Kalbat apie raketas, bet kažkaip pamirštat nebrangius tolimojo nuotolio dronus, kuriuos galima paleisti kad ir nuo tiesesnio kelio ruožo. Dviračio išradinėti nereikia, tereikia perimti ukrainiečių patirtį ir kacapas tikrai du kartus persiskaičiuos ar verta pradėti ir lysti, žinodamas, kad jo oro gynyba niekaip nesusitvarkys su vienu metu atskrendančiais šimtais dronų į svarbiausius energetikos ir infrastruktūros objektus. Atominės neturėsim niekada, bet ir be atominės yra būdų, kur kas pigesnių, kaip Karaliaučiaus sritį paversti negyvenama (dėl absoliučiai sunaikintos arba pažeistos infrastruktūros).
Skelbimas
Collapse
No announcement yet.
Lietuvos kariuomenės pasirengimas
Collapse
X
-
Tam, kad nereikėtų tokių operacijų planuoti karo metu, joms reikėtų ruoštis prieš karą. Jei ukrainiečiai tokius dronų pajėgumus, tiek atakos, tiek jūrinių, būtų išvystę dar prieš karą - būtumėm pamatę visiškai kitokią karo eigą, tik tau kažkodėl planas tuos pajėgumus vystyti prieš karą nepatinka.Parašė Galys Rodyti pranešimąKai sakau, kad "spider web" operacija brangi, tai aišku, kad omeny turiu NE jūrinį konteinerį ir kažkiek FPV dronų. Omeny turiu, kad reikia turėti prabangą tęsti karą metus laiko, kad apskritai būtų laiko tokias operacijas planuoti.
O geresnė alternatyva dviems raketemos yra millijonas raketų, o joms geresnė alternatyva yra tūkstantis atominių bombų. Viskam galima rasti geresnę alternatyvą, bet svarbiausias faktorius turi būti efektyvumas. Tu kažkodėl nori apsimesti, kad jei raketa yra geresnė, tai kokie jūriniai dronai praranda prasmę. Jei jie tą patį darbą gali padaryti už kur kas mažesnę kainą - tai jie yra geresnė alternatyva, nes už tuos pačius pinigus galima bus sunaikinti kur kas daugiau taikinių. Bet dar kartą kartoju, kad mano supratimu raketos yra reikalingos, su tuo abu sutinkam, tik tu nesutinki kad ir kitos priemonės reikalingos, tokios kaip jūriniai dronai Baltijos jūros užblokavimui.Aš labai noriu, kad Lietuva turėtų kuo daugiau priemonių karui su rusija, ir jei šnekame apie raketas, tai geresnė alternatyva tolimo nuotolio raketai yra dvi tolimo nuotolio raketos.
O aš sakiau 'jei mes norime visiško Baltijos jūros blokavimo rusų laivams' - t.y. ne tik tanklaiviams, o apskritai totaliai Baltijos jūros ir Kaliningrado blokadai, tai mums reikia turėti priemonių ir nebrangių laivų naikinimui, kurie kainuoja pigiau nei raketos.DI sako, kad vidutinis dėvėtas rusų Baltijoje naudojamas tanklaivis kaštuoja apie 30 mln. plius nafta.
Aš čia forume kelis kartus postinui straipsnius, kur ne bet kas, o aukščiausi Ukrainos kariuomenės pareigūnai, pasakojo kaip vyksta šiuolaikinis karas, bet tau tie straipsniai netinka, tu surandi vieną video ir sakai 'matot - tankai labai reikalingi', nors tame video nė vieno tanko nesimato, bet net jei ir matytųsi - tai vis tiek nieko neįrodytų, nes suprantama, kad tokio ilgio ir gylio fronte pasitaiko visko, netgi galbūt ir tanką kažkur galima pamatyti, o kad šavuočių nereikia, ar kad vilkai yra blogas LK pirkinys - to turbūt niekas neneigia.Tai kad jūs nesidomite, nereiškia, kad nevyksta. Tankai, šarvuočiai ir pan. t.y. mechanizuoti daliniai naudojami dabar vykstančiame pilkos zonos valyme prie Huliapolės. O valymas ten vyksta tam, kad būtų atsikovotos patogios gynybai teritorijos. Kur jos jau atsikovotos vyksta gynybinių pozicijų įrengimas. rusai jas šturmuodami padės ne vieną tūkstantį ir keli ten tie prarasti šarvuočiai ar tankai atsipirks su kaupu.
