Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Vilnius - ne visa Lietuva

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Parašė baltic Rodyti pranešimą
    Juokinga: čia kauniečiai pyksta, kad Kaunas nėra visa Lietuva, ar pyksta ant Vilniaus, kad jis yra visa Lietuva? viskas tuo ir pasakyta, "uždarom" temą.

    Dėl įsivaizdavimo kas yra kaunietis ir bendro Kauno įvaizdžio vilniečių atžvilgiu: lygiai tas pats, kas su Lietuvos įvaizdžiu Europoje (nesakau pasaulyje, nes iki to mums LABAI TOLI).
    T.y. kauniečiai pyksta ant vilniečių, kad jie turi susiformavę blogus stereotipus apie Kauną ir jų gyventojus. Tačiau ar tai netiesa? Ta prasme, ar būtų susiformavę kokie nors stereotipai ir tokiu lygiu, jei viskas, kas sakoma, nėra/nebutų buvę tiesa?
    Esminė klaida, ką daro kauniečiai ir Kaunas, man, kaip vilniečiui, atrodo yra tai, kad jis ir jie stengiasi nukonkuruoti Vilnių visais įmanomais būdais, taip dažniausiai parodydami savo mentalitetą.
    Kauniečiai labai greitai įsižeidžia, kai pasakai, kad esi iš Vilniaus, iš karto nusisuka, po to sako, kad pasikėlę esam, nors patys nusisuka. Ne visi tokie, tačiau mes tai žinom. Beje, esat labai kompleksuoti.
    Grįžtu prie Lietuvos palyginimo Europoje su Kauno palyginimo Lietuvoje (ne vien vilniečiai turi tokius stereotipus susiformavę, nulėkit į Klaipėdą). Kas padaryta, jau padaryta, dabar atėjo laikas Kaunui turėti savo įvaizdį ir jei jis nebus kuriamas, tai ši tema galės turėti nors ir tūkstantį puslapių.
    Tačiau iš pradžių prieš kuriant įvaizdį kauniečiams patiems reikia susitvarkyti su nepilnavertiškumo kompleksu, o gal geriau jį vadinti Vilniaus kompleksu?
    Paskaityk delfio komentarus po bet kurie naujiena susijusia su Kaunu, gal pamatysi tikrasias spalvas sitoj situacijoj. Kaip tu teigi, kad kaunieciai serga nepilnavertiskumo kompleksu ir nesveiku noru konkuruot su Vilnium, as lygiai taip pat galiu sakyt, kad vilnieciai serga pavydu ir pagieza Kaunui, kad ir Kaunas kazka turi, kazka pasiekia ir kazkur yra geresnis uz Vilniu, o vilnieciai nori buti vieninteliai be konkurencijos geriausi ir visur pirmi. Tai cia kaip pavadint visavertiskumo kompleksas, egocentriskumas ar dar kas?

    Comment


      Parašė kaunaz Rodyti pranešimą
      Paskaityk delfio komentarus po bet kurie naujiena susijusia su Kaunu, gal pamatysi tikrasias spalvas sitoj situacijoj. Kaip tu teigi, kad kaunieciai serga nepilnavertiskumo kompleksu ir nesveiku noru konkuruot su Vilnium, as lygiai taip pat galiu sakyt, kad vilnieciai serga pavydu ir pagieza Kaunui, kad ir Kaunas kazka turi, kazka pasiekia ir kazkur yra geresnis uz Vilniu, o vilnieciai nori buti vieninteliai be konkurencijos geriausi ir visur pirmi. Tai cia kaip pavadint visavertiskumo kompleksas, egocentriskumas ar dar kas?
      įsiterpsiu.
      paprastai yra mėgstama pasityčioti iš kito dėl jo kokios nors ydos - akinių, masės, ryžumo, šveplumo, baimės, įpročių ir t.t. jei oponentas nesureaguoja viskas dažniausia tuo ir baigiasi, tačiau jei sureaguoja ir ypač jei dar piktai sureaguoja tada jam šakės - pirštais pradės badyti ne tik pirmasis bet ir visi aplinkiniai. tas pats yra ir Vilniaus vs Kaunas. yra tokių, kuriems smagu šaipytis ir yra tokių, kurie visą tai rimtai priima, karščiuojasi, pyksta ir etc. šis "konfliktas" vyks visada, kol bus tų pykstančių. nes visada bus tų kuriems smagu žiūrėti kaip liepsnoja ugnis ir jai rimstant šliukštels benzino.
      abiejų rūšių asmenų yra abiejose stovyklose.

