Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

L. Donskis „(ne)Mylimas miestas“

Collapse
This topic is closed.
X
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Parašė wrm Rodyti pranešimą
    Iš Road, Linas, Rrrūta ir Tomkis pasisakymų atrodo artėjam prie esmės
    ARTĖJAM

    Comment


      Parašė oranger Rodyti pranešimą
      spirit, neimk į galvą pirmakursių banalybių...
      manau ta "pirmakursio banalybė" puikiausiai gali perteikti viską Nes kas geriau palygins du miestus,nei jaunas žmogus? Net smulkesnių analizavimų jam nereik,kis JAUČIA

      Comment


        Vienas parašo, o kad pyksta Kaunas Matyt, kad net nesuprato.
        Tik nepakantumas teisės pažeidimams ir optimizmo skleidimas atves mūsų valstybę į tiesos kelią :)

        Comment


          Parašė praetor Rodyti pranešimą
          Vienas parašo, o kad pyksta Kaunas Matyt, kad net nesuprato.
          Prie ko cia "kaunas" , tik keletas zasinu ir tiek.

          Comment


            http://www.alfa.lt/straipsnis/102610...unas Lietuvoje

            Čia kaip tik į temą. Bent mano požiūris gana panašus į autoriaus.

            Comment


              Parašė Zosys Rodyti pranešimą
              Tiesiog nuostabu... Skirti L. Donskio (šito tuštumų putiko) „principingai iškeltam“ atsiet skauduliui 16 puslapių forumo dėmesio – truputį nerealu. Paskaitai šitos „gijos“ diskusijos pirminį impulsą ir atvimpa žandikaulis. Kaip visad Donskis pradeda persergėjimu nemąstyti sąmokslo kategorijom, sekančioj pastraipoj seka jo paties autorystės konspiracinė įžvalga „šiandien mes stebime naują masyvią ataką [masyvi – tai čia sumoistų, o gal bušidistų?] prieš Kauną“, kuri po kelių sakinių atšaukiama pareiškimu „įvyko tai, kas anksčiau ar vėliau turėjo įvykti“... pardon pardon... kas įvyko?... sąmokslas, „ataka“, kažkokios tai „Vilniaus mitologizacijos“ ir Kauno „nuvainikacijos“ neišvengiamai ir neatšaukiamai įvyko?… nors tu ką, va taip batz ir gatava – ĮVYKO ?... Kieno valia: piktavalių, ar gamtos dėsnių?.. nieks neaišku. Kitaip sakant buvo vaikas (sąmokslo ataka) ar ne? Galbūt civiliais rūbais persirengę vilniečiai tarsi trojėnai gūdų vidurnaktį atžygiavę 5-tosios kolonos rėdais taikiai miegantiems kauniečiams išrinko meru Šustauską, privertė kauniečius Kalmanovičių ir panašius „verslininkus“ pasiskirti sau „numylėtaisiais gelbėtojais“, vilniečiai užhipnotizavo kauniečius, kad šie Stintas ir Zitas laikytų „miesto veidais“, gal vilniečiai slapta klasta supūdė Kauno gotiką, o paskutinius Kauno pinigus privertė kišti į „naująjį Koliziejų“ gražiausioje Lietuvos saloje. Viskas kaip minimum paslaptinga ir neaišku po tokių diskusijų allia Donskis.
              Kažkokios šnekos apie marketingus-šmarketingus – atseit pakabinsim transparantą „KAUNO LIAUDIS SOTI IR LAIMINGA“ ir Kauno realybė, anapusybė ir amžinybė, o taip pat imidžas markės + reputacijos ims ir pasikeis?

              “PEOPLE“!!! Jūs čia apie ką ?!!!

              analizė verta savianalizės.

              Comment


                Sugalvojo mat autorius iš piršto teismus perkelt. Nesąmonė.

                O šiaip teisingai kalba. Per švelniai ant Žalgirio vadybos gal tik.
                Tik nepakantumas teisės pažeidimams ir optimizmo skleidimas atves mūsų valstybę į tiesos kelią :)

                Comment


                  o man tai neatrodo tiesa... kazkaip labai emocijomis kvepia.. tai ka apie mazesnius miestus ir kaimus tada sneket? juokinga kai prasideda tokie stumimai..pradeda apei zalgiri baigia apie ebsw ir emigracijas ir dar kazka..neaisku ka norejo pasakyt

                  Comment


                    Tikrai, taip ir nesupratau ką jis ten norėjo pasakyt..

