Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Rusijos karas prieš Ukrainą ir bandymai grasinti NATO

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Na pikti liežuviai, tai plaka, kad ten jo fekalijas nešioja O ne "atominį ginklą"

    Comment


      nytimes rašo, kad rusų nuostoliai žuvę+sužeisti - apie 200.000, priklausomai nuo KIA/WIA santykio žuvusių skaičius turėtų suktis apie 40.000-50.000.

      WASHINGTON — The number of Russian troops killed and wounded in Ukraine is approaching 200,000, a stark symbol of just how badly President Vladimir V. Putin’s invasion has gone, according to American and other Western officials.
      https://www.nytimes.com/2023/02/02/u...asualties.html

      Comment


        Parašė mag Rodyti pranešimą
        Na pikti liežuviai, tai plaka, kad ten jo fekalijas nešioja O ne "atominį ginklą"
        Tai apsauga nuo šūvių, jei būtų įtarimas dėl pavojaus.

        Comment


          Sankcijos vožė per naujus rusų tankus: tenka gaminti primityvesnius

          2022 m. „T-72B3“ modelis turi supaprastintą ugnies valdymo sistemą, prastesnį naktinį taikiklį nei „Sosna-U“ – bet sustiprintą šarvą.
          Rusijos Federacija toliau gamina modernizuotus tankus „T-72B3“, tačiau, nepaisant propagandistų pareiškimų apie aukštas jų technologijas, situacija su jais atrodo vis blogesnė. Žiniasklaidoje anksčiau jau buvo pranešta, kad vietoj šiluminio taikiklio „Sosna-U“ „T-80BVM“ tankuose dabar įrengtas taikiklis „1PN-96MT-02“, kuris naudojamas ir 2022 metų „T-72B3“. Tokio sprendimo priežastis – prancūzų firmos „Thales“ termovizorių, kurie buvo montuojami į „Sosna-U“, trūkumas. Atrodo, kad jų atsargos baigėsi ir vienintelis dalykas, kurį Rusija gali naudoti, yra „1PN-96МТ-02“. Vien tai reiškia, kad taikinio aptikimo nuotolis sumažės nuo deklaruojamų 5 km iki 2–3 km. Šis skirtumas atsiranda dėl to, kad „1PN-96“ iš pradžių buvo sukurtas „BMP“ ir „BTR“. Vėliau jis buvo pasiūlytas biudžetinėms „T-72“ eksporto versijoms ar net modernizuotam „T-62M“. Vaizdo įrašą su „naujuoju“ tanku, kuris yra „daug geresnis“, paskelbė pati Rusijos žiniasklaida, pridėdama filmuotą medžiagą iš transporto priemonės vidaus. Gana įdomu, kad „1PN-96МТ-02“ taikiklį saugo uždanga, kuri turėtų jį pridengti nuo purvo, kulkų ir nuolaužų. Norint ją pakelti, tai reikia daryti rankomis. Jokios specialios svirties ar mygtuko tanko viduje nėra.
          Taip pat buvo supaprastinti kiti ugnies valdymo sistemos komponentai. Visų pirma nebeįrengiamas vėjo jutiklis. Be kitų pakeitimų, pagal T-90M „Proryv“ pavyzdį bokštelio šone įrengtas tinklelis. Pridėta reaktyvioji apsauga, šarvuotas ginklo dangalas, virš vikšrų įrengti priekiniai šarvų skydai, pridėta šoninių skydų su reaktyviaisiais šarvais, o gale sumontuotos grotelės, kurios turėtų saugoti nuo prieštankinių ginklų. Dėl to kyla klausimų dėl pasikeitimų variklyje – nes dabar tankas yra sunkesnis. 840 arklio galių „V-84–1“ buvo montuojamas į senesnius „T-72B3“, kurie ir taip sunkiai susidorodavo su padidėjusiu mašinos svoriu. Todėl bandyta montuoti 1130 AG „V-92S2F“, kuris naudojamas ir „T-90M“.
          Palyginus 2022 m. modelio „T-72B3“ svorį su „T-90M“, matyti, kad jie dėl panašių šarvų yra vienodi. Su „V-84–1“ 2022 m. „T-72B3“ galios santykis bus 16,8 AG vienai tonai. Be to, reikia nepamiršti ir padidėjusios apkrovos važiuoklei. Tad apibendrinant 2022 m. „T-72B3“ modelį, palyginti su visomis kitomis „T-72B3“ versijomis, jis atrodo kaip supaprastintas (angl. downgrade). Tačiau jis vis dar pasižymi didesniu koviniu efektyvumu nei nemodernizuotas „T-72B“. Skaitykite daugiau: https://www.lrytas.lt/it/ismanyk/202...ulyje-26009001
          Click image for larger version

Name:	093924624-4643453d-3c03-4bb0-a19f-d1939f430d1f.jpg
Views:	694
Size:	155,7 kB
ID:	2027893


          Are Russians Downgrading Their Tanks?

