Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Rusijos karas prieš Ukrainą ir bandymai grasinti NATO

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Parašė Kaimai
    Kitą vertus, dabar net kelių naujai atsiųstų VDV divizijų elementai + kelios GRU brigados + motošauliai + jūrų pėstininkai ginasi Tokmako kryptyje, t.y. rusai yra spaudžiami. Kas ten žino kas teisus ir kuri taktika nugalės.
    Tie visi atsargos generolai, kad ir kokie protingi jie būtų, dėja, bet neturi visos informacijos, dėl to jų pateikiamos strategijos, ypač kada jos yra grįstos II pasauliniu ar Irako karu - manau neatitinka šios dienos realijų. Tam, kad sukonstruoti geriausią strategiją, visų pirma reikia žinoti visas, net ir smulkiausias, detales, t.y. reikia žinoti maždaug tūkstančius kartų daugiau, nei žino tie atsargos generolai. Be to, prie strategijos dirbti turi ne vienas, o dešimtys protingų žmonių, geriausių tos srities specialistų, kurie turėtų priėjimą prie pačių pažangiausių įrankių, tokių kaip žvalgybos/palydovų ir pan. informacijos + dirbtinio intelekto mūšių simuliacijų ir t.t.. Ir net tada nėra garantijos, kad bus pasirinkta pati efektyviausia strategija.

    Matosi, kad Ukrainos gen. štabas pakeitė strategiją ir dabar puola vienoje kryptyje - t.y. Tokmak, nes kitose dvejose nieko rimto nevyksta jau maždaug mėnesį, bent jau pagal deepstate žemėlapį. Ir kadangi tos dvi kryptis buvo apleistos, galima suprasti kokia strategija buvo pasirinkta. T.y. kovoti vienoje kryptyje. Ir rašo, kad :

    The trouble is that the Russians also had the same thought. They deployed the strongest of their remaining defending forces on this axis. They dug deep, extensive trench lines and covered the earth in mines.
    Bet galbūt strategija tokia ir yra - priversti rusus koncentruoti savo pajėgas vienoje vietoje tam, kad jas lengviau būtų ištaškyti, nes Ukraina pranašumą turi būtent artilerijoje.

    Comment


      Parašė Eidvis Rodyti pranešimą

      Tie visi atsargos generolai, kad ir kokie protingi jie būtų, dėja, bet neturi visos informacijos, dėl to jų pateikiamos strategijos, ypač kada jos yra grįstos II pasauliniu ar Irako karu - manau neatitinka šios dienos realijų.
      Kaip gerai, kad esate Jūs, nes būtų šakės su britų ir amerikiečių atsargos generolais ir pulkininkais.

      Comment



        Aš neneigiu tų britų ir amerikiečių atsargos generolų profesionalumo, aš tiesiog sakau, kad jie jau yra atsargoje, kitaip negalėtų nieko komentuoti. O kada esi atsargoje - tai neturi priėjimo prie jokios jautrios informacijos. O jei neturi priėjimo prie informacijos - tai kad ir koks geras generolas tu būtum, tu nežinodamas didžiosios dalies informacijos negali sukurti pačios geriausios strategijos. Bet jei tu įsivaizduoji, kad didžiausiame Europos kare po antro pasaulinio yra remiamasi strategijomis tų žmonių, kurie neturi jokio priėjimo prie jautrios informacijos - tai mažų mažiausiai tu naivus.

        Comment



          Koks viso to moralas? Aš primenu, ką aš sakiau:

          Parašė Eidvis Rodyti pranešimą
          prie strategijos dirbti turi ne vienas, o dešimtys protingų žmonių, geriausių tos srities specialistų, kurie turėtų priėjimą prie pačių pažangiausių įrankių, tokių kaip žvalgybos/palydovų ir pan. informacijos + dirbtinio intelekto mūšių simuliacijų ir t.t.. Ir net tada nėra garantijos, kad bus pasirinkta pati efektyviausia strategija.
          O tu kaip suprantu siūlai, kad geriausia strategija būtų išrenkama kauliukų metimo būdu, t.y. ridenam kauliukus ir išrenkam kuris iš 1000 ekspertų ir ex. generolų turi geriausią strategiją, nes visų 1000 strategijų vienu metu įgyveninti neišeina.

