Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Imigracija

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    #61
    Parašė baltic Rodyti pranešimą
    Tai apie Afrikos ar muslmonų šalių imigrantus aš net nekalbu. Ir aš sutinku, kad azijiečių yra labai daug protingų ir besimokančių, tačiau pasakiau su kuo esu susiduręs. Ar tu manai, kad į Lietuvą labai daug artimiausiu metu važiuos mokytis studentų iš Kinijos? Tikrai taip nemanau, nes tokius susirenka tokios šalys kaip USA.
    Ką aš turėjau omeny kalbėdamas yra tai kad Lietuva neturi įsileisti bet ko, ypač kalbant apie darbo jėgą. O jeigu jau įsileidžia, turi būti stebima, kad nebūtų nei mokesčiai sukami ir t.t. UK sako, kad jie daro viską, kad būtų tokie asmenys surandami. Tačiau realybė kitokia. USA pasiima visą grietinėlę, UK dalį jos bei likusį Š (kiek pats matęs ir dar vis matau) nelegalių iš viso pasaulio su įvairiausiais netikrais pasais paskolų pasiėmusius ir dingusius ir dar daug daug. Tik nenoriu, kad Lietuvoje taptų tai nekontroliuojama.

    Ar reikia Lietuvai isileisti "bet ka", tures parodyti rinka... jeigu bus didelis darbo jegos poreikis ir jos trukumas, gali tekti isileisti ir musulmonus bei afrikiecius...

    Beje, mokesciu sistema UK tikrai liberli ir savo maza versla kuriantys individai apskritai faktiskai neprivalo teikti formaliu ataskaitu jokioms inspekcijoms. Esu susidures su mazu ir vidutiniu imoniu (SME) veikla tiek is savo studiju moduliu, tiek is pazistamu zmoniu (taipogi is Rytu Azijos), valdanciu nedideli versla (konkreciai, maza restorana Londono centre Soho). Teko siek tiek pasigilinti ir i mokesciu "sukima" (cia tai vadinama "efektyvia mokesciu schema"). Taip, mokesciai yra "sukami" (pvz. VAT/PVM), bet valdzia is esmes uzmerkia pries tai akis. Apie tai rasoma ir akademiniuose tekstuose kaip apie visiskai normalu fenomena. Galu gale, tai padeda zmonems kurti savo versla, daryti $ ir kurti gerove salyje. Zodziu pragmatiskas poziuris duoda tikrai geresniu rezultatu, nei "kontroliuoti, drausti, neleisti!". JAV, Honkonge, Singapure, Suomijoje ir kitose laisvose kapitalistinese ekonomikose taikoma panasi mokesciu "politika"... ko pasekoje tos salys (taip pat ir UK) yra grupeje sliu, kur verslo salygos palankiausios.
    Paskutinis taisė John; 2008.05.16, 00:02.

    Comment


      #62
      Pabandysiu ideti keleta nuotrauku per ateinancia savaite is 'islamisko' rajono Londone, kas pasakys kad taip noretu matyti Lietuvoje to niekada nesuprasiu...

      As sutinku su BALTIC reikia isvaziuoti pamatyti ir ant savo kailio pajausti kokie yra kulturu skirtumai ir rasiu, kad darant maisalyne nieko gero nesigauna, nes salis-miestas praranda savo identifiteta nes atvykeliai visai nesitaiko prie vietiniu taisykliu ir kitu elementariu dalyku o atnesa savo kultura, paprocius ir t.t. todel ateityje tai kelia pavoju suverinitetui bendram tos salies gyventoju, pvz. ir dabar Rytu Londone valdzia paeme muslimai, ten dygsta mecetes o baznyciose zaidzia bilijarda, ten pardavineja zole prie mokyklu, gatviu kampu o policija bejege su tuo kovoti, ten nori nenori turi klausytis mececiu maldos per garsiakalbius gatvese viduri dienos Londono gatveje, skaityti bangladesiskai zenklus keliu nes angliskai kartais nebuna, jaustis sudo vietoje kaip juodziai garsiai gatveje niekina baltus zmones(pazystamas bande papriestarauti tai atsuktuva i galva suleido vargsui gerai kad isgyveno) ir t.t. Darosi graudu ir liudna tai matant, bet anglai nieko negali pakeisti nes dauguma tose rajonuose yra jau ne ju. Taigi manau nereikai kartoti svetimu klaidu ir nepasidaryti bardako savam kieme!