          Comment


            Ketvirtadalis žuvusiųjų yra vakarykščiai civiliai: kas žinoma apie Rusijos nuostolius Ukrainoje iki vasario mėn

            Remiantis atvirais šaltiniais, BBC pavyko nustatyti daugiau nei 13 tūkstančių Rusijos karių, žuvusių kare Ukrainoje, pavardes. Tarp jų – 924 mobilizuoti.
            Nuo pat pirmosios karo dienos BBC rusų tarnyba kartu su Mediazona (Rusijoje pripažinta „užsienio agentu“) ir savanorių komanda tvarko Rusijos karių žuvusiųjų Ukrainoje sąrašą. Vasario 3 dieną galėjome patvirtinti informaciją apie 13 030 žuvusių karių ir pareigūnų.
            Vien per paskutinę savaitę buvo gauta pranešimų apie dar 500 Ukrainoje kariavusių rusų žūtį. Dauguma žuvusiųjų per pastaruosius tris mėnesius yra mobilizuoti, savanoriai ir kaliniai.
            Remimės tik patvirtintais pranešimais apie mirtį, todėl surinkti duomenys neatspindi tikrojo aukų lygio. Manome, kad mūsų sąraše gali būti bent du kartus mažiau mirusiųjų vardų nei iš tikrųjų palaidotų Rusijoje.
            Tokią išvadą padarėme ištyrę daugiau nei 60 Rusijos gyvenviečių kapinių situaciją 2022 m.
            Vadinasi, konservatyviausiu vertinimu, per invaziją į Ukrainą Rusija galėjo netekti daugiau nei 26 tūkst.
            Bendri negrįžtami Rusijos nuostoliai (tai yra dėl traumų, mirties ar dingusių be žinios) gali siekti mažiausiai 117 000 žmonių.
            Šis skaičius pagrįstas JAV karinio jūrų laivyno analizės centro stebėjimais, pagal kuriuos kiekvienam Rusijos kariui, žuvusiam per karą Ukrainoje, vidutiniškai buvo sužeista apie tris su puse. Į šį skaičių neįtraukti tie, kurie kovojo Rusijos pusėje Donecko ir Lugansko „liaudies milicijos“ sudėtyje.

            Comment


              JAV paskelbė apie naują 2,2 mljrd karinė pagalbos paketą kuris apima ilgesnio nuotolio HIMARS raketas. https://t.me/s/uniannet
              Nepirk iš Decathlon, Philips, Nestle, KraftHeinz, Viada, Vičiūnų, Volfas Eng, Procter & Gamble / Gillette
              Toblerone, Milka, Dirol, Halls (Mondelez International), Hellmann's, Heineken, Mars, PepsiCo

              Comment


                Parašė Obi-Wan Kenobi Rodyti pranešimą

                Tai apsauga nuo šūvių, jei būtų įtarimas dėl pavojaus.
                Tai taip. Apie vieną iš jų taip ir parašyta rusiškame straipsnyje, o kitas įvardinamas kaip galimai "atominis"

                Comment


                  Parašė mag Rodyti pranešimą
                  Na pikti liežuviai, tai plaka, kad ten jo fekalijas nešioja O ne "atominį ginklą"
                  tai vienas atominis, kitas slapimas bei fekalijos
                  "I just want you to know that, when we talk about war, we're really talking about peace." —Washington, D.C. June 18, 2002


                  - George W. Bush President of the USA

                  Comment


                    Parašė Arunasx Rodyti pranešimą
                    JAV paskelbė apie naują 2,2 mljrd karinė pagalbos paketą kuris apima ilgesnio nuotolio HIMARS raketas.
                    Ground Launched Small Diameter Bomb (GLSDB). Peržengta dar viena 'raudona linija' ir gal net paskutinė. Liko tik aviacija. GLSDB kovinės galvutės svoris - 113 kg, kai dabartinių GMLRS 88 km., t.y. jos bus 20% galingesnės, nei dabar naudojamos, o pagrindinis jų privalumas prieš ATACMS yra tai, kad jos yra daug pigesnės, o tai reiškia, kad ukrainiečiai jų tikriausiai gaus daug daugiau, nei būtų gavę ATACMS ir galima bus naudoti mažiau vertingiems taikiniams naikinti. Naujų raketų šūvio paklaida - vos vienas metras, t.y. jos yra netgi taiklesnės už dabartines. Bet pagrindinis skirtumas žinoma yra šūvio nuotolis, Ukraina jį padvigubiną nuo 80 iki 150 km.Kai atvyko Himarsai ir šūvio nuotolis padidėjo nuo 40 iki 80 km., tai buvo turbūt esminis momentas kare, o dabar jis padidėja ne per 40 km., o per 70 km. Aišku rusai šį kartą jau turbūt bus geriau pasiruošę ir esu tikras, kad jau dabar perkelinėja visas savo amunicijos ir kitas bazes per 150 km. nuo fronto linijos. Bet tai labai apsunkins fronto aprūpinimą. Dar daugiau - naujos raketos dengia beveik visą šiaurinę Azovo jūros pakrantę, kas reiškia, jog amunicijos sandėliai turi būti perkelti ne į pietūs, o į Krymą ar į žemyninę Rusijos dalį rytuose, kurie yra toliau (pažymėjau žaliai).



