Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Rusijos karas prieš Ukrainą ir bandymai grasinti NATO

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Parašė gerietis Rodyti pranešimą
    Ką norėjote pasakyti tuo grafiku? Kad Baidenas kelia triukšmą dėl Ukrainos kad nusimušti sau reitingus?
    Kaip parodė Afganistanas, Baiden'as nusimuša reitingus kai pasidavinėja.

    Comment


      Kuo toliau tuo aš irgi vis labiau linkstu manyti, kad amerikeičiai pagavo putleriuką ant blefo. Labai tikėtina, kad JAV turi patikimos informacijos, kad Putinas visškai nesiruošė kariauti ir visa tai buvo tik blefas norint išsireikalauti sau kuo daugiau. Todėl jie ir kėlė tokį triukšmą. Visam pasauliui akivaizdžiai parodyta, koks Kremliaus bosas yra agresyvus (o tai velniam tiek kariuomenės prie sienos sutraukė ?). Akivaizdžiai ruošėsi pulti, o nepuola tik dėl tarptautinio spaudimo. Tokioje aplinkoje joks Macronas ar Scholzas apsikabinėti su Putinu negali, nes tai jiems būtų savižudybė. Jokio NS2 dabartinėje situacijoje atidaryti negalima, nes tai savižudybė tiems kas tokioje karinio spaudimo situacijoje tai padarytų. Pačiame Rusijoe elite pasigirsta senai girdėtos tokio lygio kritikos Putinui. Ir dabar Putinas ko gero jau ir norėtų atsitraukti, bet atsitraukimas pabrukus uodegą jam gal net ir mirtinas smūgis būtų. Ir čia žinoma amerkiečiai gali jam ateiti į pagalbą su atsitraukimu, bet ir pagalbos kainą jau jie padiktuos tokiu atveju ...
      O Ukraina žinoma kenčia, Bet čia žymiai aukštesnio lygio žaidimas ko gero vyksta

      Comment


        Labai logiška versija
        Snowflakes will attack U <3

        Comment


          Tai va ir palaukiam su tuo Nordstrymu. Bus matyt kas pussy, o kam tikrai nasrat ant tų sankcijų.
          Show must go von!

          Comment


            Parašė Tomizmas Rodyti pranešimą

            Ne, tai aš suprantu kad situacija įtempta, reikia būti "ant pulso" ir panašiai. Bet tai manau, kad tam pilnai užtenka esamos informacijos: yra sukaupta tiek ir tiek kariuomenės, situacija išlieka įtempta, puolimo rizika yra, bet ar bus, ar nebus, tuo labiau kada bus - konkrečiai pasakyti neįmanoma. Yra įmamasi tokių ir tokių priemonių. Viskas paprasta ir aišku.

            Bet kai prasideda visokie neaiškaus patikimumo straipsneliai, tipo:
            "Ekspertai galvoja, kad puls jau rytoj"
            "Ekspertai turi šaltinių Putino aplinkoje ir turi pagrindo manyti, kad ne rytoj, o jau va tuoj"
            "Puolimas bus trečiadienį"
            "Puolimas perkeliamas iš trečiadienio į ketvirtadienį"

            Ir kai visi tie straipsniai praėjus tam terminui nepasitvirtina - tai sorry, čia jau ne informavimas, bet kažkoks bereikalingas informacinis triukšmas, kuris sukelia daugiau chaoso, nei aiškumo.
            Aš tai tavęs nesuprantu - jei yra kažkokie ekspertai ar žiniasklaidos priemonės, kurios rašo straipsnius ir daro analizes, kurie nepasitvirtina, tai nebeskaityk tokios trečiarūšės žiniasklaidos. Tos tavo nuolatinės dejonės kad tavo skaitomi portalai rašo ne tai, ką tu norėtum skaityti, skamba truputį infantiliai.
            If a lion could speak, we could not understand him.

            Comment


              Vajetau, kaip galima su tokiu šaltu realizmu griauti baisius vaizdinius apie išprotėjusį nenuspėjamą Putiną (ir visą kariuomenę apskritai - ten gi jie visi nurauti ir nežino ką ir kokiu tikslu daro), ir baisius, apokaliptinius būsimo karo vaizdus? Kaip viską griauna iki Karpatų, visus žudo. Ir kaip galima sakyti, kad Putinas nekvailas? Jeigu jis priešas, reiškia jis debilas, durnas per visą galvą, nemąstantis, iracionalus, psichas nežinia kaip pakliuvęs į valdžią, dar gal netgi turi utėlių ir t. t.

