Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Rusijos karas prieš Ukrainą ir bandymai grasinti NATO

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Nu tai imam. Tiesiog genialus planas. Muškietą bent kokią laikęs letenoj?
    Paskutinis taisė VNS; 2022.02.11, 13:59.
    Show must go von!

    Comment


      Parašė Obi-Wan Kenobi Rodyti pranešimą
      Nelogiška Bačiulio versija. Jeigu JAV kartu su Rusija bando spausti Ukrainą, tam kad JAV liktų daugiau jėgų veikiant prieš Kiniją, tai reiškia, kad Rusija veikia išvien su JAV prieš Kiniją. Bet tuo pačiu visą kariuomenę permeta nuo Kinijos sienos į vakarus?
      Na jeigu jau svarstoma kas būtų jei būtų tai rusam būtų net naudinga jeigu kinija kelis šimtus kilometrų sausuma paeitų į rusų teritoriją. Rusam lengviau gintis savoje zonoje o kinam tiekimo gandinė ilga. Ir siberija tai ne europos lyguma, ten taip lengvai logistikos nepadarysi.
      Parašė Eidvis Rodyti pranešimą
      Aš netikiu, kad Baidenas galėtų būti tiek kvailas, kad užsiiminėtų tokiais 'bendrais planais' su Putinu, juk jei toks planas JAV nutekėtų į viešumą - tai būtų didžiausias smūgis Baideno reputacijai ir būtų pradėta impeachmento procedūra. Dar daugiau - tokią informaciją galėtų nutekinti Kremlius, tai reiškia, kad Baideno politinė karjera būtų Putino rankose. Sugalvoti, kad Baidenas galėtų tokią dovanėlę Putinui nemokamai duoti reikia truputi lakios vaizduotės.
      Kokiai reputacijai? Baidenas metai nuo pareigų ėjimo turi mažiausius reitingus iš visų prezidnetų istorijoje nuo tada kai reitingai buvo pradėti rinkti.

      Bušo reitingai irgi panašia kryptimi ėjo, bet tada buvo 9/11 ir reitingai šoko į viršų.

      O Baidenas tai gali padaryti viską ką jam lieps jo slaugytoja Kamala Harris.
      Parašė Obi-Wan Kenobi Rodyti pranešimą

      Oi, tik nereikia ironizuot. Aišku, kad girdėjo ir dar kaip. Bet iš to seka du atsakymai: a) ginti koridorių; b) neginti, nes neįmanoma, gynybą organizuoti Lenkijoje
      Na jeigu NATO eina į karą su rusija tai gali būti ne tik ginti koridorių bet ir okupuoti kaliningradą variantas.

      Parašė gerietis Rodyti pranešimą

      350 karių ne tam kad gintų, o tam kad nereiktų ginti.
      Tada reikia ne 350 karių o 35000 karių.

      Comment


        Parašė RokasLT Rodyti pranešimą
        Puolimas su ekskavatoriais.
        Superinis taikinys Javelin'ams

        Comment


          Parašė MedinisStrazdas Rodyti pranešimą
          Kokiai reputacijai? Baidenas metai nuo pareigų ėjimo turi mažiausius reitingus iš visų prezidnetų istorijoje nuo tada kai reitingai buvo pradėti rinkti.

          Bušo reitingai irgi panašia kryptimi ėjo, bet tada buvo 9/11 ir reitingai šoko į viršų.

