Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Sankcijos Rusijai pradėjus karą Ukrainoje (nuo 2022.02)

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Parašė AšNeRobotas Rodyti pranešimą
    Argumentas kvailas, nes savaime suprantama, kad russo-fašistai ne nusižudyt tikėjosi, o paimt Kyivą be didesnio pasipriešinimo per kelias dienas.
    Tai ir Suvalkų koridorių gali sugalvoti pramušti per kelias valandas. Tame ir yra situacijos baisumas, kad priimami savižudiški (ir aišku, kitiems katastrofiški) sprendimai, net nesuprantant jų savižudiškumo. Dėl to jau kelintame video teigiama, kad ten viršūnėse yra totalus atitrūkimas nuo realybės, nes info "načialstvai" perduodama tik tokia, kokią nori girdėti. Kad tik nesupyktų.

    Lietuvos sprendimas tvarkingai įgyvendinti mūsų (ES) sankcijas yra būtinas ir teisingas (liepą ir gruodį - papildomi ribojimai, taip kad čia dar ne viskas), bet kaip sakoma - reikia ruoštis blogiausiam, ir tikėtis geriausio. Reikia visada turėti omenyje, kad turim reikalų su nurautų banditų "verchuška". Sprendimų nekeisti, bet militarizacijos nepamiršti. NATO turi būti čia kur kas didesniu pajėgumu.
    Paskutinis taisė Tomizmas; 2022.06.22, 00:25.
    Snowflakes will attack U <3

    Comment


      Parašė Tomas Rodyti pranešimą

      Juridinė kazuistika yra gerai, bet esmė tame, kad vyksta karas ir Lietuva jame (kol kas neakivaizdžiai) dalyvauja. Todėl bet kokius veiksmus reikėtų vertinti ir per Lietuvos kariuomenės pasirengimo stoti į atvirą kovą prizmę. Ar LK jau šiandien pasiruošusi vykdyti kovines operacijas Šešupės (o gal ir bulbašijos) fronte? Ar rezervistai mobilizuoti? Ar daliniai paruošti išvedimui į lauko pozicijas? Ar mūsų itin menka artilerija aprūpinta šaudmenimis? Ir t.t. ir pan., bet spėju, kad į daugelį tokių klausimų atsakymas yra "ne". Ir kokia bus LT reakcija, jei rytoj pradės lėkti iskanderai į LK bazes, Seimą ir Vyriausybę? Gabrielius rėks ir tryps kojomis ? Žygimantas lėks Amerikon paverkt kokiam senatoriui ant peties? Mantas prakaituos televizijoj?
      Taip, Lietuva nėra pajėgi ir pasiruošusi viena atremti Rusijos invazijos. Tačiau Lietuva yra NATO narė ir nemanau, kad Rusija drįstų išbandyti penktąjį straipsnį. Ypač po paskutinių JAV pareiškimų, kaip kad "ginsime kiekvieną NATO colį".
      Paskutinis taisė Čikupakas; 2022.06.22, 00:51.

      Comment


        Parašė SoulMulticast Rodyti pranešimą

        pamatysime jau artimiausiomis dienomis kodel. Nesuprantu kodel Lietuvai ir jos zmonems reikia ant saves imti smugi. Protingi vakarai sedi sau nuosaliau ir stebi situacija iš šono. Didziausi nepatogumai bus mums patiems, koki atsaka Rusija bepasirinktu. Ka sioje situacijoje laimi Lietuva?
        Smūgis Lietuvai yra tai, kad pas mus benzinas dvigubai pabrango ir šiaip bendrai infliacija išaugo. Tai yra didelis smūgis, o dabar... Rusija neturi galimybių mums kažkokį atsakomąjį smūgį suduoti, nebent kažkokį simbolinį. Kariauti su NATO jinai nepradės, hibridiniai smūgiai (kiberatakos ir pan.) ES ir NATO šiandieną būtų priimami kaip kad smūgiai prieš visą bendriją ir būtų atsakymas, priedo mes šiandieną nuo jų neblogai apsisaugoję. Nuo BRELL neatjungs, nes tai Kaliningradui būtų daug didesnis smūgis nei Lietuvai. Galbūt galėtų imtis kažkokių ekonominių sankcijų, tik čia yra kelios problemos: 1) kažkokių ekonominių ryšių su Rusija jau beveik nebelikę, nelabai yra kur smūgiuoti. 2) Veikiausiai tai sulauktų ES reakcijos, nes Lietuva būtų baudžiama dėl ES politikos, o ne dėl savo veiksmų. 3) Lietuva galėtų įvesti savo antisankcijas - t.y. pasitraukti iš sutarties ir visiškai nutraukti bet kokį tranzitą į Kaliningradą.

