Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Lietuvos kariuomenės pasirengimas

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Parašė lightfire Rodyti pranešimą


    Šito aš ir pats klausiau ministrės bei kariuomenės vado. Tiesioginio atsakymo nebuvo išskyrus "tikėkimės, kad lėšos didės augant Lietuvos ekonomikai"
    Labai logiškas atsakymas, su kuo aš sutinku

    Comment


      Parašė lightfire Rodyti pranešimą


      Šito aš ir pats klausiau ministrės bei kariuomenės vado. Tiesioginio atsakymo nebuvo išskyrus "tikėkimės, kad lėšos didės augant Lietuvos ekonomikai".

      Asmeniškai manau, kad kol kas pirmiausiai reikėtų kelti klausimą dėl to 0.2% BVP, kur nominaliai tenka gynybai, bet realiai atitenka ne KAM, o pasieniečiams ir pan. Gal tai ir trupiniai, bet kol kas tai būtų laikina išeitis, kaip stabilizuoti biudžetą ir nepalikti savanorių ant ledo.
      O pasieniečiai ne valstybės gynyba užsiima? Juk ją kaip tik ir saugo jie.
      Beto finansavimas mažėja visoms sritims, valstybės tarnyboje taip pat. Žodžiu pinigai iš niekur neatsiranda, kokį biudžetą turim, tokį. (beje, jis nebūtinai yra proporcingas bvp dėl šešėlinės ekonomikos ir kitų problemų).
      Flickr

      Comment


        Parašė Lettered Rodyti pranešimą
        O pasieniečiai ne valstybės gynyba užsiima? Juk ją kaip tik ir saugo jie. ).
        pasieniečiai sieną saugo. Į valstybės gynybą jie įsitrauktų tik karo atveju. Kariuomenės veikla valstybės gynybai aktuali ir taikos metu. (narystė NATO, dalyvavimas pratybose, misijose)O pasieniečiai saugo nuo kontrabandininkų, pabėgelių, narkotikų prekeivių ir pan.Tai vidaus reikalas, tad nenuostabu, kad VRMui, o ne KAMui priskirta - bet lėšos kažkodėl iš KAMo eina.

        Beto finansavimas mažėja visoms sritims, valstybės tarnyboje taip pat.
        kaip jau minėjau - ne visur. Kai kurių ministerijų administracinės išlaidos, augantis valdininkų skaičius (bei vadovų atlyginimų), nereikalingas turtas badyte bado akis

        Comment


          Parašė EUcitizenLT
          Esmė tame, kad misija Afganistane neduoda jokios naudos Lietuvai..
          dėka tos misijos turime patyrusius, kovoje užgrūdintus karius, gebančius bendrauti įvairiomis sąlygomis su kitų NATO šalių kariais. Dėka šios misijos turime naują ginkluotę, uniformą, NATO oro policiją - sakyčiau nemažai
          Taip gaunasi, kad perkami lėktuvai, laivai neaiškūs ir dar Afganistanas, ir net nesimato, kad per ateinančius 10 metų bus nupirktas nors vienas naikintuvas.
          Tu juk supranti, kad 1 naikintuvas nėra niekam naudingas ir naikintuvai po vieną neparduodami. Ar žinai, kokia jų reali kaina, PLIUS išlaikymas, mokymas ir t.t.? Tai ne žaislas - jei NATO užsiima, tai valio - ko virkauti? Na turėtumėme mes tuos naikintuvus (nežinia iš kur ir už ką) - kas tada? manai, galėtumėme sau leisti nedalyvauti jokiose misijose? AR taip ir yra su naikintuvus turinčiomis šalimis? pasižiūrėk - jos ne tik misijose dalyvauja, bet dar ir tuos pačius naikintuvus siunčia - Danija, Nyderlandai, Vokietija
          Tai kokia tada prasmė iš tokios kariuomenės?
          tai jei tavo žaislo - vieno naikintuvo nėra, reiškias jau nebėra prasmės?