      Paskutinis taisė pashka; 2008.05.15, 23:28.

      Comment


        #63
        Būtent. Ir man baisu, kad daugelis kas už tai atsakingi turėtų būti, neturi net žalio supratimo, nes turbūt iš Lietuvos nėra išvažiavę.
        p.s. turistui dažnai sunku būna įvertinti realią situaciją, nes jo maršrutas dažniausiai po gyvenmuosius rajonus neveda. Plius dar daug kitų dalykų yra nematoma.
        Aš už globalizaciją, tačiau...
        Paminėsit mano žodį kolegos, gaila, bet paminėsit.
        Vilnius yra nuostabus!

        Comment


          #64
          Parašė baltic Rodyti pranešimą
          Būtent. Ir man baisu, kad daugelis kas už tai atsakingi turėtų būti, neturi net žalio supratimo, nes turbūt iš Lietuvos nėra išvažiavę.
          O kaip manai, kad kas uz tai atsakingi? Tie kas valdo? Taigi verslas valdo. Ir jie turi netgi labai puiku supratima. Tik jiems i tai visiskai nusispjaut. Greiti pinigai siandien yra nepalyginamai svarbiau uz kazkieno kito problemas rytoj.

          Comment


            #65
            Rumunijos čigonai suka į Lietuvą

            Atšilus orams į Lietuvą pradėjo plūsti čigonai iš Rumunijos. Jie mūsų šalį "atrado" prieš kelerius metus, tad yra puikiai pažįstami policijos pareigūnams, kuriuos dažnai pagarbiai vadina baronais.

            Didžiausią galvos skausmą atvykstantys čigonų karavanai kelia Trakų istorinio nacionalinio parko direkcijai. Čigonai nuolat apsistoja šio parko teritorijoje.

            "Jie elgiasi labai negražiai. Užima automobilių stovėjimo aikšteles, šalia kūrena laužus, šiukšlina", - LŽ pasakojo direkcijos vyriausiasis inspektorius Vitalijus Kuzavinis.

            Anot jo, atvykėliai pirmiausia išsiunčia žvalgus, apsižiūri ir tada į pasirinktą vietą kartais suvažiuoja net po 10 automobilių. Vasaroti į Lietuvą dažniausiai atvyksta tie patys asmenys.

            Trakų istoriniame nacionaliniame parke galiojančių taisyklių jie nelinkę paisyti - pasistato palapines, ežeruose skalbia drabužius, remontuoja automobilius prie pat vandens.

            Tramdyti neprašytus svečius tenka pareigūnams. Kartą prie vieno ežerų teko siųsti net keturis ekipažus - du policijos ir du aplinkosaugos darbuotojų. Pažeidėjai turėjo sumokėti baudas. Tačiau dėl jų pareigūnams teko pakovoti, nes atvykėliai pirmiausia panoro susisiekti su Rumunijos konsulu.

            Šiemet tramdyti Rumunijos čigonus nacionaliniame parke teko tik kartą, mat sezonas tik prasideda. Tačiau pareigūnai neabejoja, kad dar sulauks svečių.

            Dienomis parko teritorijoje čigonų beveik nematyti - jie traukia į miestus. Vilniuje šiuos žmones galima išvysti prie didžiųjų prekybos centrų. Kartais jie užsidirba pinigų grodami, kiti - tiesiog prašydami išmaldos. LŽ žurnalistę du čigonai sustabdė gatvėje ir įkyriai siūlė pirkti rožę, už kurią prašė ne mažiau kaip 30 litų.

            "Mes - namų netekę vargšai, mus reikia paremti", - rusiškai mėgino aiškinti porelė.

            Iš Rumunijos atvykę čigonai dažnai beldžiasi ir į butus. Pareigūnai pataria gyventojams būti atsargiems ir tokių pagalbos prašytojų neįsileisti.

            Vilniaus rajono policijos komisariato vadovas Mečislovas Poplavskis LŽ pasakojo, kad prieš kelias dienas jau teko vaikyti Molėtų plento pakraštyje sustojusius čigonus. Jie prekiavo netikru auksu, drabužiais, kitais daiktais. Paklausti, ką veikia Lietuvoje, keliautojai tikino važiuojantys į Rygą, tad pareigūnai buvo priversti palydėti juos Latvijos sostinės link.

            "Abejoju, kad jie sakė teisybę. Tokių atvejų ir pernai buvo ne vienas. Jie visada turi pateisinamų priežasčių. Kartą vieni Rumunijos čigonai net aiškino, kad laukia vizų iš Rusijos ambasados", - sakė M.Poplavskis.

            Jo teigimu, tokie atvykėliai dažnai užsuka į aplinkinius kaimus, supirkinėja vištas ir didesnių nusižengimų nedaro. Tad policijai lieka tik juos išprašyti.
            delfi.lt
            Paskutinis taisė 99; 2008.05.20, 11:23.
            Vilnius yra nuostabus!

            Comment


              #66
              Teko savo akim praėjusį savaitgalį juos matyti važiuojant į Užutrakio dvarą. Galvojau kad čia vietiniai.
              gera gyventi gerai

              Comment


                #67
                O kodel jie vaziuoja butent i Lietuva ir ka jie cia veikia?

                Comment


                  #68
                  o kurioj kitoj ES šaly jie dar rusiškai susikalbės? ir tuo pačiu - kaži kodėl jie sukiojasi Vilniaus rajone, o ne Kauno rajone

                  Comment


                    #69
                    Parašė John Rodyti pranešimą
                    O kodel jie vaziuoja butent i Lietuva ir ka jie cia veikia?
                    Narkotiku marsrutai?

                    Comment


                      #70
                      Parašė somis Rodyti pranešimą
                      o kurioj kitoj ES šaly jie dar rusiškai susikalbės?..
                      Nesuprantu is kur rumunai zino rusu kalba, Rumunija atrodo nebuvo tarybu sajungoje...

                      Comment


                        #71
                        Parašė x21 Rodyti pranešimą
                        Nesuprantu is kur rumunai zino rusu kalba, Rumunija atrodo nebuvo tarybu sajungoje...
                        Na tiksliau ne rumunai, o čigonai, kurie taip ir valkiojasi be pastovios gyvenamos vietos. Nemanau, kad jie ten puikiai kalba, bet kažkiek susikalbėti sugeba. Man tai labiau keista, kur jie dar randa tų kvailių, kurie iš jų perka: auksą, įrankius, puodus ar tiesiog būrimo paslaugas?
                        gera gyventi gerai

                        Comment


                          #72
                          Labai protingai nusprende, tik paveluotai truputi.

                          Saltinis: http://www.balsas.lt/naujiena/197252


                          Italijos Vyriausybė skelbia karą čigonams bei nelegaliems imigrantams


                          Per pirmąjį savo susitikimą Neapolyje naujasis Italijos ministrų kabinetas patvirtino krūvą priemonių, kuriomis siekiama kovoti su šalį užplūdusiais čigonais bei nelegaliais imigrantais, skelbia „The Guardian“.

                          Vidaus reikalų ministras Roberto Maronis pareiškė, kad, prieš suteikdami teisę apsigyventi Italijoje, pareigūnai turės teisę patikrinti net ir iš ES valstybių atvykstančių asmenų gyvenimo sąlygas. Ši priemonė visų pirma yra nukreipta prieš čigonus, kurie masiškai plūsta į Italiją iš naujosios ES narės Rumunijos. Per pastaruosius metus į Italiją iš Rumunijos atvyko maždaug 50 tūkst. čigonų. Būtent jie dažniausiai yra kaltinami dėl nusikalstamumo augimo šalyje.


                          Be to, ministrų kabinetas nusprendė, kad neteisėtas imigravimas į Italiją užtrauks pažeidėjui baudžiamąją atsakomybę. Be to, bus palengvintos sąlygos deportuoti užsieniečius, tarp jų ir ES piliečius. Manoma, kad naujieji įstatymai netgi gali kirstis su ES teisės normomis, ginančiomis laisvą judėjimą sąjungos viduje.

                          Be to, sutarta, jog iš nelegalių imigrantų bus konfiskuojamas turtas. Ši nuostata gali paliesti tūkstančius be tinkamų dokumentų Italijoje gyvenančių imigrantų. Be to, suaugusieji, kurie bus pagauti verčiantys vaikus prašyti išmaldos, gali būti įkalinti.

                          Comment


                            #73
                            Parašė Tomizmas
                            .

                            nesuprantu kodėl dažnai priimta rumunus laikyti čigonais. Juk jie net nepanašūs, rumunai gerokai šviesesnio gymio,
                            Bet savo šalį jie vadina România

                            O jeigu rimtai, tai visi jie ten persimaišę, juk čigonų Rumunijoje ar ne 4 milijonai (iš 21 mln.) O tas "šviesesnis gymis" - tai tokia balkaniškai-rytietiška mitologija.

                            Comment


                              #74
                              "O jeigu rimtai, tai visi jie ten persimaišę, juk čigonų Rumunijoje ar ne 4 milijonai (iš 21 mln.) O tas "šviesesnis gymis" - tai tokia balkaniškai-rytietiška mitologija"

                              Siaip tenka butu gana daznai Rumunijoje darbo reikalais, tai patys Rumunai sake kad cigonu yra apie 4-5%, net kazkur laikrasti panasia statistika skaiciau. Gyv apie 22mil, tai apie 1min cigonu. Daug ju jau isyko i Vakaro Europa po priemimo i ES, ir dar daugiau ju atvyko i Rumunija is aplinkiniu valstybiu darytis dokumentu kad galetu vykti i ES(del klestincios korupcijos),

                              Patys Rumunai yra gana sviesaus gymio, tik ten netgi pries kelias savites buvo +28 silumos todel kas dirba lauke, masinose yra tamsesnio gymio(primena Pietu Italus sakyciau), siaip ofisiniai su kuriais tenka bendrauti, sutikti yra 95% sviesaus gymio balti. O tamsaus gymio-cigonus gali sutikti valant siukles gatvese(ten ju "mafija" vieni cigonai tai daro ir nieko neisileidzia) arba nuo pat ryto einant per gyv namu rajonus geresnius ir saukiancius "superku metalo lauza" tipo atiduokite metala, jai ka pamato kur ne vietoj tai daznai istempia jei nepamatai ir taip kas ryta tai po kiek laiko kaip zadintuvas veikia ir nervina daznai

                              Daug cigonu uzsiima visokiais bizniukais varo i Europa kaip cigarai ir t.t. pasakojo vietiniai tai tie gyvena namuose kaip is muilo operu, buvo netgi viena priciupe mentai kuris viska imitavo pagal kazkoki seriala ir namas toks pats ir masinos ir daiktai namuose ir gyvenimo budas: 4 valanda pietauti i restorana, 6 baseina pas save namuose, penktadieniais golfas ir t.t. tai buvo cirkas visa salis juokesi...

                              Dabar pastebejau labai daug Rumunu cigonu Londone priviso irgi ismaldos praso, vagia is parduotuviu arba delioja 3 guminukus po kuriais 1 popieriukas ir jei atspeji laimi tiek kiek sumokejai pries spedamas, siaip tai 100% apgaule yra, rodo per TV kaip jei suka ir vagia viduri batos dienos. Ir ten ju kokie 4 apstoja kad sukelti susidomejima ir tipo tarp savu pradzioje kol neataina koks patiklus dundulis.

                              Autobusuose groja, bet cia dar nieko nes svarbiausia jiems is kokio ziopliuko nugvelbti kokia pinigine o ne kapeiku prasyti.
                              Ziauriu

                              Rumunijoje juos policijoje smarkiai musdavo policijoje, kaleimuose tai ten jie labai savo vietoje ir bijo nusikalsti(kaip vogti is parduotuviu ar praeiviu ir t.t.) o kitose salyse isskyrus Italija dabar, tai jiems tikras rojus ir aukso kalnai

                              As tai gavloju vasara reikes butinai apsilankyti prie Traku saslyko pasikepti .