      nebeliks skustagalvių rasim ilgaplaukius, nebeliks ir tų rasim kitus.
      tiesiog smagu ir tiek
      Silpnoji lytis stipresnė už stipriają dėl stipriųjų silpnybės silpnajai

      Comment


        Parašė Rodyti pranešimą
        Pavyzdžiui, čia pateikiami Lietuvos mokslo institutai. 14 iš jų yra Vilniuje (78% iš pateikiamų), 1 Kaune, 2 Kauno ir 1 Kėdainių rajonuose.

        Kaunas turi pakankamą mokslinį potencialą, kad nusipelnytų daugiau. Pavyzdžiui, Matematikos ir informatikos institutas galėtų būti Kaune dėl stiprių šio miesto pozicijų IT atžvilgiu.

        <...>

        Aš būčiau už Lietuvą - vieną didelį „silicio slėnį“.
        Papildant, numatomas Pažangiųjų tyrimų institutas taip pat bus kuriamas Vilniuje.
        Įžvalgos.lt - FB - G+

        Comment


          Puiku.

          Comment


            Pritariu, puiku, kad Lietuva vis daugiau dėmesio parodo žiniomis grįstai ekonomikai, mokslui, inovacijoms. Puiku tai, kad toks institutas apskritai bus, taip vadinami, priešakiniai tyrimai yra būtini.

            Tik kaip man jaustis, kai vienas ar kitas vilnietis savotiškai kaltindamas teigia, jog Vilnius sukuria tiek ir tiek Lietuvos BVP, tiek ir tiek mokesčių surenka ir savotiškai dotuoja kitus, o dalintis valstybės investicijomis, o ši dar ir labai reikšminga, mano nuomone, nėra linkęs. Gi šitokiu mąstymu jūs tik didinsit atotrūkį tarp kitų miestų, jūs patys save priversit, nori nenori, dotuoti kitus miestus ir vis labiau.

            Bėda ta, kad, bet kuriuo atveju, dotuojant lėšos nebus paskirstomos tolygiai, motyvuojant jų uždirbimo teiginiu. Ir tai lems visų kitų miestų gyventojų pasmerkimą rinktis: kelkis į sostinę arba gyvenk netokį kokybišką gyvenimą (arba turėk mažiau šansų jį pasiekti, tą galima pagrįsti vidutiniu atlyginimo dydžiu priklausomai nuo administracinės teritorijos ir t.t.).

            Nesirinkčiau visiško valstybės investicijų ir prioritetų išskaidymo, tačiau nesirinkčiau ir perdėtos centralizacijos. Daugumoje atvejų gyvenime esu linkęs rinktis kompromisą, aukso viduriuką. Ir tikrai manau, kad 15 iš 19 Lietuvos institutų yra kraštutinė centralizacija.

            Bet mano pamąstymas greičiausiai daugumos vilniečių bus nurašytas į vieną iš keleto dalykų: kompleksus, linkėjimą Vilniui blogo, pavydą dėl sostinės statuso ar pan..

