Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Rusijos karas prieš Ukrainą ir bandymai grasinti NATO

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Parašė Lettered Rodyti pranešimą

    O Ukrainos rezervai nesenka puolant vietoje be jokių rezultatų? Šiaip puolimas gerokai daugiau žmogiškųjų resursų kainuoja nei gynyba.
    Chersono išlaisvinimo operacija prasidėjo liepą, o maskoliai iš ten pasitraukė lapkritį. Ten taip pat viskas vyko lėtai ir vietomis, atrodė, liūdnai. Vien atakos ties Ternovi Pody ir Blagodatne ukrainiečiams nuostolių prasme kainavo tiek pat, jei ne daugiau nei visi praradimai šio kontrpuolimo metu. Inguleco forsavimas ties Davidiv Bridu irgi kainavo belekiek. Bet ukrainiečiai sistemingai kapojo maskolių užnugarį, ištampė jų rezervus po visą perimetrą ir galiausiai pralaužė frontą ties Vysokopile. Nuo tada maskoliai tik traukėsi su ariegardiniais mūšiais.

    Manau kažkas panašaus bus ir šįkart. Laiko dar yra pora mėnesių. Savo pagrindinių rezervų ukrainiečiai dar nepanaudojo. Aš vis dar tikiu kad lapkritį mes pamatysim kaip ukrainiečiai plaus Leopardų vikšrus Azovo pliažuose.
    Kaip po dykumą blaškiausi

    Comment


      Na reikia tikėtis kad viskas vyks, cituojant Hemingvėjų, "gradually, and then suddenly".
      If a lion could speak, we could not understand him.

      Comment


        Bet gi Counter Strike viskas vyksta kitaip.
        It's just a circle of people talking to themselves who have no f—ing idea what's going on

        Comment


          Timothy Snyder yra sakęs kad karų pabaigos praktiškai niekada neįmanoma nuspėti teisingai.

          Žiūrint į pabaigą iš ateities, pabaiga gali atrodyti "obvious". Taip yra nes daug faktinių aplinkybių "išbluksta" ir pasimiršta.
          O istorijoje gerai išlieka detalės ir faktinės aplinkybės nuvedusios į pabaigą. Dėl to karo pabaiga žiūrint iš ateities atrodo "obvious". Tipo kaip galėjo nesimatyti kad būtent taip ir baigsis...
          Bet esant situacijoje ir žiūrint į priekį, praktiškai visos karo pabaigos prognozės būna klaidingos.

          Ta proga – kaip manot baigsis Rusijos karas Ukrainoje?



          Paskutinis taisė T-K-K; 2023.08.03, 14:09.

          Comment


            Parašė Lettered Rodyti pranešimą

            O Ukrainos rezervai nesenka puolant vietoje be jokių rezultatų? Šiaip puolimas gerokai daugiau žmogiškųjų resursų kainuoja nei gynyba.
            Tai čia ir yra šioks toks šito puolimo paradoksas, kiek tenka paskaityti rusų pavirkavimus, tai jie labai pergyvena, kad neturi gynybos gylio, negali nėkiek ukrainiečiams duoti veržtis pirmyn, nes bijo, kad tada GMLRS'ais bus pasiekima viskas iki Azovo. Todėl kai praranda kokią vietovę eina daugybiniai rusų bandymai tą vietovę susigrąžinti. Tad taip, ukrainiečiams kažką paimti kainuoja brangiai, bet žinant kaip rusai negaili mėsos galima tik įsivaizduotikiek jie praranda bandydami kažką atsikovoti. Jei rusai turėtų tą gynybinį gylį ir galėtų tik atsitraukinėti ir nereikėtų atsiiminėti prarastų vietovių, tai tada būtų galima sakyti, kad va ukrainiečiai tik puola,o rusai tik ginasi. Dabar yra kiek kitaip.