              Supratimo gi reikia turėti, kad dauguma žmonių vis dar įsivaizduoja 1945 metus, dramą, emocijas, ir kažkoks nuobodus kariuomenės laikymas vardan tiesiog įtampos jiems nesuvokiamas (ir savo nesuvokimu bei emocingu eskalavimu jie tą "nervų karo" jauką/provokaciją su visomis pasekmėmis sėkmingai nuryja).
              Uolus didaktinis stilius viršuje priminė šį žaidimo Kas ir Kodėl vedėjo Dariaus Jurgelevičiaus laišką Komjaunimo tiesai:

              Noriu ir aš pasidalyti mintimis apie rugpjūčio 23-osios sueigą. Demonstracija - pati didžiausia veidmainystė. Tai Vakarų masinės informacijos priemonių darbas. Tačiau pagrindinis šios akcijos tikslas - apjuodinti mūsų persitvarkymo politiką ir vieną jos pusių - viešumą. Vakaruose tikėjosi, jog vadinamieji „kovotojai už Lietuvos laisvę“ susidurs su milicijos kordonais, juos areštuos, gal nuteis. Šito nebuvo! Niekas nelaikė už rankų žmonių, jų nevaikė, nekišo į milicijos mašinas. To tikrai nesitikėjo Vakarų masinės informacijos reporteriai. Kur tai matyta, kad Tarybų Sąjungoje vyktų antitarybinė akcija? Manom, tokios mintys užplūdo juos, kai jie pamatė visa tai. Bet dar labiau jie nuliūdo, kai paaiškėjo - liaudis nepritaria Vakarų pakalikų kalboms. Tai liudijo ir negausus susirinkusiųjų skaičius. Taigi viešumo politika, kuri dabar yra mūsų gyvenimo kasdienybė, įrodė savo privalumus ir jėgą.



              Click image for larger versionName:	FLeluB3X0AMAKb1.jpgViews:	0Size:	430,2 kBID:	1948960

              Galima kiek nori kalbėti apie Bideno reitingus, slaptus sandorius apie kuriuos inside infomacijos turi Fabų baro analitikai, bet faktas tas, kad šiuo metu Ukrainai į smilkinį yra įremtas užtaisytas revolveris.
              Paskutinis taisė Kaimai; 2022.02.13, 17:25.

              Comment


                URM primygtinai ragina Lietuvos piliečius nevykti į Ukrainą, ten esančius – grįžti
                17:29

                Dėl galimų susisiekimo oro keliu trikdžių Užsienio reikalų ministerija (URM) primygtinai ragina Lietuvos piliečius nevykti į Ukrainą, o šiuo metu Ukrainoje esančius Lietuvos piliečius – nedelsiant išvykti iš šalies. „Prašome išlikti budriems, sekti naujienas, informuoti artimuosius apie savo buvimo vietą ir vadovautis oficialiomis Ukrainos valdžios bei Lietuvos Vyriausybės rekomendacijomis“, – pranešė URM. Ministerija atkreipia dėmesį, kad šiuo metu galioja rekomendacija nevykti ir į Baltarusiją.

                Skaitykite daugiau: https://www.15min.lt/naujiena/aktual...1641550?copied

                Comment


                  Why Is it Not in Russia's Interest to Invade Ukraine? - VisualPolitik EN
                  https://www.youtube.com/watch?v=psm60IUjrEI
                  ​​​​​​​
                  Labai sutikčiau Kremlius įvarytas vakarų į kampą ir turi tris galimybes (laiškus):
                  Pabrukus uodegą suvynioti cirką ir apsimesti, kad nieko čia nebuvo.
                  Sudaryti kažkokia "safe face" sutartį, kurios uždyką nesigaus sudaryti (ty kažkokios ne taip matomos preferencijos/nuolaidos vakarams. NS2 ar pozicija dėl Kinijos pvz).
                  Pradėti karą.

                  IMHO JAV iš dalies trolina dėl tų visų diplomatų piliečių evakuacijos, na ateis vasario 16 ir nieko 20 ir nieko, kovo 20 ir nieko. Beigi nepralošia nieko, bet kuriom atveju, jei karas galima rimtai suvynioti NS2, atsiriekti gera Europos dujų rinkos dalį Gazpromo sąskaita, Europoje karas kapitalai bėga į JAV treashures, kai JAV (ir visam pasaulyje) prasideda ekonominė recesija.
                  Visą šį šou dalinai galėjo įtakoti dar ir Putino "bunkerėjimas", jis gi vadas, Alfa, režimo pagrindinis (ir vienintelis) stulpas kur jodinėja pusnuogis per tyrus ant žirgo, skraido su gervėm, o dabar "alfa" sėdi bunkeryje sustinka prie iiilgo stalo su Macronais, ty pačiam Putinui kiba norėjosi parodyti kad net ir iš bunkerio jis yra baisinis strategas ir dar turi parako ohohoh, beigi režimui negerai kai jų stulpas tox~.
                  Tik kažkaip nepaskaičiavo.
                  Paskutinis taisė Dundorfas; 2022.02.13, 17:18.

                  Comment


                    Rusijos tankų kariuomenė palieka poligoną prie Voronežo ir gabena prie sienos su Ukraina papildomą įrangą – CIT.

                    https://nv.ua/world/geopolitics/tank...-50216285.html

                    Comment


                      Kremlius į kampą įvarytas bus tik tada, kai bus paskelbtos realios sankcijos visai chebrai, Kremliaus turtai neplauks visur į EU, Nordstrymas 2 neveiks, o dujų kraneliai bus sukiojami pagal pirkėjų poreikį. Kitu atveju Bideno pergalė, tai čia tik pufeliukams pasiguost, kad va išsigando ir nepuolė. Who cares, kai doleriai į kišenes byra non stop. Darys pratybas kitamet ir dar kitamet, nervindami ukrainiečius, o Macronai kelius sulenkę lakstys į caro dvarą. Beje Malyje wagnerio chebra toliau sau išsidirbinėja. Buvo Macronas pas jų tėvą ar nebuvo. Dabar išvis sėdžiu ir skaitau, kaip aliuminio zavodus uždarinėja vienas po kito jau ir Europoje, ne tik Kinijoje. Tai dar doleriai pradės byrėt ir už metalus kremliniams. Energiją jie sau pasidarys tokia kaina kokia reikia.
                      Paskutinis taisė VNS; 2022.02.13, 18:01.
                      Show must go von!

                      Comment


                        Russia-Ukraine crisis: Ben Wallace accused of offending Nato allies over 'whiff of Munich' remark

                        Benas Wallace'as sekmadienį pareiškė, kad „ore tvyro Miuncheno dvelksmas“, nurodydamas susitarimą, kuris leido Vokietijai 1938 metais aneksuoti Sudetų žemę, bet nepavyko užkirsti kelio Antrajam pasauliniam karui.
                        https://www.telegraph.co.uk/world-ne...o-latest-news/

                        Comment


                          Parašė Kaimai Rodyti pranešimą
                          Galima kiek nori kalbėti apie Bideno reitingus, slaptus sandorius apie kuriuos inside infomacijos turi Fabų baro analitikai, bet faktas tas, kad šiuo metu Ukrainai į smilkinį yra įremtas užtaisytas revolveris.
                          Tai niekas neneigia, kad įremtas. Ir be abejo, su tam tikrais tikslais. Tik va realiai iš jo iššauti nėra taip paprasta.

                          Kirvį galąsti palei kaimyno tvorą irgi lengva, o realiai jį panaudoti į kaimyno galvą - po to bus tokios pasekmės, kad baisu. Dėl to ir nesinori naudoti, kad ir kaip tas kaimynas nepatinka.
                          Paskutinis taisė Tomizmas; 2022.02.13, 18:41.
                          Snowflakes will attack U <3

                          Comment


                            Tai ne protestuose čia esmė. Didelė kaimyninė šalis su 40 milijonų gyventojų, kurie pagrinde priešiški. Kaip Rusija visa tai paimtų, o tuo labiau - kaip išlaikytų įtakoje, vaizduotė neneša (jeigu bandyti įsivaizduoti maždaug realiai, o ne kaip filmų scenarijuose, kur nušluoja visus per dieną ir t. t.)
                            Snowflakes will attack U <3

                            Comment


                              „Viskas paruošta karui“. Kodėl Rusija perkelia kariuomenę į Vakarus

                              – Официальная позиция российских властей – мы не скрываем передислокацию, у нас там учения. Это точно не учения? Какие доказательства?