          O Baidenas tai gali padaryti viską ką jam lieps jo slaugytoja Kamala Harris.
          Prie ko čia kažkokie reitingai? Teiginiai, kad Baidenas su Putinu bendrai kažkokius slaptus planus dėl Ukrainos rezga yra ne kas kita, kaip kliedesiai, dar vadinami konspiracijos teorijomis. Čia iš to fantazijų ir konspiracijų pasaulio, kur 'amerikiečiai surengė rugsėjo 11-tą' ir 'niekada nenusileido mėnulyje'. Tam nėra absoliučiai jokių įrodymų, tik fantazijos. Kad suprasti, jog tai yra kliedesiai, užtenka vadovautis logika. O logika tokia, kad jeigu iš tiesų būtų kažkokie Putino ir Baideno slapti bendri planai dėl Ukrainos - tai jie anksčiau ar vėliau paaiškėtų ir tai Baidenui kainuotų visą jo reputaciją. Tame ir skirtumas tarp konspiracijos teorijų ir realaus gyvenimo, kad realiame gyvenime tiesa beveik visada paaiškėja, kaip pvz. paaiškėjo, kad JAV neturėdama rimtų įrodymų dėl branduolinio ginklo užpuolė Iraką, netgi paaiškėjo, kad Lietuvoje buvo slaptas CŽV kalėjimas. Bet tokios nesąmonės, kaip kad 'JAV surengė rugsėjo 11-tą'. ar 'Putinas su Baidenu slapta kuria bendrus planus dėl Ukrainos', niekada nepaaiškėjo ir nepaaiškės, nes tai yra fantazijos.

          Comment


            Parašė Eidvis Rodyti pranešimą
            O logika tokia, kad jeigu iš tiesų būtų kažkokie Putino ir Baideno slapti bendri planai dėl Ukrainos - tai jie anksčiau ar vėliau paaiškėtų ir tai Baidenui kainuotų visą jo reputaciją.
            Tai gal dar ir paaiškės, pats gi rašai - anksčiau ar vėliau. Niekur čia prieštaravimo logikai nematau.

            Comment


              Parašė Sula Rodyti pranešimą

              Superinis taikinys Javelin'ams
              Pataupant gal netgi užtektų kokio didesnio kalibro ekskavatoriui, tankai ar taip ar taip jau sėdi. o kada vėliau galima ir taip

              Comment


                Parašė digital Rodyti pranešimą
                Tai gal dar ir paaiškės, pats gi rašai - anksčiau ar vėliau. Niekur čia prieštaravimo logikai nematau.
                Suprantama, galima sukurti bet kokią konspiracijos teoriją, let's say 'Nausėda yra musulmonas'. Galima prifantazuoti belenką, bet EN kalboje yra posakis: "extraordinary claims require extraordinary evidence". Šiuo atveju teiginys yra tikrai 'extraordinary', kad neva Baidenas slapta rezga bendrus planus su Putinu dėl Ukrainos. Kokie to įrodymai? Įrodymų nėra, o visi faktai rodo priešingai. Nėra netgi logikos, kodėl taip turėtų būti. Apskritai svaisčiojima, kad 'Putinas su Baidenu dėl Ukrainos slapta susitarė, bet va ukrainiečiai parodė ryžtą, dėl to JAV pozicija neva apsisuko 180 laipsnių kampu ir pradėjo tiekti ginklus'. Nu juk tai absurdų absurdas Aš suprasčiau, jeigu tokie konspiracijos teiginiai turėtų kažkokią logiką, bet jie ne tik kad jokių faktų neturi, bet netgi yra nelogiški. Tai dėl ko mes jais turėtumėm tikėti?

                Comment


                  Nematau čia nieko ekstraordinaraus.

                  Comment



                    Rimtai? Teiginys, kad JAV prezidentas slapta su Putinu rezga kažkokius planus, tau nėra ekstraordinarus teiginys? Bent jau man jis toks ir yra ir tai, jog kaip to įrodymas yra pateikiama tai, kad JAV žvalgybos vadovas turėjo vizitą Rusijoje, man atrodo absurdas. Jeigu nežiūrėti į konspiracijos teorijas, o pamatyti realybę, tai Ukraina per pora savaičių sulaukė tokios JAV karinės paramos, kokios nesulaukė per visus 7 karo su Rusija metus. Visą tai išversti į tai, kad tai neva Putino ir Baideno planas, kuriam nėra jokių įrodymų, bet mes norim tuo tikėti. Why? Kodėl ignoruoti realybę?

                    Comment


                      Kiek Abramsų permetė?
                      Show must go von!

                      Comment


                        Parašė Eidvis Rodyti pranešimą
                        Teiginys, kad JAV prezidentas slapta su Putinu rezga kažkokius planus, tau nėra ekstraordinarus teiginys?
                        Ne.

                        Comment


                          NATO vadovas perspėja dėl realios karo Europoje grėsmės
                          https://www.lrytas.lt/pasaulis/ivyki...esmes-22353257

                          „Yra reali naujo ginkluoto konflikto Europoje rizika. Rusijos karių skaičius auga, įspėjimo laiko mažėja“, – sakė J. Stoltenbergas reporteriams, drauge su Rumunijos prezidentu Klausu Iohannisu apsilankęs Mihailo Kogelničanu bazėje netoli Juodosios jūros. „Tuo pačiu metu nėra jokio tikrumo, todėl toliau bandome bendrauti su Rusija ir raginti ją deeskaluoti [įtampą], garbingai dalyvauti politiniame dialoge su NATO ir NATO sąjungininkėmis“, – pridūrė jis.

                          Comment


                            Parašė digital Rodyti pranešimą
                            Ne.
                            Galbūt tu neskaitei, ar neatidžiai perskaitei tą Bogdono straipsnį. Tai trumpa santrauka kas ten fantazuojama:

                            Baidenas su Putinu surezgė slaptą sąmokslą ką reikia daryti su Ukraina. Planas toks - Putinas puola Ukrainą, o Baidenas atsitraukia ir dėl to, kad jis atsitraukia, jį visi pradeda garbinti, nes neva nėra nieko achuėniau, kaip Baideno atsitraukimas Putino agresijos akivaizdoje. Putinas okupuoja Ukrainą, o Baidenas maudosi populiarumo viršūnėje. Win Win, kaip sakoma. Bet netikėtai paaiškėja, kad Ukraina nenori būti okupuota, dėl to Baidenas pradeda siųsti į Ukrainą tokius kiekius ginklų, kokių per visą istoriją nėra buvę.
                            Aš nesuprantu, kaip tokius kliedesius, absoliučiai nieko bendro su realybe neturinčius, galima priimti kaip rimtą nuomonę?

                            Comment


                              Fašistinis psichopatas susitikime Makronu pasirodo kabino makaronus apie istorinius neteisingumus. Kažkokie fantominiai skausmai apėmė xujlo.

                              Reuters: большую часть встречи с Макроном Путин вспоминал обиды, нанесенные России с момента окончания холодной войны
                              https://novayagazeta.ru/articles/202...noi-voiny-news

                              Taigi, "Reuters" praneša, kad Putinas Makronui dėstė apie visas nuoskaudas po Sovietų sąjungos subyrėjimo ir Šaltojo karo pabaigos, valandomis kalbėjo apie įvykius po 1997 m., savaip interpretuodamas, o kai Makronas bandydavo grįžti į dabartį, xujlo vėl atgal nusukdavo kalbą. Atseis NATO prižadėjo nesiplėsti į buvusias sovietines respublikas. Pats Makronas pastėbjo, kad xujlo nuo 2019 m. (jų paskutinio susitikimo) labai pasiketė,

                              Comment


                                Parašė Eidvis Rodyti pranešimą
                                Galbūt tu neskaitei, ar neatidžiai perskaitei tą Bogdono straipsnį. Tai trumpa santrauka kas ten fantazuojama:
                                Man atrodo arba tu neskaitei, arbe nesupratai perskaitęs. Netgi apie kariuomenių dydžius paaiškina, kai tu rašei, kad rusų žymiai galingesnė:
                                Ginkluotų pajėgų koncentraciją visada reikia lyginti su potencialios aukos pajėgomis. Ukrainos kariuomenėje šiuo metu tarnauja apie 250 000 karių. Dar apie 500 000 gali būti pašaukti iš rezervo per kelias dienas. Nepamirškime, kad ugnies krikštą Donbaso fronte yra perėję apie 400 000 iš jų. Kovos patirtis labai didina ginkluotų pajėgų vertę. Vadovėlinė karo meno tiesa sako, kad puolančioji pusė privalo turėti mažiausiai trigubą pranašumą gyvąja jėga.