            Comment


              Lengva pamiršti kad pusė Ukrainos atrodo maždaug taip:





              Comment


                Įdomus apibendrinimas UA info lauko:

                Топ найпопулярніших “експертів” у ютубі: від всюдисущого Жданова до “хороших росіян”
                https://texty.org.ua/articles/110296...iyan/?src=main

                Разом за період від 24 лютого 2022-го до 1 червня 2023 року на 40 досліджуваних каналах як гості / експертні спікери побували понад 5 тис. людей, з якими згенеровано 58 тис. “експертних відео”, тобто фрагментів, у яких фігурує прізвище експерта. Разом це понад 18 тис. год контенту, який переглянули 5,2 млрд разів.
                Найпопулярнішим гостем усіх ефірів і експертом за кількістю відео, їх тривалістю та загальною кількістю переглядів з великим відривом є військовий аналітик Олег Жданов. Він фігурує в понад 4300 відео загальною тривалістю 1486 год. Це майже 62 доби безперервного мовлення або пів року щоденних ефірів по 8 год без вихідних і свят. Ці відео переглянули понад 608 млн разів.
                Žemiau galite pamatyti, kas yra populiariausi UA informaciniame fone (rusai, arba kaip šiek tiek pajuokiančiai vadina juos "geraisiais rusais" ir ukrainiečiai) pagal youtube peržiūras ir kt. ekspertavimo politikos ir karinėmis temomis:

                Click image for larger version  Name:	11.jpg Views:	1 Size:	320,6 kB ID:	2066626
                Click image for larger version  Name:	22.png Views:	1 Size:	251,5 kB ID:	2066625 Click image for larger version  Name:	33.png Views:	1 Size:	257,8 kB ID:	2066627
                (tyrime yra daugiau infografikų, jeigu bus noro, galite patys paskaityti, pažiūrėti).
                Paskutinis taisė R.D.; 2023.08.03, 19:44.

                Comment




                  Ukraine's homegrown cruise missile Trembita ready to challenge Russian defenses

                  The Trembita missile is known for its cost-effectiveness, with an estimated construction cost of around $3,000, making it a competitive alternative to modern counterparts. By investing approximately $7,000 more, the missile can be equipped with modern navigation systems, further enhancing its effectiveness.
                  he missile comes with several capabilities that make it a valuable asset in Ukraine's defense arsenal. Weighing 100 kg and featuring an armored casing, it has the capacity to carry a 20 kg warhead, which may consist of a thermobaric charge or a combined high-explosive charge. With an operational range of 140 km and a top speed exceeding 400 km/h, it offers flexibility in engaging targets at varying distances. Additionally, the missile can reach flight altitudes ranging from 30 meters to 2000 meters, allowing it to be suitable for diverse combat scenarios
                  To support the mass production of the Trembita, Viktor Romaniuk envisions strategic crowdfunding. The plan is to produce up to 1,000 limited-range cruise missiles each month, at an estimated cost of $350,000 to $600,000.

                  Comment


                    Pranešama, kad UA jūriniu dronu sėkmingai atakavo Maskvos laivyno laivą :
                    It's just a circle of people talking to themselves who have no f—ing idea what's going on

                    Comment


                      Rusai ryte tviritno, kad Ukrainos ataka Novorosijsko karinėje bazėje "sėkmingai atremta"

                      Kommersant 2023.08.04
                      ВСУ атаковали катерами военно-морскую базу в Новороссийске
                      Ukrainoss pajėgos atakavo katerisi Novorosijsko karo laivymo bazę
                      Губернатор Краснодарского края Вениамин Кондратьев подтвердил информацию о предпринятой попытке атаковать базу. «Сегодня ночью и рано утром в акватории Новороссийска наши военные отразили атаку двух надводных беспилотников. Пострадавших и разрушений нет. Все необходимые специальные службы работают на месте»,— написал он в Telegram.
                      Глава городской администрации Андрей Кравченко рассказал, что атаку отбили экипажи кораблей «Оленегорский горняк» и «Суворовец». По его словам, они «моментально среагировали и помогли избежать последствий атаки».

                      https://www.kommersant.ru/doc/6138390
                      Ukrainiečiai rodo pakrypusio ir evakuojamo didžiojo desantinio laivo "Olenegorskij gorniak" (БДК "Оленегорский горняк") vaizdus