          Čia panašiai kaip diskuoti kas geriausiai paleidžia raketas į kosmosą - ar Muskas, ar profesionali jo specialistų komanda, net jeigu kartais tų raketų paleidimas yra sufeilinamas.

          Comment


            Parašė Galys Rodyti pranešimą
            Rusam ties Orikhovo ašimi atrodo sunkokos dienos, šiandien jau niekas nebeginčyja minties, kad ties šita ašimi permesta, kaip dauguma mini - mažiausiai kovose nukentėjusi "76th Guards Air Assault Division".
            Dalyvavo užimant Vilniaus TV bokštą 1991 m. sausio 13 d.

            Comment


              Šiaip gan keista spaudoje skaityti apie tai kokią strategiją geriausiai rinktis Ukrainai ir net nurodoma kurioje tiksliai ašyje, kai logiškai mąstant vienas iš tikslų kodėl pradedi pulti keliose kryptyse - yra tas, kad priešininkas nežinotų, kuri ta tikroji. O dabar tiesiog užtenka pavartyti spaudą.


              Comment


                Į tuos visus medijose pasirodančius informacijos nutekinimus reikia žiūrėti labai atsargiai. Ten tikrai yra ir IPSO. Bet kažkiek pralenda ir tikros informacijos: bėda, kad visa Vakarų (beje ir mūsų) žinasklaida knibžda žurnalistų, kurie bet ką paskelbs ir panaudos bet kokias informacijos gavimo priemones, kad tik sugeneruoti sensaciją. Tame tarpe nupirks ir realios info iš tų kas norės parduoti negalvodami apie pasekmes.

                Comment


                  Parašė Galys Rodyti pranešimą
                  Šiaip gan keista spaudoje skaityti apie tai kokią strategiją geriausiai rinktis Ukrainai ir net nurodoma kurioje tiksliai ašyje, kai logiškai mąstant vienas iš tikslų kodėl pradedi pulti keliose kryptyse - yra tas, kad priešininkas nežinotų, kuri ta tikroji. O dabar tiesiog užtenka pavartyti spaudą.
                  Todėl ir kontrpuolimas įstrigo, nes visi viską žinojo iš labai anksto, kur ir su kuom bus puolama.
                  Flickr

                  Comment


                    Parašė Lettered Rodyti pranešimą

                    Todėl ir kontrpuolimas įstrigo, nes visi viską žinojo iš labai anksto, kur ir su kuom bus puolama.
                    Mano komentaras buvo su doze ironijos, nes nemanau, kad kažką ypatingai slapto galima sužinoti iš spaudos. Dėl įstrigusio puolimo ir galima ginčytis, kai rusai į kovą meta paskutinę pajėgią diviziją.

                    Comment


                      Vakar vakare nežinomos kilmės bepiločiai gerai pasvilino Pskovo aerodromą. Atsiėmė truputį ir už sausio 13....
                      Paskutinis taisė Tomas; 2023.08.30, 06:14.
                      It's just a circle of people talking to themselves who have no f—ing idea what's going on

