Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Vilnius - ne visa Lietuva

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Norėt nedraudžiama, bet nerekomenduotina, nes naudos iš to nėra. Teiginys pamąstyt: VST būstinė dėl kažkokių priežasčių yra ne vakarų Lietuvoj, o Vilniuj.
    Tik nepakantumas teisės pažeidimams ir optimizmo skleidimas atves mūsų valstybę į tiesos kelią :)

    Comment


      Parašė no_name69 Rodyti pranešimą
      Ir vėl jūs pradedat... kauniečiams tai iškart bile pavaryt koks zymensas šūdas, patys turit areną? ne??? na kaip gi čia taip? patys neturit, o ant kitų stumiat, vat pirma patys areną pasistatykit, o tada ir liežuvius laidykit, nes kolkas tai tik kalbom ir statotės. O arena tai toks statinys kuriam svarbiausia yra funkcionalumas ir jos universalumas, o ne architektūra, skarbonkė jums ir skarbonkė, patys net tokios neturit, tai geriau jau patylėtumėt, tos jūsų kalbos "o mes vistiek geresnę, gražesnę ir didesnę turėsim" jau žinokit seniai nebeįdomios, pasakykit kąnors naujo, beje, Rimai - Panevėžy ne ką gražesnė arena kyla už tą patį zymesnsą. Bet vat man tai dar vienas faktas labai patinka: kiek į Vilniu atvažiuoja žinomų muzikos atlikėjų, ar sportininkų visi areną tik giria, kad graži, kad gera, o juk tai žmonės tikrai daug pasaulio išmaišę ir tokių arenų matę ne vieną ir ne dvi (pvz prie tokių žmonių galim paminėti jūsų didijį kaunietį Jasikevičių), bet vat užkliūna mūsų zymensas tai tik kauniečiams, kurie be savo halės daugiau nieko matę ir nėra, bet vat vistiek kliūna jiems ta mūsų arena, nors tu ką, na ką padarysi, vistik Vilniuj stovi ne kaune, tai kaip dabar neklius?
      dabarpagalvok, atvaziuoja kazkokia komanda i Vilniu , rungtynes su Lietuvos Rytu, prieina Lietuvos Ryto zurnalistas ir paklausia kaip patinka arena. Nejaugi sakysi kad ji bloga , arba kad mates jau tokiu shimtus ir nera ji isskirtine. Pilna europa tu arenu , geresniu uz Siemensa. ir budapeste, ir prahos ir Maskvos ir mancesterio, Londono, Kiolno, Berlyno, Romos <Madrido,Paryziaus ,Belgrado ir dar daugelio kitu miestu arenos tra geresnes. Panasaus lygio irgi pilna....kad ir ta pati rygos arena, ar Siauliu arena. Kuo Siauliu arena blogesne? niekuo, tik kad siek tiek mazesne. taip ,kad kas ka giria , yra tik paprastas mandagumas. Be to galima sakyt ,kad arena puiki vien del atmosferos. nes pvz prancuzijoj, Rusijoj, Anglijoj <Ispanijoj ir daugely kitu saliu, poziuris ir reagavimas i krepsinio rungtynes visai kitoks
      KAd ir kiek ponas ROMAS vaidintu teisingaji tolerasta, bet tikrai RUSAI - GALVIJU tauta ,kuri N amziu aklai seka savo apsisaukelius lyderius, turi N turtu, bet is meslo taip ir neislipa. Kada rusai gyveno gerai? Jeigu uz pasakyma "galviju tauta" uzdraudet diskutuot temon apie Ukraina, ismeskite mane visai . :)

