Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Globalinis atšilimas ir jo poveikis Lietuvai bei kitoms valstybėms

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Globalinis atšilimas ir jo poveikis Lietuvai bei kitoms valstybėms

    Šiandien - pirmoji žiemos diena. Tačiau Lietuvoje ir Vakarų Europoje dar ruduo. Tik į Šiaurės Ameriką atkeliavo žiemiški orai. Tad kas darosi? O darosi blogi dalykai. Temperatūra jau beveik niekada nebenukrenta žemiau vidurkio. Praėjusi žiema buvo išimtis per visą dešimties metų laikotarpį O dabar vėl šilta, šilta, šilta...

    Jau 10 metų šilčiau nei turi būti


    Šiemet vėl nuo balanžio šilta, nuo liepos begalo šilta


    Gruodis nežada nieko naujo

    Šaltinis: www.meteo.lt

    Kuo šilčiau, tuo daugiau stichijų. Štai Filipinus vėl nusiaubė taifūnas:
    http://news.bbc.co.uk/2/hi/asia-pacific/6197478.stm

    Na o prie Airijos artėja uraganas su gūsiais iki 40 m/s
    http://www.met.ie/

    Apie tą patį įspėja ir Jungtinės Karalystės Metoffice:
    http://www.metoffice.gov.uk/weather/...arnings.html?3

    Tad kaip matome situacija kasmet vis blogesnė. Tad kaip manote, ar dar galima ką nors pakeisti? Ar jau gresia užtvindymas dėl vandenyno lygio kilimo?
    Kad ir kaip bebūtų, pasaulyje pirmieji visą gamtos galią pajus prie vandenynų, ypač Vakarų Europoje gyvenantys, o dar labiau salų gyventojai, o Lietuvoje aišku pirmieji visada negandas atlaiko pajūrio gyventojai. Tik ar ilgai mes dar atsilaikysime?
    Siūlau diskutuoti šia globalia, visam pasauliu aktualia klimato šiltėjimo ir su juo susijusių negandų tema
    Lietuva jau . Bet dar .

    #2
    Visko neužtvindys Pakiltų ~60m. Taigi Kaunas taps pajūrio kurortu
    Puikus laikas investicijoms, statyt viešbučius su būsimu vaizdu į jūrą...

    Comment


      #3
      Parašė Hunte-r Rodyti pranešimą
      Visko neužtvindys Pakiltų ~60m. Taigi Kaunas taps pajūrio kurortu
      Puikus laikas investicijoms, statyt viešbučius su būsimu vaizdu į jūrą...
      Lietuva tada turėtų didelę salą:
      Lietuva jau . Bet dar .

      Comment


        #4
        Olandams pirmiems kapiec

        Comment


          #5
          Danams ir Estams beveik taip pat kapiec
          "Never argue with an idiots. They will bring you down to their level and beat you with experience"

          Comment


            #6
            Praktiškai nenukentėtų Norvegija, o Danija paskestų Gerai kad bent Lietuva tik perpusę tesumažėtų
            Beja kai kurios valstybės Ramiajame vandenyne esančiuose atoluose jau dabar nyksta. Bangladešas irgi panašiai...
            Lietuva jau . Bet dar .

            Comment


              #7
              Estijos beveik nebeliks kas yra ne taip jau ir blogai.Londono irgi nebeliks kas yra labai blogai.
              Jei rimtai tai taip nebus nereik cia but tokiem pesimistam.

              Comment


                #8
                Parašė El_Greco Rodyti pranešimą
                Estijos beveik nebeliks kas yra ne taip jau ir blogai.Londono irgi nebeliks kas yra labai blogai.
                Jei rimtai tai taip nebus nereik cia but tokiem pesimistam.
                Taip aisku gal ir nebus. Bet užtektų kelių metrų, ir Olandija apmažėtų, Klaipėdos neliktų, Londonas paskęstų... beja nieko nematau gero tame, kad neliktų Estijos.
                Lietuva jau . Bet dar .

                Comment


                  #9
                  Britanijoje globalinio atsilimo problema jau ima igauti sizofrenini pobudi. Gal todel, kad arteja rinkimai: vieni siulo ivesti papildomus mokescius uz naudojimasi bet kokiais energijos resursais (elektra, degalais ir t.t.) bei ivesti mokesti uz naudojimasi salies keliu sistema, kiti sako, kad to nepakanka... reikia kovoti su atsilimu dar griezciau (idomu kaip?). Man, kaip vartotojui, baugu tai, kad visos tos "kampanijos" reiks viena: padidejusias skrydziu lektuvais kainas ir pabrangusia automobiliu eksploatacija, kas reiks, kad ne itin dideles pajamas gaunantys pilieciai tiesiog nebegales taip lengvai naudotis tomis gerybemis. Kur kas geriau butu ieskoti alternatyviu energijos saltiniu. Svarbiausia tai, kad technologijos tam pasiekti egzistuoja jau turbut ne pirma desimtmeti, bet kazkodel alternatyvus saltiniai (ir varikliai) nelabai populiareja, o uzuot kalbama apie naujus mokescius... Atsilimas yra problema ir del jos bent didele dalimi tikrai kaltas yra zmogus su savo tersalais, bet is kitos puses drastiskos priemones gali atsiliepti mums patiems, kai, pavyzdziui, nebegalesim skraidyti pigiomis oro linijomis... Net nezinau, kaip ziureti i visa sita reikala.

