              O aš gyvenu Skandinavijoje ir džiaugiuosi, kad nors ir ne pačiose aukščiausiose vietose šio regiono valstybės pagal visą BVP dydį, tačiau ekonomika stabili ir kylanti, o įveikus kalbos bei kai kuriuos kultūrinius barjerus, pripratus prie vietinės tvarkos, gyventi galima gerai ir kokybiškai. Kas smagiausia, jog Skandinavų ekonomika sugeba konkuruoti su Azijos valstybėmis, nors ir nevisose srityse.
                              Kiek teko sutikti žmonių iš Kinijos, labai laimingi jie nebuvo. Mintyse įsivaizduoju, jog Kinijoje atsiranda vidurinė ekonominė klasė, kai kurių žmonių gyvenimo kokybė gerėja, tačiau labai lėtai; žmonių poreikiai auga ir daugelis nori gyventi kaip vakariečiai, o ne vien būti valdžios bei cenzūros manipuliuojamais robotukais.

                              Comment


                                Parašė bebop Rodyti pranešimą
                                Hmmm...Keista, mano žinios apie požiūrį skiriasi
                                Apie kokį požiūrį? Ar Azijiečių į Europiečius?

                                Comment


                                  Parašė John Rodyti pranešimą
                                  Apie kokį požiūrį? Ar Azijiečių į Europiečius?
                                  Kinų į baltuosius
                                  Nepatinka dirbti už mažai? Dirbk už daug.

                                  Comment


                                    Parašė bebop Rodyti pranešimą
                                    Kinų į baltuosius
                                    Tai ne tik kinų, bet ir visos Azijos požiūris. Žmonės labai smarkiai vertinami pagal jų odos šviesumą/tamsumą, kur tamsus=blogas, o šviesus=geras. Kadangi mes esame balti kaip sūriai, tai dėl to esame "labai kokybiški" jų akimis. Tas dar labiau galioja Pietryčių Azijoje, kur didelė dalis žmonių yra tamsesnio gymio. Galiu užtikrinti, kad taip tikrai yra ir tai ne koks išsigalvojimas.

                                    Nežinau, ar kada nors keliavai Pietryčių ar Rytų Azijoje, bet jei teks, nepatingėk užmesti akį į parduotuvėse parduodamas kosmetikos ir odos priežiūros prekes. Viskas panašu, kaip ir Europoje, išskyrus tai, kad praktiškai VISI kremai, nepriklausomai nuo paskirties, dažniausiai turi paryškintu šriftu parašįytą užrašą "Whitening" (balinantis). Odos balinimas yra lyg kokia religija, o moterys saulėtą dieną vaikšto su skėčiais, kad, neduok dieve, neįdegtų saulėje.

                                    Jiems nelabai suprantamas ir mūsų pomėgis šiek tiek įdegti saulėje. Žodžiu, ar tai būtų Kinija ar bet kas kitas, baltas=good.

                                    Aišku yra ir neigiamų stereotipų, susijusiu su elementariu pavydu ar galvojimu, kad baltieji yra pernelyg stiprūs ir agresyvūs, bet esmės tai nekeičia, nes nepilnavertiškumo kompleksas prieš šviesesnės odos žmones (net jeigu jie nėra baltaodžiai Europiečiai) ten egzistuoja jau seniai.
                                    Paskutinis taisė John; 2011.01.06, 00:59.

                                    Comment


                                      Parašė John Rodyti pranešimą
                                      Tai ne tik kinų, bet ir visos Azijos požiūris. Žmonės labai smarkiai vertinami pagal jų odos šviesumą/tamsumą, kur tamsus=blogas, o šviesus=geras. Kadangi mes esame balti kaip sūriai, tai dėl to esame "labai kokybiški" jų akimis. Tas dar labiau galioja Pietryčių Azijoje, kur didelė dalis žmonių yra tamsesnio gymio. Galiu užtikrinti, kad taip tikrai yra ir tai ne koks išsigalvojimas.

                                      Nežinau, ar kada nors keliavai Pietryčių ar Rytų Azijoje, bet jei teks, nepatingėk užmesti akį į parduotuvėse parduodamas kosmetikos ir odos priežiūros prekes. Viskas panašu, kaip ir Europoje, išskyrus tai, kad praktiškai VISI kremai, nepriklausomai nuo paskirties, dažniausiai turi paryškintu šriftu parašįytą užrašą "Whitening" (balinantis). Odos balinimas yra lyg kokia religija, o moterys saulėtą dieną vaikšto su skėčiais, kad, neduok dieve, neįdegtų saulėje.

                                      Jiems nelabai suprantamas ir mūsų pomėgis šiek tiek įdegti saulėje. Žodžiu, ar tai būtų Kinija ar bet kas kitas, baltas=good.

                                      Aišku yra ir neigiamų stereotipų, susijusiu su elementariu pavydu ar galvojimu, kad baltieji yra pernelyg stiprūs ir agresyvūs, bet esmės tai nekeičia, nes nepilnavertiškumo kompleksas prieš šviesesnės odos žmones (net jeigu jie nėra baltaodžiai Europiečiai) ten egzistuoja jau seniai.
                                      Tai jau ne geopolitika, o pažinčių ypatumai.

                                      Comment


                                        John, kaip ir sakiau - mūsų žinios skiriasi
                                        Nepatinka dirbti už mažai? Dirbk už daug.

                                        Comment


                                          Parašė Silber418 Rodyti pranešimą
                                          Tai jau ne geopolitika, o pažinčių ypatumai.
                                          Azijietiškas "rasizmas" įtakoja santykius tarp pačios Azijos šalių, nes tai atsiliepia turizmui ir kai kurioms kitoms ūkio šakoms. Tai ne svarbiausias, bet pakankamai svarbus niuansas.

                                          Comment

                                          Working...
                                          X