                              – Это точно не учения. Сейчас власти РФ чаще всего в качестве оправдания переброски военных и техники упоминают якобы учения конкретно в Республике Беларусь – российско-белорусские учения, которые запланированы с 10 по 20 февраля. Но есть целый ряд факторов, который противоречит этим заявлениям.

                              Первый и самый важный – часть военной техники, которая действительно поехала в Беларусь, размещена вне полигонов, которые заявлены для учений. Когда были объявлены российско-белорусские учения, был составлен список полигонов, где они пройдут – и там действительно появилась российская и белорусская техника. Но есть множество мест, например, вблизи поселка Речицы в Беларуси (это недалеко от белорусско-украинской границы), где размещена техника, в том числе дальнобойная – такая, как ракетно-залповая система "Ураган". Конкретно этот район не заявлен для учений, но там разместили довольно грозное оружие, а не просто какой-то полевой лагерь с солдатами, который можно было объяснить будущей переброской на другой полигон, например. Нет, это именно что лагерь наступательной техники.

                              Второй момент – и родственники солдат, и сами военные в комментариях о том, что их якобы отправляют на учения, говорят, что минимальный срок, который им был назван – два месяца, а некоторые упоминали 6 или 9 месяцев и более. При этом учения, как мы помним, заявлены всего на 10 дней. Даже если мы добавим к ним сроки переброски, даже поездом с Дальнего Востока в Беларусь, и еще посчитаем обратный путь – это все равно никак не два месяца, это гораздо меньшие сроки. Даже минимальные сроки, названные солдатам, никак не клеятся с официальными сроками "учений".

                              Третий момент – войска стягиваются не только в Беларусь на учения, российские войска стягиваются вдоль всей российско-украинской границы. Мы видим их и в Брянской области, и в Курской, и в Ростовской, и на территории аннексированного Крыма: везде техника и солдаты, хотя учения происходят в Беларуси, а не в России.

                              Опровергну еще одно доказательство в пользу учений. Около недели назад было два пресс-релиза Минобороны, и некоторые комментаторы нас просто задолбали, прибегая в каждую публикацию: "Видите, ничего в итоге не было, войска отводят!". В этих пресс-релизах говорилось, что войска Западного военного округа приступили к возвращению в места постоянной дислокации после внезапной проверки боеготовности. Аналогичный релиз Минобороны сделало про войска Южного военного округа. Но следует понимать, что российская армия – вещь огромная и очень многогранная. Если где-то происходит напряженная ситуация на границе, и туда стягивают войска – это никак не отменяет запланированных учений в целом, то есть два процесса протекают параллельно и при этом друг с другом никак не связаны.

                              Да, есть подразделение Западного военного округа, которое отправили на границу противостоять Украине, а есть другие подразделения того же самого Западного военного округа, которые участвовали в этой внезапной проверке боеготовности, все завершилось, и теперь они возвращаются домой. Надо понимать, что это возвращение связано только с внезапной проверкой боеготовности, но никак не связано с ситуацией вокруг Украины.

                              Одним из важных факторов, который позволит обывателю отличить, связана та или иная переброска с Украиной или не связана – те же войска Западного военного округа, которые участвовали в проверке боеготовности, перемещались строго внутри своего военного округа, они не покидали пределов округа, не выезжали на границу с Украиной. То же самое и с войсками Южного военного округа. Они, грубо говоря, на свои полигоны выехали, потренировались, вернулись.
                              Один из важнейших моментов, который ярко показывает, что это не просто учения – это именно масштаб: сколько войск и в каком разнообразии их свезли. Даже в апреле прошлого года, когда было первое стягивание войск к границе России и Украины, которое в дальнейшем оправдали учениями "Запад-2021". Даже тогда войск было гораздо меньше, чем уже есть сейчас. Процентов на 30-40. На сегодня порядка 70% военной мощи России стянуто к западным границам. Это беспрецедентный масштаб, такого не было никогда. И процесс переброски, напомню, продолжается.
                              – А кого не перебросили, хотя вы ожидали?

