Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Vilniaus miesto savivaldybė

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    John žodis kurio ieškai kišenėj yra viešumas

    Comment


      Parašė AšNeRobotas Rodyti pranešimą

      Aš beveik kiekviena dieną begioju krantine ir matau kaip keli atmestapilviai su cyzais burnoj per visą teritoriją dirba.
      Čia su visais darbais taip. Man prieš akis pakrantės taką darė, tad darbo gal porai savaičių normaliai dirbant nes nieko sudėtingo: išvalyti teritoriją, išlyginti, paruošti pagrindą ir išasfaltuoti, bet sugebėjo virš metų darbuotis. Kai tik eini pro šalį tai arba tuščia arba keli chroniškos išvaizdos veikėjai neskubiai kažką krapšto. Neatsimenu projekto kuris būtų nevėlavęs, o tų pradėtų ir numestų irgi begalės. Toje pačioje pakrantėje prie Raduškvečiaus rūmų, nuardė sutvirtinimus, paskelbė kad kažką ten atnaujins ir paliko - dabar po kiekvieno lietaus takas apačioje smėliu ir akmenims užneštas. Geras Zuoko mokinys tas Šimašius irgi realius darbus nesustojamu pijarinimusi pakeitė, tas tik daugiau vizulkes piešdavo ir aiškindavo kaip čia tuoj viską padarys, Šimašius gi greta vizulkių (Tautos namai, Konferencijų centras, Ukmergės g., Stoties rajonas, Japoniškas sodas ir tt.) dar ir happeningus rengia. Kaip #smagu.

      Comment


        Geriau taip pritempinėti

        Comment


          Dar palaukit kol valstiečiai ir tautininkai pamatys ką Telia nupiešė ant Balto tilto:
          https://www.facebook.com/telialietuv...57332355772671

          Comment


            Parašė John Rodyti pranešimą
            Čia matyt tas atvejis, kai bet koks publicity yra geras publicity. Turbūt daug kas šitame forume paliudys, kad kas jau kas, bet aš nesu pats didžiausias pasaulyje Šimašo mėgėjas ir fanas, bet su šituo "paplūdimiu", ir ypač po jo sekusia "pasipiktinimų" ir kitokio viešinimo banga, jis pataikė tiesiai į bullzeye ir prisirašė sau +10 politinių taškų. Taip smarkiai pataikė, kad aš realiai pradedu galvoti apie balsavimą už jo partiją per Seimo rinkimus.

            O kad visokie korumpai, politikos nevykėliai ar šiaip pusgalviai tuo "piktinasi", tai tik dar labiau prideda politinių taškų ir gerina Šimašo šansus rinkimuose.
            Panasu kad Laisves partijos reitingas patrigubes po sio sudagalviu sou. Kazkaip dar svarsciau uz ka cia balsuot reiks, bet dabar jau zinau

            Comment


              Bent jau mano rate t.y. jaunas, gerai uždirbantis urban elite tai Šimašius užsidirbo nesvietiškai daug taškų su šituo open beach. Ir kiekviena homosovietiko ir ura patrioto ašara vis prideda po tašką.
              If a lion could speak, we could not understand him.

              Comment


                Dar Adomėno pasisakymo laukiu. Nes be jo nuomonės tokie dalykai tiesiog negali praeiti.

                O Karbauskas tuo metu duria mirtiną dūrį Šimašui į paširdžius. Beach'o nebebus!

                R. Karbauskis žada, kad jau kitą savaitę Lukiškių aikštėje pliažo neliks
                Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) vadovas Ramūnas Karbauskis žada, kad įstatymo projektas dėl Lukiškių aikštės bus svarstomas skubos tvarka ir priimtas dar šią sesiją, tad sostinės savivaldybės įrengto paplūdimio šioje aikštėje neliks. „Yra registruotas projektas, bus paprašyta skubos, šnekame apie šitos aikštės statusą, svarbą ir principus, kuriais vadovaujantis kas gali būti šioje aikštėje daroma. Priėmimas planuojamas šioje sesijoje“, – ketvirtadienį žurnalistams sakė R. Karbauskis.

                Skaityti daugiau: https://madeinvilnius.lt/naujienos/m...pliazo-neliks/ .
                Bet tai kai gerą čia Mašius prastūmė. Ta prsme realiai Karabasas šiuo metu stumia Šimašo partijos reitingus į viršų, daro nemokamą reklamą kolchoznikų sąskaita ir padeda Šimašiniams prieš rinkimus.

                Comment


                  Parašė John Rodyti pranešimą
                  Dar Adomėno pasisakymo laukiu. Nes be jo nuomonės tokie dalykai tiesiog negali praeiti.

                  O Karbauskas tuo metu duria mirtiną dūrį Šimašui į paširdžius. Beach'o nebebus!

                  R. Karbauskis žada, kad jau kitą savaitę Lukiškių aikštėje pliažo neliks


                  Bet tai kai gerą čia Mašius prastūmė. Ta prsme realiai Karabasas šiuo metu stumia Šimašo partijos reitingus į viršų, daro nemokamą reklamą kolchoznikų sąskaita ir padeda Šimašiniams prieš rinkimus.
                  Karabasui į naudą atmušt balsų nuo konservų ir atiduot Šimašiui. Valstiečių rinkėjams taip ar anaip nelabai yra skirtumo.

                  Prisimenant Armonaitės interviu - Karabasas galės partijoj pereiti į kokį "garbės pirmininko" postą ir Šimašius pasirašys į koaliciją.

                  Comment


                    R. Šimašius FB.

                    Trys Lukiškių paplūdimio pamokos.

                    Šiandien man atostogos, tad apie Lukiškių aikštės transformacijas šį kartą parašysiu ne kaip meras, o kaip žmogus, kuris skaito knygas, ir šiaip ar taip turi socialinių mokslų daktaro laipsnį. Gal tai padės daliai žmonių atskirti verkiančius šarlatanus nuo tų, kurie iš tiesų tarnauja tiesai ir neverčia kailio pagal poreikį.

                    Pirmoji pamoka – paprasčiausia ir akivaizdžiausia. Žmonės nori džiaugtis, nori ne tik žinoti, bet ir pajausti, kad turi kuo didžiuotis, ką branginti. Prieš kelerius metus sakiau, kad geriausias paminklas laisvei Lukiškių aikštėje būtų ten besirenkantys laimingi ir laisvi žmonės. Šiandien ir vėl galime pamatyti, kas tai yra.

                    Aišku, didžiajai daliai žmonių tai tiesiog galimybė pasidžiaugti, pasimėgauti saule, smėliu, fontanu, pabūti su savo vaikais ar su draugais. Tačiau tiesiog ore tvyro ir tai, ką bent jau man labiausiai patinka matyti. Naciai, kurie šalia turėjo būstinę, išgaravo iš mūsų žemės. Sovietai, kurie čia užsibuvo ilgiau, irgi išvaryti ir pūva už Lietuvos ribų. O mes – laimėtojai – esame čia ir džiaugiamės savo valstybe, savo sostine Vilniumi. Galiu įsivaizduoti, kaip Leninas mauzoliejuje iš apmaudo vartosi.

                    Antroji pamoka. Lietuvos didžiosios partijos yra idėjiniai impotentai. Atsigavimas po pandemijos? Sveikatos sistemos sustiprinimas? Švietimo modernizavimas ugdyti laisvas ir kūrybingas asmenybes ateičiai? Finansų tvarumas po masinio pinigų ištaškymo rinkėjams papirkti? Konstitucinio teismo paralyžius dėl Seimo nesugebėjimo paskirti teisėjus? Aukščiausiojo teismo paralyžius dėl Seimo akibrokšto su atleidimais/paskyrimais? Ne – tai nėra nei valstiečių, nei opozicinių partijų rūpestis.

                    Jų rūpestis yra kaip neleisti žmonėms džiaugtis ir didžiuotis, kad Lietuva ir jos laisvė laimėjo.

                    Štai valstiečių vadas Karbauskis jau rezga planus, kaip Seimui įvesti tiesioginį valdymą Vilniuje, kuris, o Dieve, toks nepanašus į gimtąjį kolūkį.

                    Konservatorių šulai reikalauja skubiai išvežti smėlį iš aikštės, o jų partiečiai aiškina, kad žiemą ledas nebuvo blogai, nes ten žmonės buvo labiau apsirengę (kitą dieną, užmiršę apie talibaną savo pačių širdyse, jie aiškins apie nederamus dalies musulmoniškų kraštų moterų aprangos papročius, bet jiems čia viskas gerai…).

                    Liberalų sąjūdžio realusis vadas Gentvilas lieja ašaras apie hedonizmo salą Lukiškių aikštėje.

                    Ne vienas seimūnas, kaip koks Pakistano fundamentalistas akmenų užmėtymo akcijoje, jaučia tiesiog šventą pareigą vienintelei Laisvės partijos atstovei Seime Aušrinei Armonaitei numesti kokią šlykščią vulgarią repliką.

                    Visa tai man primena istorinius liudijimus apie laikus, kai Abiejų Tautų Respublika buvo užėmusi Maskvą. Kas labiausiai piktino maskviečių elitą? Ogi tai, kad šie Vakarų žmonės klausosi muzikos (!), šoka, valgo veršieną ir šiaip kažkokie per daug laisvi. Vargiai galima labiau, nei tai šiandien daro davatkiniai visų partijų politikieriai Seime, paneigti Lietuvos istorinį paveldą, kai lietuvis buvo tas, „kuriam brangi laisvė ir kuris laikosi Statuto“.

