Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Europos Sąjungos reikalai

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    #81
    /\ Baltijos šalys ir Lenkija visada gaudavo neproporcingai įtakingus postus Komisijoje. Nuo pat 2004 metų. To priežastis yra didelių ES valstybių nesutarimai ir nenorėjimas atiduoti įtakos viena kitai ir tiek.
    There is nothing more dreadful than imagination without taste (J. W. Goethe).

    Comment


      #82
      Europos Parlamento ir Europos Komisijos iniciatyva buvo pradėtas projektas sukurti naująjį Europos naratyvą. Šiam projektui įgyvendinti suburtas komitetas neseniai publikavo dokumentą, kuriame, kaip galima suprasti, yra nubrėžtos gairės, pagal kurias tas naujasis Europos naratyvas bus suformuluotas. Ir štai šiame dokumente randame įdomių teiginių: skelbiama, kad Europa – tai pasaulėžiūra; deklaruojama, jog negalima leisti, kad vyrautų populistinis ir nacionalistinis naratyvai. Na, o kosmopolitizmas yra paskelbtas vienu iš svarbiausių kultūrinių idealų.
      Taigi, jeigu kalbam apie kitus aspektus, galima paklausti, ką reiškia šis vadinamasis kosmopolitizmas? Šitas projektas bent jau man asmeniškai labai primena dar vieną deklaraciją, kuri matyta prieš keliasdešimt metų. Kažkada Komunistų partija buvo paskelbusi, kad ji kuria naują internacionalinę žmonių bendriją – tarybinę liaudį. Jeigu kalbame apie šitą Europos Sąjungos dokumentą, kai yra kovojama su nacionalizmu ir pabrėžiamas kosmopolitinis jo pobūdis, tai visiškai akivaizdu, kad kuriama irgi nauja betautė žmonių bendrija – abstraktus europietis.
      http://www.tiesos.lt/index.php/tinkl...-zmones-kurie-

      Comment


        #83
        Nieko jie nesuspės sukurti. ES, vykdydama tokią politiką pati laidoja ES ir visą Vakarų Europą. Dar penkmetis, daugiausiai dešimtmetis, ir vis gilėjančios ekonominės problemos + nesprendžiamos imigracijos problemos, net specialiai sudarant palankias sąlygas nežabotai imigracijai iš Afrikos, Azijos ir musulmoniškų kraštų, bus visiškai nebeišprendžiamos. Tolerantiškai paliegusi visuomenė nebepajėgi apsiginti nuo jai mestų iššūkių bus nušluota naujosios musulmoniškos rekonkvistos. Nieko naujo. Europoje tai jau buvo kelis kartus. Bet tuomet pačios Vakarų Europos visuomenė buvo gyvybinga, dabar jau nebe.

        Comment


          #84
          Pala pala. Užvakar rašei, kad visa Europa sušals negyvai, nes neįpirks už rublius rusiškų dujų. Taigi visi tie islamistai atgal į Afriką pabėgs, kokia dar rekonkvista?

          Comment


            #85
            Negi sunku suprasti, kad yra galimas ne vienas ES galo scenarijus?

            Comment


              #86
              Parašė Al1 Rodyti pranešimą
              Nieko jie nesuspės sukurti. ES, vykdydama tokią politiką pati laidoja ES ir visą Vakarų Europą. Dar penkmetis, daugiausiai dešimtmetis, ir vis gilėjančios ekonominės problemos
              Kai aš dar buvau vaikas, girdėjau per TV, kad "tuoj, tik metai-kiti ir kapitalizmas žlugs". Jau suaugau, bet kapitalizmas taip ir nežlugo, o gyvena gan neblogai.

              Comment


                #87
                Parašė balietis Rodyti pranešimą
                Pala pala. Užvakar rašei, kad visa Europa sušals negyvai, nes neįpirks už rublius rusiškų dujų. Taigi visi tie islamistai atgal į Afriką pabėgs, kokia dar rekonkvista?
                Aš tai nelabai žinau kodėl jūs į tą putino fanbojų dėmesį apskritai kreipiat. Jis ryškiai gyvena alternatyvioj realybėj, ir nei vienų jo žodžiu negalima tikėti. Net temose apie traukinius jis tiesiog prikuria dalykų, ir poto juos teigia, kaip faktus, nors yra visiškai priešingai. Ką jis politikos temose rašinėja, tai yra apskritai ligoto žmogaus paistaliojimai. Ignore ir tiek.

