Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Jono Meko vizualiųjų menų centras

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    #41
    Parašė praeivis Rodyti pranešimą
    vis tik pasirodo tai toks 'kietas' menas ,kad pats pinigu neuzsidirba pritraukdamas ziurovus. Ji vis tik reiktu nusipirkti uz 'kelis varganus milijonus' :-)) tai ir nusipirk uz savo pinigus,o jei tiek neturi tai nueini i toki muzieju kazkur uzsienyje ir patenkini savo meno poreiki. Bet nereikalauk ,kad uz tavo si poreiki turetu sumoketi savo mokesciais ir onute ir petriukas ,kurie cia gyvena kazkur rajonuose ir saziningai moka mokescius.
    Atsiprašau, bet perskaičius visus tavo neargumentuotus pasisakymus šiame temos puslapyje, iškilo toks paprastas klausimas: ar supranti, kokiam tikslui yra renkami mokesčiai?
    Why visit Vilnius?

    Galerija

    Comment


      #42
      Parašė praeivis Rodyti pranešimą
      Deja tada kai nesitariama su tauta ,tada irgi atsiranda tokie meno kuriniai kaip valdovu rumai,kurie neaisku ka reprezentuoja ,kainuoja simtus milijonu,po to dar perkamos kazkokios relikvijos vidaus ekspozicijai,kurios neturi nieko bendro su lietuva. Rezultate bus taip: ismesta simtai milijonu litu ir stoves ten tas pseudo muziejus,kuriame nebus daug lankytoju,kuris niekada neatsipirks ir t.t. stai taip gaunasi,kai sprendimai priimami neziurint tautos nuomones.
      Klausyk, mielasis, nekompromituok savo proto. Tiesiog kartais reikia patylėti ir viskas

      Comment


        #43
        Gal ka sudomins

        Sekmadieni Londono Tate Modern bus demonstruojamas J.Meko "Lithuania and the Collapse of the USSR". Visas reikalas truks ~7 val. ir kainuos £5 http://www.tate.org.uk/modern/events...film/17102.htm

        Comment


          #44
          Keista. Kažkaip šios temos anksčiau nepastebėjau.

          Naujasis Jono Meko filmas "Lietuva ir Sovietų Sąjungos žlugimas" Lietuvoje (JMVMC) jau rodomas nuo Vasario 16 dienos. Kartu su nauja paroda, kurioje demonstruojami darbai tokių fluxus meninkų kaip Jurgis Mačiūnas, Yoko Ono, taip pat Lietuvos meninkų projektai.

          Iš Mekas.lt:
          Nuo vasario 16 d. JMVMC atidaroma nauja ekspozicija. Parodos akcentas - naujausias Jono Meko filmas "Lietuva ir sovietų sąjungos žlugimas".
          Puikiai Roterdamo filmų festivalyje įvertinto 286 min. trukmės filmo aktoriai - Lietuvos ir pasaulio diplomatai ir politikai, filmo drama - Lietuvos ir sovietų sąjungos likimas.

          Kitoje parodos dalyje pristatomas Jurgio Mačiūno "Rusijos istorijos atasas" pristatantis Lietuvai Jurgio mokymosi sistemų kūrimo darbus, Pasaulyje pripažintus opus magnum.

          Jono Meko filmo peržiūros vyksta pirmadieniais-šeštadieniais Jono Meko vizualiųjų menų centre:

          1-2 dalis nuo 12:05

          3-4 dalis nuo 14:30


          Jono Meko vizualiųjų menų centras
          Gynėjų g. 14 Vilnius
          Darbo laikas: pirmadienis-šeštadienis 12-19 val.
          Bilieto kaina: 5 Lt.*
          * Daugiau nei 15 moksleivių grupės su mokytoju į parodą/peržiūrą įleidžiamos nemokamai
          Daugiau informacijos: Mekas.lt

          Filmą žiūrėjau, tikrai paliko įspūdingą efektą, Viskas taip originaliai nufilmuota, jog rodos atsiduri to meto įvykių sūkūryje ir tos 5 valandos akimirksniu pralekia. Ypač rekomenduoju pažiūrėti jaunesniems, kurie tų įvykių atsiminti negali.

          Kad būtų aiškiau, interviu su Jonu Meku:
          Paskutinis taisė toleranceofculture; 2009.03.07, 14:42.
          Dear Sir,

          Comment


            #45
            Taigi, siandien praktiskai visa diena Tate Modern Star Auditorium buvo demonstruotas Jono Meko "Lithuania and the Collapse of the USSR". Siaip, ispudis tikrai neisdildomas. Be galo idomu pamatyti, kaip i mus tada ziurejo pasaulis, ka kalbejo musu diplomatai ir zurnalistai.