                      NV.ua 2023.08.04
                      Спецоперация СБУ. В бухте Новороссийска серьезно поврежден большой десантный корабль Оленегорский горняк
                      SBU specialioji operacija Novorosijsko įlankoje rimtai pažeistas didysis desantinis laivas "Olenegorskij gorniak"

                      https://nv.ua/world/geopolitics/olen...-50343815.html

                      Unian.ua 2023.08.04
                      Атака морских дронов: в Новороссийске тонет большой десантный корабль РФ (видео)
                      Jūrų dronų ataka: Novorosijske skęstą Rusijos didysis desantinis laivas

                      https://www.unian.net/war/ataka-mors...-12350400.html

                      Rusai dar nepakeitė rytinės plokštelės apie "atremą ataką", bet pranešė apie sustiprintą Sočio uosto apsaugą

                      В Сочи усилены меры безопасности морского порта
                      https://www.kommersant.ru/doc/6138519

                      Atrodo, sugadintos atostogos bus ne tik Kryme

                      Comment


                        Parašė T-K-K Rodyti pranešimą
                        Ta proga – kaip manot baigsis Rusijos karas Ukrainoje?
                        Ukrainiečiai gali susidurti su sudėtingu pasirinkimu - norint deokupuoti Krymą ir Donbasą, tam gali prireikti daug metų, daug resursų ir daug ukrainiečių gyvybių, o deokupavus tas teritorijas vėl prireiks daug resursų, laiko ir energijos jų integracijai į Ukrainą, t.y. jos ekonomiškai, pollitiškai ir geopolitiškai bus stabdis Ukrainos integracijai į NATO/ES, ekonomikos vystymuisi ir Ukrainos atstatymui ir visą tą Ukrainos integracijos į vakarus procesą gali stipriai užvilkinti. Dėl to gali būti, kad Ukraina norėdama kuo greičiau atsigauti nuo karo ir atstatyti ekonomiką, sutiks Krymo ir Donbaso klausimą atidėti. Pastaruoju metu pasigirdo kalbos, kad Ukraina gali būti priimta į NATO net ir be Krymo ir be Donbaso, t.y. ir toliau būtų pripažįstama, kad tos teritorijos yra Ukraina, bet joms negaliotų NATO 5-asis straipnis. Dėl to kaip viena iš labiausiai galimų karo baigčių aš laikyčiau tokią: Ukraina atsikovoja pernai okupuotas teritorijas ir sėda prie derybų stalo su Rusija, kuriai pasako - 'arba mes einam iki galo, arba konfliktą užšaldom, Krymas ir Donbasas nesugrįžta į Ukrainos sudėtį, bet ir netampa Rusijos dalimi, o yra paskelbiamos nepriklausomomis respublikomis. Likusi Ukraina atitinkamai įstoja į NATO'. Ukrainai tapus NATO nare antras Rusijos karas prieš ją jau taptų neįmanomas, Ukraina nepraradinėtų brangiai kainuojančio laiko reikalingo jos atsigavimui ekonomiškai, nebepraradinėtų savo žmonių gyvybių. Ukraina ekonomiškai pradėtų sparčiai kilti, o Donbasas ir Krymas depresuotų, kaip ir Rusija, nes absoliuti dauguma sankcijų Rusijai išliktų. Po 10 metų jau taptų aišku kurios Ukrainos teritorijos pasuko Šiaurės Korėjos keliu ir kurios Pietų Korėjos, maždaug tuo pat metu Putinas užverstų kojas, o naujas Rusijos lyderis norėdamas pagerinti santykius su vakarais ir sankcijų atšaukimo turėtų sutikti gražinti tiek Krymą, tiek Donbasą atgal Ukrainai, tik klausimas ar tada jau Ukraina sutiktų juos pasiimti atgal, panašiai kaip Pietų Korėja vargu ar norėtų Šiaurės Korėjos integracijos į jų šalį.

                        Comment


                          Oho, o dar visai neseniai visus pasaulio lyderius, kurie drįsdavo pasiūlyti tokį "taikos planą" apie Krymo ir Donbaso autonomijas, su žemėm maišdmydavo kaip vatnikus.

                          Comment


                            Kai jūsų vaiką žiauriai sumuša kaimynas, jūs einate su juo taikytis, nes kitaip gal dar pats gausite į galvą.

