Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Vilniaus miesto savivaldybė

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Parašė John Rodyti pranešimą
    Kai tokie dalykai, nepaisant deklaracijų ir lozungų, nesutvarkomi metų metus, reiškia, kažkas yra daroma netinkamai arba išvis nedaroma. Ir šitie dalykai jau pradėjo rimtai kauptis už Šimašiaus nugaros ir anksčiau ar vėliau tai turės būti atspindėta rinkimų rezultatuose, nes amžinai važiuoti ant "sumažinom skolas" ir "nutiesėm dviračių takus" neišeis.
    Labai tikiuosi kad taip ir bus, demokratija FTW

    Comment


      Parašė TrippleA Rodyti pranešimą

      Taip tik ateina, puff ir viska pakeicia. Nereik nieko derint, pandemija tik musu galvose, o ir is viso istatymus seime priima nebalsave. Nu faina tiesiog, ka cia bepridursi.
      Tai ar užteks 4 metų pakeist GPM procentams? Ar reikia 8 metų?
      Ar politikas dirba tol, kol jis būna neišrinktas?
      Paskutinis taisė Panevezietis; 2021.02.17, 11:34.

      Comment


        Parašė Panevezietis Rodyti pranešimą

        Tai ar užteks 4 metų pakeist GPM procentams? Ar reikia 8 metų?
        Ar politikas dirba tol, kol jis neišrenkamas?
        GPM procentai jau buvo keisti prieš pat ateinant Šimašiui. Iš dalies dėl tų papildomų lėšų dabar ir atsiranda dvirtakiai.

        Comment


          Parašė themanual Rodyti pranešimą

          Buvo, bet priminsiu jog tesmas nusprendė "Pasak teismo, pagal konkurso sąlygas įmonė turėjo įrodyti atlikusi griovimo darbų už 2,5 mln. eurų, tačiau ji įrodė jų atlikusi už kur kas mažesnę sumą. Teismas vertino, kad pažeidimai nebuvo šiurkštūs, o rūmų griovimo darbai jau atlikti, todėl sutarties nutraukti nebėra prasmės." ir "teismas nutarė, kad skundą jam pateikusios bendrovės „Vilniaus betono demontavimo technika“ pasiūlymas buvo atmestas pagrįstai, nes ji neturi kvalifikacijos dirbti kultūros paveldo objekte, o jos pasitelktos įmonės „Viadukas“ patirtis apsiriboja susisiekimo komunikacijomis".

          Puikus pavyzdys kai savivaldybė pabandė įjungti aukštesnę pavarą, jog Tautos namai būtų pastatyti, t.y. skubėta ne dėl to kad greičiau atlaisvinti sklypą statyboms, o tam kad senieji rūmai staiga netaptų saugomu objektu ir Tautos namai apskritai niekad nebūtų pastatyti
          Logiška, kad nugriovus pastatą nėra prasmės nutraukti jo griovimo sutartį. Bet baudą irgi ne už gražias akis duoda.

          Gal savivaldybė skubėjo užbėgt už akių natūraliems demokratiniams procesams. Bet gerai, kad spėjo prieš bankrotą baseino statytojai užsidirbt Bet jei pagrindinė priežastis buvo tiesiog aplenkt demokratiją - sakyčiau gal net didesnė bėda.

          Ar norim būtų autoritarinis režimas kur svarbiausia eiti kiaurai buldozeriu ar normali demokratija, kurioje visi procesai vyksta lėtai ir apgalvotai? Kiti projektai stringa būtent dėl antro varianto. Bet gal šitas vienintelis toks prie kurio sąžiningai dirbama buldozeriu.

          Comment


            Parašė mantasm Rodyti pranešimą
            Ar norim būtų autoritarinis režimas kur svarbiausia eiti kiaurai buldozeriu ar normali demokratija, kurioje visi procesai vyksta lėtai ir apgalvotai?
            Žmonės jau pasirinko demokratiją, bet buldozeris įmanomas (net ir nepažeidžiant įstatymų tam tikrais atvejais) ir joje tik jo toleravimas skiriasi nuo to kas/kur/kada jį vairuoja. Taip pat ir atvirkščiai - kiti turėdami galių gali ne buldozerį vairuoti o vesti mus į pelkę.