            Jūsų valia

            Visgi šis institutas bus Vilniuje, nuspręsta. Neketinu kibti dėl to į atlapus, linkiu išnaudoti suteiktą dar vieną galimybę, kurios mano miestas neturi. Taip pat supratingumo vertinant ekonominę Lietuvos regionų situaciją vėliau, nekabinant etikečių dėl bet kokio atsilikimo, kuris buvo sąlygotas ir objektyvių Lietuvos politikos ir tam tikros dalies visuomenės pasaulėžiūros veiksnių.
            Paskutinis taisė ; 2008.05.14, 17:43.
            Įžvalgos.lt - FB - G+

            Comment


              Man tik toks smulkus klausimas tada:
              ar Vilnius turės mokslininkų tam institutui? Nes iki šiol kiek teko girdėti, tai mokslininkų daugiau paruošiame Kaune, o be to - Vilniuje ir baigus bakalaurą nesunku darbą susirasti, o Kaune chebra lieka studijuoti toliau.
              Ta prasme - ar nebus taip, kad tas institutas stovės Vilniuje, o Kaune mokslininkai sėdės be darbo? t.y. turėsime mokslininkų, turėsime institutą, bet mokslininkai nenorės palikti šeimų ir kraustytis Vilniun iš provincijos

              Comment


                Parašė somis Rodyti pranešimą
                Man tik toks smulkus klausimas tada:
                ar Vilnius turės mokslininkų tam institutui? <...> Ta prasme - ar nebus taip, kad tas institutas stovės Vilniuje, o Kaune mokslininkai sėdės be darbo?
                Turės.

                Kaip nurodoma:
                Lietuvos mokslininkai tikisi, kad nuo 2009 m. Vilnius taps idėjų centru. Į čia steigiamą Lietuvos Priešakinių tyrimų institutą turėtų plūsti garsiausi pasaulio mokslininkai, rašytojai, ekspertai. Tarptautinis institutas gimdytų Lietuvos ir pasaulio elitą. Kadangi čia dirbs ir Lietuvos mokslininkai, taip tikimasi ir stabdyti protų nutekėjimą.
                <...> Instituto viziją kūrė Vytauto Didžiojo universiteto (VDU), Kauno technologijos universiteto, ISM Vadybos ir ekonomikos universiteto, Vilniaus universiteto (VU) ir Lietuvos istorijos instituto mokslininkai. Numatoma, kad instituto steigėjai Lietuvoje bus VU ir VDU.
                Šis institutas formaliai nepriklausys nė vienam universitetui, tačiau jį steigiantys ir jo viziją kuriantys universitetai neleis jam vegetuoti. Taip pat prisidės ir užsienio mokslininkai, esu įsitikinęs, kad ir Kauno.
                Paskutinis taisė ; 2008.05.14, 19:50.
                Įžvalgos.lt - FB - G+

                Comment


                  Labiausiai Kaunui vystytis padėtų ne kas kitas, o labai geras susisiekimas su Vilniumi. Aišku tam reikia laiko.

                  Comment


                    Aš:
                    na, į mano klausimą nebuvo atsakyta. iš to straipsnio supratau tik tiek, kad atvažiuos kažkokie mokslininkai, dėl kažkokių nesuprantamų priežasčių, jie gimdys vaikus, kurie užaugę irgi bus mokslininkais, bet tai netikiu, kad jų vaikai mokinsis Kaune?
                    O kad steigėjas VDU, ar tai reiškia, kad ten bus daugiau socialinių ir humanitarinių mokslų institutas? Visi juk žinome žmonių požiūrį į VDU technikos mokslus.
                    Kitas dalykas - ar universitetai savo studentams, doktorantams, profesoriams (kurie, beje, turės dėstyti paskaitas Kaune) išnuomos butą Vilniuje? Ar studentams išnuomos? O gal studentai iš savo stipendijų turės išsinuomoti kambarius Vilniuje? Ką čia Vilniuje, kad ir pačiame Vilniaus centre.

                    Pateiktas straipsnis man panašus į daug gerų idėjų, suplaktų į vieną vietą, ir visiškai neargumentuotų. Bet tebunie tai mano nuomonė.

