Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Rusijos karas prieš Ukrainą ir bandymai grasinti NATO

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Vokiškas „Zeitenwende“ klaidžioja šešėliuose https://www.vz.lt/verslo-aplinka/202...oja-seseliuose
    Po ilgo blaškymosi Berlynas pagaliau sutiko Ukrainai tiekti tankus „Leopard 2“, tačiau ekspertai abejoja, ar Vokietija pajėgi tą padaryti ir nori ne tik žodžiais remti Kyjivą Rusijos agresijos akivaizdoje. Už sąjungininkų delsimą ir vėlavimą ukrainiečiai moka žmonių gyvybėmis, o Vokietija – reputacija sąjungininkų akyse.
    The Economist“ praėjusios savaitės vieną iš straipsnių pradeda emocinga Vokietijos kariuomenės vado generolo Alfonso Maiso žinute, kurią jis paskelbė socialiniuose tinkluose beveik prieš metus Rusijos kariuomenei įsiveržus į Ukrainą.„Bundesveras, kariuomenė, kuriai vadovauju, yra daugiau ar mažiau išsekusi. Mes visi matėme, kad tai įvyks, ir nesugebėjome išsiveržti iš savo argumentų, padaryti ir įgyvendinti išvadų po Krymo aneksijos. Tai nėra geras jausmas! Man nusibodo!“, – rašė A. Maisas.
    Vokietijos ginkluotosios pajėgos yra išsekusios (arba bent taip jau teigiama). Jų amunicijos atsargų pakaktų tik kelioms dienoms, o ne 30, kaip rekomenduoja NATO.
    Karių naudojama radijo ryšio įranga yra 40 metų senumo ir analoginė, todėl ją lengva perimti. Iš 350 pėstininkų kovos mašinų „Puma“ veikia tik 150. Bundesveras net neturi pakankamai pleistrų, teigiama gruodį Vokietijos ginkluotųjų pajėgų generalinio inspektoriaus Eberhardo Zorno ataskaitoje.
    Vokietijos kancleris Olafas Scholzas iš karto paskelbė, kad invazija yra „Zeitenwende“ – istorinis lūžis. Jis pažadėjo, kad Berlynas pagaliau įvykdys Šiaurės Atlanto sutarties organizacijos tikslą gynybai skirti 2% BVP. Ginkluotosioms pajėgoms buvo įsteigtas papildomas 100 mlrd. Eur fondas, dvigubai viršijantis metinį gynybos biudžetą.
    Berlynas taip pat žadėjo sulaužyti draudimą siųsti ginklus į karo zonas. Kancleris netgi sustabdė dujotiekį „Nord Stream 2“. Tačiau toks ryžtas netrukus užgeso. Du procentai gynybai ėmė klaidžioti neaiškioje retorikos migloje, o sunkiųjų ginklų tiekimas Ukrainai vis kažkur užkliūdavo.
    O. Scholzo abejonės dėl tankų siuntimo paplitusios ir Socialdemokratų partijoje, kuri nuo seno turi artimų ryšių su Rusija. Vokietijos žiniasklaida sausio pradžioje paviešino valdančiųjų dokumentą „Socialdemokratų tarptautinė politika laikmečių sandūroje“. Jis toli gražu neatitinka „Zeitenwende“ dvasios: didžioji dokumento dalis yra tarsi kanclerio O. Scholzo delsimo pateisinimas ir grįžimas prie kalbų apie niekur nenuvedusią diplomatiją.
    Nepirk iš Decathlon, Philips, Nestle, KraftHeinz, Viada, Vičiūnų, Volfas Eng, Procter & Gamble / Gillette
    Toblerone, Milka, Dirol, Halls (Mondelez International), Hellmann's, Heineken, Mars, PepsiCo

    Comment


      Parašė suoliuojantis Rodyti pranešimą
      Šitas į propagandos analus tikrai pateks Užrašas; rusų karys plikomis rankomis ukrainiečių droną numušė:

      Click image for larger version

Name:	propa.jpg
Views:	545
Size:	56,7 kB
ID:	2027262
      O tai video kas?

      Comment


        Parašė mag Rodyti pranešimą

        O tai video kas?
        Neaišku

        Comment


          Buriatija atrodo. Sklypo dydis neaptartas, tikriausiai 2x2 m užrašas sako: pamušk Leopardą ir gauk sklypą prie Baikalo ežero.