          Kas bus jeigu tarkim po metų JAV sugalvos užpulti Iraną? Tarkim Obama pralaimės rinkimus kokiam nors Bušo draugeliui ir prasidės karas Irane, kas tada?
          Kiekviena NATO narė sprendžia ar jai dalyvauti misijojse. Irakas nebuvo NATO misija ir Lietuva dalyvavo ne kaip NATO narė, ne po NATO mandatu.

          Dėl ginklų gaminimo ir eksportavimo, tai kažkodėl vieni gali, o kiti negali. Vėl kažkoks kvailas įsitikinimas.
          ne kvailas įsitikinimas, o tamstos žinių stoka - ginklus gamina tos valstybės, kurios turi išvystytą ginklų pramonę bei specialistus, kurios gali pateikti konkurencingą produktą. Kas Lietuvoje tai galėtų padaryti?

          O kodėl Lietuva negali koperuotis su kitomis Baltijos šalimis?
          O kas sakė, kad kitos Baltijos šalys to nori? (kažkokios ginklų gamybos) Latviai kaip ir mes turime naujus vokiškus ginklus, estai - vis dar naudojasi senais švediškais ir izraelietiškais.

          Kodėl negali būti ieškomi variantai įvairūs?
          Ieškomi, naikintuvų studija iki 2018 metų rengiama, kartu turime oro erdvės stebėjimo centrą, bendrą bataliona, laivų eskadrą.

          Pagrindinė problema šiuo metu yra finansavimo trūkumas, 1 procento nesiekiantis nuo BVP. Bet tai ne vienintelė problema, nes kita yra ta, kad nemokama naudotis tais pinigais, todėl gal tegu politikai mokosi naudotis tais pinigais, mažinasi sau generolai ir kiti algas ir gyvena pagal išgales, ūkiškai, tada gal ir galima bus galvoti apie normalią kariuomenę.
          čia kiek supynei viską į vieną. Generolų atlyginimai krito. valdininkų vadovų - ne.
          Be to, reikėtų švietimo atitinkamo, nuo mažų dienų kurti teigiamą kariuomenės įvaizdį. Lygioje vietoje to nesukursi. Kai Krašto apsaugos ministerijai vadovauja kažkokia neaiški moteriškė tai nekelia pasitikėjimo tokia sistema.
          kai žmogus tamsoj skendi, jam viskas neaišku ir įtartina. Būtent tos pačios moterėlės ministrėlės dėka tavo minima koncepcija apie įvaizdį yra kuriama'

          Jos emocingos kalbos apie partnerių dosnumą ir mūsų išmetimą iš NATO yra labai jau vaikiškos ir nerimtos.
          gal ir nelabai rimtos, ji tik politikė, tad padejuoti ir paskiesti sugeba. Bet net ir į tai (o ir į rimtus argumentus) likę politikai nereaguoja, įskaitant pačią Dalią.

          Ją pačią reik mesti lauk iš kariuomenės sistemos ir visus su ja kartu, priimti normalius pareigūnus, kurie ragavę mokslo ne rytuose, o vakaruose.
          jo, taip paimti bolševikiškai ir viską apversti aukštyn kojom - manai lengva? manai pakanka karininkų ir žmonių, su mokslais vakaruose? Iš dalies esi teisus, kad ten, KAMe ir kariuomenėje šiltose vietose nutūpę pažįstamų pažįstami - deja tai ydinga praktika

          Lietuvos švietimui skirti pinigus galima būtų tada, kai būtų pasiekimai konkretūs: universitetai pasaulio topuose aukštai stovėtų, o dabar - išmetimas į balą.
          tai ką? iš viso neduoti siūlai?