                    Comment


                      Somi, kalba lyg ir eina apie doktorantus... nemanau, kad tiek pasiekusiems zmonems kiltu problemu del busto ar vazinejimo 100km is Vilniaus i Kauna. Tai truputi kitokio "kalibro" projektas, nei siuo metu esancios istaigos Lietuvoje.


                      Apskritai nera svarbiausia, ar tas Priesakiniu tyrimu institutas bus Viniuje ar Kaune... nereikia i tai ziureti taip siaurai.

                      Siulau paskaityti anksciu siais metais issakytas L.Donskio mintis Priesakiniu tyrimu instituto tema, kur jis issako labai pesimistiska ir negatyvia nuomone apie galimus (jo nuomone jau veikiancius) pavojus ir gresmes tokiai istaigai. Kur kas blogiau butu, jei pats institutas teturetu tik "priesakinio/pazangiojo" varda, nors butu kuruojamas visai ne pazangiu jegu. Siaip sunku patiketi, kad viskas taip sekmingai vyktu. Kazkodel man jauciasi artejantys skandalai ir nesutarimai sia tema. Sekminga tokio instituto veikla LIETUVOJE butu oj oj oj koks peilis po kaklu kai kurioms jegoms (visu pirma politinems a la Darbo Partija ir Tvraka&Teisingumas, Rusijos spectarnyboms ir "diplomatams" ir siaip kai kuriems uzsistagnavusiems akademikams, politikams ir kitiems aukstai esantiems "nejudinamiesiems"). Kremliui taip pat tikrai nereikia dar vienos "rusofobu" kalves savo pasoneje... t.y. vietos, kur butu ruosiami auksciausios kvalifikacijos pazangiai mastantys politikos ir kitu mokslu specialistai bei is kur sklistu gerbiamu ir zinomu pasaulio akademiku balsas, kuris, be abejo, nebutu labai palankus Maskvai placiaja prasme jau vien del to fakto, kad kazkokioje Lietuvoje butu tokio lygio istaiga, kurios nuomone butu aktuali ir gerbiama pasauliniu mastu. Tiek Vilniuje, tiek Kaune budamas toks institutas jiems darytu vienoda "zala".

                      Apskritai, tai turetu tapti svarbiausiu Lietuvos mokslo ir akademijos projektu, nuo kurio veiklos sekmes gali didele dalimi priklausyti Lietuvos mokslo ir studiju kokybe, ivaizdis ir pacios Lietuvos vieta tarptautineje politikoje, zvelgiant i kiek tolimesne ateiti.

                      P.S. mano supratimu, Priesakiniu/Pazangiuju tyrimu institutas nusipelno atskiros temos.
                      Paskutinis taisė John; 2008.05.14, 21:47.

                      Comment


                        Parašė Rodyti pranešimą
                        Turės.

                        Kaip nurodoma:

                        Šis institutas formaliai nepriklausys nė vienam universitetui, tačiau jį steigiantys ir jo viziją kuriantys universitetai neleis jam vegetuoti. Taip pat prisidės ir užsienio mokslininkai, esu įsitikinęs, kad ir Kauno.
                        Cia ir idomiausia viata. Kiek neutralus ir nesaliski isliks VU ir VDU vadukai ir visastu istaigu establishmentas? Kiek jie taikstysis su atvira ir niekieno nekontroliuojama nuomone bei kritika kalbancia ju paciu "namuose", nors atejusia is kitur, kurios jie negales kontroliuoti ar itakoti? Siandien tokie issisokimai butu greit "nuskausminti", bet jeigu kuriama instituta is tiesu lankys autoritetingi uzsienio akademikai ir politikai, jiems niekas nieko "nurodineti" negales. To tikrai turetu bijoti net ir patys steigejai VU ir VDU t.y. istaigos didele dalimi gyvenancios dar kazkur pries 1990 (bent jau VU atveju)...