            Konkrečių atsakymų į klausimus kaip lėtai turi viskas vykti kad būtų užtikrintas 100% skaidrumas ir ar galima daryti kažkam mažesnes ar didesnes išimtis, ar tiesiog kažkur rizikuoti skubant - nėra ir negali būti kai tariasi keli milijonai.
            Dėl to ir turime rinkimus, kad išsirinktume tuos, kurie atstovautų, valdytų ir darytų sprendimus. Kaip John ir pastebėjo teisingai , jeigu nepasitenkinimas visuomenėje augs tuomet tai ir pamatysime per kitus rinkimus.

            Comment


              Akivaizdus yra vienas dalykas, tiek Vilnius, tiek Kaunas nėra finansiškai pajėgūs tinkamai prižiūrėti viešąją infrastruktūrą, jau nekalbant apie jos plėtrą. Čia reikia mero pastangų kelti šitą problemą į Seimą ir dabar tam kaip tik tinkamas metas. Dešinieji valdžioje kurių rinkėjai yra būtent didžiųjų miestų gyventojai. Sugebėjome skirti tinkamą finansavimą Lietuvos kariuomenės modernizavimui, atėjo laikas ir infrastruktūrai didžiuosiuose miestuose. Mažieji jau neblogai apsitvarkę su ES parama kuri taip niekada didžiųjų ir nepasiekė.

              Comment


                Problemų miestuose yra daug.
                Kad ir paimtume sodininkų bendrijų teritorijas. Pvz, Salininkuose "soduose" jau gyvena nuolatinių gyventojų daugiau nei Birštono mieste. Infrastruktūros beveik nėra, nėra vandentiekio, nuotekų tinklo, keli keliukai nutiesti pusiau savo lėšomis. Ir, įtariu, kad GPM tie gyventojai sumoka daugiau nei neretas nykstantis provincijos rajono centras.
                Dar vieną dalyką sužinojau, kad mieste smarkiai sumažėjo kiemsargių. Todėl šiuo metu daug kas nevalyta.
                Paskutinis taisė Sula; 2021.02.18, 07:48.

                Comment


                  Įdomu kaip Vilniuje veiktų kelių pakopų sistema kai dalį GPM skirsto tiesiogiai seniūnija ar net seniūnaitija. Ir tik dalis įkrenta į bendrą miesto katilą. Gal padėtų ilgalaikėje perspektyvoje išvengti paklodės tampymo atseit už viso miesto pinigus tvarkomas centras, o miegami rajonai ir pakraščiai užmirštami.

                  Tuo pačiu gal atsirastų daugiau motyvacijos gyventojams domėtis seniūnijos/seniūnaitijos reikalais. Kiek iš jūsų dalyvavot seniūnaičių rinkimuose ar bent žinot savo tijūno pavardę?

                  Comment


                    Kažkada dalyvavau susirikime seniūnijoje. Išties dokumentaliai parodė, kad ji neturi beveik jokių finansinių resursų (t.y. beveik viskas duodama iš centro). Tuomet mėnesiui (2016 m.) buvo skiriama vos keli šimtai eurų. Seniūnija gal ir nedidelė, bet gyventojų daugiau nei kokiam Vilkaviškyje ar Prienuose.
                    P.S. tiesos dėlei, per pastaruosius metus pakraščiams buvo skirtas tam tikras dėmesys: keičiami ar įrengiami šaligatviai, apšvietimas, daugiau dėmesio aplinkai ir pan.
                    Paskutinis taisė Sula; 2021.02.18, 08:05.

                    Comment


                      Buvo tokia svetainė adresu www.paveldas.vilnius.lt, kur buvo viso miesto pastatų surašymo duomenys - jų vertės ir būklės įvertinimai bei nuotraukos, darytos 2000 - 2001 m. Bet kažkada apie 2015 m. ji tapo nepasiekiama, o Interneto archyve liko išsaugota tik nedidelė dalis informacijos.