          Click image for larger version

Name:	rosg.jpg
Views:	900
Size:	124,9 kB
ID:	2027491

          Comment


            Šviežia 3 dalių dokumentika Putin vs. the West apie viska nuo 2013. Per VPN gal pavyks pažiūrėti. Grybauskaitė nemažai kalba.

            https://www.bbc.co.uk/programmes/p0dlz7gc
            You can change your car, you can change your house, you can change your Wetherspoon, you can change your wife or religion, even you can change your sex. But you can never change the team you support...

            Comment


              Parašė suoliuojantis Rodyti pranešimą
              Buriatija atrodo. Sklypo dydis neaptartas, tikriausiai 2x2 m užrašas sako: pamušk Leopardą ir gauk sklypą prie Baikalo ežero.

              Click image for larger version

Name:	rosg.jpg
Views:	900
Size:	124,9 kB
ID:	2027491
              Prisijuoks man atrodo vieną dieną, kai buriatai (ir ne tik jie) nepriklausomybę skelbs.
              Snowflakes will attack U <3

              Comment


                Click image for larger version

Name:	Screenshot - 2023-02-02T130154.994.png
Views:	761
Size:	177,6 kB
ID:	2027662
                Русский военный корабль, иди нахуй!

                Comment


                  Pradėjo girgždėti Šveicarijos ir Izraelio "neutralumo" politikos ginklų netiekimo požiūriu
                  https://charter97.org/ru/news/2023/2/2/534739/
                  https://charter97.org/ru/news/2023/2/2/534744/
                  Nepirk iš Decathlon, Philips, Nestle, KraftHeinz, Viada, Vičiūnų, Volfas Eng, Procter & Gamble / Gillette
                  Toblerone, Milka, Dirol, Halls (Mondelez International), Hellmann's, Heineken, Mars, PepsiCo

                  Comment


                    Kiek karių turi Ukrainos ginkluotosios pajėgos ir Rusijos Federacijos ginkluotosios pajėgos
                    Po rudens mobilizacijos Rusijos Federacijoje, kuri oficialiai palietė tik 300 000 rusų, bet iš tikrųjų surinko nuo 780 000 iki 820 000 žmonių, Rusijos grupės Ukrainoje dydis nebuvo įvardytas. Nusprendėme tai ištaisyti. Kalbėjomės su šaltiniais RF ginkluotosiose pajėgose, PMC, GOMU generaliniame štabe ir kitose struktūrose. Dar kartą patikrinome šiuos atsakymus, palyginome su mūsų informacija apie nuostolius, karo veiksmų eigą ir padarėme išvadą, kad gauti skaičiai yra panašūs į tiesą.
                    Kalbėjomės ir su Ukrainos šaltiniais apie jų kariuomenės dydį, kurią rusų propagandistai ir generolas Konašenkovas žodžiu palaidojo tris kartus ir visa jėga. Ukrainos ginkluotosios pajėgos ne tik gyvos ir toli gražu nėra sunaikintos, bet ir išlaiko lygiavertiškumą RF ginkluotosioms pajėgoms.

                    2023 m. vasario mėn. pradžioje bendras Rusijos karinių ir ginkluotų formacijų skaičius Ukrainos teritorijoje (įskaitant PMC, NM LPR-DPR ir kitas) yra 360 tūkst.
                    Rusijos Federacijos pasienio regionuose su Ukraina (Belgorodo, Rostovo, Kursko, Briansko srityse) laikosi iki 250 tūkst. žmonių, kurių daugiausia yra Belgorodo ir Rostovo srityse.
                    Baltarusijoje RF ginkluotųjų pajėgų grupė yra apie 75 tūkst. žmonių, kurių dauguma yra šalies vakaruose.
                    Kituose Rusijos Federacijos regionuose yra dalinių, skirtų papildyti žmonėmis ir technika, o mobilizuotųjų likučiai laukia siuntimo į kovos zoną. Bendras skaičius – iki 130 tūkst.
                    Iš viso karui tęsti Rusijos Federacija turi 815 tūkstančių karių (įskaitant PMC ir NM LDNR), iki 360 tūkstančių jau yra Ukrainos teritorijoje.
                    Tai keturis kartus daugiau nei pernai vasario 24 dieną į Ukrainą įsiveržusi grupuotė. