Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Lietuvos kariuomenės pasirengimas

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Parašė laimutis Rodyti pranešimą
    Dirbau ir dirbu su tokiais jaunuoliais kurie nematę sovietinės sistemos, bet jie visiškai nesidomi Lietuvos istorija ir karyba, iš kitų pažįstamų tai pat tik girdisi kam to reikia, va važiuosi užsienin ir visos problemos išspręstos bus. Daugelis patriotizmą laiko atgyvena ir visiškai vienoda jiems, kad tik butų pinigų ir tūsų.
    Deja, bet taip atrodo daug kam. Patriotizmas dabar Lietuvoje yra apaugęs mitologijomis ir itin konservatyviais davatkiškais žiedeliais. Priešpastatykime tokius dalykus kaip antai prostitucijos legalizavimas, tos pačios asmenų partnerystės įteisinimas ir būsi apšauktas tautinės kultūros (Sic!) ir Lietuvos išdaviku. Tai yra homo sovieticus mąstyseną. Nemanau kad daugeliui šimtą kartų girdėta istorija apie Lietuvą nuo jūrų iki jūrų yra kertinis akmuo. Daugelis ir taip tą žino. Manau ko mums trūksta - naujos ir realios šalies vizijos, pagrįstos jau nebe valstietiškos Lietuvos argumentais, bet apskritai naujos identiteto - taip, kaip tą sėkmingai eksplotuoja suomiai, estai - mažos ir panašios šalys.Iš esmės turime būti itin pragmatiški, o ne naivūs avinėliai. Galų gale - kūrybingi. Vėlgi, toli žiūrėti nereikia, nes estai tą taip sėkmingai daro, kad net ir man, kuriim ši valstybė yra grynas piaro reikalas, yra pavydu. Bet tai praktiškai veikia ir negalime to ignoruoti.
    Lenkiškas patriotizmas yra pasipūtėliškas, bet lenkai, beje, yra labai dideli kritikai. Kiek man teko sutikti lenkų Olandijoje, net ir itin išsilavinę kritikuoja Lenkiją ir jos politiką.
    Kalbant apie krašto gynybą. Suomijoje, Amerikoje ir kitur metai laiko, praleisti kariuomenėje neretai darbdavių (ir dar kokių) laikomi pirmiausia lyderystės ugdymu kas potencialiai yra didelis privalumas siekiant karjeros (streso valdymas, multi-task etc.). Vėlgi, tai itin jautrus klausimas nes Lietuvoje išminčiai teigtų, kad toks suvokimas yra vs. moralinė pareiga tėvynei" . Šiuo atveju keisčiau pirmiausia mindset'ą. Klausimas - ar girdėjome/skaitėme apie tai kur nors spaudoje? Aš - ne.

    Comment


      Politologas.lt
      2014 m. lapkričio 25 d. 19:32
      Apie šauktinių tarnybą, karinį rengimą, visuomenės apsiginklavimą, destruktyvią LDDP įtaką krašto apsaugai, kariuomenės vystymosi kryptis bei Lenkijos vaidmenį Baltijos šalių apginamuno kontekste su karo ekspertu Audriumi Bačiuliu kalbėjosi Algirdas Kazlauskas.

      - Ar reikalinga Lietuvai šauktinių kariuomenė? Kaip žinia, prieš sustabdant šaukimą į kariuomenę, pati sistema buvo pakankamai diskredituota, nes pašauktieji būdavo dažniausiai tik tie, kurie nesugebėdavo tarnybos išvengti. Štai Estijoje šauktiniai išliko ir ten šios įvardintos bėdos nėra tokios didelės. Kaip manote, kokiu būdu galima atkurti šaukimo į kariuomenę prestižą?

      - Mūsuose painiojamos dvi sąvokos – visuotinis karinis rengimas ir šauktinių tarnyba. Šauktinių tarnyba atsirado XIX a. kaip visuotinio karinio rengimo ir visuotinio karinio šaukimo dvi neatsiejamos dalys. Kadangi tuo metu išpopuliarėjo masinės armijos, visus vyrus, kurie pajėgia nešioti ginklą, reikėjo paruošti karui. Šiais laikais, ypač mažose šalyse, kur nėra didelių kariuomenių, kur nėra nei galimybės, nei prasmės į kariuomenę šaukti absoliučiai visus vyrus, visuotinis šaukimas praranda savo prasmę. Bet visuotinis karinis rengimas išlieka būtinybė. Ir šiuos du dalykus reikia atskirti. (...)