                        Cia ir klausimas, ar jie tiesiog bandys prastumti butaforine istaigele, kuri graziu pavadinimu giedotu pritarimo giesmele ir neturetu jokio autoriteto ir pagarbos tarptautiniame lygmenyje, ar vis del to paaukos savo ego ir bus sukurta tikrai iskili ir pazangiausiai metodais veikianti tarptautiniu lygiu autoritetinga mokslo, tyrimu ir studiju istaiga.
                        Paskutinis taisė John; 2008.05.14, 22:00.

                        Comment


                          Iš VDU pusės šio projekto atžvilgiu dėmesį rodo L. Donskis, gerbiu šį žmogų dėl daugelio jo išsakytų minčių, su kuriomis teko susipažinti. Belieka tikėtis, kad VDU atžvilgiu jo pagalba bus vykdoma racionali ir apgalvota bei atsakinga visos Lietuvos atžvilgiu politika.

                          Darbo grupės narys VDU profesorius filosofas Leonidas Donskis po susitikino su premjeru DELFI sakė, kad institutas bus unikalus tuo, jog nepriklausys jokiam universitetui. Tai bus institucija, besirūpinanti paties aukščiausio lygio pasaulio ir Lietuvos mokslininkų idėjų realizacija. Pasak jo, tai bus tarptautinis institutas, kviečiantis čia savo darbus rašyti, pusę metų arba metus praleisti labai garsius mokslininkus iš humanitarinių ir socialinių mokslų sferos. Jie čia dirbs su garsiais Lietuvos mokslininkais.
                          L. Donskis aiškino, kad šalia jų bus jaunų doktorantų lygio tyrinėtojų. Filosofas įsitikinęs - iš atvykusių pasaulinio garso istorikų, sociologų, filosofų, literatūrologų, rašytojų sužinosime, kuo gyvena Vakarų pasaulis, sužinosime idėjas „ir, galima sakyti, iš pirmų rankų gausime labai svarbias priešaky esančias koncepcijas ir idėjas“.
                          Dėl universitetų interesų:
                          Darbo grupės narys VDU rektorius Zigmas Lydeka aiškino, kad nors instituto steigėjai bus VU ir VDU, tačiau jame galės dalyvauti ir kiti - jis bus atviras.

                          <...>

                          „Mes norėtume, kad institutas taptų Lietuvos mokslų instituto bendradarbiavimo, o ne konkurencijos, vieta“, - teigė pašnekovas.
                          Suprantu, ką tu nori pasakyti, bet, iš pirmo žvilgsnio, minėtos problematikos turėtų būti išvengta.

                          Tik apmaudu dėl vieno, kad valstybė negeba rasti šiam projektui lėšų:
                          Kadangi valstybė institutui reikalingų pinigų neturėtų, jis būtų finansuojamas tarptautinių partnerių lėšomis. Tikimasi, kad pavyks pasinaudoti struktūrinių fondų parama.

                          Numatyta, kad iki kitų metų rugsėjo bus parengti instituto steigimo dokumentai ir išsiaiškintas finansavimo modelis. Realiai institutas darbą galėtų pradėti 2009 m. rugsėjį.
                          Parašė John Rodyti pranešimą
                          <...> mano supratimu, Priesakiniu/Pazangiuju tyrimu institutas nusipelno atskiros temos.
                          Pirmyn.
                          Paskutinis taisė ; 2008.05.14, 22:24.
                          Įžvalgos.lt - FB - G+

                          Comment


                            Hmm, o kiek itakingas yra Donskio balsas VDU?

                            Comment


                              Parašė John Rodyti pranešimą
                              Hmm, o kiek itakingas yra Donskio balsas VDU?
                              Tikrai negaliu atsakyti. Tačiau visuomenės šis žmogus gerbiamas, jo balsas girdimas. Tikiu, kad ir pats universitetas vertina šį žmogų, todėl tam tikrą svertinį koeficientą jis turėtų atstovauti.