                Comment


                  #88
                  Tuomet kapitalizmą išgelbėjo TSRS žlugimas. Pavyko laikinai atitolinti savo galą. Bet per tą laiką įvyko daugybė negrįžtamų pokyčių:
                  1. Gili moralinė ir vertybinė krizė. Vienitnelė vertybė yra pinigai ir savasis AŠ. To pasekoje seka 2 punktas.
                  2. Gili demografinė krizė, iš kurios Europa jau neišlips, nes išlipti reikia laiko, o jo jau nebėra - imigrantų iš muslulomoniškų ir Afrikos šalių daugėja, jie neasimiliuojasi, jie segreguojasi ir radikalėja.
                  3. Imigracijos problemos aštrėjimas. Kas daroma? Dar labiau skatinama imigracija ir mokamos pašalpos už vaikus ir imigrantams. Neskatinama dirbti, mokamos pašalpos.
                  4. Nepavykęs multikultūralizmas. Vėlgi, imigrantai neasimiliuojasi. Štai Vokietija nori uždrausti imigrantams net namuose su šeimos nariais kalbėti jų kalba. Toks įstatymo projektas yra. Tai sprendimas? Tai demokratiška? Tai ne rasizmas, ksenofobija? Tai tolerancija, kurią stumia ES? O gal tai sąmoningas noras kuo greičiau įskelti nesantaikos ugnį, bet debilai politikai nieko nemato ir toliau stumia tokius ir panašius įstatymus.
                  5. Gili finansinė ir ekonominė krizė. Metai iš metų prekybos balansas visų valstybių neigiamas. Daugiau perkama, nei eksportuojama. Tai lėmė pramonės iškėlimas į besivystančias šalis. To pasekoje atsirado armija bedarbių, kuriuos dar iš darbo rinkos stumia ir dalis imigrantų. Ypač iš Azijos ir Rytų Europos. Tačiau dalis imigrantų nė nedirba - žiūrėti aukščiau.
                  Valstybių ES senbūvių skolos viršija BVP keli dešimtimis procentų ir didėja. Grąžinti neįmanoma. Nurašyti taip pat ne, nes visos jos ne valstybės valstybei, o transnacionalinėms privačioms bankinėms institucijoms. Kurios realiai ir judina Europą karo link, nes tik karas išspręs daugybę problemų - "nurašys" skolas, tiksliau bankinėms institucijos leis uždirbti pelno, kuris ir padengs skolas, utilizuos daugybę biomasės, kuri dabar sėdi be darbo ir gyvena iš pašalpų.

                  Galite nematyti objektyvių priežasčių, galite į viską žiūrėti per rožinius akinius, manyti, kad jau atėjo istorijos pabaiga, kaip kažkada teigė Fukujama, galite manyti, kad ES atėjo amžiams, kaip koks Leninas, ar klestės kaip tūkstantmetis reichas. Bet realybė nuo to nepasikeis.

                  Gyvenkite ir toliau alternatyvoje realybėje patys, diskutuokite tik politinio korektiškumo, savo fantazijų, noro kad būtų taip, kaip norite, kad būtų ir alternatyvios realybės rėmuose, bet laba greitai teks iš jos pabusti ir labai skaudės. Mirtinai skaudės kai kam. Tai įspėjimas, o ne grasinimas, jei kam nedašyla.
                  Paskutinis taisė Al1; 2015.01.06, 12:34.

                  Comment


                    #89
                    Parašė Al1 Rodyti pranešimą
                    Metai iš metų prekybos balansas visų valstybių neigiamas. Daugiau perkama, nei eksportuojama.
                    It's just a circle of people talking to themselves who have no f—ing idea what's going on

                    Comment


                      #90
                      Pavieniai atvejai nedomina. Čia, aišku, kalba eina apie užsienio prekybą. Visos ES statistika, neišskiriant ES narių.
                      Iš oficialių ES šaltinių. http://trade.ec.europa.eu/doclib/html/122532.htm
                      Paskutinis taisė Al1; 2015.01.06, 12:40.

                      Comment


                        #91

                        Paties pateikta statistika rodo, kad EU turi prekybos perteklių su likusių pasauliu

                        Bet mane prajuokino parašymas, kad visų valstybių prekybos balansas neigiamas.
                        Tikrai visų valstybių prekybos balansas yra 0. Jei kažkas turi neigiamą balansą, kažkas kitas būtinai turi turėti teigiamą.
                        It's just a circle of people talking to themselves who have no f—ing idea what's going on

                        Comment


                          #92
                          Balansas 0 negali būti, nes sistema neuždara. Sistema tai visas pasaulis. Jo mastu išeina 0, bet ne ES. Daugumos valstybių, daugumos. Vokietija sudaro išimtį, bet ji viena ES nepatemps.
                          Aš rašiau, kad pavieniai vienų ar kitų metų išsišokimai iš statistikos nedomina. Pora metų tai ne tendencija. Galbūt jos pradžia. Bet tuo labai abejoju, nes 2014 m. dėl Rusijos sankcijų vožė visai ES ekonomikai bumerangu ir tą trapų balanso perviršį tikriausiai padarė nebe perviršiu.
                          Paskutinis taisė Al1; 2015.01.06, 12:51.