                      Comment


                        Rusijos pareigūnai ankstų trečiadienį pranešė, kad Ukrainos bepiločiai orlaiviai naktį atakavo šešias jos sritis. Tai galimai yra didžiausia dronų ataka Rusijos teritorijoje nuo tada, kai Maskva prieš 18 mėnesių į kaimyninę šalį pasiuntė karius. Apie bepiločių orlaivių atakas pranešta Pskovo, Briansko, Kalugos, Orlovo, Riazanės ir Maskvos srityse, taip pat Rusijos okupuotame Krymo pusiasalyje.
                        Atrodo, kad didžiausia ataka įvyko Pskove, maždaug už 660 km į šiaurę nuo Ukrainos sienos, netoli sienos su Estija ir Latvija, kur, Rusijos pareigūnų teigimu, buvo apgadinti keturi kariniai transporto lėktuvai Il-76. Nepatvirtintais žiniasklaidos pranešimais, aerodromą galėjo atakuoti nuo 10 iki 20 dronų.
                        Pastaraisiais mėnesiais Ukraina suintensyvino smūgius dronais, dažnai atakuodama taikinius Rusijos teritorijos gilumoje ir taip paremdama sausomos puolimą, kuris pietinėje ir rytinėje fronto linijoje susiduria su dideliu pasipriešinimu.
                        Pskovo gubernatoriaus „Telegram“ platformoje paskelbtoje filmuotoje medžiagoje matyti iš didelio gaisro kylantys dūmai, girdimi sirenų ir sprogimo garsai. Kituose pranešimuose „Telegram“ kanaluose matyti, kad aplink miestą, esantį vos už 32 km į rytus nuo Estijos sienos, veikia priešlėktuvinės sistemos.
                        https://www.vz.lt/verslo-aplinka/202...turi-orlaiviai
                        Nepirk iš Decathlon, Philips, Nestle, KraftHeinz, Viada, Vičiūnų, Volfas Eng, Procter & Gamble / Gillette
                        Toblerone, Milka, Dirol, Halls (Mondelez International), Hellmann's, Heineken, Mars, PepsiCo

                        Comment


                          Parašė Tomas Rodyti pranešimą
                          Vakar vakare nežinomos kilmės bepiločiai gerai pasvilino Pskovo aerodromą. Atsiėmė truputį ir už sausio 13....
                          Sunaikinti 4 IL-76 ir vienas Tu-22, plius kuro bazė.
                          Paskutinis taisė Lettered; 2023.08.30, 07:48.
                          Flickr