                    Comment


                      Parašė sankauskas Rodyti pranešimą
                      Na ne, gimęs kauniečiu, miestiečiu netapsi.
                      Na tikrai, vienus plūgus generuoja, kaip pavyzdžiui, Ziemką:

                      R. Zemkauskas apie Kauną: šitas miestas ugdo gerą skonį ir niekada nepasiduoda

                      Comment


                        Ačiū.
                        Myliu miestus, nemokėčiau gyventi kaime, todėl man keisti tvirtinimai, kad reikia keturių ar devynių kartų miestiečių giminėje, kad nebebūtum kaimietis. Du iš keturių mano senelių būtų mokėję ir pajėgę gyventi kaime. Kaimiečius laikau labai stipriais ir neniekinu, bet nesu tokio stiprumo ir patyriau kaimiečių paniekos. Mano manymu, reikia tiesiog mokytis, tiesiog gerbti vienas kitą, mylėti gyvenimą, neniekinti kitokių žmonių, o ne manyti, kad viską geriausiai žinai, todėl kiti - durniai. Tokį manymą, kad iš kitokių reikia tyčiotis, sieju su kaimietiškumu. Kaimuose tiesiog mažai įvairovės, gal mažai jos ir reikia ten, iš to ir netolerancija, nepagarba kitokiems.
                        ПТН ПНХ
                        «Русский военный корабль, иди нахуй!»

                        Comment


                          Parašė manometras Rodyti pranešimą
                          Mano manymu, reikia tiesiog mokytis, tiesiog gerbti vienas kitą, mylėti gyvenimą, neniekinti kitokių žmonių, o ne manyti, kad viską geriausiai žinai, todėl kiti - durniai.
                          Pritariu. Aš pats taip pat gyvenime elgiuosi pagal šitą credo.
                          If a lion could speak, we could not understand him.

                          Comment


                            Parašė manometras Rodyti pranešimą
                            reikia keturių ar devynių kartų miestiečių giminėje, kad nebebūtum kaimietis.
                            Aš tai iš viso nesuprantu kas šitą gana dažnai kartojamą bullsh*tą sugalvojo. Turint omenyje, kad pasaulyje urbanizacija rimčiau įsibėgėjo tik XX amžiuje, tai "tikrais miestiečiais" vadinti galima tik labai kuklų procentą žmonių. Be to, sunkiai įsivaizduojama kad kelios kartos dar ir pastoviai gyventų viename ir tame pačiame mieste. Žmonės gi juda - išvažiuoja, atvažiuoja, susiženyja, emigruoja, ieško karjeros galimybių ir t. t.
                            Snowflakes will attack U <3

                            Comment


                              Jei tokių yra nedaug - reiškia blogas terminas? Nematau nieko blogo turėti kažkokį terminą kuris pabrėžtų, kad žmonės glaudžiai susiję su tam tikra vieta irba gyvenimo būdu.

                              Nesakyk, skiriasi pirmos kartos kaimietis hipsteris, kurio n kartų gyveno mieste nuo tikro kaimiečio.

                              Comment


                                Mano manymu, dažnai skiriasi grynai praktiškai, o ne dėl kažkokių kartŲ. Žmogus arba moka ir mėgsta gyventi mieste, arba moka ir mėgsta gyventi kaime, arba niekur nemoka ir nemėgsta gyventi. Aišku, miestas ir kaimas skiriasi. Bet šiais laikais gali būt gimęs kaime, bet nenorėti ir nesimokyti ten gyventi nuo pirmos klasės. Iškrisi, išvažiuosi iš pradžių į vidurinę į rajono centrą, paskui į VU arba VDU, ir viskas. Būsi užaugęs nekaimiečiu.
                                Be to, Lietuvoj "kaimietis" yra niekinamasis terminas. Nebūtina jų niekint. Yra ir kaimiečių, kurie gyvena laimingai. Ir gal mūsų tikslas turi būti, kad ir kaime būtų galima gyventi? Kad kaimiečiai nebūtų nurašomi, neprasigėrinėtų? Juos tiesiog smerkt ir niekint yra gal per lengva ir žema? Gal neverta ir nenaudinga visai visuomenei?
                                ПТН ПНХ
                                «Русский военный корабль, иди нахуй!»

