Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Rusijos karas prieš Ukrainą ir bandymai grasinti NATO

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Aš asmeniškai balsuočiau, kad iš turimų 16 kovinių PzH2000 duoti/paskolinti Ukrainai pvz 4. Visa šiuolaikinė mūsų regiono istorija sprendžiasi Ukrainoje, chuilo neturi šiuo metu jokių sausumos pajėgų pulti Lietuvą ir esminis kad mes esame NATO šalis, tai tie 4 mums nėra tokie esminiai nepaisant tam tikrų ekspertų asmeninių nuomonių.
    Su PR ši pagalba gali būti kaišiojama kitoms NATO šalims po nosimi, kodėl jūs fuc.ing esančios už tūkstančių km myžate į batą ir neduodate proporcingai ar daugiau.
    Nepirk iš Decathlon, Philips, Nestle, KraftHeinz, Viada, Vičiūnų, Volfas Eng, Procter & Gamble / Gillette
    Toblerone, Milka, Dirol, Halls (Mondelez International), Hellmann's, Heineken, Mars, PepsiCo

    Comment


      Realiai musu pzh skirti gintis nuo ko? Latviu? Lenku? Tikiuos ne. Jie skirti gintis nuo ruskyno ziurkiu. Tai kam juos laikyt sandely ir laukt kol moraliskai pasens ir nurasysim kai galima gauti best bang for the buck ir siust i fronta atidirbt?

      Zinoma pries tai is jav ar vokietijos issiderejus, kad uz padovanotus pzh gausim atgal pvz korejoetiskus arba himarsus ir dar del susilpnejancios trumpuoju laiku parengties paprasydami dar papildomu 500-1000 kariu Lietuvoje su iranga. Win win. Tokiu atveju as uz tai kad siustume visus 18.

      tikrai nudriskes ruskis nepuls dabar musu - atitrauke praktiskai viska is kaliningrado, taip pat nuo suomijos. Ruskis puola Ukraina - ten ir musu paciu frontas.
      Paskutinis taisė Zygis; 2022.09.30, 20:36.

      Comment


        Parašė Arunasx Rodyti pranešimą
        https://liveuamap.com/en/2022/30-sep...-in-drobysheve
        Atrodo savaitgaliui faktas maloniai nuteikiantis gomurį - orkai narve:
        Net nežinau ko labiau norėčiau ar daug belaisvių ar daug negyvų kacapų.Visgi visaip sudarkytų rusų prisžiūrėjau gal net per daug, tai labiau norėtus matyt būriais einančius belaisvius, plius ir labiau "masiškumas" vizualiai tada gal jaustusi. Reik tikėtis kuo mažiau jų ištrūks. Butusovas dar dieną rašė, kad formuoja koloną ir bandys bėgt rusai iš Limano kol tamsu ir kol apsuptis dar ne tokia didelę, bet greičiausiai nebespėjo.

        Comment


          Kaco šios dienos video apie XX a. pradžios Japonijos militarizmą. Neįtikėtina, kaip viskas sutampa su šiandienine rf situacija. Net LDNR atitikmenys yra - Korėja, Mandžukuo, Taivanas ir t. t. Netgi skrepai lygiai tokie patys, tautos išskirtinumo bruožai analogiški, ir aišku - priešai visur aplinkui. Neįtikėtina. Valstybių pavirtimas į tokias yra gana įdomus sociologinis, istorinis, politinis ir gal net masių psichologijos reiškinys, reikalaujantis atskiro nagrinėjimo.

          Snowflakes will attack U <3

          Comment


            Taip, baisi, agresyvi, militaristinė Japonija užpuolė taikią, nekaltą ir puikią Rassiejušką
            It's just a circle of people talking to themselves who have no f—ing idea what's going on

            Comment


              Esmė ten yra paralelės tarp tokių agresyvių visuomenių ir kaip jos baigia savo kelią, o ne iš konteksto ištrauktos nuotrupos.

              Beje, kur pavyko išgirsti tokią nesąmonę? Net atsisukau tą vietą. "Pilnas rasiejos sutriuškinimas, neįvertinusios priešo". Kaip tik akcentuoja rasiejos kaltę.
              Paskutinis taisė Tomizmas; 2022.10.01, 02:00.
              Snowflakes will attack U <3

              Comment


                Sakoma, kad ukrainiečių kario telefoninio pokalbio transkripcija apie situaciją kelyje Lyman - Kreminna. Kiekvienas skaitantis turbūt pats gali spręsti kiek tai realu ar ne.

                https://ukrainevolunteer297689472.wordpress.com/2022/09/30/its-a-slaughter/

                I have never seen so many dead, soon to be dead, and wounded people in my life. People begging for help, but no way we can help them. We have little to help them with, a small medical kit each, no morphine, and no time to render any kind of useful aid. No idea if they will live or die. You just keep moving.

                Comment


                  Siužetas apie HIMARS'us Ukrainoje



                  Tačiau tame siužete įdomiausia dalis yra šita:



                  HIMARSai pakraunami M30A1 raketomis, apie kurias viešai nebuvo skelbta. Jų esmė yra ta, kad jos spogsta ore dar nepasiekusios taikinio ir paleidžia 182.000 'kulkų'. Jos pagrinde yra naudojamos pėstininkams naikinti, tame tarpe ir sėdintiems apkasuose. Žinant HIMARSų taiklumą ir Ukrainos žvalgybines galimybes - tai yra orkų patrankų mėsos žudikas.



                  Kai Ukrainiečiai rengė pirmąjį savo kontrapuolimą Charkovo srityje, tai Kremlinė propaganda ir telegram kanalai kaip susitarę visi aiškino, kad 'ukrainiečiams gal ir sekasi pulti, bet jie tai daro milžiniškų praradimų sąskaita'. Tiesa, vagnerių telegram kanalai tada piktinosi, kad yra meluojama ir taip visiškai negerbiami jų kovotojai. Šį kartą tokių kalbų jau nebeliko ir labai gali būti, kad dėl to, jog santykis rusų ir ukrainiečių praradimų nėra 1:3, kaip įprastai būna, kad puolančioji pusė patiria daug didesnių nuostolių. Jei ukrainiečiai turi pakankamai šitų raketų pėstininkams naikinti, tai nenustebčiau, jei santykis būtų 3:1 puolančių ukrainiečių naudai.

                  Comment


                    Ukrainiečiai rašo kad Limanas jau jų. Čia kokios srities dalis , kuri vakar tapo 'ruzzija'?

                    Comment


                      Parašė udrius Rodyti pranešimą
                      Ukrainiečiai rašo kad Limanas jau jų. Čia kokios srities dalis , kuri vakar tapo 'ruzzija'?
                      Skaitant šiandieninius pranešimus tai vaizdas maždaug toks: Ukrainiečiai leido(kažkokiu būdu susitarus) rusams atsitraukti iš Lyman'o iki Zarychne/Torske. Nuo ten iki Kreminna yra "no man's land", kur vienur rusai pasistatė gynybą ir sugebėjo saugiai pravažiuoti, o kitur laukė ukrainiečių pasalos iki pat Kreminna'os. Kur yra tiesa, gal bus aiškiau už kelių dienų.

                      Comment


                        Parašė udrius Rodyti pranešimą
                        Ukrainiečiai rašo kad Limanas jau jų. Čia kokios srities dalis , kuri vakar tapo 'ruzzija'?
                        nebemoki google naudotis ar kaip?
                        Krasnyi Lyman, Donetsk Oblast, Ukraine https://www.google.com/maps/place/Ly...5!4d37.8049964
                        Nepirk iš Decathlon, Philips, Nestle, KraftHeinz, Viada, Vičiūnų, Volfas Eng, Procter & Gamble / Gillette
                        Toblerone, Milka, Dirol, Halls (Mondelez International), Hellmann's, Heineken, Mars, PepsiCo

                        Comment


                          Vagnerių telegram kanalas Grey Zone apie situaciją Limane rašo, kad dabar jis jau yra pilnoje apsuptyje ir kad iki tam tikro laiko dar buvo įmanoma atitraukti pajėgas, bet dėl to, kad vakar buvo Putino šou, tam nebuvo duotas leidimas ir buvo liepta kovoti. Tiesą sakant aš apie tai vakar kaip tik ir rašiau, nes atrodo keista, kodėl neįvyko pajėgų atitraukimas:
                          Parašė Eidvis Rodyti pranešimą
                          Labai gali būti, kad Putinas įsakė niekur nesitraukti ir laikytis iki galo, kad šiandien nebūtų sugadinta užgrobtų žemių aneksijos šventė.
                          Putino problema, kad jo šou ar taip ar taip buvo nevykęs, o reputacinė žala dabar bus kelis kartus didesnė. Vienaip ar kitaip, bent jau tarp karu besidominčių rusų, žinios apie tai, kad Putinas savo karius aukoja dėl šou, pasklis.

