Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Vilniaus miesto savivaldybė

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Keletas faktu:

    * šiemet pirmąsyk per daugelį metų Vilniaus, Kauno ir Klaipėdos biudžetai planuojami be deficito.

    * Vilniaus miesto savivaldybės taryba, skirtingai nei Kauno ir Klaipėdos, jau patvirtino 2018 m. biudžetą. Skelbta, kad jis bus subalansuotas, – pajamos ir išlaidos sieks 622,2 mln. Eur. Sostinės biudžetas šiemet bus apie 111 mln. Eur, arba bemaž 22% didesnis nei pernai.

    * Pajamų dalyje prognozuojamos rekordinės įplaukos iš gyventojų pajamų mokesčio – 289,2 mln. Eur, t. y. 18,5% daugiau, nei planuota praėjusiais metais.

    * Socialinei apsaugai ir sveikatai sostinės biudžete numatyta skirti 58,3 mln. Eur. Iš jų 4 mln. Eur bus skirta medikų algoms padidinti apie 10%.

    Plačiau: https://www.vz.lt/verslo-aplinka/201...#ixzz56srhuHQr

    Comment


      Čia gal geriau tiktų į temą "Šiaip linksma"

      BNS 2018 m. vasario 13 d. 18:45

      Šimašius ketina siekti antros Vilniaus mero kadencijos
      „Noriu pasakyti, jog dar nemažai darbų turi būti padaryta, o per likusius metus visų jų tikrai nespėsiu įgyvendinti, todėl tikrai kandidatuosiu į Vilniaus merus antrai kadencijai“, – madeinvilnius.lt teigė R. Šimašius.

      https://www.delfi.lt/news/daily/lith....d?id=77163913
      Bandau prisiminti, kokie darbai pradėti daryti:
      - viena nupjauta tuja;
      - keturios nuverstos skulptūros
      - atsivėrusios duobes pagrindinėse gatvėse
      - kelios dirbtinai susiaurintos gatvės.

      Bet kažkaip nepavyksta prisiminti daugiau "feisbūkinio mero" pradėtų darbų.

      Paskutinis taisė Romas; 2018.02.13, 21:38.

      Comment


        Vien dviračių takų (ir kokybiškų) kiek nutiesta, pradėta ir projektuojama.

        Comment


          Aš tai susidarau vaizdą, kad dažnas Šimašiaus darbus matuoja pagal jausmus, o ne pagal faktus. Tai normalu, gyvenimas greit bėga ir prie gero greit priprantama, pamirštant kas buvo prieš tai. Bet ištiesų Vilniuje vyksta revoliucijos apsoliučiai visose srityse - viešasis transporstas, savivaldybės įmonės, parkų, gatvių, šaligatvių, dviračių takų atnaujinimas, darželių/mokylų statybos, miesto skola, kuris buvo ant bankroto slenkščio, Neries krantinės, statomi net du baseinai, atpiginta šiluma ir vanduo, tokių dalykų, kaip kad daugiabučių kiemų išasfaltavimas net neverta minėti. Klausimas čia kitas - kurioje gi vietoje tvarkomasi praščiau, nei kada nors ankščiau? Aš tikrai nenoriu pasakyti, kad Šimašius yra geriausia, ką gali turėti Vilnius, bet mano supratimu tai yra geriausia, ką iki šiol turėjo, Imbrasų ir Zuokų Vilniui reikėtų vengti kaip velniui kryžiaus. Suprantama, vertinant politikų nuveiktus darbus ne visi gali įsigilinti kiek gi kilometrų asfalto nutiesė vienas ir kiek gi kitas meras, bet aš labai tikiuosi, kad tokia statistika bus padaryta, nes jinai neabejotinai bus santykiu 1:10 su prieš tai buvusiais merais. Pamenu prieš praeitus mero rinkimus šitame forume buvo pateiktas Zuoko darbų sąrašas, tai per kitur rinkimus galima bus jį išsitraukti, palyginti su Šimašiaus ir jei ne pažvengti iš jo, tai bent jau šyptelėti.

          Comment


            Duokit faktų, ką Šimašius padarė, kas nebūtų įvykę savaime?

            Comment


              Na aš išvardinau beveik dešimt sričių, kuriose revoliucija prasidėjo būtent po to, kai atėjo Šimašius. Nežinau kokių daugiau faktų galima duoti, bet kaip minėjau, aš tikiuosi kad bus pateikta kuo daugiau faktų ir skaičių palyginimui - t.y. palyginimo kiek prie tai buvo nutiesta dviračių takų, pastatyta mokyklų/darželių, sutvarkyta gatvių, savivaldybės įmonių pelnas ir t.t.

              Comment


                Man panasiau kad Simasiaus nemegejai tiesiog nesugeba vertinti elementaraus progreso ir jiems reikia bent jau keleto grandioziniu projektu ale pertvarkyti stoties rajona, pastatyti stadiona,, kongresu rumus, koncertu sale, nutiesti Siaurine gatve ar kazka panasaus. Vilniaus savivaldybes finansai niekada neleido ir dar ilgai neleis igyvenditi stambaus masto kokybisku projektu. Ankstesni buvo dauguma finansuojami ES lesomis, kokios yra siandienos galimybes gauti fondu finansavima?

                Comment



                  Sutikčiau su tuo, kad Šimašiaus nemegėjai nesugeba vertinti progreso, sutinku ir su tuo, kad grandioziniai projektai, tokie kaip kad vakarinis aplinkėlis, yra atliekami iš ES lėšų ir nelabai svarbu kas tuo metu yra meras. Bet nesutikčiau su tuo, kad prie Šimašiaus nėra atliekami grandioziniai projektai. Taip, dauguma projektų yra smulkūs ir tai natūralu, taip ir turėtų būti, bet pvz. Neries krantinių atnaujinimas - juk tai grandiozinis projektas, suspėta suprojektuoti ir įgyvendinti per pirmuosius Šimašiaus valdymo metus. Prie Zuoko nieko panašaus nebuvo, išskyrus AirLituanicas ir Vilnius Veža, kitaip sakant pinigų išmetimą į balą. Bet pagrindinis progresas pasireikš būtent per šiuos ir ateinančius metus, nes susitvarkyti su brankrutuojančiu miesto biudžeto ir apleista tvarka reikia laiko, o dar ir ES fonadai po kelių metų pertraukos įsijungs. Mano supratimu per artimiausiu du metus Vilnius sužibės ir tam sužibėjimui būtina buvo turėti merą, kuris nėra Šustauskas, Imbrasas ar Zuokas.

                  Comment


                    Parašė москвичка Rodyti pranešimą
                    Duokit faktų, ką Šimašius padarė, kas nebūtų įvykę savaime?
                    Duodu tokį faktą, kad Imbrasas su Veikme pagal neteisėtą sutartį "užkasė" 115 mln Lt į stadiono pamatus, ko paskui niekaip nesugebėjo surasti prokuratūrą, bet nepavyko išvystyti į normalią bylą. Duodu faktus apie Zuoką, kuris prievartavo visas savivaldybės įmones neteisėtai finansuoti avialinijas bei įkūrė taksi firmą, kurios vairuotojams kažkaip labai neaiškias keliais ne/mokėjo darbo užmokesčio. Plius dirbtinai skaidant į 3 pirkimus už auksinę kainą nupirko kažkokius 3 supuvusius kioskus prie Neries ir t.t. Grinda, Vandenys buvo pastoviai nuostolingi, staiga dabar Grinda sunaudoja kuro gal trečdaliu mažiau ir sutvarko daugiau ir t.t. ir panašiai. Stengiasi kuo daugiau patalpų išnuomoti už rinkos kainą, o ne už 1 Lt metams.
                    Kodėl iš viso galima manyti, kad geri pokyčiai būtų ir šiaip įvyko? Iš kokio piršto iščiulpta prielaida?
                    Nepirk iš Decathlon, Philips, Nestle, KraftHeinz, Viada, Vičiūnų, Volfas Eng, Procter & Gamble / Gillette
                    Toblerone, Milka, Dirol, Halls (Mondelez International), Hellmann's, Heineken, Mars, PepsiCo

                    Comment


                      Mielieji Šimašiaus gerbėjai.
                      Prašom apsieiti be asmeninių įžeidimų.


                      Tuo pačiu dar prisiminiau dar vieną vieną puikų mero komandos darbą - šviesoforą Pilaitėje.
                      Tam darbui pratęsti reikėtų dar vienos kadencijos.

                      Paskutinis taisė Romas; 2018.02.13, 22:18.

                      Comment


                        Parašė rat
                        Būtinai reikia rinkti! Jau vien ko vertos vietos prie mokyklų "duok butuką ir važiuok". Dar reikia paminėti projektą "pasistatyk mašiną beveik vilniaus centre, ir likusius 100 metrų iki centro įveik autobusu" - visada sausakimša, netelpa visi norintys į aikšteles. O jau mėlynų parkavimo zonų išplėtimas ir pabranginimas! Ar pastebėjot, kad net oras kažkaip švaresnis?! Neaišku kaip ten su elektrinėm, kogeneracijom ir šiukšlių rūšiavimu, kam tai įdomu, bet ir baseiną pastatė, ir dviračių takus paklojo, ir nacionalinį stadioną turėsim, ir nacionalinę koncertų salę. Tiesiog klestėjimas visame gražume ir net ne jo partija ėmė paskolą NT būsto vystymui Nidoje! Čia ne į merus reikia, o iškart į prezidentus!
                        Nesuprantu kokios pretenzijos? Kad Vilniaus centre brangsta stovėjimas? Va čia tai pritačiau москвичка, kad nepaisant to, kas būtų meras, automobilių parkavimas centre brangs. Turiu dar vieną blogą žinią - nepaisant to, kas bus meras, ir važiavimas viešuoju transportu brangs, Rygoje jis jau 2 eurai, kai Vilniuje 1 eur.

                        Kažkas neaišku su elektrinėm? Man tai viskas aišku - Rubikonas pagaliau buvo išguitas, šiluma atpigo, prasidėjo Vilniaus kogeneracinės elektrinės statybos. Kame problemos?

                        Mano supratimu kabinėjimasi arba prie išgalvotų problemų, arba prie neaktualių probelų, t.y. rodant į kambary esančią musę, nepastebint, kad kambaryje yra ir dramblys.

                        Comment


                          ir šiaip, drąsus klausimas Šimašiaus nekentėjams: kuris prieš tai buvęs meras tvarkėsi geriau? Atsakymas vertas Nobelio premijos.

                          Comment


                            Parašė rat

                            Imbrasas.
                            Čia ir išsiskiria mūsų vertinimo kriterijai. Aš net nebandysiu mėginti klausi kokius gi gerus darbus nuveikė Imbaras, bet pamenu du: įvedė 'Imbraso mokęsti už šildymą' ir sukišo dafigą milijonų į stadiono statybas, kurias po to teko tirti prokuratūrai, o dabar tuos sukištus milijonus teks nugriauti,

                            Nežinau kokiose planetose mes gyvenam, bet manojoj planetoj Imbasas yra pavyzdys to, kas neturėtų būti miesto meru

                            Comment


                              Šimašiaus didžiausia bėda ta, kad dabar jį visi lygina ne su ankstesniais merais, o su Matijošaičiu . Antra bėda, kad yra E. Masiulio bendražygis ir šiaip visapusiškas nepataisomas liberastas.

                              „Aš asmeniškai niekada nekėliau sau tikslo, kad Antanas Smetona atsirastų Vilniuje. Nemanau, kad tai būtų gera idėja. Jonas Basanavičius – tautos patriarchas, turi būti pažymėtas. Vileišių idėja yra labai svarbu, kad įgyvendinta [...]. O Antanas Smetona – gal Kaune, gal kur kitur, bet Vilnius yra kosmopolitinis, atviras miestas ir turi labai simbolizuoti tokias idėjas. Aš A.Smetonos paminklo fanas tikrai nesu
                              Skaitykite daugiau: https://www.15min.lt/kultura/naujien...is-1104-923664

                              Comment


                                Parašė Eidvis Rodyti pranešimą
                                Čia ir išsiskiria mūsų vertinimo kriterijai. Aš net nebandysiu mėginti klausi kokius gi gerus darbus nuveikė Imbaras
                                Pamenu nukrito nuo obels, IMHO tai buvo gerai, nes daugiau meru nebebuvo

                                Comment


                                  Taip, paskui Europos parlamento nariu, bet ten jau žalos mažiau padarė.

                                  Comment


                                    Belieka palinkėti jam ramaus poilsio, save gerbianti įmonė jo turbūt nebepriimtų dirbti net prie kasos aparato, bet matomai vis dar yra pasiryžusių už jį balsuoti ir laikančių jį geriausiu meru

                                    Comment


                                      Eidvi,
                                      Sveikinimai.
                                      Ankstenis pranešimas yra unikalus forumo pranešimas Nr. 1.000.000

                                      Comment




                                        Paskutinis taisė Eidvis; 2018.02.14, 00:59.

                                        Comment


                                          Parašė rmss
                                          Šimašiaus didžiausia bėda, kad ne iš tos partijos.
                                          Šimašiaus bėda, kad jis yra buhalteris ar sekretorius at best. Jis nėra meras. Lygiai nulis leadership skillsų, nesugebėjimas brėžti miesto vizijos ir tikslų. Pasimetimas ir nesugebėjimas atsakinėti net į elementarius miestui aktualius klausimus. Tas faktas, kad kažkada praeityje galbūt buvo dar blogiau nėra labai gera perspektyva ateičiai su tokiu maušu mero kėdėje.
                                          Paskutinis taisė Romas; 2018.02.14, 00:56.

                                          Comment

                                          Working...
                                          X