                              – Такого, пожалуй, нет. Начиная с октября мы каждый раз уточняли, сообщая об очередной переброске, что вот войска стягивают, но нет, например, такого-то подразделения, а без него невозможно начать войну. Сначала такими подразделениями были система противовоздушной обороны. Если представляем, что начинается полномасштабная война, а не просто разжигание боевых действий на Донбассе. Если мы говорим о полномасштабной войне страны против страны, когда наступают большие колонны техники, то для прикрытия этих колонн нужна противовоздушная оборона, те же комплексы "Бук", "Панцири", комплекс С-400 и так далее. В октябре-ноябре их не было, мы тогда писали, что да, войска стягиваются, да, это выглядит опасно, но, например, ПВО сейчас на границе нет, поэтому вряд ли можно ждать наступления.

                              Потом они появились, те же комплексы "Бук". Мы стали пояснять, что есть сухопутные войска, артиллерия, различные солдаты, но нет, например, десантников, которые обычно являются главной наступающей силой, они первыми идут в бой. По опыту войны 2014-15 годов и Украина, и Россия использовали в качестве передовых соединений десантников воздушно-десантных войск. И вот в январе привезли уже десантников.

                              Мы также говорили, что для начала войны нужны медицинско-полевые лагеря, мол, пока мы их не видим. А теперь мы видим в том числе много техники медслужб. Палаточные городки мы видим, которых не было в конце прошлого года.

                              Сейчас все на месте. У границ есть все, чтобы хоть сегодня начать войну.
                              https://www.sibreal.org/a/zachem-ros.../31700786.html

                              Comment


                                Parašė Kaimai
                                Gali sudaužyt Ukrainos kariuomenę, priverst derėtis ir tada atsitraukt. Tiesą sakant net ir toks planas atrodo beprotiškas ir galimai privesiantis prie didelės katastrofos. Su tankais iš karto tikrai nevažiuos. Pradžioje bus (jeigu bus) balistinės raketos ir aviacija.

                                p.s. net ir dabar didžioji dalis Twitterio think-tankerių, politologų, analitikų, žurnalistų (tiek vakarų, tiek rusų, tiek ukrainiečių) įsitikinę, kad situacija artimiausiu metu deeskaluosis ir nurims, blogiausiu atveju Putinas įves kariuomenę į Donbasą ir tuo viskas užsibaigs. Gali būti, kad aš iš tikro iškreiptai suvokiu situaciją.
                                Tarkim, galima įsivaizduoti staigius raketų smūgius į Ukrainos kariuomenės sutelkimo vietas. Bet padarius A, jau neišvengiama būtų ir B - tektų imti teritoriją, nes koks tada tikslas ištaškyti kariuomenę. Bet netgi tokiu atveju, įdomu ar paimtų. Kariuomenės 100% sudaužyti neįmanoma, būtų pasipriešinimas, būtų vietinių gyventojų partizanavimas, pradėtų kurtis visokie būriai. Miestų paėmimas iš viso klaikaus sudėtingumo operacijos, nes gali tekti imti gatvę po gatvės. Ir netgi paėmus visą Ukraina ar net dalį jos, nuolat vyktų neramumai, pasipriešinimas, partizaninis aktyvumas, sabotažas ir t. t. o dar kokia skylė pinigams atsivertų Rusijai - infrastruktūra, logistika, išlaikymas, kolaborantų nuolatinis pirkimas, o karas iš viso dalykas brangus. Ir dar sankcijos, kurios tokio net nemaskuojamo karo atveju būtų jau ne tokios kaip 2014 metais.

                                Sirijoje su Rusijos aviacija ir raketomis, Asado pajėgos vos stumdavosi milimetrais po milimetrą. O čia truputį rimčiau, nei Sirijos sukilusių grupuočių būriai. Čia valstybė, reguliari kariuomenė, pasaulio parama. Ir dar tokio didumo - sutinku, kad Rusija galima rizikuotų (ir daug neprarastų su tokia rizika), jei Ukraina būtų kelis kartus mažesnės teritorijos ir iki 10 mln gyventojų. Bet dabar...
                                Paskutinis taisė Tomizmas; 2022.02.13, 19:36.
                                Snowflakes will attack U <3

                                Comment


                                  Gali tiesiog pašaudyt raketom, pasimušt ore ir užsienio kapitalas sakys ate ate Ukraina. Nieks ten milijonų nebemerks. Ekonomika stoja, pinigų nėra, žmonės nepatenkinti. BVP žmogui ir dabar mažesnis nei kažkokios Moldovos. Va koks realus ir šiuolaikiškas smūgis. Pamąstykit apie tokius.
                                  Show must go von!