          Comment


            O kas sakė, kad kitos Baltijos šalys to nori?
            Tai, kaip suprantu, jokio konkretesnio bendradarbiavimo nenusimato? Viskas apsiribos jau iki gyvo kaulo įgrisusiomis per reguliarius Baltijos šalių krašto apsaugos ministrų susitikimus skambančiomis kalbomis, jog reikia stiprinti bendradarbiavimą bla bla bla

            Comment


              Parašė Big Cat Rodyti pranešimą
              Tai, kaip suprantu, jokio konkretesnio bendradarbiavimo nenusimato? Viskas apsiribos jau iki gyvo kaulo įgrisusiomis per reguliarius Baltijos šalių krašto apsaugos ministrų susitikimus skambančiomis kalbomis, jog reikia stiprinti bendradarbiavimą bla bla bla


              Žmogau, ar tu aklas?

              Ieškomi, naikintuvų studija iki 2018 metų rengiama, kartu turime oro erdvės stebėjimo centrą, bendrą bataliona, laivų eskadrą.
              visa tai daroma kartu. O ko tu nori, kad ginklus kartu gamintumėme?

              Comment


                kartu turime oro erdvės stebėjimo centrą, bendrą bataliona, laivų eskadrą.
                Čia istorinis reliktas, stojant į NATO buvome priversti bendradarbiauti. Ar dar kas nors be naikintuvų studijos planuojama?

                Comment


                  Parašė Big Cat Rodyti pranešimą
                  Čia istorinis reliktas, stojant į NATO buvome priversti bendradarbiauti. Ar dar kas nors be naikintuvų studijos planuojama?
                  kur mus kas vertė? Gal pateiksi kokių "istorinių reliktų" įrodymų ar bent panašių į juos? Bendri vienetai yra papr pigesnis būdas dirbti kartu regione, kurį kiekviena valstybė dar ir skirtingai neretai vertina (ypač estai). Bendras batalionas suformuotas neperseniausiai, tad tai nėra joks "reliktas". O dar dėl bendrumo tai gal pateiksi užuominų ar pvz kuo jis dar labiau turėtų pasireikšti? gal bendrom ginkluotom pajėgom?

                  Comment


                    Parašė lightfire Rodyti pranešimą
                    O dar dėl bendrumo tai gal pateiksi užuominų ar pvz kuo jis dar labiau turėtų pasireikšti? gal bendrom ginkluotom pajėgom?
                    Tai tu, kaip kariškis, man turėtum šitą pasakyti. Kodėl kiekvieną kartą Baltijos krašto apsaugos ministrams susitikus pabrėžiama, kad reikia dar labiau bendradarbiauti? Jeigu sakai, kad nereikia, tai kam tada apskritai ministrai tokiomis kalbomis aušina burną?

                    Comment


                      kur mus kas vertė?
                      Aplinkybės vertė bendradarbiauti. Gal dabar narystė NATO atrodo savaime suprantamas dalykas, bet 15 metų atgal mes turėjome sunkiai dirbti, jog įrodytume NATO šalims, kad esame verti būti priimti į šią organizaciją. Tokie projektai kaip - Baltic Air Policing, Baltnet, Baltron, Baltdefcol - buvo mūsų pastangų tą įrodyti ir tinkamai pasiruošti narystei dalis.

                      Comment


                        "Atvira dvasia" padėjo jūroje rasti 6 sprogmenis
                        http://www.ve.lt/naujienos/jura/atvi...gmenis-475065/
                        GE. Tbilisis / თბილისი | GE. Batumis / ბათუმი | GE. Aukštutinė Svanetija / ზემო სვანეთი