                                Rusijos kariuomenę šiuo metu sudaro apie 250 000 šauktinių ir apie 350 000 tarnaujančių pagal kontraktą. Pasak buvusio asmeninio V. Putino draugo bankininko Sergejaus Pugačiovo, kovinga Rusijos armijos dalis – tai 120 000 karių.

                                Dėl Ukrainos karinės parengties ir jos milžiniško ploto Rusijai ji yra tiesiog neapžiojamas kąsnis.

                                Tarkim, per Antrąjį pasaulinį karą vien Kijevo išvadavimo kautynėse dalyvavo 1,5 mln. Raudonosios Armijos karių. Prieš 13 mln. gyventojų turintį skurdų menkai ginkluotą Afganistaną Sovietų Sąjunga pasiuntė virš 100 000 karių ir nieko nepešė. Ukrainoje gyvena 40 mln., ji žymiai geriau ginkluota ir turi ne mažesnę valią priešintis.

                                Rusija karą Sirijoje pradėjo 2015 m. gale, o Alepas krito tik po metų bombardavimo iš rusų bazės, esančios vos už 200 km. Nežinia, iš kur rusai imtų žmonių kontroliuoti užimtas teritorijas, kuriose dar juos puldinėtų ukrainiečių partizanai.

                                Comment


                                  Gerai, kad JAV netiki Pugačiovo pezalais, o remiasi savo žvalgyba. Nes čia visa rusų kariuomenė prie Ukrainos. 120 000 vs. 250 000.
                                  Show must go von!

                                  Comment


                                    Parašė digital Rodyti pranešimą
                                    Man atrodo arba tu neskaitei, arbe nesupratai perskaitęs. Netgi apie kariuomenių dydžius paaiškina, kai tu rašei, kad rusų žymiai galingesnė:
                                    Ką tu čia bandai pateisinti? Tai, kad ten parašyta daug teisingų faktų - tai irgi faktas.Ir tai, kad rusų kariuomenė žymiai galingesnė - tai irgi yra faktas. Apie ką aš rašiau, tai apie tai tai, kad galingesnė kariuomenė dar nereiškia pergalės ir pateikiau karo su Suomija ir Afganistanu pavyzdžius.O tai, kad yra daug teisingų faktų, to nedaro tiesa. Kremliaus propaganda veikia principu kur daug teisingų faktų, bet išvados yra fantazija, kaip ir šiuo atveju.

                                    Comment


                                      Smulkmena, bet erzina putlerį, kai stalinistas rusų generolas varo, kad greit bekojai prašinės išmaldos Maskvoje jei putleris toliau taip varys:
                                      Генерал-полковник Леонид Ивашов: Безногие колясочники будут ездить по Москве https://charter97.org/ru/news/2022/2/11/454319/
                                      Nepirk iš Decathlon, Philips, Nestle, KraftHeinz, Viada, Vičiūnų, Volfas Eng, Procter & Gamble / Gillette
                                      Toblerone, Milka, Dirol, Halls (Mondelez International), Hellmann's, Heineken, Mars, PepsiCo

                                      Comment


                                        Tviteryje jau sklinda gandai, kad Putinas įsakė pradėti invaziją.
                                        It's just a circle of people talking to themselves who have no f—ing idea what's going on

                                        Comment


                                          Parašė Eidvis Rodyti pranešimą
                                          Ir tai, kad rusų kariuomenė žymiai galingesnė - tai irgi yra faktas.
                                          Na ne. Jei imame ne kažkokius absoliučius skaičius ar branduolinius ginklus, o kariuomenių dydžius konflikto zonoje (t.y. jei rusija pultų Ukrainą) - tai kariuomenių lygis yra panašus. Jei ir galingesnė, tai tikrai ne "žymiai".
                                          Kremliaus propaganda veikia principu kur daug teisingų faktų, bet išvados yra fantazija, kaip ir šiuo atveju.
                                          Sutinku. Fantazija yra tai, kad rusų kariuomenė "žymiai galingesnė". Gerai, kad pas mus forume nėra transliuojančių kremlinės propagandos.
                                          Paskutinis taisė digital; 2022.02.11, 20:12.

                                          Comment

                                          Working...
                                          X