      Skaitant viešus politikų, karo ekspertų ir analitikų pasisakymus susidaro įspūdis, jog ne visai sutariama, kuria kryptimi turėtų vystytis Lietuvos kariuomenė. Kadangi mes iš esmės žinome, nuo ko turėtume gintis (turiu omenyje Kremlių), todėl galime planuoti karinius įsigijimus ir prioritetus atsižvelgiant į agresoriaus silpnąsias vietas. Kokios tos silpnosios vietos ir kaip geriausiai būtų jas išnaudoti?

      - Silpnoji Rusijos vieta, ypač NATO kontekste, yra Karaliaučius. Turint omenyje, jog iš vienos pusės jis ribojasi su Lenkija, iš kitos su Lietuva, t. y. ekslavas, Karaliaučius yra neapginamas. Kad ir kiek jame bus kariuomenės, dėl operatyvinės gilumos stokos, jis yra paprasčiausiai neapginamas. Galima prisiminti, jog lenkai šiuo metu kaip tik perka AGM-158 JASSM sparnuotųjų raketų sistemą, kurių veikimo spindulys aprėps visą Karaliaučiaus sritį.

      Taigi, jeigu Lietuva nuo rusų agresijos ginasi kaip NATO narė, tai Karaliaučius tupi suglaudęs ausis ir dairosi į už nugaros stovinčius lenkus. Vadinasi, rusai atakuoti iš čia negali. Tad vienintelė galima atakos kryptis yra iš Pskovo srities.

      Antroji vieta yra Baltarusija. Ar pasirašytų Aleksandras Lukašenka dalyvauti kare prieš NATO? Mes jau turime pavyzdį – kariauti prieš Ukrainą jis nesutiko ir netgi labai aiškiai pasakė, kad jokia svetima kariuomenė pro Baltarusiją nepraeis. Tiems, kurie iki šiol šaukia, jog Rusija praris Baltarusiją, galima pasakyti, jog Lukašenka ne tam augina savo sūnus, kad šie būtų Minsko gubernijos viršininkai.

      Taigi, apibendrinant galima pasakyti, jog jei Rusija neturi sąjungininkų Baltarusijos gretose, o Baltijos šalys ginasi kartu su NATO šalimis, taip pat ir Lenkija, tai puolimas galimas tik labai siauru frontu – per Estijos pelkes ir tolimąjį Latvijos galą, tradiciniu keliu per Daugpilio tiltus. Karaliaučius sėdi ir meldžiasi Dievui, kad konflikto atveju juos traktuotų kaip neutralius ir nieko bendro neturinčius su Maskva.

      Mano galva, du esminiai aspektai, lemiantys Lietuvos apginamumą yra neabejotina sąjunga su Lenkija ir maksimalus bendradarbiavimas su Baltarusija, kad Lukašenkai nebūtų net minties kartu su Rusija pradėti karą prieš NATO
      (...)

      http://www.delfi.lt/news/ringas/lit/....d?id=66497710

      Comment


        Paradas Rygoje Latvijos Nepriklausomybės Dienos proga:





        Comment


          Didėja šaulių gretos - Vilniuje prisijungė apie 100 naujų narių


          http://www.kam.lt/lt/naujienos_874/a...uju_nariu.html
          GE. Tbilisis / თბილისი | GE. Batumis / ბათუმი | GE. Aukštutinė Svanetija / ზემო სვანეთი

          Comment


            Siūloma medžiotojus įtraukti į krašto apsaugos sistemą

            http://www.ve.lt/naujienos/lietuva/l...stema-1279578/
            GE. Tbilisis / თბილისი | GE. Batumis / ბათუმი | GE. Aukštutinė Svanetija / ზემო სვანეთი

            Comment


              Gal geriau nereikia. Vien pirmininkas ko vertas.

