Parašė Sula
Rodyti pranešimą
Skelbimas
Collapse
No announcement yet.
Pensijos, pensijų fondai, laiminga senatvė ir t.t.
Collapse
X
-
Valio!!! Pirmoji kregždė. Laikau špygas:
„Sodra“ paduota į teismą dėl pensijų fondų
Balandžio 22 dieną į Vilniaus apygardos teismą kreipėsi pirmasis privačiai papildomą pensijos dalį nusprendęs kaupti pilietis, reikalaudamas uždrausti „Sodrai“ vienašališkai keisti įsipareigojimus ir pervedinėti mažesnes įmokas nei buvo sutarta prieš kelerius metus, kai jis pasirašė pensijų kaupimo sutartį. Teismui buvo įteiktas atitinkamas Marijaus Keršio skundas dėl veiksmų, sukeliančių teisėto intereso pažeidimo grėsmę, uždraudimo.
http://www.delfi.lt/news/economy/bus...hp?id=21808511gera gyventi gerai
Comment
-
Tai i sveikata. Grazins tuos pora % sodrai, tada atitinkamai pakels kitus mokescius ir netto vistiek sedesi minuse, nes skyles kaisys skolintais pinigais (t.y. +palukanos). O jei to neuzteks ir paskelbs valstybes bankrota (=litas i siuksliadeze), tada tuose fonduose prarasi jau ne pora % o galbut didesne dali.Parašė Kema Rodyti pranešimąValio!!! Pirmoji kregždė. Laikau špygas:
„Sodra“ paduota į teismą dėl pensijų fondų
Comment
-
Tai mūsų valstybėje dar galioja konstitucija, ar kaip tu sakiai, tapome laukine valstybe?Parašė a_p Rodyti pranešimąTai i sveikata. Grazins tuos pora % sodrai, tada atitinkamai pakels kitus mokescius ir netto vistiek sedesi minuse, nes skyles kaisys skolintais pinigais (t.y. +palukanos). O jei to neuzteks ir paskelbs valstybes bankrota (=litas i siuksliadeze), tada tuose fonduose prarasi jau ne pora % o galbut didesne dali.
Ir užtenka čia graudinti, tuoj gal dar kelnes reikės nusimauti ir atiduoti buožei, kad nebankrutuotume.gera gyventi gerai
Comment
-
Jei tu apie "teisetus lukescius", tai jie kertasi su kitais "teisetais lukesciais", pvz tokiais kaip "valdzia rupinasi salies finansiniu stabilumu". Man pastarieji atrodo gerokai svarbesni.Parašė Kema Rodyti pranešimąTai mūsų valstybėje dar galioja konstitucija, ar kaip tu sakiai, tapome laukine valstybe?
Jei tavo islaidos didesnes uz pajamas tai visai gali tekti. Arba vistiek atims po to kai bankrutuosi.Ir užtenka čia graudinti, tuoj gal dar kelnes reikės nusimauti ir atiduoti buožei, kad nebankrutuotume.
Comment
-
R.J.Dagys: po kelerių metų teks vėlinti pensinį amžių
Socialinės apsaugos ir darbo ministras (SADM) Rimantas Jonas Dagys pripažįsta, kad „Sodros“ pervedimai į privačius pensijų fondus gali nebegrįžti prie buvusios 5,5 proc. ribos, taip pat po trejų ketverių metų turėtų būti pradėtas vėlinti pensinis amžius. Dabar, anot jo, sprendžiant „Sodros“ problemas, būtina didinti jos pajamas, todėl „Sodros“ tarifo didinimas gali būti neišvengiamas.
http://www.delfi.lt/news/daily/lithu...hp?id=22615234gera gyventi gerai
Comment
-
Turėk daug vaikų ir gerai juos auklėk. Tuomet bus didelė tikimybė, kad bent vienas tau padės senatvėje, na o kiti bent jau bananų kartais nupirks.Parašė daktaras Rodyti pranešimąnu kaupikai, ką galit pasiūlyti jaunam, neseniai dirbti pradėjusiam žmogui dėl pensijų kaupimo?
verta, pliusai minusai ir pan?
ps.: nejuokauju.
Comment
-
Jeigu tavo gera alga (bent 10-15 proc. didesnė už Lietuvos vidurkį) ir moki kontroliuoti savo išlaidas (sugebi neskriausdamas savęs ir artimųjų kas mėnesį atidėti ~20proc. pajamų), sukauptas lėšas investuoti į auksą. Tai bene pati patikimiausia investicija. Žinoma, prieš tai gerai pasidomėk visais niuansais, nes tinkamai nepasiruošus bet kokia investicija prapuls.Parašė daktaras Rodyti pranešimą/\ ir ką tuo nori pasakyt? kad užsilenks sodra, nebebus pensijų, o bankai kažkur nuterios ir kaupiamąsias?
I'm worse at what I do best and for this gift I feel blessed...
Parama Siaurojo geležinkelio klubui
Comment
-
Aš pats 2004m. rudenį pasirinkau konservatyvų SEB fondą, tai po tiek laiko kiek pervesta, tiek ir yra — nei daugiau, nei mažiau (gal iki kelių dešimčių litų skirtumas). Mano buvę bendradarbiai, pasirinkę nekonservatyvų fondą, prarado įvairias sumas, tačiau bankas ramina, kad dar susigrąžins. Taigi kaip matai mano požiūris į tuos fondus daugiau skeptiškas. Ko pats nepadarai, to niekas už tave nepadarysParašė daktaras Rodyti pranešimąaik tu peklan
aš klausiu ką daryt man su fondais, tai vienas vaikų turėt 15 siūlo, kitas auksą pirkt 
I'm worse at what I do best and for this gift I feel blessed...
Parama Siaurojo geležinkelio klubui
Comment
-
bet kokiu atveju verta. Juk dabar tie 2% nuo sodros mokesčio, taip ar taip nukeliauja pensininkams šelpt. O pasirinkęs bet kokį kaupimą, tu juos turėsi sau. Ilgai nemastyk ir imk. Geriausia šiuo metu rizikingiausi fondai, pradėjo gerai augti.Parašė daktaras Rodyti pranešimąaik tu peklan
aš klausiu ką daryt man su fondais, tai vienas vaikų turėt 15 siūlo, kitas auksą pirkt
Aš tikrai myliu Lietuvą!
Comment
-
Pats rizikingiausias Finastos fondas augo dešimtim ir šimtais procentų. O šių metų pradžioj tapo vertas mažiau, nei Sodra pervedė pinigų. Dabar auga vėl. Žodžiu, didelių stebuklų nėra, ir pinigai ant medžių neauga.Parašė daktaras Rodyti pranešimą/\ na žinai, šiandien auga, rytoj jau nebe
bet vat kita nuomonė, kuri man svarbi 
Manau, kad niekas negali pasakyti, kokia bus tavo pensija 2049 metais. Per daug nežinomųjų.
Comment
-
Prarandama kintamoji Sodros pensijos dalis. Jeigu ji, išeinant pensijon, bus didesnė, nei jūsų sukaupta kasmėnesinė išmoka, prarasite pinigus. Bet kaupiami pinigai išėjus pensijon taps visiška jūsų nuosavybė, o Sodros (ar kas iš jos liks) pensijas reguliuos VyriausybėParašė daktaras Rodyti pranešimą/\ bet kur svarbiausias mano klausimas - ar aš ką nors prarandu kaupdamas tą pensiją ar ne? juk disponuojama tik mano pinigais ant popieriaus (skirtumu nuo gaunamo į rankas), tiesa?
Comment
Comment