      Comment


        Parašė Edd Rodyti pranešimą
        @Linas: Priminsiu, kad rašiau jog "kalbant apie tokius objektus ji beveik nesvarbi". Tai nereiškia, kad visose srityse ji nesvarbi. O kad didžiausia kauniečių svajonė skamba taip: "Kaunas - Lietuvos sostinė", manau visi žino, tik be jų pačių niekam tai nepatinka, tačiau čia jau klystam į lankas.
        O kuo jau kitose srityse taip svarbi? 100 km koks yra, toks ir lieka, neišsitęsia. Patikėk, apie sostinę Kaune niekas nesvajoja, tegul būna ten, kur nuo amžių buvo, tik jei jau LR Konstitucija skelbia, kad visi piliečiai yra lygūs, nepriklausomai nuo kitų faktorių, tegul tokiais ir būna, ypač, jei tam yra visos sąlygos, trūksta tik politinės valios. Kalbu apie centrinio aparato decentralizavimą, nes jis, deja, mūsų visuomenei dažnai susijęs su gerbūviu. Bet jau labai čia nukrypom nuo temos. Sorry...

        Comment


          Parašė daktaras Rodyti pranešimą
          dėl vieno vienintelio dalyko norėčiau dalies centrinių įstaigų persikėlimo į Kauną: miesto centras gerokai pagražėtų, nes matant, kaip atrodo sodros pastatas, bankai, teismo rūmai rekonstruoti, tikiu, kad ir ministerijų ir kitų įstaigų pastatai būti nublizginti o tai savo ruoštu dar labiau skatintu kitus žmones tvarkytis savo aplinką
          Įdomūs argumentai . Bet tai kodėl tada į Kauną, jei yra žymiai blogiau atrodančių miestų/miestelių?
          Ir visgi dar kartelį pasmalsausiu: kokių jūs turite reikalų, kurių negalite susitvarkyti savo mieste, o reikia važiuoti į Vilnių, į centrinę būstinę/ministeriją? Galit ir kitų miestų gyventojai pasisakyti.
          gera gyventi gerai

          Comment


            /\ aš tau ne apie reikalus kalbu, o apie pastatų, kuriuose būtų tos instancijos, sutvarkymą. prie ko čia reikalai?

            Comment


              Parašė daktaras Rodyti pranešimą
              /\ aš tau ne apie reikalus kalbu, o apie pastatų, kuriuose būtų tos instancijos, sutvarkymą. prie ko čia reikalai?
              Dėl pastatų tai aišku, tik neaišku kodėl pirmiausia ministerijas kelti į Kauną, o ne į Didžiasalį?
              O reikalai prie to:
              Lino komentaras
              Kas čia tokio vilniečiams ar į darbą kasdien pavažinėti, ar kokių reikalų tvarkyti. Juk 100 km - ne atstumas, ar ne?
              Ir apie tuos reikalus girdžiu ne pirmą kartą, netgi šiame forume, todėl noriu išsiaiškinti, kas ten per reikalai ir kaip dažnai juos reikia tvarkyti. Kaip suprantu, tu su tokia problema nesusidūręs, bet gal kiti susiduria pakankamai dažnai?
              gera gyventi gerai

              Comment


                Manau, kad pastatų sutvarkymas yra nerimtas argumentas.

                Galima panagrinėti ES pavyzdį. Pavyzdžiui, jos geopolitiniai centrai yra Briuselis, Liuksemburgas, Strasbūras. Centrinis Europos bankas yra Frankfurte. Pamenate, tam tikrą instituciją lyčių tolerancijos pagrindu (tikslaus pavadinimo nepamenu) norima įkurti Vilniuje. Europos inovacijų ir technologijų institutas bus dar kitame mieste. Ir t.t., ir t.t..

                ES institucijos yra gana decentralizuotos, tačiau galima teigti, jog ši decentralizacija atliekama su logika. Taip pasiekiama tam tikra nauda keletui regionų, vyksta tolygesnė plėtra, tam tikros instancijos steigiamos jų veiklos problematikai aktualesnėse vietovėse.

                Ta pati logika galėtų galioti ir Lietuvoje.

                Žinoma, ES yra daugybės šalių sąjunga, tuo tarpu Lietuva - visai kitas administracinis vienetas. Negalima visiškai tiesiogiai ES pavyzdžio perkelti Lietuvos atvejui.

                Taip pat nemanau, kad būtų naudinga valdžią visiškai decentralizuoti. Bet būtų galima apsvarstyti galimybę sukurti tam tikrą tiek politinę Lietuvos ašį, pavyzdžiui Vilnius-Kaunas-Klaipėda.