                        Comment


                          Parašė EUcitizenLT
                          Nejaugi Lietuva be NATO nieko negali turėti pati? .
                          NATO - tik valstybių organizacija, o ne privati kompanija. Ką kiekviena valstybė priskiria NATO, tą NATO ir turi. Tarkime Lietuva NRFui turi priskyrusi logistus, išsminavimo laivus, medikus ir spec pajėgas. Krizės atveju - mūsų brigadą
                          Tikrai yra valstybių, kurios ir be NATO, Afganistano karo, Irako karo sugeba pačios tvarką palaikyti kariuomenėje.
                          išties, bet pažiūrėk, koks jų finansavimas. Tiesa, finansavimas VISOS NATO valstybėse smukęs ir apie tai aš planuoju gilintis labiau
                          Kas liečia naikintuvus, tai reik pirkti tai, kas būtina, o ne tai, kas ne būtina. Tai yra esmė. Jeigu perkama tai, kas būtina NATO, bet nebūtina Lietuvai, tai logiška, kad tada reik prašyti oro policijos misijos.
                          na tai vat ir atsakei - jei naikintuvai yra būtinybė, tai jų problemą galima spręsti keliais būdais. Lietuva, prieš aktyviai dalyvaudama NATO misijose bei įstodama į Aljansą aiškiai pasakė - arba dalyvaujam ir jus mus saugot, arba perkam/nuomuojamės savus naikintuvus. Čekams kokiems, vengrams - lengviau. jie savus turėjo, bet teko imti naujus - jie turtingesni ir gali ne tik misijas išlaikyti, bet ir nuomuotis už 1mlrd dolerių Gripenus. Mes tokių pinigų ir be misijų neturime
                          Kažkodėl Afganistano karas jau tęsiasi nuo 2001 metų ir pabaigos nematyti, tai logiškai mastant, kol tas karas nesibaigs, tol Lietuvai nebus pinigų ant savo kariuomenės reikmių tenkinimo?
                          Afganistanas visų pinigų nesuryja. Dalis įsigijimų yra daugiafunkciniai ir nėra skirti VIEN misijai. Tiesiog jai taikomas prioritetas. bet galima žvelgti ir kitaip - jei nebūtų buvę misijos, galbūt neturėtumėme ir to, ką turime dabar, pvz G-36, kurį pirmieji išbandė SOPai ir gerai išreklamavo.

                          Esmė yra ta, kad Lietuva priversta kariauti ne savo karus. Niekas NATO nepuolė. Nei Irakas, nei Afganistanas, todėl tas 5 straipsnio aktyvavimas, kai neva teroristai užpuolė 9/11 dangoraižius yra juokingas ir tinka tik pusgalviams amerikiečiams prisivalgiusiems mėsainių.

                          Galbūt tu taip manai, bet štai NATo pritaikė 5ąjį straipsnį vieningai ir VISOS be išimties NATO valstybės dalyvavo misijoje Afganistane (su Iraku painioti nereikia) - net islandija ir Liuksemburgas. Plius, "mėsainiais" mat patikėjo ir tokios valstybės kaip Suomija, Švedija - manai jos irgi kvailos? manai, jos šiaip dalyvauja?

                          Kai Lietuva stojo į NATO niekas nesakė, kad bus tokia nesąmonė su NATO.
                          Kokia nesąmonė? Kad kiekviena NATO narė įsipareigoja Aljansui? man toks požiūris primena avigalvio ar kvailos bobutės vepenimą - "kai pasirašiau po kokiais ten popieriais (nors juose aiškiai išdėstytos ir visiems prieinamos laisvai sąlygos), niekas nesaką, kad aš turiu kokių ten įsipareigojimų laikytis"

                          Gynyba ir tiek. Ministerija tiesiog rado naują šeimininką - JAV, kurio paliepimus vykdo.
                          Šia politiką, apie kurią kalbi, vykdo ne ministerija, o šalies prezidento instucija bei vyriausybė su Seimu. pritarimas, kad ir kas būtų buvęs mūsų pačių renkamoje valdžioje, visuomet buvo. Bet vėlgi, pakartosiu Suomjos, Švedijos pvz - jos irgi "jankių šeimininkų" paliepimus vykdo?