                            Comment


                              Parašė Gator Rodyti pranešimą
                              Oho, o dar visai neseniai visus pasaulio lyderius, kurie drįsdavo pasiūlyti tokį "taikos planą" apie Krymo ir Donbaso autonomijas, su žemėm maišdmydavo kaip vatnikus.
                              Mano supratimu viskas priklausys nuo to, kaip ukrainiečiams seksis šitas kontrapuolimas ir jokie ATACMS ar aviacija nepadės pralaužti nei minų laukų, nei rusų apkasų. Viskas, ko tam reikia, Ukraina jau turi ir kol kas dar neaišku ar šiuo metu Ukrainai kontrapuolimas iš tiesų nelabai sekasi, ar to kontrapuolimo esmė yra išsekinti rusų armiją ir po to smogti visa jėga. Nuo to rezultatų manau priklausys ir Krymo su Donbasu likimas, nes jeigu rusų gynybos ir minų pralaužimas yra labai sudėtingas uždavinys ir Donbaso ir Krymo atsiėmimui prireiktų pvz. 5 metų + šimtų tūktančių ukrainiečių gyvybių - tai ar gali Ukraina tokį ilgą laiką kariauti, turint omeny kaip karas ją sekina ne tik dėl prarandamų gyvybių, bet priedo dar ekonomiškai, psichologiškai ir t.t. Tokiu atveju manau bus ieškoma variantų kaip užbaigti konfliktą Krymo ir Donbaso susigražinimą atidedant vėliasniam laikui ir dimplomatinėmis priemonėmis, o jeigu kontrapuolimas pasiseks ir bus aišku, kad Donbasą ir Krymą galima atsikovoti per protingą laiką, t.y. metus ar pan. - tada manau bus einama iki galo.

                              Comment


                                Rusų tolerancija artimųjų mirčiai fronte yra ženkliai didesnė, nei ukrainiečių. Jau nekalbant apie karo keliamus ekonominius nepriteklius.
                                Jeigu kontrpuolimas užstrigtų iki vėlyvo rudens be apčiuopiamo rezultato, manau kad pačioje Ukrainoje atsiras kalbų apie derybas dėl sienų grąžinimo iki 2022 02 24 sienų.
                                If a lion could speak, we could not understand him.

                                Comment


                                  Labai abejotina, kad rusai sutiktų atiduoti bent centimetrą savo kontroliuojamos teritorijos, kurioj dar ir įtvirtinimai yra. O sutikimas derėtis dėl paliaubų jau bus vertinamas kaip silpnumo, nebegalėjimo tęsti karą ženklas, tai rusai gali dar ir papildomų teritorijų užsinorėti. Ar dar įsipareigojimo nestoti į NATO ir pan.

                                  Realiai matau tik du variantus. Arba viskas baigiasi kaip baigėsi 2014 Donbase (įšaldoma esanti kontaktinė linija), arba visiškas teritorijų atsikovojimas.
                                  Lietuva visiems.

                                  Comment


                                    Parašė Eidvis Rodyti pranešimą
                                    naujas Rusijos lyderis norėdamas pagerinti santykius su vakarais ir sankcijų atšaukimo turėtų sutikti gražinti tiek Krymą, tiek Donbasą atgal Ukrainai
                                    Labai abejoju. Manau, kad greičiau pasirinktų neribotą laiką būti po sankcijomis, kaip Iranas ar Š. Korėja. Nes gi "gordast ne pazvaliajet".

                                    O pasižiūrėjus į Irano pavyzdį - panašu kad dėl sankcijų ten badas ir maras tikrai nekils... Valstybė gali gyvuoti po sankcijomis labai ilgai, dėl visko kaltindama kitus ir kaupdama pyktį. Kas aišku rodo antros geležinės uždangos realią perspektyvą. Deja, panašu kad ir Baltarusija liks už jos, nors jos buvimas mūsų pusėje žymiai pagerintų mūsų geografiją (būtume ES ir NATO gilumoje, ne apendikse kaip dabar).
                                    Paskutinis taisė Tomizmas; 2023.08.04, 13:24.
                                    Snowflakes will attack U <3

                                    Comment


                                      Parašė Gator Rodyti pranešimą
                                      Oho, o dar visai neseniai visus pasaulio lyderius, kurie drįsdavo pasiūlyti tokį "taikos planą" apie Krymo ir Donbaso autonomijas, su žemėm maišdmydavo kaip vatnikus.
                                      Buvo iš vis nieks neaišku karo pradžioje. Dar nuo einamosios situacijos daug kas priklauso, kokios bus reakcijos.

