Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Lietuvos kariuomenės pasirengimas

Collapse
X

• Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

Kalbat apie raketas, bet kažkaip pamirštat nebrangius tolimojo nuotolio dronus, kuriuos galima paleisti kad ir nuo tiesesnio kelio ruožo. Dviračio išradinėti nereikia, tereikia perimti ukrainiečių patirtį ir kacapas tikrai du kartus persiskaičiuos ar verta pradėti ir lysti, žinodamas, kad jo oro gynyba niekaip nesusitvarkys su vienu metu atskrendančiais šimtais dronų į svarbiausius energetikos ir infrastruktūros objektus. Atominės neturėsim niekada, bet ir be atominės yra būdų, kur kas pigesnių, kaip Karaliaučiaus sritį paversti negyvenama (dėl absoliučiai sunaikintos arba pažeistos infrastruktūros).
    - Kas gi vyksta toje Ukrainoje?
    - Rusija su Amerika kariauja.
    - Ir ką, kaip ten reikalai?
    - Na, Rusija prarado tūkstančius kareivių, šimtus tankų.
    - O amerikiečiai?
    - Nepatikėsi, jie apskritai kare nepasirodė.

Comment

Parašė Galys Rodyti pranešimą
      Kai sakau, kad "spider web" operacija brangi, tai aišku, kad omeny turiu NE jūrinį konteinerį ir kažkiek FPV dronų. Omeny turiu, kad reikia turėti prabangą tęsti karą metus laiko, kad apskritai būtų laiko tokias operacijas planuoti.
      Tam, kad nereikėtų tokių operacijų planuoti karo metu, joms reikėtų ruoštis prieš karą. Jei ukrainiečiai tokius dronų pajėgumus, tiek atakos, tiek jūrinių, būtų išvystę dar prieš karą - būtumėm pamatę visiškai kitokią karo eigą, tik tau kažkodėl planas tuos pajėgumus vystyti prieš karą nepatinka.

Aš labai noriu, kad Lietuva turėtų kuo daugiau priemonių karui su rusija, ir jei šnekame apie raketas, tai geresnė alternatyva tolimo nuotolio raketai yra dvi tolimo nuotolio raketos.
      O geresnė alternatyva dviems raketemos yra millijonas raketų, o joms geresnė alternatyva yra tūkstantis atominių bombų. Viskam galima rasti geresnę alternatyvą, bet svarbiausias faktorius turi būti efektyvumas. Tu kažkodėl nori apsimesti, kad jei raketa yra geresnė, tai kokie jūriniai dronai praranda prasmę. Jei jie tą patį darbą gali padaryti už kur kas mažesnę kainą - tai jie yra geresnė alternatyva, nes už tuos pačius pinigus galima bus sunaikinti kur kas daugiau taikinių. Bet dar kartą kartoju, kad mano supratimu raketos yra reikalingos, su tuo abu sutinkam, tik tu nesutinki kad ir kitos priemonės reikalingos, tokios kaip jūriniai dronai Baltijos jūros užblokavimui.

DI sako, kad vidutinis dėvėtas rusų Baltijoje naudojamas tanklaivis kaštuoja apie 30 mln. plius nafta.
      O aš sakiau 'jei mes norime visiško Baltijos jūros blokavimo rusų laivams' - t.y. ne tik tanklaiviams, o apskritai totaliai Baltijos jūros ir Kaliningrado blokadai, tai mums reikia turėti priemonių ir nebrangių laivų naikinimui, kurie kainuoja pigiau nei raketos.

Tai kad jūs nesidomite, nereiškia, kad nevyksta. Tankai, šarvuočiai ir pan. t.y. mechanizuoti daliniai naudojami dabar vykstančiame pilkos zonos valyme prie Huliapolės. O valymas ten vyksta tam, kad būtų atsikovotos patogios gynybai teritorijos. Kur jos jau atsikovotos vyksta gynybinių pozicijų įrengimas. rusai jas šturmuodami padės ne vieną tūkstantį ir keli ten tie prarasti šarvuočiai ar tankai atsipirks su kaupu.

O keturračiai Ukrainos pusėje deja, bet naudojami, greičiausiai dėl šarvuotos technikos trūkumo.
      Aš čia forume kelis kartus postinui straipsnius, kur ne bet kas, o aukščiausi Ukrainos kariuomenės pareigūnai, pasakojo kaip vyksta šiuolaikinis karas, bet tau tie straipsniai netinka, tu surandi vieną video ir sakai 'matot - tankai labai reikalingi', nors tame video nė vieno tanko nesimato, bet net jei ir matytųsi - tai vis tiek nieko neįrodytų, nes suprantama, kad tokio ilgio ir gylio fronte pasitaiko visko, netgi galbūt ir tanką kažkur galima pamatyti, o kad šavuočių nereikia, ar kad vilkai yra blogas LK pirkinys - to turbūt niekas neneigia.
      Kad keturračiai naudojami, nes šarvuotos technikos trūksta - tai čia irgi daugiau tavieji išvedžiojimai, nes visai gali būti, kad dabartiniame kare svarbiausia yra greitis, o ne šarvas ir jei žinai, kad turi 5 minutes atstumą įveikti kol atskris spėčius dronų - daug kas gali pasirinkti keturratį vietoj lėtai judančio šarvuočio. Bet kaip iš tiesų yra, nei aš nei tu tiksliai nežinom ir toli siekiančių išvadų iš vieno video tikrai nereikėtų darytis.
      Paskutinis taisė Eidvis; Vakar, 22:58.

Comment

Parašė Eidvis Rodyti pranešimą
        nes visai gali būti, kad dabartiniame kare svarbiausia yra greitis, o ne šarvas ir jei žinai, kad turi 5 minutes atstumą įveikti kol atskris spėčius dronų - daug kas gali pasirinkti keturratį vietoj lėtai judančio šarvuočio. Bet kaip iš tiesų yra, nei aš nei tu tiksliai nežinom ir toli siekiančių išvadų iš vieno video tikrai nereikėtų darytis.

Kodėl tu visada trauki iš šiknos kažką ir ant to susigalvoto kažko statai argumentaciją? Jei kolonoje važiuoja šarvuočiai ir keturračiai, tai jų greitis vienodas. Jei netiki, susirask ukrainiečių video.
        -

Comment

Tai kad šiuo atveju tu išsitraukei kažką iš šiknos ir ant to pastatei argumentaciją, pats cituoji mano komentarą, kur regis aiškiai parašyta:

kaip iš tiesų yra, nei aš nei tu tiksliai nežinom ir toli siekiančių išvadų iš vieno video tikrai nereikėtų darytis.
          Tuo tarpu tu tas išvadas pasidarei, neva jeigu video pasimatė kolonoje ir šarvuočiai ir keturračiai - tai būtinai jie tokiomis kolonomis ir atakuoja. O gal ta kolona nufilmuota toliau nuo fronto, o pats puolimas vyksta visai ne kolonomis. Tu iš kažkokio neaiškaus video gali darytis išvadas apie ukrainiečių puolimo strategiją, bet man to išvadoms pasidaryti neužtenka.

Comment

Working...
          X