                      Dėl svetainės duomenų likimo kreipiausi į Vilniaus savivaldybę, ir gavau tokį atsakymą iš Inovacijų ir technologijų grupės:

                      Parašė VMS
                      Atsakydami į Jūsų pranešimą […] dėl 2000 - 2001 m. projekto „Baltic InterSave Vilnius“ informuojame, kad puslapio archyvinėje informacijoje nėra Jūsų minimų nuotraukų.

                      Projektas „Baltic InterSave Vilnius“ priklausė Vilniaus senamiesčio atnaujinimo agentūrai http://www.vsaa.lt, tad manome, kad galbūt Vilniaus senamiesčio atnaujinimo agentūra galėtų Jums pagelbėti ir atsakyti ar turi minimų nuotraukų archyvus.


                      Siunčiau klausimą VSAA, iš ten gavau atsakymą:

                      Parašė VSAA
                      Projektą „Baltic InterSave Vilnius“ vykdė projekto darbo grupė, kuri nebuvo įdarbinta agentūroje. Jie atliko pastatų fotografavimą, vertinimą ir kitus darbus. Šie duomenys buvo patalpinti internete, tačiau skaitmenizuotų duomenų mums neperdavė.
                      Ar yra kokiu nors būdu išsaugoti šie duomenys, nežinome.
                      Taip pat siunčiau klausimą Aplinkos ministerijai, kuri formaliai vadovavo projektui, bet per beveik mėnesį jokio atsakymo negavau. Žodžiu, panašu, kad savivaldybė iš savo serverių ištrynė projekto duomenis ir nepaliko atsarginių kopijų. Nebent gal kas nors turi kontaktų savivaldybėje, kurie galėtų labiau pasikapstyti, ar kur nors nėra nukišto DVD su nuotraukomis.

                      Kadangi prie pilnų duomenų prisikasti nepavyko, iš Interneto archyvo nusiurbiau tiek, kiek ten jų yra. Tekstinė informacija (statybos periodas ir stilius, vertės ir būklės įvertinimai) yra išsaugota kiek daugiau nei pusei pastatų (8647 iš 16406). O nuotraukų išliko tik 1131, kai jų iš viso galėjo būti apie 28000 (kiekvienam pastatui teko nuo 1 iki 4 nuotraukų, vidutiniškai - 1.7). Visą ištrauktą informaciją įdėjau į GitHub - galima peržiūrėti nuotraukų galeriją arba pastatų duomenis.

                      Comment


                        Vilniaus savivaldybė atsivers naktiniam gyvenimui – linksmybėms užleis 20 savo pastato aukštą https://www.lrytas.lt/bustas/nekilno...ksta-18396852/
                        Nepirk iš Decathlon, Philips, Nestle, KraftHeinz, Viada, Vičiūnų, Volfas Eng, Procter & Gamble / Gillette
                        Toblerone, Milka, Dirol, Halls (Mondelez International), Hellmann's, Heineken, Mars, PepsiCo

                        Comment


                          Parašė Arunasx Rodyti pranešimą
                          Vilniaus savivaldybė atsivers naktiniam gyvenimui – linksmybėms užleis 20 savo pastato aukštą https://www.lrytas.lt/bustas/nekilno...ksta-18396852/
                          Meras aptverdamas užvėrė 120 mokyklų, o atvėrė vieną aukštą

                          Comment


                            Parašė Arunasx Rodyti pranešimą
                            ...linksmybėms užleis 20 savo pastato aukštą...
                            Kažkokia vos ne dviprasmiškai skambanti antraštė, atrodo tarsi kad koks google transleitas ėmė ir savarankiškai nusprendė parašyt straipsniuką.

                            Comment


                              Parašė Alfas Vingys Rodyti pranešimą

                              Meras aptverdamas užvėrė 120 mokyklų, o atvėrė vieną aukštą
                              Kuo blogai yra užtvertos mokyklos ? Ar čia suprask, kad anokia problema, jei naktim ten po langais narkatos sėdi ir švirkštus mėto ?
                              - Kas gi vyksta toje Ukrainoje?
                              - Rusija su Amerika kariauja.
                              - Ir ką, kaip ten reikalai?
                              - Na, Rusija prarado tūkstančius kareivių, šimtus tankų.
                              - O amerikiečiai?
                              - Nepatikėsi, jie apskritai kare nepasirodė.