                          Comment


                            #93
                            /\ puiki iliustracija mano prieš tai buvusiam postui. Žmogus tiesiog pats nesuvokia, kur randas, ir kas aplinkui vyksta.

                            Kaip sakoma, užteks spardyt tą seną kanką.

                            Comment


                              #94
                              Nu ką su tokiais diskutuoti, kai jiems prieš akis pateikta oficiali statistika, o jie bliauna, kad yra visai kitaip, nei statistikoje parašyta. Statistika meluoja? Taigi patys besąlygiškai tikite viskuo, kas iš Vakarų.

                              Comment


                                #95
                                Tai tu apsispręsk pagaliau, ar babajų rekonkvista, ar ekonominis žlugimas.
                                Dar sykį, pagal tavo pateiktą nuorodą (http://trade.ec.europa.eu/doclib/html/122532.htm), 2013 metais ES turėjo prekybos perviršį. Ar tu kalkuliatorium naudotis nesugebi, ar nesupranti, kokius skaičiukus reikia sudėti, o kokius atimti? Yra forume skyruis "reikia pagalbos", gal kas susimylės.
                                Paskutinis taisė balietis; 2015.01.06, 12:59.

                                Comment


                                  #96
                                  Seni žmonės miršta. Kartais nėra aiškios mirties priežasties. Tiesiog viskas susideda į vieną... Ir tai, kas būna įvardijama priežastimi, dažniausiai būna tik lemianti, bet ne vienintelė. Susiklosčius kiek kitokioms aplinkybės, mirtį galbūt būtų nulėmusi kita, o ne ta priežastis.
                                  Perskaityk 90 pranešimą dar kartą.

                                  Comment


                                    #97
                                    Parašė Al1 Rodyti pranešimą
                                    Seni žmonės miršta. Kartais nėra aiškios mirties priežasties. Tiesiog viskas susideda į vieną... Ir tai, kas būna įvardijama priežastimi, dažniausiai būna tik lemianti, bet ne vienintelė. Susiklosčius kiek kitokioms aplinkybės, mirtį galbūt būtų nulėmusi kita, o ne ta priežastis.
                                    Perskaityk 90 pranešimą dar kartą.
                                    Geriau rūpinkis krentančiomis naftos kainomis ir Rusijos žlugimu, o ne ES.
                                    Flickr

                                    Comment


                                      #98
                                      Na dabar pagaliau viskas aišku. Jau tuoj tuoj
                                      1) ES sušals negyvai be dujų, nes Putinas priiminės į kasą tik rublius, o jų niekas daugiau neturi
                                      2) Žlugs ekonomiškai dėl Putino bumerango (rus. "многоходовочка")
                                      3) Užplūs babajai (ir liks alkani ir sušalę gyventi, į klestinčią Putino Rusiją tai neis)
                                      4) Išmirs seni žmonės, kartais net be aiškios priežasties

                                      O tuo tarpu:
                                      Agentūra „Rosbalt“ praneša, kad Omsko apskrityje (Rusijos miestas Sibire) pamažu atsisakoma autobusų. Šią viešojo transporto spragą vietinė valdžia užlopys pasikinkius arklius.

                                      Paskutinis taisė balietis; 2015.01.06, 13:10.

                                      Comment


                                        #99
                                        /\ Štai ką reiškia fragmentinis mąstymas, kai nesugebama iš atskirų dalių susidaryti bendro vaizdo. Beje, pasenusi naujiena. Arklys jau nugaišo.
                                        ------------
                                        Jūs esate agresyvūs fanatikai, su jumis neįmanoma jokia diskusija.

                                        Kas dėl naftos kainų, tai jau Vakarų analitikai prognozuoja pasaulinė (ir ES ir JAV paliesiančią) recesiją dėl kritusių kainų. Nereikia manyti, kad žemos kainos gerai.

                                        http://www.theguardian.com/business/...conomy-trouble
                                        Paskutinis taisė Al1; 2015.01.06, 13:19.

                                        Comment


                                          Parašė Al1 Rodyti pranešimą
                                          /\ Štai ką reiškia fragmentinis mąstymas, kai nesugebama iš atskirų dalių susidaryti bendro vaizdo. Beje, pasenusi naujiena. Arklys jau nugaišo.
                                          ------------
                                          Jūs esate agresyvūs fanatikai, su jumis neįmanoma jokia diskusija.

                                          Kas dėl naftos kainų, tai jau Vakarų analitikai prognozuoja pasaulinė (ir ES ir JAV paliesiančią) recesiją dėl kritusių kainų. Nereikia manyti, kad žemos kainos gerai.

                                          http://www.theguardian.com/business/...conomy-trouble
                                          Kai įsivedžiau internetą kažkur 1999, tai apie economy collapse'us skaitau kasmet.
                                          Show must go von!

                                          Comment

                                          Working...
                                          X