        Jeigu visiškai būtų nutrauktas tranzitas į Kaliningradą - Rusijai tai būtų katastrofa. Kaliningrado uostas nėra pritaikytas aptarnauti tokį kiekį krovinių, priedo kai kurie kroviniai, pvz. pieno produktai, daržovės, mėsa ir pan., apskritai greičiausiai sugestų laive, nes tiekimo grandinė labai išsitęstų. Esmė čia yra, kad ne Rusija, o Lietuva turi kuo atsakyti ir labai skaudžiai, dėl to man atrodo, kad Kremlius kažkiek pasiputos dar pora dienų ir susitaikys, nors aš labai norėčiau, kad Lietuva gautų pretekstą apskritai nutraukti tą laisvo judėjimo sutartį su Rusija, kuri mums yra labai nenaudinga ir pasirašyta buvo tuo metu, kai mes buvome įkaitais.

        Comment


          Tiksliau - pasirašyta buvo tuo metu, kai toje šalyje buvo gana liberalios nuotaikos, nė iš tolo nebuvo tokios priešpriešos ir niekas net nesapnavo, į ką putkino prezidentavimas galiausiai pavirs. 2003 metais daug kas buvo kitaip. Net apie galimybes rf būti ES ir NATO buvo daugybė kalbų, kas dabar nė iš tolo nėra realu.
          Snowflakes will attack U <3

          Comment


            Parašė Eidvis Rodyti pranešimą
            1) kažkokių ekonominių ryšių su Rusija jau beveik nebelikę, nelabai yra kur smūgiuoti.
            Ekonominių ryšių likę. Bet turbūt būtų tik į naudą jei Girtekos ir Avulių bizniukai Rusijoje užsilenktų.

            Comment


              Parašė mantasm Rodyti pranešimą

              Ekonominių ryšių likę. Bet turbūt būtų tik į naudą jei Girtekos ir Avulių bizniukai Rusijoje užsilenktų.
              Iki karo Lietuva turėjo daugiausia ekonominių ryšių iš visų ES šalių, tai nenorint didelių ekonominių nuostolių per dieną visų ryšių turbūt nepavyko atsikratyti.

              Click image for larger version  Name:	Screenshot_20220521_003127.jpg Views:	0 Size:	125,2 kB ID:	1975817


              ​​​​​​
              Flickr

              Comment


                Parašė SoulMulticast Rodyti pranešimą

                pamatysime jau artimiausiomis dienomis kodel. Nesuprantu kodel Lietuvai ir jos zmonems reikia ant saves imti smugi. Protingi vakarai sedi sau nuosaliau ir stebi situacija iš šono. Didziausi nepatogumai bus mums patiems, koki atsaka Rusija bepasirinktu. Ka sioje situacijoje laimi Lietuva?
                Mes tą smūgį gautume iš Rusijos nepriklausomai nuo to ar įvesim sankcijas ar ne. Rusijai niekada rimtos priežasties nereikėjo kažką daryti.
                - Kas gi vyksta toje Ukrainoje?
                - Rusija su Amerika kariauja.
                - Ir ką, kaip ten reikalai?
                - Na, Rusija prarado tūkstančius kareivių, šimtus tankų.
                - O amerikiečiai?
                - Nepatikėsi, jie apskritai kare nepasirodė.

                Comment


                  Parašė Lettered Rodyti pranešimą

                  Iki karo Lietuva turėjo daugiausia ekonominių ryšių iš visų ES šalių, tai nenorint didelių ekonominių nuostolių per dieną visų ryšių turbūt nepavyko atsikratyti.