              Comment


                Nepamirškim, kas sukasi toje gilias sovietines tradicijas išlaikiusioje medžiotojų draugijoje. Aš, pavyzdžiui, niekaip negaliu įsivaizduoti tokio Bradausko iš pakrūmės šaudančio į žaliuosius žmogeliukus.

                Comment


                  Parašė Eimantas Rodyti pranešimą
                  Siūloma medžiotojus įtraukti į krašto apsaugos sistemą

                  http://www.ve.lt/naujienos/lietuva/l...stema-1279578/
                  Siūloma seimo narius išleisti varovais. Kas už?

                  Comment


                    „nuo praėjusiuos savaitės pabaigos, nuo šeštadienio stebime padidėjusį rusijos federacijos pajėgų aktyvumą kaliningrado srityje, taip pat vakarinėje rusijos federacijos dalyje. Todėl buvo priimtas sprendimas pakelti kovinę parengtį kai kuriuose mūsų kariniuose vienetuose. Tai greitojo reagavimo vienetuose, taip pat taikos meto karinių užduočių vienetuose“, – sakė kariuomenės jungtinio štabo viršininkas vilmantas tamošaitis.

                    Comment


                      Nemanau, kad putleristanas konvenciskai konors imtusi... Bet is kitos puses, jis darosi visiskai ispraustas i kampa, ekonomikai batai, draugu neturi, vien pakeleiviai del vienu ar kitu priezasciu (Assadas, Erdoganas, Orban, Jinping, Maduro ir kiti). Jei dabartinio kurso nekeis, tai po metu pati putleri tauta gales ant sasysku leist, o tai jau gali but siokia tokia motyvacija kazka veikt ar nauju priesu tautai suteikt

                      Comment


                        Naujausias "upgrade'as", tiesiog kelia moralę keliais aukštais. Tik labai gaila, kad tik tokiomis aplinkybėmis tai pasiekta...

                        Comment


                          Pasakykit,kad tai gavo KASPas ir as tada ramus būsiu (žinodamas,kad jie gauna paskutiniai būsiu įsitikinęs, kad reguliarieji daliniai tokia ekipuote jau aprūpinti).

                          P.S. Galiu foto pasidalinti fb?

                          Comment


                            Parašė sausuolis75 Rodyti pranešimą
                            Pasakykit,kad tai gavo KASPas ir as tada ramus būsiu (žinodamas,kad jie gauna paskutiniai būsiu įsitikinęs, kad reguliarieji daliniai tokia ekipuote jau aprūpinti).

                            P.S. Galiu foto pasidalinti fb?
                            Dėja, KASP'as to negavo ir dar ilgokai negaus.

                            Dabar galiu pasakyt kad 1 šarvinės liemenės komplektas kainuoja 4428 lt. Skaičiuokit...

                            Comment


                              Kaip kokybe liemeniu ?
                              .

                              Comment


                                Kieno gamybos?
                                GE. Tbilisis / თბილისი | GE. Batumis / ბათუმი | GE. Aukštutinė Svanetija / ზემო სვანეთი

                                Comment


                                  Leiskite spėti - Arveka?

                                  Comment


                                    Estai perka CV90 ir tankus Leopardus.

                                    http://www.defensenews.com/article/2...s-Estonia-100M

                                    Comment


                                      Parašė Neruvis Rodyti pranešimą
                                      Estai perka CV90 ir tankus Leopardus.

                                      http://www.defensenews.com/article/2...s-Estonia-100M
                                      Net ir šeši "Leopard" tankai? Oba... Nieko nesupainiojo?

                                      Comment


                                        Rusai taip pat jau paskelbė, su savo visais "priklausančiais" pagiežingais komentarais apie 6 tankus ant trijų Baltijos valstybių.
                                        Nieko, įpirksim dvigubai daugiau nei estai PKM, latviai taip pat jau perka, nafta po 50 žalių-galės kūkuoti kaimynėliai.

                                        Comment


                                          Parašė Dadis Rodyti pranešimą
                                          Net ir šeši "Leopard" tankai? Oba... Nieko nesupainiojo?
                                          Pagalbinės/Inžinerijos Vikšrinės Transporto priemonės ant Leopard šasi.

                                          Šaltinis: http://www.militaryphotos.net/forums...=1#post7486458

                                          Comment

                                          Working...
                                          X