                          Comment


                            Per 13 savaičių Ukrainos kontrpuolimo šalies kariuomenė prarado tik penkis iš 71 turimo tanko „Leopard 2“, praneša „Forbes“. Anot portalo, daugiau Vokietijoje pagamintų tankų – mažiausiai 10 – buvo apgadinti, tačiau ukrainiečiai remontuoja apgadintus tankus Lenkijoje ir Vokietijoje ir grąžina juos į frontą.
                            NATO šalių konsorciumas, kurį sudaro Kanada, Danija, Vokietija, Nyderlandai, Norvegija, Lenkija, Portugalija, Ispanija, Kanada, Vokietija ir Švedija, kartu pažadėjo Ukrainai 10 „Strv 122“ – švedų modifikuotų „Leopard 2A5“ – 21 „Leopard 2A6“ ir 74 „Leopard 2A4“. Aštuntojo dešimtmečio „A4“ yra mažiausiai patobulintas iš Ukrainos turimų „Leopard 2“. Devintojo dešimtmečio „Strv 122“ ir „A6“ turi geresnius šarvus ir geresnę optiką. Taip pat „A6“ turi ilgesnį, toliau šaudantį 120 milimetrų pagrindinį pabūklą.
                            Bene svarbiausia „Leopard 2“ išlikimui yra tai, kad Vokietijos tankų gamintojai „Krauss-Maffei Wegmann“ ir „Rheinmetall“ pagamino tankus su specialiais bokštelyje sumontuotais 120 milimetrų amunicijos skyriais, kurie, pataikius į juos, sprogsta į išorę, tolyn nuo įgulos. Rusų tankuose šaudmenys laikomi po bokšteliais – kai šaudmenys sprogsta, jie išsviedžia bokštelį ir tris įgulos narius į dangų, rašo „Forbes“.
                            Darant prielaidą, kad kiekvienas sunaikintas „Leopard 2“ buvo vizualiai patvirtintas , iš viso nuo birželio 4 d., kai prasidėjo Ukrainos kontrpuolimas, buvo sunaikinti tik penki „Leopard 2“. Šie nuostoliai apima du iš 50 dislokuotų „A4“ ir tris iš 21 dislokuoto „A6“. Nepatvirtinta, kad būtų sunaikintas bent vienas „Strv 122“.
                            „Ilgainiui visiškai išvengti šarvuočių nuostolių neįmanoma, – rašė O.Solon'ko. – Tačiau šarvuočiai tarnauja specifinei paskirčiai, kuri susijusi su rizika“. Atrodo, kad minų ir bepiločių orlaivių „Lancet“ derinys buvo pavojingiausias „Leopard 2“ – minos pažeidžia tankų vikšrus ir juos imobilizuoja, o „Lancet“ neria žemyn, kad juos pribaigtų, rašo „Forbes“. Tačiau nuotraukose ir vaizdo įrašuose, kuriuose užfiksuoti keturi iš penkių „Leopard 2“ nuostolių, matyti atviri liukai tankų bokšteliuose ir korpusuose – tai stiprūs požymiai, kad įgulos išsigelbėjo. Penkiems tankams visam laikui nustojus veikti, o dešimčiai atsidūrus remonto sandėliuose, Ukrainos brigados vis dar turi daugiau kaip 50 veikiančių „Leopard 2“ iš 71 pradinės siuntos.
                            Nauja 14 „Leopard 2A4“ partija, kurią planuojama pristatyti kitų metų pradžioje, turėtų su kaupu kompensuoti nuostolius, rašo „Forbes“.
                            https://www.lrytas.lt/it/ismanyk/202...sijai-28187228
                            Nepirk iš Decathlon, Philips, Nestle, KraftHeinz, Viada, Vičiūnų, Volfas Eng, Procter & Gamble / Gillette
                            Toblerone, Milka, Dirol, Halls (Mondelez International), Hellmann's, Heineken, Mars, PepsiCo

                            Comment


                              Jei atmintis neapgauna, tai Pskovas, kurį pasiekti bepiločiai turėjo nuskristi 700 km, (aplenkiant Baltarusiją), yra tolimiausias taškas, kurį iki šiol pasiekė ukrainiečių bepiločiai, +200 km. lyginant su Maskva. Tai svarbu, bet daug svarbiau, kad tai buvo masinė ataka, atakuojant dešimtimis dronų ir keliomis kryptimis. Labai noroėtųsi tikėtis, kad Ukrainoje dronų gamyba iš garažų persikėlė į farbikus po žeme ir buvo praėti gaminti masiškai, konvejerio principu. Jei tokios atakos kaip vakara taps jei ne kasdienybė, tai bent kartą per savaitę - tai bus milžiniškas Ukrainos laimėjimas. Tai reikštų, kad ateinančią žiemą be elektros jau galėtų sėdėti ne ukrainiečiai, o rusai. Visgi Ukraina mažesnė, jos oro gynybos apsaugą suorganizuoti yra lengviau ir vakartų resursai ir technologijos tą padaryti turėtų leisti geriau, nei rusams. Priedo atakas į Ukrainos energetinę sistemą švelnina tai, kad Ukrainos elektros sistema sujungta su vakarais ir bent jau dalį nuistolių galima padengti per elektros importą. Nors gali būti, kad rusai jau dabar su ukrainiečiais bando susitarti, kad 'mes neatakuosim jūsų, o jūs mūsų energetinės sistemos', nes jeigu tokio susitarimo nebus, aš beveik garantuoju, kad rusai sulauks analogiško atsako į jų atakas ir neaišku kas nuo to labiau nukentės.
                              Kaip tik vakar dienos naujiena:
                              Ukraine plans to manufacture or purchase up to 200,000 drones of various types before the end of this year, Yury Shchigol, chief of Ukraine’s Special Communications Service, said on Tuesday.
                              Dar viena vilčių teikianti naujinena: Ukraina vakar pristatė savo povandeninį 6 m. ilgio ir 1m pločio droną, galinti nuplaukti 1000 km. Povandeninius dronus sunkiau sunaikinti, o jei jie pataiko į laivą - tai dėl to, kad jis yra atakuojamas po vandeniu, laivui gali padaryti kur kas didesnę žalą.