            Pasirodo, vienas israiskingiausiu to meto Lietuvos zurnalistu buvo A.Cekuolis, kuriam tikrai verta pareiksti pagarba uz drasia kalbesena ir kieta tona. Kazkokios JAV TV laidos vedejui pradejus sakini "So, if supposedly Lithuania gets independence...", Cekuolis ji staiga pertrauke ir grieztu tonu "pataise" pasnekova: "Lithuania WILL have independence".

            Kitame epizode laidos vedejui kalbant apie Lietuvos ir SSRS "skyrybas", Cekuolis padare isvada, kad norint issiskirti, visu pirma reikia susituokti, kuomet tenyksteje situacijoje "mes tebuvome isprievartauti". Tai buvo 1990 reportazai is kazkokiu JAV televiziju TV ziniu ir viskas vyko anglu kalba, kuria bendraudami su uzsienio zurnalistais tuo metu naudojo ir V.Landsbergis ir dar vienas kitas politikas ar zurnalistas, del ko pokalbiai su jais galejo vykti is esmes kitu lygmeniu (skirtingai, nei su, pvz., tuometine premjerministre Prunskiene). Vieno tokio pokalbio metu Cekuoliui isismarkavus "varyti" ant Sovietu sajungos, staiga nutruko TV signalas, kuris, kaip zinia, is Vilniaus ejo pro Maskva, ka iskart pastebejo TV laidos vedejai.

            Zodziu, neikanojami dokumentiniai kadrai.

            Be kita ko, buvo ir vienas ypac garbus svecias, pakankamai aktyviai bendraves su susirinkusiais ir pristates pati filma:






            Daugelyje reportazu ir diskusiju laidu figuravo S.Lozoraitis, kuris taip pat bekompromisiskai ir grieztai gyne Lietuvos pasirinkima ir atsakinejo i vedeju klausimus. Filmo plakate jis tikriausiai neatsitiktinai pavaizduotas centre:


            Paziurejus filma ateina ir dar viena mintis: vienas dalykas, uz ka musu tautai ligi siol turetu buti GEDA, kad 1992 prezidentu issirinkome ne Lozoraiti, o kazkoki senosios nomenklaturos atgyvena, kuris nei savo morale, nei intelektu, nei ziniomis ar bet kuo kitu, negalejo net is tolo lygintis su tuo zmogumi.

            Pertrauku metu visi ziurovai buvo nemokamai vaisinami vynu. Dar atkreipiau demesi, kad is ~120-150 susirinkusiuju (ko pakako, kad sale butu praktiskai uzpildyta) ~1/2 buvo ne lietuviai, tarp kuriu ir keli pietryciu/rytu Azijos isvaizdos ziurovai, ateje be jokios "lietuviskos" palydos ir kantriai ziureje viska nuo pradzios iki pabaigos (~7val.). O pats renginio moderatorius (ko gero, Tate galerijos atstovas) pristate J.Meka kaip "one of the most influential in cinema", kas galbut ir siek tiek perdeta, bet visvien parodo sio kurejo autoriteta jo srityje.

            Tate Modern, kur vyko visa programa

            Paskutinis taisė John; 2009.03.10, 00:28.

            Comment


              #46
              Patvirtinu ir Pritariu kiekvienam tavo žodžiui, John.
              Tik gaila jog dauguma jaunimo nieko nežino, nei apie Joną Meką ar Jurgį Mačiūną, nei tuolab apie Lozoraitį ar to meto įvykius.
              Nepaisant to, tai bus unikalus dokumentas ateities kartoms.
              Dear Sir,

              Comment


                #47
                Parašė toleranceofculture Rodyti pranešimą
                Patvirtinu ir Pritariu kiekvienam tavo žodžiui, John.
                Tik gaila jog dauguma jaunimo nieko nežino, nei apie Joną Meką ar Jurgį Mačiūną, nei tuolab apie Lozoraitį ar to meto įvykius.
                Nepaisant to, tai bus unikalus dokumentas ateities kartoms.
                Siap, pagalvojus, as ir pats nezinojau daugelio smulkmenu. Beveik visa matyta medziaga man buvo matoma pirma karta (isskyrus Sausio 13-osios reportazus).