                                      Dėl stringančio kontrpuolimo atsiranda nedrąsiai kalbančių apie korėjų scenarijų, tokia šalta taika, neokupuota Ukraina atstatoma, priimama į ES ir gal NATO, okupuota lieka de facto rusų, planai apie Mariupolius kaip pavyzdinius Rusijos miestus ir pan.
                                      Tačiau gali pasitvirtinti ir kitas scenarijus, kad rusai gali vėl imtis neokupuotų Ukrainos teritorijų, kai Rusija pereis ant karo bėgių. Dėl to ir nėra drąsu skelbti kažkokius padalintos Ukrainos planus. Rusai vis didina statymus Europai.
                                      Paskutinis taisė PoDV; 2023.08.04, 14:11.

                                      Comment


                                        Parašė Tomizmas Rodyti pranešimą

                                        Labai abejoju. Manau, kad greičiau pasirinktų neribotą laiką būti po sankcijomis, kaip Iranas ar Š. Korėja. Nes gi "gordast ne pazvaliajet".

                                        O pasižiūrėjus į Irano pavyzdį - panašu kad dėl sankcijų ten badas ir maras tikrai nekils... Valstybė gali gyvuoti po sankcijomis labai ilgai, dėl visko kaltindama kitus ir kaupdama pyktį. Kas aišku rodo antros geležinės uždangos realią perspektyvą. Deja, panašu kad ir Baltarusija liks už jos, nors jos buvimas mūsų pusėje žymiai pagerintų mūsų geografiją (būtume ES ir NATO gilumoje, ne apendikse kaip dabar).
                                        Jei Tapinas paleistų dar keletą dryžuotų balionėlių, gal pavyktų Belarusią susigrąžinti
                                        It's just a circle of people talking to themselves who have no f—ing idea what's going on

                                        Comment


                                          Parašė abruo Rodyti pranešimą
                                          Labai abejotina, kad rusai sutiktų atiduoti bent centimetrą savo kontroliuojamos teritorijos, kurioj dar ir įtvirtinimai yra. O sutikimas derėtis dėl paliaubų jau bus vertinamas kaip silpnumo, nebegalėjimo tęsti karą ženklas, tai rusai gali dar ir papildomų teritorijų užsinorėti. Ar dar įsipareigojimo nestoti į NATO ir pan.

                                          Realiai matau tik du variantus. Arba viskas baigiasi kaip baigėsi 2014 Donbase (įšaldoma esanti kontaktinė linija), arba visiškas teritorijų atsikovojimas.
                                          Aš abejoju, kad ukrainiečiai patys sutiktų derėtis tol, kol jie neatsikovos visų pernai okupuotų žemių arba kaip minimum neišeis prie Azovo jūros. Esmė, kad derybos gali būti apie Krymo ir Donbaso ateitį, o ne apie pernai okupuotas teritorijas, o tai reiškia, kad derybose ukrainiečiai turi pasakyti Putinui: 'arba kariaujam iki galo ir tave visiškai sutriuškinam, nors tai mums ir brangiai kainuos, arba kompromisas, toks kaip užšaldomas konfliktas, Ukraina tampa NATO nare, o Krymas su Donbasu tampa neutralia teritorija'. Bet kad su tokiomis sąlygomis sutiktų Putinas (o Ukraina su mažiau pati nesutiks), tam reikia, kad Ukraina atsikovotų visas pernai okupuotas teritorijas ir kad jos tankai atsidurtų prie Krymo durų. Tiesą sakant ir amerikiečiai dažniausiai kalba ne apie tai, kad ginklai Ukrainai reikalingi dėl to, kad atsikovotų Krymą ir Donbasą, o apie tai, kad ginklai reikalingi tam, gal galiausiai prie derybų stalo ukrainiečiai atsisėstų iš galios pozicijų.

                                          Comment

                                          Working...
                                          X