Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Globalinis atšilimas ir jo poveikis Lietuvai bei kitoms valstybėms

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Parašė Sula Rodyti pranešimą
    Vos prieš 12000 metų (nes tai mizeris Žemės planetos gyvenime) pasaulinis vandenyno lygis buvo 130-140 metrų žemesnis nei dabar. Vos per 5000 metų jis pakilo 100 metrų. T.y. 1 metras per 50 metų. Mokslininkai, patikslinkite prašau, kiek metrų pakilo Baltija per katastrofinį žmogaus poveikio laikotarpį?
    Dėl šylančio klimato per 50 metų Baltijos jūros vandens lygis pakilo 15 cm. Tai, pasak ekspertų, atneša vis stipresnes audras ir lemia ...

    Comment


      Parašė e2ards Rodyti pranešimą
      tai ir yra vadinama hipoteze, kas i lietuviu kalba isvertus reiskia "nelabai tvirtas spėjimas, menkai pagrįstas faktų aiškinimas."
      tarptautiniu zodziu zofynas isleistas 1985ais metais Vilniuje, 202 puslapis, antra, liaudiska prasme. yra ir pirma

      Comment


        Beje, per pastaruosius 15000 metų (iki 1750m.) CO2 koncentracija pakilo beveik pusantro karto be žmogaus įsikišimo.
        Ordovike (prieš 450 mln. metų) CO2 koncentracija atmosferoje buvo 14 kartų didesnė, tačiau egzistavo ir didžiuliai ledynai.
        Paskutinis taisė Sula; 2010.01.24, 11:39.

        Comment


          Parašė LuDux Rodyti pranešimą
          tarptautiniu zodziu zofynas isleistas 1985ais metais Vilniuje, 202 puslapis, antra, liaudiska prasme. yra ir pirma
          tai reikejo ir parasyt ja, jei iki tiek dasikapstei.

          is wiki:

          Hipotezė (gr. hypothesis – spėjimas)

          * 1. moksl. naudojamas moksliniame pažinime būdas: neįrodyta, reikalaujanti patikrinimo teorija
          * 2. nelabai tvirtas spėjimas, menkai pagrįstas faktų aiškinimas.

          Neįrodytas teiginys, prielaida arba spėjimas. Kaip taisyklė, hipotezė iškeliama eilės ją patvirtinančių stebėjimų (pavyzdžių) pagrindu, todėl atrodo tikėtina. Vėliau, jei pagrindžiama arba įrodoma, ji tampa (teorema arba teorija. Gavus prieštaraujančių duomenų, hipotezės atsisakoma.

          Neįrodyta ir neatmesta hipotezė vadinama atvira problema.

          Comment


            Parašė wycka Rodyti pranešimą
            pataisykite jeigu klystu, bet normalus co2 kiekis atmosferoje yra 0,3proc.
            0,038% 2005m.

            Comment


              Parašė Sula Rodyti pranešimą
              0,038% 2005m.
              Dėkui labai, praleidau dar vieną nulį
              Mae culpa

              P.S.: Prie pasaulinio atšilimo prisideda ir žmogus — kvėpuodamas. Žalieji turėtų mažiau kvėpuoti
              I'm worse at what I do best and for this gift I feel blessed...
              Parama Siaurojo geležinkelio klubui

              Comment


                apie apledėjimus ir atšilimus. šiaip neturiu daug kompetencijos, bet man regis apledėjimuose/ atšilimuose žymiai didesnę reikšmę turi vandenynų šiltosios ir šaltosios srovės ir galimi jų pasikeitimai. nepamenu gal kada mokykloj taip ir aiškino, kodėl nemaža dalis žemės prie 12000 m apledėjo.
                o į CO2 reik žiūrėti rezervuotai; bet ir nepamiršti, kad ne negyvoji gamta pajaučia CO2 ir palydovą CO su visokiais NO, SO, o gyvoji - nesiimsim taršos mažinimo - kentėsim patys, o ne kažkokia mistinė gamta "atstatys" tvarką.
                man beje logiška būtų, kad jei padidėja CO2 "pasiūla", padaugėja ir medžių "paklausa", kurie pasiruošę tą CO2 paversti deguoniu, o tą deguonį po to sunaudoti savo pačių augimui.