                  Click image for larger version Name:	Screenshot_20220521_003127.jpg Views:	0 Size:	125,2 kB ID:	1975817


                  ​​​​​​
                  Iš esmės šitas rodiklis truputį pieno riebumą rodo. Liūto dalį čia sudaro naftos, dujų ir elektros importas, kurio jau nebėra. Kita didelė dalis - tai reeksportas, kuris nėra toks pelningas kaip vietinės pramonės eksportas, nors skaičiuojant pagal BVP tai sulyginama kaip kad vienodos reikšmės. Bet ir reeksportas jau taip pat jau bus labai susitraukęs. Jei imti grynai tik lietuviškų prekių eksportą, tai į Rusiją jis sudarė vos 1.7% nuo viso eksporto ir tai buvo pernai, dar prieš karą. Bet žinoma Lietuvai skaudės, tiek dėl energetinių išteklių brangimo, tiek ir dėl reeksporto sumažėjimo, bet tranzitas į Kaliningradą su tuo skaudėjimu niekaip nesusijęs.

                  Comment


                    Dėl Kaliningrado, labiausiai LTG skaudės. Ne už ačiū eidavo tranzitas. Dar kažkiek Girtekoms visokioms.

                    Comment


                      Vakar pastebėjau, kad Lietuva turi tik įsipareigojimus dėl keleivių tranzito, bet ne dėl krovinių. Januška ko gero teisus, kad šitas triukšmas yra Rusijos pasirengimas ateityje spausti ES ir Lietuvą dėl krovinių tranzito sutarties.

                      Anot diplomato, yra keletas akivaizdžių faktų: yra keleivių tranzito sutartis, tačiau nėra krovinių tranzito sutarties, nors Rusija visada tokios norėjo ir, anot A. Januškos, tuo šantažu dabar to siekia: „Kas to nemato? Ir mums pavyko nepadaryti eksteritorialumo ar specialių išimčių Rusijai, kai mes stojom į ES. Tai mūsų pasiekimas, kurį Rusija tada pripažino ir su tuo susitaikė. Nėra jokių priežasčių, kad dabar turėtų būti kitaip“.

                      Beje jis neblogai atsako ir tiems, kurie kažko sugalvojo, kad Lietuva turėjo siekti taikyti išimčių sankcijoms dėl Kaliningrado tranzito. Nu tikrai idiotiška : Lietuva stengiasi, kad Rusijai būtų geriau ... Niekaip ir čia pasigirstančios tokios kritikos nepajėgiu suprasti.

                      A. Januška kritikavo eurokomisarą Virginijų Sinkevičių, siūlantį ir priekaištaujantį, kad, kai buvo priimamas ketvirtas sankcijų paketas, reikėjo mums derėtis už Rusiją, kad sankcijos negaliotų Kaliningrado tranzitui.
                      „Kai rusai daužo raketomis Ukrainą Lietuva prašo ES, kad ES padarytų specialų koridorių sankcionuotoms prekėms per Lietuvą? Kaip tokį dalyką galima buvo įsivaizduoti? Būtų buvęs visiškas skandalas“, – rašo jis.



                      Skaitykite daugiau: https://www.delfi.lt/news/daily/lith....d?id=90553169


                      Na o rusai su savo propaganda kraustosi iš proto. Žmogaus teisių (oho kaip rusai rūpinasi žmogaus teisėmis) ombudsmenė kažkokia Moskalkova kaltina, kad Lietuva pažeidė ... Rusijos konstituciją, kurioje Rusijos piliečiams garantuojama teisė į darbą, laisvą prekių judėjimą ir ekonominės veiklos laisvė Nu jau matyt visiška depresija apėmė.

                      Незаконные ограничения нарушают и затрудняют реализацию целого ряда прав граждан России, в том числе, предусмотренных нашей Конституцией и международным правом: права на свободу экономической деятельности, на труд, на свободное перемещение товаров и услуг», — сказано в сообщении.

                      https://www.newkaliningrad.ru/news/b...cheloveka.html

                      Comment


                        Abejoju ar Sinkevičiui rupi kažkokios rusiškos prekės, tiesiog žiūri kaip nesiutint psichinių. Iš kitos pusės čia visi rėkaujam kaip rusai pažeidinėja visus įmanomus susitarimus ir pan. Tačiau jei mes patys prisirašę susitarimu ir jų nesilaikysim, tai kaip čia bus? Tu nesilaikai, ai tai aš irgi nesilaikysiu? Reikia peržiūrėt tuos visus susitarimus ir reikalui esant juos nutraukt, nes panašu jie galiojantys dar.