                Parašė Edd Rodyti pranešimą
                <...> kad didžiausia kauniečių svajonė skamba taip: "Kaunas - Lietuvos sostinė", manau visi žino <...>
                Gal tik kai kurie vilniečiai taip įsivaizduoja.

                Noriu, kad Vilnius būtų Lietuvos sostine, kuria galėtume didžiuotis. Kad būtų „kultūringas“ ne vien ateinančiais metais. Kad klestėtų ir „legaliai“ augtų. Taip pat noriu, kad vilniečiai to paties (išskyrus sostinės statusą) linkėtų Kaunui. O visų šauniausia būtų, jei kažko siektume bendrom pastangom.
                Paskutinis taisė ; 2008.05.08, 22:08.
                Įžvalgos.lt - FB - G+

                Comment


                  net Super dažnai susiduriu, kai reikia važiuoti į kultūros paveldo departamentą per sušik.... Vilniaus kamščius Vilnius- Kaunas 45 min Vilnius - KPD 60 min, bent iš mano pusės, štai tau ir bėda
                  Kairiarankių klubas - Left.lt

                  Comment


                    Parašė Andrewass Rodyti pranešimą
                    net Super dažnai susiduriu, kai reikia važiuoti į kultūros paveldo departamentą per sušik.... Vilniaus kamščius Vilnius- Kaunas 45 min Vilnius - KPD 60 min, bent iš mano pusės, štai tau ir bėda
                    Kas tas super dažnai? Tai perkėlus KPD į Kauną, tokios pačios problemos atsiras kitiems žmonėms iš Vilniaus. Tai ką tas perkėlimas išspręs?

                    Ir visgi manau, kad visų ministerijų koncentravimas viename mieste (kur beje yra ir visa šalies valdžia) yra gerai. O kituose miestuose turėtų būti (manau kad ir yra) tik skyriai/filialai/atstovybės ir t.t.
                    gera gyventi gerai

                    Comment


                      Kas tas super dažnai? Tai perkėlus KPD į Kauną, tokios pačios problemos atsiras kitiems žmonėms iš Vilniaus. Tai ką tas perkėlimas išspręs?
                      visai Lietuvai nebereikės į tą departamentą važiuojant dusti vilniaus kamščiuose

                      Comment


                        Parašė Kema Rodyti pranešimą
                        Ir visgi manau, kad visų ministerijų koncentravimas viename mieste (kur beje yra ir visa šalies valdžia) yra gerai. O kituose miestuose turėtų būti (manau kad ir yra) tik skyriai/filialai/atstovybės ir t.t.
                        Yra ne vien ministerijos.

                        Pavyzdžiui, čia pateikiami Lietuvos mokslo institutai. 14 iš jų yra Vilniuje (78% iš pateikiamų), 1 Kaune, 2 Kauno ir 1 Kėdainių rajonuose.

                        Kaunas turi pakankamą mokslinį potencialą, kad nusipelnytų daugiau. Pavyzdžiui, Matematikos ir informatikos institutas galėtų būti Kaune dėl stiprių šio miesto pozicijų IT atžvilgiu.

                        Kartais būna taip, kad, kai turi daug, imi nevertinti ir neišnaudoti

                        Aš būčiau už Lietuvą - vieną didelį „silicio slėnį“.
                        Paskutinis taisė ; 2008.05.08, 23:10.
                        Įžvalgos.lt - FB - G+

                        Comment


                          Išskaidyti visas valstybines institucijas ir paskui visiems valdininkams mokesčių mokėtojų pinigais mokėti už tai, kad jie važinėtų iš vieno Lietuvos galo į kitą yra paprasčiausia nesąmonė. Turim jau Strasbūrą ir Briuselį: http://news.bbc.co.uk/1/hi/programme...ow/6699999.stm (vėlgi vienam kiemui naudinga (Prancūzija), o visai ES - ne).
                          Plius jei kažkam reikia apsilankyti kažkokioje institucijoje, tai dažniausiai reikia lankytis ne vienoje.