                              Be to, kaip matai, ir VDU rektorius teisingai mąsto, jis už bendradarbiavimą, ne aklą konkurenciją, tai jau citavau.
                              Įžvalgos.lt - FB - G+

                              Comment


                                /\ Na Oxbridge'as taip pat turi "ale" kompetetingus ir neutralius centrus/institutus kaip Keston, Ruiskin ar Oxxford Brooks ir priklauso tokioms asociacijoms kaip Coimbra Group, League of European Researche universities. Tuo tarpu kažkia nuostaba kitas JK mokslo židinys Londone kaip LSE ir ICL priklauso European University Association, Association of Professional Schools of International Affairs ir Association of Commonwealth Universities su savais kompetetingais ir neutraliais insitutais. Tai kur tas neutralumas net JK? Jei A. Giddens'as protegavo pakankamai per T. Blair'ą LSE su tam tikromis išimtimis?

                                Na žinoma tiek VDU, tiek VU nėra kažkokie ypatingi "liūtai" Europos mokslo gyvenime, neturi tokių tradicijų ir t.t. Bet VDU ir VU yra pakankmai konkuruojantys universitetai Lietuvoje (ypač politikos, humanitarinių - istorijos, filosofijos, psichologijos srityse) su skirtingomis istorijomis, tradicijomis ir vertybėmis. Akademiniam gyvenime gali sakyti, kad kai kuriose srityse VDU ir VU yra "priešai/šininkai", kaip ir Oxbridge ir visas "facility in London" priešakyje kartu su LSC ir ICL (na bent moksliniam diskurse tai tikrai galima pastebėti), turinčios skirtingas ideologijos institucijos. O apie politiką iš vis reikai patylėti universitetuose...nes dauguma "politikierių" net nėra baigę universiteto galbūt, tai ką jie gali užgniaužti?

                                Beje, buvo keista perskaityti, kaip čia steigėjai kartu yra VU ir VDU. Toks lengvas šokas iki šiol...
                                Kopenhaga/Roskildė / Stokholmas I II III IV
                                Dordrechtas/Haarlemas
                                Nesebaras/Plovdivas
                                Kiolnas

                                Comment


                                  Parašė tivoli Rodyti pranešimą
                                  Beje, buvo keista perskaityti, kaip čia steigėjai kartu yra VU ir VDU. Toks lengvas šokas iki šiol...
                                  Šaltas, bet gaivinantis dušas

                                  Lietuvos viena esminių problemų yra tie „Kaunas vs Vilnius“, „VDU vs VU“ ir visi likę „vs“.

                                  Jau kartojau ir dar sykį pakartosiu, mes per maža šalis, kad galėtume leist sau tokią prabangą, kaip plėtros stabdymas vardan vidinių interesų nepasidalinimo. Galbūt net susivieniję sunkiai koptume į viršų ar konkuruotume pasaulyje, bet bent jau galėtume kaltinti tik objektyvias aplinkybes, tačiau dabar pirma reikia keist savo požiūrį į siekius ir vieni kitus. Stiprybė vienybėje. „VDU vs VU“ vs „VDU + VU“, spėkit, kas laimėtų.

                                  Romantika, grįžkim prie instituto
                                  Paskutinis taisė ; 2008.05.14, 22:32.
                                  Įžvalgos.lt - FB - G+

                                  Comment


                                    /\ Čia Kaunas vs. Vilnius nieko bendro neturi su tuo VDU vs. VU. Nekliedim, gerai? Čia esmė klikose, skirtingose mokyklose, skirtinguose požiūriuose. Gal apibendrinkim iki Žalgiris vs. Rytas? Labai intelektualu. Galiu visus skirtumus bandyti išvardinti, kur ta konkurencija, nes skiriasi vien "ideologinės" vertybės. Pvz: psichologijos programa (teko su abiem insittucijom "susitikti"): VDU yra socialinis, vadybinis, proekonominis taikomasis pobūdis, tuo tarpu VU šis kursas yra labiau biologinis, kognityvinis ir medicininis pobūdis. Vėl atstovaujamos pasaulinės mokyklos skiriasi. Politikos institutas jei galima teigti VDU yra proamerikietiškos mokyklos, tuo tarpu VU visi institutai yra orientuoti į ES teisę ir Europos santykius. O vien ką istorijos interpretacija ir istorikų mokyklos debatai tarp VU ir VDU atskleidžia, čia net knygą ir disertaciją galima prašyti. Tad ne viskas į romantiką ir Kaunas vs. Vilnius susideda. Tai skirtingi diskursai.
                                    Paskutinis taisė tivoli; 2008.05.14, 22:57.
                                    Kopenhaga/Roskildė / Stokholmas I II III IV
                                    Dordrechtas/Haarlemas
                                    Nesebaras/Plovdivas
                                    Kiolnas