                    Laukiau, kada valdantieji pasitelks savo institucijas ir tai neužtruko. Valstybinė lietuvių kalbos komisija jau pasijungė apie nelietuviškų žodžių baisumus. Kultūros paveldo taryba apie tai, kaip paveldas yra ne tai, kas yra paveldas, o tai, ką tu jame veiki ir galvoji. Net neabejoju, kad bus ir sunkesnės artilerijos, kuri jau dabar ruošiama, kad sutramdytų maištingąjį Vilnių.

                    Trečioji pamoka. Mūsų valdantysis elitas posėdžiauja mieste, bet nieko neišmano nei apie miestų istoriją, nei apie urbanistiką. Taip sakau todėl, kad vis iš naujo girdžiu ir girdžiu tą patį argumentą – Lukiškių aikštė yra tragiškų įvykių vieta, todėl gyvenimo šventė čia nedera.

                    Taip užmirštama, kad centrinėse miestų aikštėse visada vykdavo viskas: komercija, šventės, parodomosios egzekucijos, manifestacijos – viskas, kas susiję su žmonių susitelkimu.

                    Kad nekalbėčiau tik apie Vilnių, pateiksiu mažesnių miestelių, tiesą sakant, bene kiekvieno Lietuvos miestelio, pavyzdį.

                    Bene kiekviename mieste ar miestelyje Lietuvoje dvidešimtojo amžiaus viduryje vyko bent du tragiški epizodai. Pirmasis - tai pagrindinėje aikštėje suvaryti žydai, iš kur jie buvo vedami ar vežami į egzekucijos ir totalaus naikinimo vietą. Antrasis – tai išniekinti Lietuvos partizanų kūnai. Kodėl centrinėse aikštėse? Pirmasis – kad visi matytų, kad visi buvę dori komunistai ir jų kolaborantai galėtų išversti skūrą ir tapti naujaisiais doraisiais naciais. Apie detalų to mechanizmą kviečiu paskaityti Timothy Snyder. Antrasis – tam, kad į bažnyčią ar į turgų einantys žmonės matytų gulinčius partizanus ir išsiduotų jų besigailintys.

                    Dar daugiau – kaip ir 1863 metų sukilėlių, taip ir kitos to meto egzekucijos būdavo daromos ne bet kur, o ten ir taip, kad kuo daugiau žmonių matytų. Kaip dekonstruoja Michel Foucault savo veikale „Disciplinuoti ir bausti“, tai buvo sąmoningai kuriamas makabriškas valdžios teatras, nes valdžia laikėsi ant baimės ir pagarbos jėgai.

                    Galime grįžti ir prie ATR Maskvoje. Ne tik muzika, šokiai, netinkami valgiai ir „bedieviškas“ elgesys piktino rusus. Juos ypač nuvylė, kad ATR į sostą pastatytas caras Dimitrijus pasigailėjo bojarino, rezgusio prieš jį sąmokslą, ir centrinėje aikštėje neįvyko makabriškasis mirties bausmės teatras.

                    Kažin kaip elgtųsi dabartiniai laisvės oponentai, nusikėlę laiku į tą laikmetį. Panašu, kad nedvejodami susidorotų su kitaip mąstančiais. Nes jie net nesivargina suvokti, kad Laisvė negali būti kažkieno nuosavybė.

                    Aš toliau eisiu dirbti miesto mero darbus – telkti miestiečius kūrybingiems sprendimams ir miesto augimui. Nelabai tikiu, kad Seimo talibiniai hipokritai irgi eis dirbti tai, kas jiems priklauso. Tačiau geroji žinia yra ta, kad ir vilniečiai, ir visi Lietuvos žmonės, yra padoresni ir protingesni, nei kad pragydęs išverstaskūrių hipokritų choras.

                    Siūlau nekreipti dėmesio į juos ir toliau švęsti laisvę ir gyvenimą. Ten, kur jums norisi, o ne ten, kur jums nedraudžia.
                    Flickr

                    Comment


                      Parašė Lettered Rodyti pranešimą
                      Siūlau nekreipti dėmesio į juos ir toliau švęsti laisvę ir gyvenimą. Ten, kur jums norisi, o ne ten, kur jums nedraudžia.
                      Pliažas su baseinu Paneriuose kada? Ką jau kalbėt apie kepsnių festivalį prie Sporto rūmų.

                      Comment


                        Parašė mantasm Rodyti pranešimą
                        Prisimenant Armonaitės interviu - Karabasas galės partijoj pereiti į kokį "garbės pirmininko" postą ir Šimašius pasirašys į koaliciją.
                        Wat?