                          Jeigu kelti tai kelti viską iš karto. Nebent galima kelti tokias institucijas, kurios veikia ganėtinai izoliuotai.
                          O geriausia nešvaistant pinigų tokiems vieno kiemo interesams, juos investuoti į valdžios paslaugų perkėlimą į e-erdvę bei mažinti biurokratizmą. Būtų žymiai daugiau naudos ir visai Lietuvai.

                          Comment


                            Parašė Linas Rodyti pranešimą
                            O kuo jau kitose srityse taip svarbi? 100 km koks yra, toks ir lieka, neišsitęsia.
                            Vienose srityse geografinė padėtis yra svarbi, o kitose - nelabai. Tarkim logistikai svarbi, o kuo manau pats žinai.

                            Comment


                              Nereikia jokių ministerijų ar kitų panašių įstaigų kelti į Kauną. Jokiu būdu. Geriau Kaune plėtokime mokslą. Kitaip sakant, tęskime ilgametes tradicijas. Technopolis bus labai didelis impulsas tam.

                              Comment


                                Parašė liutass Rodyti pranešimą
                                Nereikia jokių ministerijų ar kitų panašių įstaigų kelti į Kauną. Jokiu būdu. Geriau Kaune plėtokime mokslą. Kitaip sakant, tęskime ilgametes tradicijas. Technopolis bus labai didelis impulsas tam.
                                Labai geras požiūris Skirtingai nei privačios įmonės, valstybinės institucijos dažniausiai pasižymi neefektyviu darbo išteklių panaudojimu, taigi jų nebuvimas yra nebūtinai neigiamas dalykas.
                                Mano galerija Flickr'yje

                                Comment


                                  Parašė Rodyti pranešimą
                                  Taip pat nemanau, kad būtų naudinga valdžią visiškai decentralizuoti. Bet būtų galima apsvarstyti galimybę sukurti tam tikrą tiek politinę Lietuvos ašį, pavyzdžiui Vilnius-Kaunas-Klaipėda.
                                  Turiu teisę paklausti, jei jau įtrauktume Klaipėdą, tai kuo prastesni ir kiti didesni miestai? Čia retorinis klausimas...

                                  Sakykim, bus ta politinė/institucinė ašis Vilnius - Kaunas - Klaipėda. Po šiuos miestus būtų išbarstytos institucijos (tokia galimybė būtų visai reali)... Ir reikėtų, pvz., panevėžiečiui susirinkti parašus iš šių institucijų trijuose miestuose. Darykim prielaidą, kad el. būdu ir vietiniuose filialuose to padaryti negalima. Taigi norint reikalus susitvarkyti per dieną, panevėžiečiui reikėtų nuvažiuoti: Panevėžys - Vilnius 135 km, Vilnius - Kaunas 102 km., Kaunas - Klaipėda 212 km, Klaipėda - Panevėžys 240 km. Iš viso sudarytų 689 km. Ryte iš namų išvažiuoti reikėtų labai anksti...

                                  Todėl pritariu paskutiniems Manto ir liutass pasisakymams bei Edd pastebėjimui dėl valdžios paslaugų perkėlimo į elektroninę erdvę bei biurokratizmo mažinimą. Politinės galios valstybiniu lygmeniu decentralizacija kainuotų pernelyg daug, o laukiamas efektyvumas ir naudingumas abejotinas. Juolab, kad taip ryžtingai bandomas diegti vieno langelio principas viešąjame sektoriuje.

                                  Comment


                                    Parašė liutass Rodyti pranešimą
                                    Nereikia jokių ministerijų ar kitų panašių įstaigų kelti į Kauną. Jokiu būdu. Geriau Kaune plėtokime mokslą. Kitaip sakant, tęskime ilgametes tradicijas. Technopolis bus labai didelis impulsas tam.
                                    Grynai iš strateginių sumetimų, aš perkelčiau Kaunan vyriausiąjį kariuomenės štabą, o gal ir visą KAM.
                                    Kaip po dykumą blaškiausi