                        Be to kiekvieną žingsnį liečiantį psichus reikia rimtai svarstyti nacionalinio saugumo lygiu, o ne laikant įsikibus 5 straipsnio ar nesamos brigados. Tai irgi tik susitarimai
                        Paskutinis taisė hhh; 2022.06.22, 13:40.

                        Comment


                          Parašė hhh Rodyti pranešimą
                          Tačiau jei mes patys prisirašę susitarimu ir jų nesilaikysim, tai kaip čia bus? Tu nesilaikai, ai tai aš irgi nesilaikysiu? Reikia peržiūrėt tuos visus susitarimus ir reikalui esant juos nutraukt, nes panašu jie galiojantys dar.

                          Be to kiekvieną žingsnį liečiantį psichus reikia rimtai svarstyti nacionalinio saugumo lygiu, o ne laikant įsikibus 5 straipsnio ar nesamos brigados. Tai irgi tik susitarimai
                          Būtent taip dabar ir yra, Rusija nesilaiko jokių susitarimų, blogiausiu atveju susigalvoja kažkokią priežastį, kaip kad 'naftotiekio remontas', 'bakterijos piene' ir t.t. O mes jų laikomes, nes mes gi teisinė valstybė. Rezultatas toks, kad žaidimas yra žaidžiamas į vienus vartus. Panašiai, kaip kad koks marozas smurtauja prieš visus, bet atgal jam į nosį duodi negalima 'nes tai negražu'. Ir visgi Lietuva vis tiek turėtų laikytis susitarimų, bent jau tiek, kiek galima, bet 'stengtis, kad Rusijai būtų sušvelnintos sankcijos' - tai nėra joks susitarimų laikymasis, tai yra tiesioginė pagalba agresoriui. Ir man keista tai girdėti iš tavęs, kuris man aiškino apie supuvusius vakarus, kurie užmerkia akis prieš žūstančius Ukrainos vaikus, o kai kalba pasisuka apie mus - tada jau argumentai pasikeičia 180 laipsnių, nebelieka žūstančių Ukrainos vaikų ir Lietuva jau turi atstovauti Rusijos interesus, o ne padėti Ukrainai.

                          Parašė hhh Rodyti pranešimą
                          Dėl Kaliningrado, labiausiai LTG skaudės. Ne už ačiū eidavo tranzitas. Dar kažkiek Girtekoms visokioms.
                          Tos pajamos iš tranzito į Kaliningradą tėra mažas grūdas lyginti su bendrai visa situacija. Tai yra atvejis, kada Rusijai skauda 100 kartų labiau ir būtent dėl to tokios sankcijos yra pačios efektyviausios.
                          Paskutinis taisė Eidvis; 2022.06.22, 14:01.

                          Comment


                            Reikia skaityt viską ką rašau. Jei yra kažkokie susitarimai, reikia juos aiškiai dėt ant stalo ir nutraukt, o ne slėptis už Borelio, gal išvartys. Gal tas Borelis, net nežino, ką ten girtas Brazauskas pasirašęs. O tų susitarimų iki ES nekur nemačiau nagrinėjant. Dabar gaunasi nelabai kažką. Teisinė valstybė, teisinė valstybė, bet iki galo neaišku ant kiek viskas teisiškai.
                            Ir šiaip čia jau nacionalinio saugumo klausimai. Kitoj sutarčių pusėj psichiniai, kurie tiesiog laukia panašių dalykų.