                              Comment


                                Parašė DSaulius Rodyti pranešimą

                                Kuo blogai yra užtvertos mokyklos ? Ar čia suprask, kad anokia problema, jei naktim ten po langais narkatos sėdi ir švirkštus mėto ?
                                Minimas problemas galima spręsti nieko neužtveriant (kameros, saugo tarnyba, apšvietimas ir kt.). Tvoros nesprendžia jokių problemų, kas susiję su saugumu, o yra nehumaniškos, neestetiškos ir trukdo bendruomenei naudotis viešąją infrastruktūra.

                                Comment


                                  Parašė Alfas Vingys Rodyti pranešimą

                                  Minimas problemas galima spręsti nieko neužtveriant (kameros, saugo tarnyba, apšvietimas ir kt.). Tvoros nesprendžia jokių problemų, kas susiję su saugumu, o yra nehumaniškos, neestetiškos ir trukdo bendruomenei naudotis viešąją infrastruktūra.
                                  Jeigu būtų statomos estetiškos tvoros + apželdintos, nenukertant egzistuojančių pėsčiųjų takų tuomet aš būčiau visu 100 proc už ir jos tikrai duotų saugumo, estetikos, tvarkos, jaukumo, prisidėtų prie tvarkingesnio eismo organizavimo. Taip kaip yra daroma dabar turi būti uždrausta.

                                  Comment


                                    JAV urban teritorijose mokyklos labai dažnai su tvorom. Aišku dėl security, nes pas juos problemų nemažai. Miesteliuose, kaimiškose teritorijose mokyklas aptveria labai retai. Europoje irgi mėgsta aptvert. Pikti gal mokytojų kolektyvai
                                    Show must go von!

                                    Comment


                                      Parašė VNS Rodyti pranešimą
                                      JAV urban teritorijose mokyklos labai dažnai su tvorom. Aišku dėl security, nes pas juos problemų nemažai. Miesteliuose, kaimiškose teritorijose mokyklas aptveria labai retai. Europoje irgi mėgsta aptvert. Pikti gal mokytojų kolektyvai
                                      Neatmesčiau, kad vietomis būna tvarkos problemų dėl vietos gyventojų. Koks vietinis jaunimas geria ant suoliuko ir butelių palieka. Kas jors šunis pašikdina mokyklos kieme ar stadione etc.

                                      Mano mokykloje, mažame mieste buvo istrižai stadiono išvaikščiotas takas, nes greičiau taip gyventojams nueiti, tvora buvo, bet pralaužta kur patogu.
                                      Post in English - fight censorship!

                                      Comment


                                        Na rajonų centruose, bent šviežesnėms mokykloms tai ir teritorijas atmatuodavo kiek negaila. Tai tikrai tų hektarų netverdavo. Nebent jeigu kokios specialios mokyklos buvo arba, sakykim senos labai.
                                        Show must go von!

                                        Comment


                                          Parašė DSaulius Rodyti pranešimą

                                          Kuo blogai yra užtvertos mokyklos ? Ar čia suprask, kad anokia problema, jei naktim ten po langais narkatos sėdi ir švirkštus mėto ?
                                          blogai tuo kad vieša erdvė tampa neprieinama pamokoms pasibaigus ir yra švaistoma kai tuo metu puikiai galėtu būti naudojama vietinės bendruomenės. Jau nekalbant kad vilniuje daug situacijų kur mokyklos teritorija yra perinama ir ją užtvėrus dabar pėstieji turi eiti per kiemus ratais.

                                          Parašė VNS Rodyti pranešimą
                                          JAV urban teritorijose mokyklos labai dažnai su tvorom. Aišku dėl security, nes pas juos problemų nemažai. Miesteliuose, kaimiškose teritorijose mokyklas aptveria labai retai. Europoje irgi mėgsta aptvert. Pikti gal mokytojų kolektyvai
                                          JAV mokyklose dažnai ir metalo detektoriai stovi. Tai neturėtu būti pavyzdys lietuvai. Dabar ir taip kaip kaleimuose rakina duris kad mokiniai negalėtu išeiti.


                                          Comment

                                          Working...
                                          X