                          Juk ne NATO skiria Lietuvai tą 1 proc nuo BVP, ir ta oro misija juk niekas neapaaiškina kiek tiksliai kainuoja.
                          Sutinku, galėtų paaiškinti, kad kai kam (kad ir tamstai) atsivertų akys. Kiek kainuoja naikintuvų grandies išlaikymas svečioje šalyje. Patikėk - labai daug. tereikia džiaugtis, kad šiais taupymo laikais NATO vis dar laiko tą misiją

                          Taip gaunasi, kad taip ar taip Lietuva leistų tą 1 proc ir be NATO, tačiau dabar yra įkaitė, nes kartu su NATO puola taikias valstybes ir stato save į nepatogią padėtį.
                          gal gali paporinti, kokias čia taikias valstybes Lietuva užpuolė?

                          Protingi politikai Vakaruose jau suprato tai ir išveda karius iš tų neteisėtų karų užsienyje.
                          prašom sąrašą - kas ką išvedė iš "neteisėto karų"? Iš Irako jau seniai visi išvedė, net JAV visus kovinius vienetus. Bet ne todėl, kad, sovietiniu propogandiniu stiliumi šnekant" suprato savo imperialistines klaidas", o papr todėl, kad sąlygos leidžia. Afganistane neleidžia, todėl ir neišvedė. (laukiu nesulaukiu, kol pateiksi Nyderlandų pavyzdį...)

                          Dar suprantama, jei ten būtų komunistai atėję neteisėtai į valdžią kaip Šaltojo karo metais, o dabar - viskas tik dėl pinigų ir įtakos. Reikia pripažinti, kad JAV puldama Iraką ir Afganistaną galvojo, kad ten bus pasivaikščiojimas po pievele ir metai ar du baigsis karas. O kiek trunka karas? Vien žala prestižui Lietuvos kokia padaryta, ar kas apskaičiavo?
                          Irako karas, jei nepastebėjai, nebetrunka. O kokia žala Lietuvos įvaizdžiui padaryta?

                          Visi tik į tą oro policijos misiją suveda viską, į tariamus "nuopelnus", o kur nuostoliai? Jeigu JAV viena pultų Iraką ir Afganistaną bei Iraną ateityje, tai jai būtų sunkiau tai padaryti vienai dėl politinių ir finansinių sumetimų. Dabar ji sutaupo pinigų ir dar randa durnelių, kurie paskui bėgdami daro už JAV juodo darbo dalį.
                          durneliais vadini visus, o nepagalvoji, kad jei visi vienoje valtyje, gal paties laivas skęsta?

                          Jeigu gerai paanalizuoti, tai rastume Afrikoje ir kitur ne tokių valstybių kaip Afganistanas, kur padėtis su demokratija irgi ne kokia, tačiau JAV ten kojos nėra, kaip ir Š. Korėjoje, nes net nenaudinga.
                          jei paanalizuotum labiau ir atmestum konspiracinius 9/11 skiedalus, suprastum, kad Afganistane JAV įsivėlė ne velui. ir JAV veikia ne vien ten, bet ir tavo minimoje Afrikoje, tiesiog mažiau matoma veikla

                          Faktiškai jeigu Rusija pultų didelis klausimas ką JAV darytų tokiu atveju. Bet kuriuo atveju atominis karas niekam naudingas nebūtų
                          Faktiškai didelius klausimus kelti galima, bet prieš tai vertėtų labiau pasidomėti konvencinio konflikto galimybe kad ir Šaltojo karo metais. Ne viskas, kas turi branduolinį potencialą ir branduolinis karas.

                          naudinga nuoroda pasiskaitymui

                          http://docs.google.com/viewer?a=v&q=...4ii6URAe9wbwLQ

                          beje, aš nesu kariškis. O tai, jog stebiesi politikų kalbomis apie bendradarbiavimo būtinybę rodo, kad politikoje esi kiek naivokas. politikai VISUOMET daug kalba apie bet kokią būtinybę - ir gilesnę eurointegraciją ir pan.