                            Comment


                              Parašė hhh Rodyti pranešimą
                              Reikia skaityt viską ką rašau. Jei yra kažkokie susitarimai, reikia juos aiškiai dėt ant stalo ir nutraukt, o ne slėptis už Borelio, gal išvartys. Gal tas Borelis, net nežino, ką ten girtas Brazauskas pasirašęs. O tų susitarimų iki ES nekur nemačiau nagrinėjant. Dabar gaunasi nelabai kažką. Teisinė valstybė, teisinė valstybė, bet iki galo neaišku ant kiek viskas teisiškai.
                              Ir šiaip čia jau nacionalinio saugumo klausimai. Kitoj sutarčių pusėj psichiniai, kurie tiesiog laukia panašių dalykų.
                              Toks jausmas, kad bandai diskutuoti nelabai įsigilinęs į problemą.
                              1. Tos sankcijos įvestos prieš 2 mėnesius, tik dabar įsigaliojo.
                              2. Sankcijas įvedė ES, o ne Lietuva, kad negalima vežti tam tikrų produktų per Lietuvos teritoriją.
                              3. Panika atsirado dėl keleto kremliaus politikų komentarų. Grasinimai, teroras, panikos sėjimas, bandymai sukelti nepasitikėjimą vyriausybe yra seniai žinomos Rusijos taktikos.

                              Comment


                                Parašė hhh Rodyti pranešimą
                                Reikia skaityt viską ką rašau. Jei yra kažkokie susitarimai, reikia juos aiškiai dėt ant stalo ir nutraukt, o ne slėptis už Borelio, gal išvartys. Gal tas Borelis, net nežino, ką ten girtas Brazauskas pasirašęs. O tų susitarimų iki ES nekur nemačiau nagrinėjant. Dabar gaunasi nelabai kažką. Teisinė valstybė, teisinė valstybė, bet iki galo neaišku ant kiek viskas teisiškai.
                                Ir šiaip čia jau nacionalinio saugumo klausimai. Kitoj sutarčių pusėj psichiniai, kurie tiesiog laukia panašių dalykų.
                                Žiūrint iš teisinės pusės, tai buvo pilna susitarimų su Rusija, Rusija netgi pasaulinės prekybos organizacijos narė - t.y. pilna susitarimų dėl prekybos ir pan., tačiau mūsų produkcijai eksportas į Rusiją yra užblokuotas, jokie sutartys tam kelio neužkirto. Aš nelabai suprantu logikas - Rusija viską blokuoja, o kai ES įveda sankcijas, tai čia jau kažkas 'neteisėto'? O kad tai 'nacionalinio saugumo klausimas' - tai lygiai toks pats klausimas, kaip ir dėl kitų sankcijų, lygiai tas pats ir dėl ginklų tiekimo Ukrainai, tik vienur tu vakarus vadini supuvusiais, kad pakankamai ginklų netiekia, kitur tu sakai, kad ES sankcijų svarstymuose turim atstovauti Rusijos interesus, nes tai 'mūsų saugumo klausimas'.

                                Comment


                                  Turėjau omeny susitarimus iki ES. Kaip suprantu jie galioja ir dabar. Sankcijas veda ES, bet atskiros narės vis ką išsidera. Slovakai išsiderėjo dėl naftos. Dirba agresoriui? Ar žiūrėjo savo reikalų? Kartoju, nereikia čia visko verst ant Borelio. Borelis liepė ir amen. Žiūrim ką turim prisirašę tarp Vilniaus ir Maksvos irgi, ne tik ką pasirašęs Briuselis ir Maskva. Matom pasirašyta lempa - nutraukiam. Jokių klausimų nekyla niekam.

                                  Comment


                                    Slovakija neturi priėjimo prie jūros, jai naftos importas iš kitų šalių yra sudėtingas, dėl to ir išsiderėjo pereinamąjį laikotarpį sankcijoms. Bet ji derėjosi dėl savo interesų, o ne dėl Rusijos. Tranzito į Kaliningrada atveju mums atnešama iš to nauda yra minimali, mes tame interesų mažai turime ir juos visiškai nusveria kiti interesai - padėti Ukrainai laimėti karą, tame tarpe ir sankcijų pagalba, o va Rusijos interesai dėl tranzito į Kaliningradą ypač dideli, nes nuo to stipriai priklauso visos srities ekonomika. Taigi siūlydamas daryti išimtis sankcijoms tranzitui į Kaliningradą, tu gini ne Lietuvos, o Rusijos interesus. Ir taip, geriausiai būtų, kad sutartis dėl tranzito į Kaliningradą apskritai nutraukta būtų - tai būtų pats didžiausias Lietuvos interesa ir net ne dėl Ukrainos, o pirmoje vietoje dėl Lietuvos, kurios Rusija ateityje nebegalėtų šantažuoti, nes Lietuva turėtų kur kas galingesnį ginklą. Problema, kad Rusija panašu, kad pasiekė savo - sukėlė paniką ir staiga, netgi šitame forume buvo pradėti ginti Rusijos, o ne Lietuvos interesai. Ta tema ir Lietuvos kariuomenė pasisakė:

                                    „Siekis įbauginti, sukelti sumaištį ir nepasitikėjimą savo valstybe – klasikinis propagandos tikslas, kuriam pasiekti pasitelkiamos informacinės operacijos. Kad ir šiuo atveju – įsigaliojo sankcijų Rusijai paketas, dėl kurio sutarė visos ES valstybės. Jei konkrečiau, draudimas įsigaliojo daliai prekių, t.y. plienui ir juodiesiems metalams. Nesankcionuotos prekės ir keleiviai keliauja įprastai. Šioje vietoje melas ir vaizduotė suplakti su tiesos dalimi: rezultatą matome, tikslai aiškūs. Dabar dėl priešų judėjimo“, – feisbuke rašė Lietuvos kariuomenė.

                                    Skaitykite daugiau: https://www.delfi.lt/news/daily/lith....d?id=90557259

                                    Comment


                                      Taigi pasirodo jokios sutarties prekems nera es lygiu tranzitui, tik zmoniu .
                                      "I just want you to know that, when we talk about war, we're really talking about peace." —Washington, D.C. June 18, 2002


                                      - George W. Bush President of the USA

                                      Comment


                                        Parašė Tomas Rodyti pranešimą

                                        Juridinė kazuistika yra gerai, bet esmė tame, kad vyksta karas ir Lietuva jame (kol kas neakivaizdžiai) dalyvauja. Todėl bet kokius veiksmus reikėtų vertinti ir per Lietuvos kariuomenės pasirengimo stoti į atvirą kovą prizmę. Ar LK jau šiandien pasiruošusi vykdyti kovines operacijas Šešupės (o gal ir bulbašijos) fronte? Ar rezervistai mobilizuoti? Ar daliniai paruošti išvedimui į lauko pozicijas? Ar mūsų itin menka artilerija aprūpinta šaudmenimis? Ir t.t. ir pan., bet spėju, kad į daugelį tokių klausimų atsakymas yra "ne". Ir kokia bus LT reakcija, jei rytoj pradės lėkti iskanderai į LK bazes, Seimą ir Vyriausybę? Gabrielius rėks ir tryps kojomis ? Žygimantas lėks Amerikon paverkt kokiam senatoriui ant peties? Mantas prakaituos televizijoj?
                                        Tranzito ribojimai įvesti tik sankcionuotoms prekėms - plieno ir geležies metalams, sudarantiems viso labo 1% nuo bendro tranzito į Kaliningradą srauto. Gyvybiškai būtinos prekės, ten visokie vaistai, maisto produktai ir toliau juda į Kaliningradą nevaržomai

                                        Comment


                                          Parašė hhh Rodyti pranešimą
                                          Turėjau omeny susitarimus iki ES. Kaip suprantu jie galioja ir dabar. Sankcijas veda ES, bet atskiros narės vis ką išsidera. Slovakai išsiderėjo dėl naftos. Dirba agresoriui? Ar žiūrėjo savo reikalų? Kartoju, nereikia čia visko verst ant Borelio. Borelis liepė ir amen. Žiūrim ką turim prisirašę tarp Vilniaus ir Maksvos irgi, ne tik ką pasirašęs Briuselis ir Maskva. Matom pasirašyta lempa - nutraukiam. Jokių klausimų nekyla niekam.
                                          Borelis neliepė. Tai bendros ES sankcijos. Mes kartu su visa ES jas priėmėme ir taikome, nes naudojamės savo teise jas taikyti Rusijai pažeidus tarptautines sutartis ir pradėjus karą prieš Europos šalį ir tapus pavojinga baustina šalimi. Rusija raunasi ant visos ES, kai kaukia ir žada pakenkti tik Lietuvai. Gal ir pakenks.
                                          Paskutinis taisė manometras; 2022.06.22, 18:55.
                                          ПТН ПНХ
                                          «Русский военный корабль, иди нахуй!»

                                          Comment

                                          Working...
                                          X