O keturračiai Ukrainos pusėje deja, bet naudojami, greičiausiai dėl šarvuotos technikos trūkumo.
Kad keturračiai naudojami, nes šarvuotos technikos trūksta - tai čia irgi daugiau tavieji išvedžiojimai, nes visai gali būti, kad dabartiniame kare svarbiausia yra greitis, o ne šarvas ir jei žinai, kad turi 5 minutes atstumą įveikti kol atskris spėčius dronų - daug kas gali pasirinkti keturratį vietoj lėtai judančio šarvuočio. Bet kaip iš tiesų yra, nei aš nei tu tiksliai nežinom ir toli siekiančių išvadų iš vieno video tikrai nereikėtų darytis.Paskutinis taisė Eidvis; 2026.03.17, 22:58.
Comment
-
Parašė Eidvis Rodyti pranešimąnes visai gali būti, kad dabartiniame kare svarbiausia yra greitis, o ne šarvas ir jei žinai, kad turi 5 minutes atstumą įveikti kol atskris spėčius dronų - daug kas gali pasirinkti keturratį vietoj lėtai judančio šarvuočio. Bet kaip iš tiesų yra, nei aš nei tu tiksliai nežinom ir toli siekiančių išvadų iš vieno video tikrai nereikėtų darytis.
Kodėl tu visada trauki iš šiknos kažką ir ant to susigalvoto kažko statai argumentaciją? Jei kolonoje važiuoja šarvuočiai ir keturračiai, tai jų greitis vienodas. Jei netiki, susirask ukrainiečių video.
-
- 3 patinka
Comment
-

Tai kad šiuo atveju tu išsitraukei kažką iš šiknos ir ant to pastatei argumentaciją, pats cituoji mano komentarą, kur regis aiškiai parašyta:
Tuo tarpu tu tas išvadas pasidarei, neva jeigu video pasimatė kolonoje ir šarvuočiai ir keturračiai - tai būtinai jie tokiomis kolonomis ir atakuoja. O gal ta kolona nufilmuota toliau nuo fronto, o pats puolimas vyksta visai ne kolonomis. Tu iš kažkokio neaiškaus video gali darytis išvadas apie ukrainiečių puolimo strategiją, bet man to išvadoms pasidaryti neužtenka.kaip iš tiesų yra, nei aš nei tu tiksliai nežinom ir toli siekiančių išvadų iš vieno video tikrai nereikėtų darytis.
Comment
-
Parašė Eidvis Rodyti pranešimąTai visos šitos operacijos vienokia ar kitokia forma yra tiesiog sprogstamo užtaiso pervežimas į priešo teritoriją. Dabar įsivaizduokim, kad mes bandome pravežti fūras pilnas sprogmenų ar dronų į rusijos teritoriją. Tai čia vienas dalykas labai išsiaugini šansą gauti karą, jei rusai to ir neplanavo ir kitas dalykas labai apmažini savo galimybes sulaukti pagalbos iš sąjungininkų,jei būtum prigautas tokios operacijos metu.Tam, kad nereikėtų tokių operacijų planuoti karo metu, joms reikėtų ruoštis prieš karą. Jei ukrainiečiai tokius dronų pajėgumus, tiek atakos, tiek jūrinių, būtų išvystę dar prieš karą - būtumėm pamatę visiškai kitokią karo eigą, tik tau kažkodėl planas tuos pajėgumus vystyti prieš karą nepatinka.