                  Comment


                    #10
                    Žvilgsniai turėtų krypti į JAV, visgi 25% pasaulinės taršos globėja
                    Mano galerija Flickr'yje

                    Comment


                      #11
                      "Lietuvos ryte" pries pora savaičių buvo straipsnis, kuriame pateikti duomenys, jog Lietuva labiausiai iš visų pasaulio valstybių per 15 metų sumažino išmetamų šiltnamio efektą sukeliančių dujų kiekį Tad jei mus nusiaubtų gamta, drąsiai galėtume prašyt pagalbos iš "kaltininkių" - JAV, UK, Rusijos ir daugelio kitų
                      Lietuva jau . Bet dar .

                      Comment


                        #12
                        Manau šita problema yra per daug išpūsta.visos nuošliaužos šimta metų vyksta,tik niekada nebuvo tokios technikos kokia yra šiandien kad kas vyksta azijoj iškarto gauni europoj info.anksčiau ypac tarybu laiku niekas nieko nepranešinėdavo ir gyvendavo žmones sau ramiai.Klaipėdoje visada būdavo labai stiprūs vėjai.Kažkas sakė kad senoviai neringos smeliai kaima sunaikino.Gal kažkas ir vyksta bet netaip stipriai kaip jus čia sakot.Čia tik baimės protrūkis.Aš manau kad kas bijos tik jiems bus pasaulio pabaiga.Nepasiduokime baimiai gyvenkime kurkime švaresne technika.Mažiau skaitykite tokius vėjus apie pasaulio pabaiga,nes dažniausiai būna tik nupirkas straipsnis pagasdint žmonės.Tik ydomu kodėl tik Lietuviams rūpi pasaulio pabaiga?Niekas užsieni per daug kas nekvaršina sau galvos dėl to vakariečiams labiau rūpi sex žurnalai o ne politika ar Pasaulio pabaigos.Kodel Japonai kuria technika ramiai sau gyvena todėl kad ten žmonės turi ka veikti.o mes žiurime pro langa ir galvojame apie niuriausius dalykus taip galima ir išprotėt.Nu ir kas buvo kažkoks Airijoj viesulas ir praėjo agal da bur nežinau viskas praėina.Mes išvis negalime pasakyti kas bus ateity.net sudėjus pati sudetingiausia pasaulyje technika pačius gabausius protus mes kuo toliau i ateity tuo labiau nieko negalime pasakyt.Aš ir galiu prigalvot visokiu dalyku.2012 mes netyčia susprogdinsim marsa ir dalis marso atsitrenks i žeme tada mums kaput.Norit tikekit norit ne.Na aš nemasnau kad kiekvienais metais klimatas vis prastėja.Kažkada apie 1983 tiksliai nežinau irgi buvo labai šilta druskininkuose apie 16 šilumos.Taigi šie metai nėra patys šilčiausi.Baikime lietuviai tampyt nervus jautriems žmonėms tai galima sakyt atėjo mada i lietuva.Čia kas nori išgarsėt i laikrašti regionini papult tas ir rašo visokius vėjus.P.S Klaipėdos mes nežada palikt.Mes apsaugosime pajuri statysiem hidrotechninius irangos .Beje toks Italijoj yra.kai vandens lygis pakils tai tai pakils ir dirbtine siena ir neaplies miesto.tai geriau gyvenkime be baimės.

                        Comment


                          #13
                          Parašė Mantaz Rodyti pranešimą
                          Žvilgsniai turėtų krypti į JAV, visgi 25% pasaulinės taršos globėja

                          Nepamirsk Kinijos.Kinai didziausi tersejai.Ir jie net negalvoja maziau terst.Tas pac ir su USA.USA buvo pasake kad jiems nusi***t ant globalinio atsilimo.Jiems tik rupi islikt 'stipriausiais' etc.

                          @Karoli UK vienintele (kazkas panasaus) salis kuri bando maziau terst.