                        Comment


                          Parašė themanual Rodyti pranešimą
                          Wat?
                          Turbūt sunku įsivaizduoti [sąjungą] su „valstiečiais“, tačiau, jei ten pasikeistų pirmininkas, tai tuomet – niekada nesakyk niekada

                          Aušrinė Armonaitė: Šimašius būtų puikus prezidentas
                          https://www.delfi.lt/news/daily/lith....d?id=84566441
                          Paskutinis taisė Romas; 2020.06.25, 21:55. Priežastis: Straipsnio pavadinimas

                          Comment


                            košmaras

                            Comment


                              15min.lt 2020.06.25
                              Paplūdimys Vilniaus centre neįtiko ir lietuvių kalbos komisijos pirmininkui: piktinasi dėl angliškų užrašų

                              https://www.15min.lt/naujiena/aktual...asu-56-1337978

                              Comment


                                Viskas panašėja į paskutinę jungtinę bebrų su rūpintojėliais, kanklėmis ir kūjais bei pjautuvais kovą prieš stakles (Armonaitė/Šimašius). Turėjo tai kažkada atsitikti.
                                Show must go von!

                                Comment


                                  Parašė VNS Rodyti pranešimą
                                  Viskas panašėja į paskutinę jungtinę bebrų su rūpintojėliais, kanklėmis ir kūjais bei pjautuvais kovą prieš stakles (Armonaitė/Šimašius). Turėjo tai kažkada atsitikti.
                                  Šiaip šioje istorijoje ir "skandalo" esmėje yra net ne tas nuoširdus pasipiktinimas dėl laisvės kovotojų "išniekinimo", ginčas, kaip turi aikštė atrodyti, ir dviejų pusių kova, o visokių karbauskių, gražulių bandymas pasidaryti PR vaizduojant, kaip jie čia rūpinasi morale, memorialais ir kaip jau jie ten jaučia "skausmą" būdami toje aikštėje patys būdami moraliniai pid***stai. Šlykščiausia demagogija kokia tik gali būti, įdomu, kada Karbauskis ar Gražulis lankėsi tame KGB muziejuje, kada dalyvavo renginiuose laisvės kovotojams atminti ir pan., net pačios Lukiškių a. istorijos nežino, kas ten kada vykdavo. Įdomu, žiemą irgi uždraus čiuožinėti su muzika ar per kaziuko mugę klumpakojį šokti ir šūdniekius pardavinėti? Karbaukis kalbantis apie moralę ir kultūrą tas pats, kas Henytė kalbantis apie teisingumą.
                                  Paskutinis taisė Lettered; 2020.06.26, 01:10.
                                  Flickr

                                  Comment


                                    Na teisybės dėlei,tai apie tą pliažą pasisakė daug kas ne tik Gražuliai su Karbauskiais, bet ir kai kurie konservatoriai, Gentvilas. Gražulis gi sakė ne tai , kad lankėsi, bet ir kalėjo tame kalėjime trumpai, nežinau kiek tame tiesos. Vienam minėjime skirtame kovojusiems už laisvę(piketui prie A.Mickevičiaus paminklo paminėt) jis dalyvavo, tą tikrai rodė per tv gal pieš porą metų. Šiaip man kartais susidaro įspūdis, kad Šimašiaus daug kas iš politikų nemėgsta, ir pasitaikius menkiausiai progai spardo ar bant praeidami niuksą duoda Nežinau ar čia dėl asmeninių jo savybių ar dėl jo gam tikrų veiksmų. Nors ką ten tik politikai. Ir teismai nelabai palankūs teisininku save prisitančiam Šimašiui, dabar jau net ir kalbos komisijai užkliuvo.

                                    Comment


                                      Parašė Lettered Rodyti pranešimą
                                      Įdomu, žiemą irgi uždraus čiuožinėti su muzika ar per kaziuko mugę klumpakojį šokti ir šūdniekius pardavinėti?
                                      Jeigu čiuožykla ar Kaziukas bus likus porai mėnesių iki rinkiminės kampanijos pradžios - gali ir uždrausti.

                                      Comment


                                        Parašė felar Rodyti pranešimą
                                        Dar palaukit kol valstiečiai ir tautininkai pamatys ką Telia nupiešė ant Balto tilto:
                                        https://www.facebook.com/telialietuv...57332355772671
                                        Tai grafiti jau gerai jeigu tai daro Telia?

                                        Comment


                                          „Open Beach” traktuojant, kaip pavadinimą, neturėtų kilti jokių priekaištų. Kaip bet koks parduotuvės ar kavinės pavadinimas visame Gedimino pr. Byla baigta.
                                          ♚ streetskins.eu/vilnius-city-cycling-map-by-road-surface ♚

                                          Comment

                                          Working...
                                          X