Čia jau nekalbu apie tai,kad tokios operacija planuojamos taikantis prie tam tikrų aplinkybių, o ne galvojant, kad aplinkybės prisitaikys prie tavo plano.
Realybė rodo, kad rusai savo karinio laivyno nenori laikyti vienokios ar kitokios raketos šūvio nuotolyje. Čia gal kaip tik bus indikacija, kad artėja kažkas rimtesnio, kai rusai bandys savo Baltijos laivyną išsiplukdyti kažkur prie Murmansko.O geresnė alternatyva dviems raketemos yra millijonas raketų, o joms geresnė alternatyva yra tūkstantis atominių bombų. Viskam galima rasti geresnę alternatyvą, bet svarbiausias faktorius turi būti efektyvumas. Tu kažkodėl nori apsimesti, kad jei raketa yra geresnė, tai kokie jūriniai dronai praranda prasmę. Jei jie tą patį darbą gali padaryti už kur kas mažesnę kainą - tai jie yra geresnė alternatyva, nes už tuos pačius pinigus galima bus sunaikinti kur kas daugiau taikinių. Bet dar kartą kartoju, kad mano supratimu raketos yra reikalingos, su tuo abu sutinkam, tik tu nesutinki kad ir kitos priemonės reikalingos, tokios kaip jūriniai dronai Baltijos jūros užblokavimui.
Jūriniai dronai gal ir gerai, bet kai pagrindiniai rusų jūrų uostai pasiekiami iš jau turimų sistemų arba sistemų, kurias planuojame įsigyti, tai nelabai matau logikos apsikrauti. Bet čia aš nematau, galbūt karinės jūrų pajėgos ir planuoja tokių dronų pirkimus.
Blemba tai tų video yra ir daugiau. Supraskime, kad ta operacija dar vyksta ir iš Ukrainos pusės apskritai mažai tų video. Bet jei įdėsi tamstai video iš rusų pusės,kaip jie su FPV pataiko į kokį tanką, tai tamstai tai jau bus įrodymas,kad tankas niekam tikęs, nos kalba eina apie tai, ar ukrainiečiai juos apskritai naudoja.Aš čia forume kelis kartus postinui straipsnius, kur ne bet kas, o aukščiausi Ukrainos kariuomenės pareigūnai, pasakojo kaip vyksta šiuolaikinis karas, bet tau tie straipsniai netinka, tu surandi vieną video ir sakai 'matot - tankai labai reikalingi', nors tame video nė vieno tanko nesimato, bet net jei ir matytųsi - tai vis tiek nieko neįrodytų, nes suprantama, kad tokio ilgio ir gylio fronte pasitaiko visko, netgi galbūt ir tanką kažkur galima pamatyti, o kad šavuočių nereikia, ar kad vilkai yra blogas LK pirkinys - to turbūt niekas neneigia.
Kad keturračiai naudojami, nes šarvuotos technikos trūksta - tai čia irgi daugiau tavieji išvedžiojimai, nes visai gali būti, kad dabartiniame kare svarbiausia yra greitis, o ne šarvas ir jei žinai, kad turi 5 minutes atstumą įveikti kol atskris spėčius dronų - daug kas gali pasirinkti keturratį vietoj lėtai judančio šarvuočio. Bet kaip iš tiesų yra, nei aš nei tu tiksliai nežinom ir toli siekiančių išvadų iš vieno video tikrai nereikėtų darytis
Dėl visko pasitaiko, tai čia yra praktiškai vienintelė rimstesnė ukrainiečių puolamoji operacija. tai kai vienoje puolamojoje operacijoje dalyvauja mechanizuoti daliniai tai čia yra 1/1, o ne kažkur fronte pasitaiko.