                Comment


                  man beje logiška būtų, kad jei padidėja CO2 "pasiūla", padaugėja ir medžių "paklausa", kurie pasiruošę tą CO2 paversti deguoniu, o tą deguonį po to sunaudoti savo pačių augimui.
                  medžiai deguoni kaip nereikalingą produktą išmeta į aplinką o pasiima c ir jį jungdami su vandeniu gauna gliukozę ir taip auga. Didžiausią kiekį jei neklystu pagamina dumbliai, o ne medžiai
                  Nemanau kad viso šiltamio efekto problema yra žmogus. Kai žmogus dar tik formavosi prieš milijonus metų tada taip pat ledynai buvo net iki Lietuvos daėja ir vėliau atsitraukė ir taip keletą kartų.
                  Paskutinis taisė kempas; 2010.01.25, 08:34.

                  Comment


                    Faktai visiems skeptikams, kurie išsigandę paprastos Lietuviškos žiemos pradėjo abejot globaliniu atšilimu dėl žmogaus veiklos.

                    Global combustion of fossil fuels and other materials places almost 7 billion tons of carbon, in the form of CO2, into the atmosphere each year. On average, Earth's oceans, trees, plants and soils absorb about one-half of this carbon. The balance remains in the air and is responsible for the annual increase.
                    Scientific measurements of levels of CO2 contained in cylinders of ice, called ice cores, indicate that the pre-industrial carbon dioxide level was 278 ppm. That level did not vary more than 7 ppm during the 800 years between 1000 and 1800 A.D.
                    Atmospheric CO2 levels have increased from about 315 ppm in 1958 to 378 ppm at the end of 2004, which means human activities have increased the concentration of atmospheric CO2 by 100 ppm or 36 percent.
                    http://www.noaanews.noaa.gov/stories2005/s2412.htm
                    Comparison of CO2 emissions from volcanoes vs. human activities.
                    Scientists have calculated that volcanoes emit between about 130-230 million tonnes (145-255 million tons) of CO2 into the atmosphere every year (Gerlach, 1991). This estimate includes both subaerial and submarine volcanoes, about in equal amounts. Emissions of CO2 by human activities, including fossil fuel burning, cement production, and gas flaring, amount to about 27 billion tonnes per year (30 billion tons) [ ( Marland, et al., 2006) - The reference gives the amount of released carbon (C), rather than CO2, through 2003.]. Human activities release more than 130 times the amount of CO2 emitted by volcanoes--the equivalent of more than 8,000 additional volcanoes like Kilauea (Kilauea emits about 3.3 million tonnes/year)! (Gerlach et. al., 2002)
                    http://volcanoes.usgs.gov/hazards/gas/index.php

                    CO2 kiekio augimas atmosferoje:

                    http://en.wikipedia.org/wiki/Carbon_dioxide

                    During the 100,000 year ice age cycle, CO2 varies between a low of approximately 200 ppm during cold periods and a high of 280 ppm during interglacials. Recent human influences have increased this to above 380 ppm. There is a large natural flux of CO2 into and out of the biosphere and oceans. In the pre-industrial era these fluxes were largely in balance. Currently about 57% of human-emitted CO2 is removed by the biosphere and oceans.
                    http://en.wikipedia.org/wiki/Carbon_...9;s_atmosphere
                    http://en.wikipedia.org/wiki/Global_warming

                    Comment


                      Pasaulinį atšilimą netrukus pakeis staigus klimato atšalimas?

                      Rugsėjį publikuotas straipsnis.