                Sitas filmas garantuotai ieis i musu istorija, kaip svarbus vaizdines medziagos dokumentas ir neikanojamas irankis zmoniu (tiek vaiku, tiek ir vyresniu) auklejime. Mano supratimu, uz tai Mekas nusipelno isskirtinio ivertinimo ir paminklo kur nors Vilniaus centre (ta pati reiktu pasakyti ir apie ir prof. Landsbergi). Nors visiskai skirtingi ir niekuo nepanasus, tokie zmones yra tai, del ko negeda pasakyti, is kur esu.
                Paskutinis taisė John; 2009.03.10, 00:37.

                Comment


                  #48
                  Kelios nuotraukos iš JMVMC

                  Nebuvusiems rasti ne taip ir lengva. Tiesa, ant pastato šono yra iškaba, kurios kažkodėl nepastebėjau. Patekti reikia pro tamsią laiptinę-koridorių, kur, centro darbuotojos teigimu, buvo išjungta elektra. Aplinkui tėra tik uždarytų parduotuvių tuščios patalpos. Pats JMVMC irgi atrodo gana kukliai. Nepanašu, kad ten įprastinėmis dienomis apsilanko daugiau, nei vos keli žmonės. Centro darbuotoja, atrodo, labai džiaugėsi, kad aš ten atėjau ir papasakojo apie visus eksponuojamus darbus. Sakė, kad ateidavo ir piktų pensininkų, kurie "domėdavosi" kur išleisti "jų" pinigai (turėta omeny J.Mačiūno kolekcija)...

                  IMG_0369 -1 by jo.sau, on Flickr

                  Audriaus ir Daliaus Naujokaičių ekzpozicija. Šiaip, nieko įdomaus. Gal tik A. Naujokaičio nuotraukos iš Niujorko kiek įdomios. J.Mačiūno kolekcijos nėra. Esu tikras, jei ji ten būtų, lankytojų būtų daugiau. Centro prižiūrėtoja minėjo, kad kai buvo J.Mačiūno ekspozicija, užsukdavo nemažai amerikiečių. Kai kurie net tiesiai iš oro uosto. O šiaip viskas atrodo gan liūdnokai. Ankšta salė, kur telpa vos kelios kuklios ekspozicijos. Kaip suprantu, idėja buvo ta, kad Mačiūno darbai (kurių, kaip suprantu, turėtų būti beveik 2500?) turėjo būti eksponuojami guggenheim'e, bet tai idėjai žlugus jie kažkur laikomi (kur?) ir tiesiog laukia vietos, kur juos būtų galima rodyti. Šiaip tikrai keista, nes tai būtų garantuotas traukos objektas. Tokių vardų ir tiek potencialo turinčių meno kurinių Lietuvoje tikriausiai daugiau nėra

                  New folder by jo.sau, on Flickr
                  Paskutinis taisė John; 2012.03.28, 02:45.

                  Comment


                    #49

                    IMG_0376 -1 by jo.sau, on Flickr

                    Moteris

                    IMG_0371 -1 by jo.sau, on Flickr


                    IMG_0370 -1 by jo.sau, on Flickr
                    Paskutinis taisė John; 2012.03.28, 03:50.

                    Comment


                      #50

                      IMG_0385 -1 by jo.sau, on Flickr


                      IMG_0393 -1 by jo.sau, on Flickr


                      IMG_0394 -1 by jo.sau, on Flickr


                      IMG_0398 -1 by jo.sau, on Flickr

                      Comment


                        #51
                        Ačiū už foto. Daug kartų planavau, bet taip ir nenusigaudavau iki šio centro. Anksčiau dra šioks toks piaras buvo, dabar - tyla. Apie amerikiečius buvau seniau girdėjęs. Genocido ir šis muziejus buvo jų top'ai.
                        primąkart girdžiu, kad jos jau ten nebėra. Išties, liūdna. Gal tik laikinai, kol vyksta Naujokaičių paroda ?
                        Matyt kad laukia savo eilės ir vietos. Ekspozicijai reikia (naujos) erdvės, greičiausiai ši per maža, nėra tinkama, o kitos erdvės - NDG/ŠMC - užimtos. Bet geriau jau ji būtų kokiam ŠMC nei dulkėtų saugyklose...Svarbiausia, kad turime ją ir jos nenugvelbė didieji muziejai.
                        o dar būta kabų aipe visą Meko kino antologją/kino archyvą...
                        Reik laukti geresnių laikų.

                        Comment


                          #52
                          Ten akivaizdžiai per mažai vietos. Pasistengus, gal ir tilptų ten koks 100 eksponatų. O vien Mačiūno jų yra ~2500. Vien tam reiktų didelio meno centro. Dėl to tikriausiai ir guli kažkur dėžėse, nes tiesiog nėra kur eksponuoti.

                          Comment

                          Working...
                          X