                    Iš esmės tai reiškia, kad šita vieta, kuri yra pati baisiausia kacapams, nes jų pajėgas gali perskelti į dvi dalis, tampa dar labiau pažeidžiama, nes jos aprūpinimas tampa pats sudėtingiausias.
                    Sunkvežimiui su amunicija norint pasiekti tam tikrus fronto taškus gali tekti įveikti ir 300 km. atstumą. Kadangi jie lėti, o paskutinius 10 km gali išvis laukais tekti važiuoti, tai kelionė jiems gali užtrukti vos ne visą dieną. Galiausiai tokius atstumus važiuojant vis tiek tikriausiai sustojama bent jau į tualetą nueiti ir tuo metu, kai jie nejuda, jie tampa lengvais taikiniais būtent GLSDB raketoms, o galbūt ukrainiečiai nuspręs ir kokį tiltą susprogdinti, kad dar labiau apsunki aprūpinimą pvz. iš Krymo krypties. Ukrainiečiai kontrapuolimams naudoja blitzkryg taktiką, tai stipriomis pajėgomis užpuolus tam tikras kacapų pozicijas - juos galima pakankamai greitai išsekinti ir palikti be amunicijos, kurios papildymo jie laiku nesulauks. Dėl GLSDB labai padidėja tikimybė, kad sekančiam kontrapuolimui bus pasirinkta būtent pietinė kryptis ir bus pamėginta perskelti rusų pajėgas per pusę, o tai atitinkamai po to reikš, kad jie negalės laisvai permetinėti savo pajėgumų iš vienos dalies į kitą, dėl to ukrainiečiams sukoncentravus visas savo pajėgas prie vienos iš dalių - kacapai neturės kitos išeities, kaip tik kovoti su tuo, ką turi, be rimtesnio pastiprinimo.

                    Comment


                      Parašė Eidvis Rodyti pranešimą
                      Ground Launched Small Diameter Bomb (GLSDB). Peržengta dar viena 'raudona linija' ir gal net paskutinė. Liko tik aviacija.
                      Ne visai. Dar 300 km https://en.wikipedia.org/wiki/MGM-140_ATACMS

                      Nepirk iš Decathlon, Philips, Nestle, KraftHeinz, Viada, Vičiūnų, Volfas Eng, Procter & Gamble / Gillette
                      Toblerone, Milka, Dirol, Halls (Mondelez International), Hellmann's, Heineken, Mars, PepsiCo

                      Comment


                        Parašė Eidvis Rodyti pranešimą


                        Iš esmės tai reiškia, kad šita vieta, kuri yra pati baisiausia kacapams, nes jų pajėgas gali perskelti į dvi dalis
                        Problema tik, kad negali

                        Comment


                          Parašė Globalus Rodyti pranešimą
                          Problema tik, kad negali
                          Jums "ten" pasisekė. Kol kas..

                          Comment


                            Su GLSDB problema ta, kad kaip praneša Bloomberg į Ukrainą šitas ginklas atkeliaus tik metų gale. Aišku, yra viltis sąmokslo teorijai, kad niekas apie jų akeliavimą iš anksto nepranešinės ir bla bla bla, bet kaip matėme per visą karo laikotarpį iš amerikiečių pusės iš anksto nebuvo pranešta gal tik apie HARM raketas.

                            A new ground-launched, bomb-tipped rocket to be ordered from Boeing Co. will come as part of the latest package of US arms for Ukraine that is going to be announced by the White House and Pentagon on Friday.
                            Bloomberg reported about this.
                            However, the new weapon is not to be deployed in Ukraine anytime soon: an industry official told Bloomberg that it would take about nine months for the first deliveries to be made once the US issued a contract.
                            https://mil.in.ua/en/news/us-to-send...ths-bloomberg/

                            Comment


                              ATACMS vargu ar duos, nes be leidimo apšaudyti Rusijos teritorijos jos nelabai didelę naudą Ukrainai duotų. Vargu ar Kryme yra daug vertingų sandėlių, prie Dniepro kovos nevyksta, jos vyksta į rytus nuo jo, tai ir amunicijos sandėliai toje pusėje turėtų būti, o paprastus taikinius su ATACMS neapsimoka naikinti, nes pačios raketos kaina milžiniška, 10 kartų didesnė nei dabar naudojamų, kurios irgi taupomos.