                          Comment


                            Flotilė

                            2010-09-11
                            GE. Tbilisis / თბილისი | GE. Batumis / ბათუმი | GE. Aukštutinė Svanetija / ზემო სვანეთი

                            Comment


                              2010-09-27, 18:02
                              Valstybei kol kas nepavyksta rasti pirkėjų buvusiems karinių oro pajėgų lėktuvams
                              http://klaipeda.diena.lt/naujienos/l...ktuvams-301535
                              Paskutinis taisė Eimantas; 2010.09.28, 10:11.
                              GE. Tbilisis / თბილისი | GE. Batumis / ბათუმი | GE. Aukštutinė Svanetija / ზემო სვანეთი

                              Comment


                                Du nurašyti KOP lėktuvai atiteks Lietuvos aviacijos muziejui
                                http://www3.lrs.lt/pls/inter3/dokpai..._query=&p_tr2=

                                Comment


                                  Sveikas protas nugalėjo, valio
                                  GE. Tbilisis / თბილისი | GE. Batumis / ბათუმი | GE. Aukštutinė Svanetija / ზემო სვანეთი

                                  Comment


                                    Apsiginklavome:

                                    „Geros širdys - šiltos kojos"

                                    Spalio 6 d. 10 val. Krašto apsaugos ministerijoje (Totorių g. 25/3) vyks padėkos renginys-akcija „Geros širdys - šiltos kojos", kurio metu Afganistano Goro provincijos vaikams šiltas kojines numezgusiems Lietuvos žmonėms dėkos akcijos rengėjai - Lietuvos didžiojo kunigaikščio Algirdo mechanizuotojo pėstininkų bataliono karių pagrindu suformuotos Goro provincijos atkūrimo grupės dvyliktosios Lietuvos karių pamainos (PAG-12) ir VšĮ „Savanorių centras" atstovai.
                                    toliau..
                                    KAM.

                                    Ministrei tinka kojines, ministrui netiktu.
                                    Estijos, Latvijos, Lenkijos, Lietuvos, Nyderlandų, Vokietijos keliai pro automobilio langą
                                    Naujas video: Niedersachsen, NL - Bremen, 126 km, 29 May 2012

                                    Comment


                                      Vyko Karinių jūrų pajėgų laivų taktiniai mokymai jūroje
                                      http://www.ve.lt/naujienos/jura/vyko...juroje-487793/
                                      GE. Tbilisis / თბილისი | GE. Batumis / ბათუმი | GE. Aukštutinė Svanetija / ზემო სვანეთი

                                      Comment


                                        Parašė Mørtã Rodyti pranešimą
                                        Goro provincijos vaikams šiltas kojines numezgusiems Lietuvos žmonėms dėkos akcijos rengėjai - Lietuvos didžiojo kunigaikščio Algirdo mechanizuotojo pėstininkų bataliono karių pagrindu suformuotos Goro provincijos atkūrimo grupės dvyliktosios Lietuvos karių pamainos (PAG-12) ir VšĮ „Savanorių centras" atstovai.

                                        Patys afganistanieciai tikrai nedekos uz tas kojines ir jei galetu jie isgrustu lauk visus tuos karius su ju dovanotomis kojinemis lauk. Tokia yra realybe,o sitokios parodomosios akcijos -tik Lietuvos runkeliams.

                                        Comment


                                          O tu nors vieną afganistanietį iš Goro pažįsti, kad taip drąsiai aiškini, kas dėkos, o kas ne? Ar nors įsivaizuoji, koks ten skurdas, kokios ten žiemos? Panašūs labdaringi projektai daugeliui vietinių ten žiauriai svarbūs. Čia bambi, kad lietuviai kojines mezga - pasižiūrėtum, ką ir kokiais kiekiais bei sumoms ten aukoja japonai, danai, amerikiečiai

                                          Comment

                                          Working...
                                          X