                                Comment


                                  Mokysies ar nesimokysi ten gyventi, vistiek yra skirtingos gyvenimo patirtys. Ar ankstyva vaikystė prabėga ant betono ar kaime. Skiriasi ir mažas miestelis nuo didmiesčio ar nuo megapolio.

                                  Čia kaip kokie Weaboo kurie bando tapti japonais Gal darysi kažkokius ritualus net tiksliau už etninį japoną užaugusį toje aplinkoje. Bet vistiek skirtumas bus.

                                  Kaimiečius dažniausiai smerkia būtent tokie bandantys apsimest tikrais miestiečiais kuriem patiem žagrė iš kišenės kyšo. Čia kaip ir su kitais identitetais - kuo labiau pats abejoji, tuo labiau bandai apsimest, kad esi tikras.

                                  Comment


                                    Taip, patirtys skirtingos ir gali jaustis, kad žmogus augęs kaime ir augintas (slopintas) tikrų kaimiečių. Bet jis nebūtinai pasiduoda gniuždymui, gali būt labai apsiskaitęs, originaliai mąstantis, tikrai žinantis, kad neknis žemės ir neaugins gyvulių. Tai jis mažai kuo kaimietis. Visai nekaimietis ta prasme, kurią jam prikiša: kad naivus, kad domisi tik praktine nauda, kad juo lengva manipuliuot, lengva papirkt, kad neturi savo nuomonės, apolitiškas, iš principo remiasi grubia jėga, įžeidinėja.

                                    Paskutinei pastraipai linkstu pritart.
                                    ПТН ПНХ
                                    «Русский военный корабль, иди нахуй!»

                                    Comment


                                      O kodėl kaimietis turi būti pasiduodantis gniuždymui ir neapsiskaitęs, neoriginaliai mąstantis? Miestuose pilna debresuotų, šabloniškai mąstančių ir nelabai apsiskaičiusių ntosios kartos miestiečių.

                                      Dėl grubumo ir diplomatijos kaip miesto/kaimo skirtumų tai taip. Kaip ir asmeninės erdvės pojūtis. Dar erdvės įsivaizdavimas kai kitas kaimas už 10km gali atrodyti labai tolimas, o kitą galą didmiesčio laikyti ranka pasiekiamu. Kai miestietis turbūt vertintų visiškai atvirkščiai, nes važiavimo laiku tas kitas kaimas arčiau nei nuo miegamojo rajono iki centro.

                                      Comment


                                        Kad nemąstantis ir nelanksčiai besielgiantis ar ten kitų valdomas, manipuliuojamas, man atrodo, pagrindinis priekaištas, kai sako, ai, kaimietis. Atseit, žioplys, nevykėlis, nesiorientuoja, nepaslankus, neturi minčių, savų idėjų, elgiasi kaip dauguma.

                                        Yra ir kitų dalykų, kuriuos jam prikiša: neturi skonio, per daug myli medžius mieste... Atsimenu, paauglystėj maniau, kad čia dėl to, kad daug kaimiečių, visur takeliai pratrypti per žolę, nors yra šaligatviai, o iš tikrųjų tų šaligatvių, nelaukinės aplinkos mūsų miestuose būdavo ir tebėra tiesiog per mažai.

                                        O neapsiskaitęs todėl, kad neva būtinai ir neišvengiamai visą laiką turi ir nori skirti fizinei veiklai, daugumos kaimiečių vadinamai darbu.
                                        Paskutinis taisė manometras; 2019.05.10, 21:00.
                                        ПТН ПНХ
                                        «Русский военный корабль, иди нахуй!»

                                        Comment


                                          Mes kalbam apie stereotipus, kuriuos galima lipdyti bilekam ir jie tik koreliuoja su gyvenamųjų aplinkų pavadinimais ar visgi kaip žmogaus aplinka įtakoja jo elgesį?

                                          Eilinis didmiesčio betoninių džiunglių marozėlis idealiai atitiktų tavo kaimiečio stereotipą. Turbūt net geriau nei didelė dalis gimusių irba augusių kaimiškose vietovėse.

                                          Comment

                                          Working...
                                          X