                              Parašė Globalus Rodyti pranešimą
                              Problema tik, kad negali
                              Taip pat negali kaip ir Charkovo apskrities negalėjo atsiimti ar Chersono?

                              Comment


                                Paskutinis taisė sausuolis75; 2023.02.04, 09:02.

                                Comment


                                  Parašė Eidvis Rodyti pranešimą
                                  ATACMS vargu ar duos, nes be leidimo apšaudyti Rusijos teritorijos jos nelabai didelę naudą Ukrainai duotų. Vargu ar Kryme yra daug vertingų sandėlių, prie Dniepro kovos nevyksta, jos vyksta į rytus nuo jo, tai ir amunicijos sandėliai toje pusėje turėtų būti, o paprastus taikinius su ATACMS neapsimoka naikinti, nes pačios raketos kaina milžiniška, 10 kartų didesnė nei dabar naudojamų, kurios irgi taupomos.
                                  Tiltą pilnai nukalti būtų vertingas taikinys, todėl kokios 2 ATACMS būtų labai vertingos, nes sutrikdytų iš esmės tiekimą Krymui.
                                  Kaip tik iki tilto yra ~300km nuo Dnipro dešinio kranto kas atitinka 190 mylių ribose.
                                  Paskutinis taisė Arunasx; 2023.02.04, 10:20.
                                  Nepirk iš Decathlon, Philips, Nestle, KraftHeinz, Viada, Vičiūnų, Volfas Eng, Procter & Gamble / Gillette
                                  Toblerone, Milka, Dirol, Halls (Mondelez International), Hellmann's, Heineken, Mars, PepsiCo

                                  Comment


                                    2 ATACMS Krymo tilto nenukaltų, į Antonovo tiltą ten dešimtimis iš artilerijos ir Himarsų šaudė kol pagaliau išvedė iš rikiuotės, o Krymo tiltas daug platesnis, priedo jis laikomas vienu geriausiai apsaugotų Rusijos objektų nuo atakų iš oro, tai apksritai net ir daug ATACMS raketų turbūt nieko jam labai nepakenktų. Realiai norint jį sunaikinti, reikia pirmiau sunaikinti oro gynybos sistemas, o tada jau jį subombarduoti su aviacija.

                                    Comment


                                      Parašė Eidvis Rodyti pranešimą
                                      2 ATACMS Krymo tilto nenukaltų, į Antonovo tiltą ten dešimtimis iš artilerijos ir Himarsų šaudė kol pagaliau išvedė iš rikiuotės, o Krymo tiltas daug platesnis, priedo jis laikomas vienu geriausiai apsaugotų Rusijos objektų nuo atakų iš oro, tai apksritai net ir daug ATACMS raketų turbūt nieko jam labai nepakenktų. Realiai norint jį sunaikinti, reikia pirmiau sunaikinti oro gynybos sistemas, o tada jau jį subombarduoti su aviacija.
                                      Na jei kas turėtų galimybę šauti į tą tiltą, tai manau taikytų ne į gelžbetoninę dalį, bet į tas ~200 m ilgio metalines arkas.

                                      Comment


                                        Ne paskutinę reikšmę turi ir psichologinis aspektas jei net nenugriautų bet bent jau ženkliai pažeistų. Abiem karo pusėms tai svarbu būtų tik skirtingu kampu. Kaip turi jaustis chuilo jei sėdint Kryme tau už nugaros išveda bent laikinai atsitraukimo kelią, svarbiausia geležinkelį per kurį "atvež supertanką Armata T14".
                                        Nepirk iš Decathlon, Philips, Nestle, KraftHeinz, Viada, Vičiūnų, Volfas Eng, Procter & Gamble / Gillette
                                        Toblerone, Milka, Dirol, Halls (Mondelez International), Hellmann's, Heineken, Mars, PepsiCo

                                        Comment


                                          Nepirk iš Decathlon, Philips, Nestle, KraftHeinz, Viada, Vičiūnų, Volfas Eng, Procter & Gamble / Gillette
                                          Toblerone, Milka, Dirol, Halls (Mondelez International), Hellmann's, Heineken, Mars, PepsiCo

                                          Comment

                                          Working...
                                          X