                                    Comment


                                      Parašė liutass Rodyti pranešimą
                                      Nereikia jokių ministerijų ar kitų panašių įstaigų kelti į Kauną. Jokiu būdu. Geriau Kaune plėtokime mokslą. Kitaip sakant, tęskime ilgametes tradicijas. Technopolis bus labai didelis impulsas tam.
                                      Liūtai, sutinku su tavimi, tačiau, kaip jau rašiau, nemaža dalis jaunų žmonių bet kokia kaina stengiasi įsitrinti į valdžios struktūras, tik ten jie jaučiasi pasiekę tikslą, įgiję įtakos. Mokslo vystymas labai šaunu, bet tam reikia ir pastangų, ir neblogos galvos, o daug kas norėtų tik popieriukus nešioti iš kabineto į kabinetą ir kavutę plempti ir gauti neblogus atlyginimus. Tokius jaunus žmones tiek Kaunas, tiek Klaipėda dažnai praranda po universiteto baigimo. Dėl to palaikyčiau Vytauc pasiūlymą perkelti į Kauną KAM struktūras

                                      Comment


                                        Parašė auksellis Rodyti pranešimą
                                        Taigi norint reikalus susitvarkyti per dieną, panevėžiečiui reikėtų nuvažiuoti: Panevėžys - Vilnius 135 km, Vilnius - Kaunas 102 km., Kaunas - Klaipėda 212 km, Klaipėda - Panevėžys 240 km. Iš viso sudarytų 689 km. Ryte iš namų išvažiuoti reikėtų labai anksti...
                                        Na, norint reikalus sutvarkyti Klaipėdiečiui, dabar reikia nuvažiuoti maždaug 600km. Tai nori pasakyti, kad viską reik perkelti į Kauną, kad visiems Lietuvos gyventojams būtų arčiau? Ar į Kėdainius?
                                        Ta prasme, kokiomis vertybėmis vadovaujamės šioje diskusijoje?

                                        Comment


                                          Juokinga: čia kauniečiai pyksta, kad Kaunas nėra visa Lietuva, ar pyksta ant Vilniaus, kad jis yra visa Lietuva? viskas tuo ir pasakyta, "uždarom" temą.

                                          Dėl įsivaizdavimo kas yra kaunietis ir bendro Kauno įvaizdžio vilniečių atžvilgiu: lygiai tas pats, kas su Lietuvos įvaizdžiu Europoje (nesakau pasaulyje, nes iki to mums LABAI TOLI).
                                          T.y. kauniečiai pyksta ant vilniečių, kad jie turi susiformavę blogus stereotipus apie Kauną ir jų gyventojus. Tačiau ar tai netiesa? Ta prasme, ar būtų susiformavę kokie nors stereotipai ir tokiu lygiu, jei viskas, kas sakoma, nėra/nebutų buvę tiesa?
                                          Esminė klaida, ką daro kauniečiai ir Kaunas, man, kaip vilniečiui, atrodo yra tai, kad jis ir jie stengiasi nukonkuruoti Vilnių visais įmanomais būdais, taip dažniausiai parodydami savo mentalitetą.
                                          Kauniečiai labai greitai įsižeidžia, kai pasakai, kad esi iš Vilniaus, iš karto nusisuka, po to sako, kad pasikėlę esam, nors patys nusisuka. Ne visi tokie, tačiau mes tai žinom. Beje, esat labai kompleksuoti.
                                          Grįžtu prie Lietuvos palyginimo Europoje su Kauno palyginimo Lietuvoje (ne vien vilniečiai turi tokius stereotipus susiformavę, nulėkit į Klaipėdą). Kas padaryta, jau padaryta, dabar atėjo laikas Kaunui turėti savo įvaizdį ir jei jis nebus kuriamas, tai ši tema galės turėti nors ir tūkstantį puslapių.
                                          Tačiau iš pradžių prieš kuriant įvaizdį kauniečiams patiems reikia susitvarkyti su nepilnavertiškumo kompleksu, o gal geriau jį vadinti Vilniaus kompleksu?
                                          Vilnius yra nuostabus!

                                          Comment

                                          Working...
                                          X