                              Šiaip aš manau, kad Kremliui metas būtų pradėti galvoti ne tik apie juodosios jūros laivyno saugumą, nėra jokių garantijų, kad ukrainiečiai apsirobos vien tik juodąja jūra.

                              Dar daugiau: panašu, kad Ukraina darbuojasi ir prie savo raketos Neptūnas, kurios pernai sunaikino kreiserį Moskva, o prieš kelias dienas sunaikino rusų S-400 oro gynybos sistemą. Neptūnas raketos yra modifikuojamos, kad galėtų pasiekti ir Maskvą.

                              Ukraine Using Land Attack Variant Of Neptune Anti-Ship Missile

                              The modified Neptune anti-ship missiles give Ukraine its longest-range and hardest-hitting locally made weapon, which has big implications.

                              With restrictions imposed on the use of donated weapons against targets outside its borders, Ukraine is developing its own long-range strike weapons, one of which appears to have already been used on Crimea, which is fair game even for systems provided by foreign donors.

                              On Aug. 23, Kyiv used a modified Neptune anti-ship cruise missile to hit a Russian S-400 air defense system on the western most part of the occupied peninsula, a Ukrainian defense official told The War Zone. There are plans, the official added, to eventually strike Moscow and other targets inside Russia - precluded for use by donated weapons - with land attack variants of the Neptune.
                              Paskutinis taisė Eidvis; 2023.08.30, 08:51.

                              Comment


                                Artima kova pasaloje.

                                https://m.facebook.com/story.php?sto...00089757972411

                                Comment


                                  Yra pranešimų, kad pirmoji surovkino linija jau pramušta ir UAF jau prie Verbovės ribų.
                                  Studentas

                                  Comment


                                    Parašė sv-x-as Rodyti pranešimą
                                    Yra pranešimų, kad pirmoji surovkino linija jau pramušta ir UAF jau prie Verbovės ribų.
                                    Tai jau ne tik pranešimų, bet ir pačių rusų filmuotos medžiagos.

                                    Kas skaitė, kas ne, bet puiki thread'a apie tas gynybos linijas. Trumpai tariant, ten kiekviena medžių juosta yra tam tikro lygio gynybinė linija, o tos Surovikino linijos, toks labiau atskaitos taškas.

                                    Paskutinis taisė Galys; 2023.08.30, 14:40.

                                    Comment


                                      Šiandien į Kaliningradą per Pskovą iš Mineralnyje Vody turėjo atskristi ir išskristi lėktuvas. Tablo rodo tokį vaizdą:

                                      Click image for larger version

Name:	image_2023-08-30_164232340.png
Views:	370
Size:	53,1 kB
ID:	2072398
                                      Dabar bus įdomu kaip ilgam ?

                                      Comment


                                        Maskvėnus kiek pritrenkė dronų ataka Pskove. Nuo pat ryto sklinda raginimai smogti atgal Estijai, nes nepilnaverčiai ukrainiečiai tikrai negalėjo atskraidinti drono 700 km.
                                        It's just a circle of people talking to themselves who have no f—ing idea what's going on

                                        Comment


                                          Parašė Tomas Rodyti pranešimą
                                          Maskvėnus kiek pritrenkė dronų ataka Pskove. Nuo pat ryto sklinda raginimai smogti atgal Estijai, nes nepilnaverčiai ukrainiečiai tikrai negalėjo atskraidinti drono 700 km.
                                          O atrodo, kad praskrido pro sojuzniko Batkos teritoriją, o ten niekas nieko nematė

                                          Comment

                                          Working...
                                          X