                                  Comment


                                    Labai realistiškas variantas būtų siekis išprovokuoti neramumus Ukrainos viduje, tipo "trečią maidaną", su tuo pagrindu kad ekonomika griūna žemiau Moldovos, o Rusija (kuri kaip ir kalta) taip ir nepuola - į ką tada nukryptų liaudies pyktis?

                                    O atvedus sau palankią valdžią, Rusijai liktų švarios rankos bet kuriuo atveju - ir sėkmės, ir nesėkmės (taip irgi gali būti). Nes tada bet kokiu atveju visada būtų atsakymas "tai jų vidinis reikalas".
                                    Snowflakes will attack U <3

                                    Comment


                                      Parašė Kaimai
                                      Prisiminkit vieną detalę iš dabartinio galimai istorinio momento - Rusijoje nei vieno protesto prieš galimą karą.
                                      Tai dar nereiškia, kad rusai yra už karą Ukrainoje. Veikiausiai dauguma jų yra prieš ir to nepriimtų su euforija, kaip tai buvo su Krymu, tik dešimtmečiais, o gal net ir šimtmečiais, jie yra mokomi būti baudžiauninkais, carui visur ir visada paklūstančiomis daržovėmis, kuriems apskritai geriau savo nuomonės neturėti. Paradoksas tas, kad iš kitos pusės Kremlius bando pavaizduoti, kad va Donbase ir Kryme rusakalbiai gyventojai tiek aktyvus buvo, kad per pora savaičių revoliuciją įvykdė, net be protestų, iškart už ginklų griebėsi. Realybėje tame pačiame Kryme nors ir vatnikų buvo labai didelis procentas, bet kad ir kiek jiems koks maidanas nebūtų patikęs, jie net rimtesnių protestų be Kremliaus pagalbos nebūtų suorganizavę, nekalbant jau apie revoliucijas.

                                      Comment


                                        Protestai buvo. Nieks į ptotestus su automatais nevarė. Vata ėjo savo noru ir gausiai. Kas ten Kryme iš esmės priešinosi žaliukams? Niekas. Donbase visiškai kitas paveikslas. Vatos kiekis mažesnis.
                                        Click image for larger version

Name:	20180325_vershbow_large-e1575499454606.jpg
Views:	272
Size:	364,8 kB
ID:	1949069
                                        Paskutinis taisė VNS; 2022.02.13, 20:20.
                                        Show must go von!

                                        Comment


                                          Parašė Kaimai

                                          Gali sudaužyt Ukrainos kariuomenę, priverst derėtis ir tada atsitraukt. Tiesą sakant net ir toks planas atrodo beprotiškas ir galimai privesiantis prie didelės katastrofos. Su tankais iš karto tikrai nevažiuos. Pradžioje bus (jeigu bus) balistinės raketos ir aviacija.

                                          p.s. net ir dabar didžioji dalis Twitterio think-tankerių, politologų, analitikų, žurnalistų (tiek vakarų, tiek rusų, tiek ukrainiečių) įsitikinę, kad situacija artimiausiu metu deeskaluosis ir nurims, blogiausiu atveju Putinas įves kariuomenę į Donbasą ir tuo viskas užsibaigs. Gali būti, kad aš iš tikro iškreiptai suvokiu situaciją.
                                          Jeigu Rusija pradžioje naudotų balistines raketas ir aviaciją, kažin ar šiuo atveju Ukraina turi galimybių ir ar naikintų Rusijos kariuomenę ir techniką jos teritorijoje, nes šiuo atveju gali būti, kad Putinas, kaip jis yra skelbęs savo saugumo strategijas, grasintų panaudoti branduolinį ginklą.

                                          Jeigu Putinas įves kariuomenę į Donbasą, tai tuomet greičiausiai viskas užsitęs ir užsibaigs tik laikinomis paliaubomis tuomet, kai Putinas užims praėjimą iki Krymo.

                                          Comment

                                          Working...
                                          X