                          Grey Zone:

                          По имеющейся информации, наша российская группировка находящаяся в Лимане и его окрестностях теперь оказалась в полном окружении. Противнику за последние несколько дней удалось отбить Ямполь, Новоселовка, Шандриголово, Дробышево и Ставки.

                          Как поговаривают в узких кругах, до некоторого времени можно было отойти из Лимана и сохранить личный состав, но из-за готовящегося вчерашнего обращения Путина, проигрывать было нельзя. Как и было недопущенно попадание в общественные массы плохих новостей, именно поэтому мы вчера внезапно начали читать, что наши разблокировали дорогу и даже ведут контрнаступление.

                          Сейчас предпринимаются крайние меры по попытке деблокировки наших бойцов в Лимане, и меры используются беспрецедентные, помогут ли они или нет, мы увидим в самое ближайшее время.

                          Comment


                            Comment


                              Rusų karo blogeris Wargonzo pranešė, kad Ukrainos kariuomenė jau centrinėse "Krasnyj" Lymano gatvėse.Atrodo, vakar vakare panašiuose puslapiuose praneštas rusų armijos pastiprinimas kažkur pasimetė.
                              Драматичные новости из города. Неонацисты уже передвигаются по центральным улицам Красного Лимана. Проверяют документы и уже начинают кошмарить местных. Информация подтверждается из нескольких источников. Если и есть шансы отстоять и отбить город, то они - невероятно малы.

                              https://t.me/s/wargonzo

                              Comment


                                nustokit vartot tą Krasnyi, aliuzijos į raudoną spalvą Limano miestas atsisakė dar 2016-aisiais metais

                                Comment


                                  Parašė Romas Rodyti pranešimą
                                  Rusų karo blogeris Wargonzo pranešė, kad Ukrainos kariuomenė jau centrinėse "Krasnyj" Lymano gatvėse.Atrodo, vakar vakare panašiuose puslapiuose praneštas rusų armijos pastiprinimas kažkur pasimetė.
                                  O tai ar ne wargonzo pats ir rašė, kad pastiprinimas vakarykščiuose propagandonų post'uose ir "važiavo" tik post'uose, kad nesugadinti putino šventės.

                                  Comment


                                    Parašė 10.000 Rodyti pranešimą
                                    nustokit vartot tą Krasnyi, aliuzijos į raudoną spalvą Limano miestas atsisakė dar 2016-aisiais metais
                                    Aišku, kad ten yra Lymanas, o ne "Krasnyj Liman". "Krasnyj" buvo kabutėse - perteikti cituotą šaltinį

                                    Beje, šiek tiek keistai atrodo kai rašoma kaZHkokia keista vietovardžių versija - ne tik ex "Krasnyi", bet ir "Donetskas" ar "Khersonas".
                                    Lietuviškos vietovardžių versijos rašomos fonetiniu pagrindu: nėra taip jau sunku pasitikrinti jų rašybą (ne "rashybą") nors ir Vikipedijoje.
                                    Paskutinis taisė Romas; 2022.10.01, 17:19.

                                    Comment


                                      Kaip ir oficialu - Limanas perimtas. Dabar lieka išsiaiškinti detales kaip tai viskas įvyko ir ar katilas suveikė.

                                      Comment


                                        Dar vienas rusų karo blogeris (telefonas vis verčia į "blogietis").
                                        Pas Рыбарь / Rybar yra daug žemėlapių - ir Lymano ruožo.
                                        https://t.me/s/rybar

                                        Išmetus propagandines nesąmones visiškai įdomu stebėti kaip žemėlapiuos keitėsi situaciją
                                        Rusų oficiali žiniasklaida viską įdeda vėliau, kol suglavos kokį nors "pergrupavimą" ar "geros valios gesta" savo nesekmėms pateisinti.