Dėl dėl tų keturračių, tai vienintelė logika, kurią aš įžvelgiu, kad jie galbūt mažiau pastebimi, tiesiog dėl savo dydžio ir karių kamufliažo. Bet kai sumeti kokioje aplinkoje reikia veikti, t.y. ne tik dronai bet ir minos ant žemės, nu tai nėra labai seksuali priemonė karo lauke.
O kad trūksta šarvo tai čia vieša paslaptis, daug ukrainiečių padejavimų būna dėl šarvuotų priemonių trūkumo evakuojant sužeistuosius, tai ką jau bekalbėti apie mūšio lauką.
- 2 patinka
Comment
-
Tu norėdamas įrodyti tankų naudą, iš pradžių rodai ukrainiečių puolimo video, kuriame nesimato nei vieno tanko, o dabar sakai, kad girdėjai daug ukrainiečių padėjavimų, kad trūksta šarvuotų priemonių. Šarvuotis nėra tas pats, kas tankas, jų visiškai kita paskirtis ir niekas nė nebando neigti, kad jie yra labai reikalingi, bet kada paskutinį kartą matei, kad ukrainiečiai skųstųsi jog jiems tankų trūksta? Gal galima ir mums pamatyti? Būtų gerai nuoroda į kokį rimtesnį šaltinį, o ne anoniminį komentarą internete.Parašė Galys Rodyti pranešimąO kad trūksta šarvo tai čia vieša paslaptis, daug ukrainiečių padejavimų būna dėl šarvuotų priemonių trūkumo evakuojant sužeistuosius, tai ką jau bekalbėti apie mūšio lauką.
Kalbėdamas apie ukrainiečių 'spider web' operaciją, aš kalbėjau apie patį asimetrinio karo princip1. Nebūtina visko 1:1 mėginti atkartoti, juolab, kad kai ko atkartoti ir neišeina, nes tai suveikia tik vieną kartą. Aš kalbėjau apie patį principą, kad tokioms operacijoms turėtumėm ruoštis jau dabar, nes pagal tave prisiperkam tankų, kažkiek raketų ir ramiai sėdim. Pagal mane turim ruoštis asimetriniui karui. Tai reiškia, kad turim rinkti informaciją ir sudarinėti lengviausiai pažeidžiamų objektų Rusijoje sąrašus - kažkodėl turiu nuojautą, kad į tai mes visiškai neinvestuojam, o tuos objektus identifikavus kurti planą kaip efektyviausiu būdu juos galėtumėm sunaikinti. Turim turėti planą ir technologines galimybės kaip per trumpą laiką užverbuoti Rusijoje žmones, kurie galėtų vykdyti mūsų operacijas Rusijoje iš vidaus. Turim turėti planą kaip rusų laivams užblokuoti ne tik Baltijos jūrą, bet ir Kaliningradą ir tą daryti pačiu efektyviausiu būdu už pigiausią kainą ir nesvarbu ar tai raketos, dronai, jūrinės minos ar dar kažkas - nei aš nei tu nesam ekspertais, kad galėtumėm pasakyti koks būdas būtų pats efektyviausias, bet tau kažkodėl atrodo kad tu jau viską žinai ir kad reikia pirkti raketas ir net negalvoti apie kitus būdus, kad reikia ne rusų laivus blokuoti, o tomis raketomis Rusijos uostus apšaudyti, nes jie juk taip netoli, viso labo 500 km.Dabar įsivaizduokim, kad mes bandome pravežti fūras pilnas sprogmenų ar dronų į rusijos teritoriją.
- 1 patinka
Comment
-
IMHO kariuomenė turėtų daugiau kreipti dėmėsio į dronus, imdama pvz iš ukrainiečių, kaip kad kurti atskirus FPV dronų padalinius, FPV dronų gynybos dalinius, anti droninės gynybos padalinius
Didelio nuotolio puolimo dronus padalinius, Žvalgybos įvairių lygio, tiek FPV, tiek mūšio lauko, artilerijos koordinačių tiek tolimo nuotolio, Elektroninės kovos, AI programinės įrangos dronams ir tt.