                                    Comment


                                      Parašė tivoli Rodyti pranešimą
                                      /\ Čia Kaunas vs. Vilnius nieko bendro neturi su tuo VDU vs. VU. Nekliedim, gerai?
                                      Nors tai tebuvo tik vienas iš situacijų Lietuvoje pavyzdžių, tačiau gerai, kaip tamsta pasakys

                                      Tai skirtingi diskursai.
                                      Be skirtingų diskursų egzistuoja dar ir kur kas žemiškesnė apraiška - elementari Lietuvos universitetų tarpusavio konkurencija, apie kurią teko girdėti. Savo pasisakymu aš norėjau paliesti ją, galbūt tu ką kitą, bet kuriuo atveju, abiem aspektais matau įtaką universitetų bendradarbiavimo galimybei, štai aš ir norėjau aptarti.

                                      Nebūk toks griežtas, apeliuodamas į mano intelektualumą (visiškai neteigiu, kad juo pasižymiu, ne mano nosiai tai spręst), tau tai jo tikrai nepridės
                                      Paskutinis taisė ; 2008.05.14, 23:08.
                                      Įžvalgos.lt - FB - G+

                                      Comment


                                        /\ Nesu nei griežtas, nei superintelektualus. Tik pikta kai visa problema suredukuojama iki to metaforiškai, jog VDU dėstytojų mokykla/klika skiriasi nuo VU, nes abi pusės palaiko skirtingas krepšinio komandas LKL finale. Beje, neapeliavau į tavo intelektualumą. Tik vėl metaforiškai ir ironiškai pabrėžiau aukščiau parašytus skirtumus. Ir vėl pasakiau, kad situacija nebūtinai turi atitikti stereotipinį kvailą ginčą Kaunas vs. Vilnius. Ir taip konkurencija yra gerai manau, (ir visi nori prieiti prie "galios instrumentų"), bei nematau nieko bloga tame - nesvarbu kokie maži esam (gali tai laikyti nuomonių skirtumu).
                                        Paskutinis taisė tivoli; 2008.05.14, 23:17.
                                        Kopenhaga/Roskildė / Stokholmas I II III IV
                                        Dordrechtas/Haarlemas
                                        Nesebaras/Plovdivas
                                        Kiolnas

                                        Comment


                                          Parašė tivoli Rodyti pranešimą
                                          <...> pikta kai visa problema suredukuojama iki to metaforiškai, jog VDU dėstytojų mokykla/klika skiriasi nuo VU, nes abi pusės palaiko skirtingas krepšinio komandas LKL finale.
                                          Krepšinio neminėjau, o likę „vs“ buvo tik pavyzdžiai, netaikomi šiai konkrečiai situacijai, tačiau nusakantys esmę. Esmė - didesnis noras konkuruoti, nė bendradarbiauti. O šis noras yra ir Lietuvos universitetų tarpe. Teko tokią mintį girdėti ir iš vieno Lietuvos MTP projekto atstovų.

                                          Nemanau, kad mano mintis sudėtinga, gan siaurai ją interpretuoji, nors tavo požiūris man, paprastai, kaip tik neatrodo siauras.
                                          Paskutinis taisė ; 2008.05.14, 23:59.
                                          Įžvalgos.lt - FB - G+

                                          Comment

                                          Working...
                                          X