                      Klimato bei temperatūrų kaita visada buvo. Taip, slinko ledynai ir pan, bet tai nebuvo dešimtmečių procesai, tai truko tūkstančius metų. Pastaraisiais dešimtmečiais žemėje tikrai pastebimas bendras žemės atšilimas, ar nekeista, kad jis sutapo su žmonių pažanga bei pramonės plėtra? Būtų naivu ir trumparegiška to nepastebėt. Kasmet išmetama į atmosferą daug teršalų, suserga augmenija, kuri nyksta dėl žmonių veiklos, iškertami ištisi miškai. Labai smagu teršiam orą ir tuo pačiu metu naikinam tai kas tuos teršalus absorbuoja..
                      Daugiau vėžinių bei kvėpavimo takų susirgimų tarp žmonių, dėl užterštumo. Galima vardinti ir vardinti. Bet dalis žmonių aklai tiki kuo nori tikėti: kad nieko nevyksta ir visada taip buvo, kaip patogu.. tiesa sakant.
                      Paskutinis taisė Irma; 2010.01.25, 12:05.
                      *******
                      Miestai.net Fb

                      Comment


                        Parašė artexs Rodyti pranešimą
                        Faktai visiems skeptikams, kurie išsigandę paprastos Lietuviškos žiemos pradėjo abejot globaliniu atšilimu dėl žmogaus veiklos.
                        Mes gi ne bukapročiai. Skaitėm visą tą informaciją. Ir dzin ta lietuviška žiema. Juk klimato pokytis nereiškia būtent atšlimą, galų gale.

                        Reikia tikslios koreliacinės formulės tarp CO2 augimo ir globalinio atšilimo. Kodėl neskaičiuojama vandens garų įtaka? Kurių žmogaus veikla taipogi išskiria begales, bet išmatuoti gerokai sunkiau. Be to, debesys veikia kaip svarbi atskira šiltnamio efekto sudedamoji. Jų įtaka neišmatuojama iki šiol. H2O sudaro 60-80% (nėra tikslaus modelio) įtakos šiltnamio efektui. Dėl gerokai sudėtingesnių procesų vandens įtakos bent kiek tikslesnio modelio dar net nėra.

                        Comment


                          Parašė Irma Rodyti pranešimą
                          ..Bet dalis žmonių aklai tiki kuo nori tikėti: kad nieko nevyksta ir visada taip buvo, kaip patogu.. tiesa sakant.
                          Manau tokiu zmoniu nera arba labai nedaug, bet yra nemazai tokiu kurie nesutinka su tuo teiginiu kad klimatas priklauso nuo zmoniu veiklos. As tame tarpe.
                          Estijos, Latvijos, Lenkijos, Lietuvos, Nyderlandų, Vokietijos keliai pro automobilio langą
                          Naujas video: Niedersachsen, NL - Bremen, 126 km, 29 May 2012

                          Comment


                            Parašė Irma Rodyti pranešimą
                            iškertami ištisi miškai.
                            Į problemą reikia žiūrėti be isterikos. Rusijoje per 5 metus miškų padaugėjo 78 tūkst. kv km. T.y.tertorija didesnė už Lietuvą. Beveik visoje Europoje miškingumas irgi auga.
                            Tačiau atogražų miškai kertami beveik nekontroliuojamai. Kur gi žiūri žalieji??

                            Comment


                              Parašė Sula Rodyti pranešimą
                              Į problemą reikia žiūrėti be isterikos. Rusijoje per 5 metus miškų padaugėjo 78 tūkst. kv km. T.y.tertorija didesnė už Lietuvą. Beveik visoje Europoje miškingumas irgi auga.
                              Tačiau atogražų miškai kertami beveik nekontroliuojamai. Kur gi žiūri žalieji??
                              Abejoju ar auga. Atsimenu dar kaip mokiausi, geografijos vadovėlyje buvo rašyta, kad kasmet Rusijoje iškertama maždaug Estijos dydžio miškų plotas.