                              Negerai kad pas mus ju daugeja, bardakas bus didelis po to nebeisvys jei patiks kol istatymu nepakeis
                              Paskutinis taisė pashka; 2008.05.23, 15:18.

                              Comment


                                #75
                                nesvarbu.
                                Paskutinis taisė Orto Panti; 2008.05.23, 15:19. Priežastis: pashka pirmas parase apie čigonų kiekį Rumunijoj

                                Comment


                                  #76
                                  Idomu, kodel jie Lenkijoje nesustoja? Salis didele, visko daugiau, Varsuvoje irgi didesne "rinka", nei kokiam Vilniuj...

                                  Comment


                                    #77
                                    Parašė John Rodyti pranešimą
                                    Ar reikia Lietuvai isileisti "bet ka", tures parodyti rinka... jeigu bus didelis darbo jegos poreikis ir jos trukumas, gali tekti isileisti ir musulmonus bei afrikiecius...
                                    Rinka ne rodiklis, nes rinka šiuo atveju neapima pilnos kainos. Darbdavys, norintis pigesnės darbo jėgos, į kainą juk neįskaičiuoja tų žmonių integravimo išlaidų? Socialinių problemų sprendimo išlaidų? Imigrantų vaikų integravimo išlaidų?

                                    Comment


                                      #78
                                      Parašė c2h5oh Rodyti pranešimą
                                      Rinka ne rodiklis, nes rinka šiuo atveju neapima pilnos kainos. Darbdavys, norintis pigesnės darbo jėgos, į kainą juk neįskaičiuoja tų žmonių integravimo išlaidų? Socialinių problemų sprendimo išlaidų? Imigrantų vaikų integravimo išlaidų?
                                      Na "rinka" galima tureti omeny ir rinka su visomis islaidomis (ir integravimo). Taigi, bet kokiu atveju viska spres rinka.

                                      Comment


                                        #79
                                        Sutinku su c2h5oh Patyręs

                                        Nes yra labai daug islaidu isileidziant imigrantus ir "bet ka", vien todel kad mums kas moka mokescius tektu islaikyti ju vaikus, zmonas ir t.t. jei jau jie suvaziuos cia nes i Afrika tikrai nebenores gryzti baige darbus ar gave pilietybe. Kur dar medicinos islaidos ir t.t. manau cia politikai pamirsta paskaiciuoti. As uz kad vaziuotu Ukrainieciai, Baltarusiai ar Moldavai dirbti kur truksta darbo vietu kaip suvirinotjai ir t.t. nes ju nereikia daug ir manau dauguma laikinai vaziuotu nes turetu seimas savo salyse siaip didziaja dali pajamu jie issiutu is Lietuvos tik sukurtu kazkokia pridetine verte sektoriuose kuriuose labai truksta darbo jegos. Nemanau kad jei privaziuotu "slaveju" is afrikos su siemom ar kitu vasltybiu gaudami 600lt butu gerai nes jie kainuotu daugiau islaikyti, tik pliusas kad butu is sluota, o gal geriau pakelti alga Lietuviui ir manau tikrai atsiras kas nores eiti dirbti toki darba uz gera atlyginima, pvz Londone siuksliu rinkejas gauna apie 300-400 svaru i savaite puse valnie kaip uz kekvalifikuota darba bat uztai ji dirba ir lenkai, lietuviai, indai ir patys anglai(nors nedaug bet teko matyt), kiek skaites kad vietu net nera laisvu ten

                                        Comment


                                          #80
                                          Na ką į imigracijos temą manyčiau tinka. Pietų Afrika, oi pasidomėkit ką afro-afrikiečiai išdarinėja, nei vieno nenorėsit įsileist.
                                          Paskutinis taisė rat; 2008.05.24, 08:30.

                                          Comment

                                          Working...
                                          X