Bet neatsisakant tankų ir visų kitų priemonių, gal prioritetus perskirstant. TY vien tik FPV dronai + labai asimetrinės priemonės nepadės. Tas skolastinis požiūris "vien tik FPV dronai išgelbės mus" atrodo ~.
- 1 patinka
Comment
-
Tai buvau įdėjęs australų abrams'o video iš tos puolimo operacijos prie Huliapolės, tai jums netiko nes buvo iš rusų perspektyvos, ir tamstai tai įrodė tik tiek, kad tankai yra nieko verti, nes dronas į jį pataikė, o ne patį faktą, kad ukrainiečiai puolamosioms operacijoms tebenaudoja tankus.Parašė Eidvis Rodyti pranešimą
Tu norėdamas įrodyti tankų naudą, iš pradžių rodai ukrainiečių puolimo video, kuriame nesimato nei vieno tanko, o dabar sakai, kad girdėjai daug ukrainiečių padėjavimų, kad trūksta šarvuotų priemonių. Šarvuotis nėra tas pats, kas tankas, jų visiškai kita paskirtis ir niekas nė nebando neigti, kad jie yra labai reikalingi, bet kada paskutinį kartą matei, kad ukrainiečiai skųstųsi jog jiems tankų trūksta? Gal galima ir mums pamatyti? Būtų gerai nuoroda į kokį rimtesnį šaltinį, o ne anoniminį komentarą internete.
Dėl šarvo apskritai, tai džiaugiuosi, kad dasikasėm bent jau iki tokio kompromiso ir karui jau nebeužtenka tiesiog sėdėti rusy su pulteliu.
Dėl visų tų super duper opracijų: Aš tiesiog gyvenu ne vienaragių šaly, kur mes staiga planuosim baisias operacijas, statysim dronų fabrikus, samdysim rusus diversantus, gaminsim atomines bombas ir darysim panašų šūdą iš fantastinių filmų, kai realybėje mūsų pačių informacinis laukas užpildytas rusų supirktais troliais, nuo kurių nesugebame apsivalyti.
Bus super jei naikinant priešo infrastruktūrą mes sugebėsim nusipirkti brangių raketų, atėjus valandai X jas paleisti ir laikyti čiūrus, kad tai turės priešui kažkokios neigiamos įtakos.
- 1 patinka
Comment
-
Į blasterius, mirties žvaigždes, anihiliatorius, antimateriją.Parašė Tomas Rodyti pranešimąDronai yra praeito karo priemonė. Lietuva jau dabar turėtų investuoti į lazerinių ginklų ir kitokių "mirties spindulių" technologijas.
- 3 patinka
Comment
-

Galiu tik pakartoti:
Jokių rimtesnių Lietuvos planų dėl rusų laivybos Baltijos jūroje blokavimo neteko matyti, jei mes tuo klausimu kažką darom - būtų įdomu sužinoti ką. Bet aišku diskusijų forume diskusijos ne į temą gal kažkam įdomenės.Parašė Eidvis Rodyti pranešimąTurim turėti planą kaip rusų laivams užblokuoti ne tik Baltijos jūrą, bet ir Kaliningradą ir tą daryti pačiu efektyviausiu būdu už pigiausią kainą ir nesvarbu ar tai raketos, dronai, jūrinės minos ar dar kažkas.
Comment
-
Nuo šio momento tolimesnius postus reikia perkelti į kitą temą Šiaip kliedesiaiParašė Dundorfas Rodyti pranešimąĮ blasterius, mirties žvaigždes, anihiliatorius, antimateriją.Nepirk iš Decathlon, Ritter Sport, Philips, Nestle, KraftHeinz, Viada, Vičiūnų, ypač Kalnapilis myžalų,
Toblerone, Milka, Dirol, Halls (Mondelez International), Hellmann's, Heineken, Mars, PepsiCo
- 4 patinka
Comment
Comment