                                        Iki penktadienio Lymano krypties detaliai ten išvis nebuvo nagrinėjama, tik užsimenama bendrto fronto kontekste

                                        2022.09.29. Ketvirtadienis 22:00


                                        2022.09.30 Penktadienis 10:00
                                        Šeštadienį ryte rusų žinasaklaida cituoja DNR vadeivą Pušiliną, kuris sako, kad "ne visiškai kontroliuojama Drobyševe gyvenvietė ir Jampil' miestas. Įvardinamas terminas "polukol'co" - pusiau apsupimas
                                        Pas šį blogerį situacija kur kas rimtesnė


                                        2022.09.30 Penktadienis 14:00
                                        Atsiranda raudonos rodyklės nuo Rubižnės ir Kreminnos - atseit rusų pastiprinimas


                                        2022.09.30 Penktadienis 20:00
                                        Vis dar rodomas koridorius su tiltu per Žerebecio upę ties Tors'ke - Zarične


                                        2022.10.01 Šeštadienis 14:00
                                        Kažkoks pastiprinimas rusams dar tebekeliauja


                                        2022.10.01 Šeštadienis 15:00
                                        Per valandą situacija žemėlapyje apsivertė aukštyn kojomis - atseit "priimtas sprendimas" pasitraukti iš Lymano" .
                                        Bandoma paaiškinti , kad jie persigrupavo prie Žerebecio upės. Tie 4 ar 5 tūkstančiai taip parastai neglaėjo "persigrupuoti"
                                        К середине дня стало очевидно: принято решение о выводе войск и оставлении Лимана.
                                        После появления видео с восточной окраины Заречного с подорванным мостом (49.021573, 37.952583), который заняли ВСУ, стало ясно, что вся «дорога жизни» уже находится под контролем ВСУ.
                                        https://t.me/rybar/39615

                                        Originalus žemėlapis:
                                        RUS https://rybar.ru/piwigo/upload/2022/...8-23f2f505.jpg
                                        ENG: https://rybar.ru/piwigo/upload/2022/...0-9b1315aa.jpg

                                        Po pauzės prasidėjo kaltų paieškos
                                        Падение Лимана
                                        Хроника боев 1 октября 2022 года
                                        К середине 1 октября стало очевидно, что переломить ситуацию в Лимане у российских войск не получилось.
                                        ????
                                        ВСУ сконцентрировали усилия на трёх участках дорог: Лиман — Заречное, Торское — Кременная, Торское — Сватово. Грамотно распределив силы, ВСУ сосредоточились на перерезании линий коммуникаций российских войск. (...)

                                        https://t.me/rybar/39620
                                        О причинах провала в Балаклее, Купянске, Изюме и Лимане
                                        Мы с сожалением прочли новость о том, как глава Чечни Рамазан Кадыров обвинил в крахе Лиманского фронта командующего войсками Центрального военного округа Александра Лапина, который был ответственен за оборону на Харьковском направлении после «перегруппировки».
                                        (...) Мы можем допустить мысль, что Лапин просто не сумел справиться с профнепригодными войсками Западного военного округа.
                                        У нас за исключением 20 общевойсковой армии парадно-демонстративные войска ЗВО оказались небоеготовы.
                                        Здесь есть вина как личного состава, жившего в тепличных условиях (в меньше степени), так и командиров, культивировавших эти условиях и не сумевших перестроиться к современным реалиям (в гораздо большей степени виновных) — даже ценой потерь. (...)

                                        https://t.me/s/rybar
                                        Įdomu, kodėl rusų cenzūra, pagarsėjusi savo griežtumu, pas save neuždraudžia karo blogerių
                                        Paskutinis taisė Romas; 2022.10.01, 18:52.

                                        Comment


                                          Lymano paėmimas Ukrainos kariuomenei svarbus netik todėl kad tai svarbus geležinkleio mazgas. Per Lymaną eina pagrindinis plentas iš Sloviansko į Siverską. Kitas svarbus kelias yra iš Bachnuto, kuris yra pačioje pafrontėje, mūšių zonoje. Detalesnis žemėlapis rodo ir kitus kelius, bet tie vietinai keliai turbūt yra prastos kokybės.


                                          Yra stebėtina, kad Ukrainos kariuomenė sugebėjo sukaupti reikalingus rezervus ir sėkmingai smūgiuoti į Lymaną iš pietryčių nuo Siversko - Jampilės pusės, net kai buvo itin prastos kelių sąlygos.
                                          Paskutinis taisė Romas; 2022.10.01, 18:58.

                                          Comment

                                          Working...
                                          X