                              Comment


                                Parašė emas22 Rodyti pranešimą
                                Abejoju ar auga. Atsimenu dar kaip mokiausi, geografijos vadovėlyje buvo rašyta, kad kasmet Rusijoje iškertama maždaug Estijos dydžio miškų plotas.
                                Neabejok, auga. Aišku ir kertama, juk tai lygiagretus procesas. Žinau, nes dirbu susijusioje sferoje. Viena iš priežasčių - dabar tiek medienos, kiek prie tarybų valdžios, nereikia. Antra, fiziškai nebūtų kam tiek ir kirsti. 78 tūkst. km2 tai būtent miško, pats miškingumas išaugo dar dukart labiau.

                                Comment


                                  Parašė Sula Rodyti pranešimą
                                  Neabejok, auga. Aišku ir kertama, juk tai lygiagretus procesas. Žinau, nes dirbu susijusioje sferoje. Viena iš priežasčių - dabar tiek medienos, kiek prie tarybų valdžios, nereikia. Antra, fiziškai nebūtų kam tiek ir kirsti. 78 tūkst. km2 tai būtent miško, pats miškingumas išaugo dar dukart labiau.
                                  Nu bet vistiek, sutik, kad žmonės susinaikins

                                  Comment


                                    Parašė emas22 Rodyti pranešimą
                                    Nu bet vistiek, sutik, kad žmonės susinaikins
                                    Vienas iš variantų. Nieko nėra amžino (bent jau šioje Visatoje)
                                    O po 10000 miljardų metų - Big Freeze.
                                    Paskutinis taisė Sula; 2010.01.25, 15:39.

                                    Comment


                                      Parašė Irma Rodyti pranešimą
                                      Pastaraisiais dešimtmečiais žemėje tikrai pastebimas bendras žemės atšilimas, ar nekeista, kad jis sutapo su žmonių pažanga bei pramonės plėtra? Būtų naivu ir trumparegiška to nepastebėt. Kasmet išmetama į atmosferą daug teršalų, suserga augmenija, kuri nyksta dėl žmonių veiklos, iškertami ištisi miškai. Labai smagu teršiam orą ir tuo pačiu metu naikinam tai kas tuos teršalus absorbuoja.. .
                                      Nu pastebiu, kad šyla, pastebiu, kad sutampa. Ir ką? Vat mūsų žiema šįkart sutapo su krize, o štai 2007-2008 metų žiema buvo labai šilta. Kokia išvada? Dėl krizės tiek daug sustojo fabrikų/automobilių, kad net klimatas atšąlo?

                                      Parašė Irma Rodyti pranešimą
                                      Daugiau vėžinių bei kvėpavimo takų susirgimų tarp žmonių, dėl užterštumo..
                                      Ar visi įsitikinę, kad tai niekaip nesusiję su rūkymu, dujokaukės nedėvėjimu dirbant chemijos pramonėje, alergijomis ir t.t.?

                                      Parašė Irma Rodyti pranešimą
                                      Galima vardinti ir vardinti. Bet dalis žmonių aklai tiki kuo nori tikėti: kad nieko nevyksta ir visada taip buvo, kaip patogu.. tiesa sakant.
                                      Nu vardinkite. Žaliųjų oponentai taip pat vardina. Bet ar žalieji tuo tiki?
                                      I'm worse at what I do best and for this gift I feel blessed...
                                      Parama Siaurojo geležinkelio klubui

                                      Comment


                                        Štai kaip Šventaragio slėnis atrodytų iš aukščiau, jei vandens lygis pakiltų 100 metrų:
                                        Spune-mi dacă-i între noi iubire

                                        Comment


                                          Parašė Kiaune Rodyti pranešimą
                                          Štai kaip Šventaragio slėnis atrodytų iš aukščiau, jei vandens lygis pakiltų 100 metrų:
                                          Atvaizdas
                                          Iš kur tu taip žinai?

                                          Comment

                                          Working...
                                          X