                          Comment


                            #14
                            Na o prie Airijos artėja uraganas su gūsiais iki 40 m/s
                            http://www.met.ie/

                            Kada tas bus biški nelabai suprantu.Ačiu

                            Comment


                              #15
                              Parašė FM'as Rodyti pranešimą
                              Manau šita problema yra per daug išpūsta.visos nuošliaužos šimta metų vyksta,tik niekada nebuvo tokios technikos kokia yra šiandien kad kas vyksta azijoj iškarto gauni europoj info.anksčiau ypac tarybu laiku niekas nieko nepranešinėdavo ir gyvendavo žmones sau ramiai.Klaipėdoje visada būdavo labai stiprūs vėjai.Kažkas sakė kad senoviai neringos smeliai kaima sunaikino.Gal kažkas ir vyksta bet netaip stipriai kaip jus čia sakot.Čia tik baimės protrūkis.Aš manau kad kas bijos tik jiems bus pasaulio pabaiga.Nepasiduokime baimiai gyvenkime kurkime švaresne technika.Mažiau skaitykite tokius vėjus apie pasaulio pabaiga,nes dažniausiai būna tik nupirkas straipsnis pagasdint žmonės.Tik ydomu kodėl tik Lietuviams rūpi pasaulio pabaiga?Niekas užsieni per daug kas nekvaršina sau galvos dėl to vakariečiams labiau rūpi sex žurnalai o ne politika ar Pasaulio pabaigos.Kodel Japonai kuria technika ramiai sau gyvena todėl kad ten žmonės turi ka veikti.o mes žiurime pro langa ir galvojame apie niuriausius dalykus taip galima ir išprotėt.Nu ir kas buvo kažkoks Airijoj viesulas ir praėjo agal da bur nežinau viskas praėina.Mes išvis negalime pasakyti kas bus ateity.net sudėjus pati sudetingiausia pasaulyje technika pačius gabausius protus mes kuo toliau i ateity tuo labiau nieko negalime pasakyt.Aš ir galiu prigalvot visokiu dalyku.2012 mes netyčia susprogdinsim marsa ir dalis marso atsitrenks i žeme tada mums kaput.Norit tikekit norit ne.Na aš nemasnau kad kiekvienais metais klimatas vis prastėja.Kažkada apie 1983 tiksliai nežinau irgi buvo labai šilta druskininkuose apie 16 šilumos.Taigi šie metai nėra patys šilčiausi.Baikime lietuviai tampyt nervus jautriems žmonėms tai galima sakyt atėjo mada i lietuva.Čia kas nori išgarsėt i laikrašti regionini papult tas ir rašo visokius vėjus.P.S Klaipėdos mes nežada palikt.Mes apsaugosime pajuri statysiem hidrotechninius irangos .Beje toks Italijoj yra.kai vandens lygis pakils tai tai pakils ir dirbtine siena ir neaplies miesto.tai geriau gyvenkime be baimės.



                              Vejai sakai Negi tu manai kad mokslininkai is neturejimo ka veikt tokius dalykus raso?
                              Paskutinis taisė El_Greco; 2006.12.02, 21:39.

                              Comment


                                #16
                                Pasidomėkit kokias dujas išmeta bei kokius kiekius į atmosfera veikiantys vulkanai.
                                o tada palyginkit ka darome mes,
                                Įdomu kokius rezultatus gausit

                                Comment


                                  #17
                                  Aš sakau kad kas rašoma laikraščiuose ir tipo sako kad tai mokslininkai sake tai gali but ir melas kartais tiesiog ima ir parašo o nei mokslininkai nei kiti nieka nera sake.Šia pinigai viska daro tiesos mažiau nei 50%Atsimenat kai laikrašti bent jau klpiečiai turėtu žinot.Rašo vakarų ekspresas.kosmose yra kažkokia jega kuri naikina viska kas po ja papuola.2012 turėtu praskristi ir sunaikinti žeme.Tipo jau ir Bušas žino ir taip- toliau.ka jus manote?Komentaru labai daug yra parašyta.taigi po savaites jau rašoma kad tai išvis nesamoen tam pačia eksprese toks mokslininkas išvis nieko nesake ir t.t.PVZ tiek daug mes dejuojame kad ozono skyle isnyks.dabar mokslininkai sako kad jau sustojo nykti ir turėtu atsinaujinti po 50 metu.nes pradėjome mažiau naudoti ozono skylės ardančiu medžiagų.Pasaulyje yra daug žmonių protingu.Jie tikrai ka nors sugalvos.Geris tikrai sitpresnis už blogi.

                                  Comment


                                    #18
                                    Parašė FM'as Rodyti pranešimą
                                    Na o prie Airijos artėja uraganas su gūsiais iki 40 m/s
                                    http://www.met.ie/

                                    Kada tas bus biški nelabai suprantu.Ačiu
                                    Rytoj
                                    "It will become stormy quite quickly again during Sunday morning, with gale force southwest to west winds developing and giving damaging gusts 110 to 140 km/h at times during the day"
                                    http://www.met.ie/
                                    Lietuva jau . Bet dar .

                                    Comment


                                      #19
                                      Geras lauksiu rytojaus jau dabar prasideda kažkas už lango lyja vėjas.

                                      Comment


                                        #20
                                        Parašė FM'as Rodyti pranešimą
                                        Geras lauksiu rytojaus jau dabar prasideda kažkas už lango lyja vėjas.
                                        Korkui nelabai klius, daugiau Dublinui bei Šiaurės vakarinei pakrantei Pas tave bus tikriausiai eilinė audra ir tiek
                                        Lietuva jau . Bet dar .

                                        Comment

                                        Working...
                                        X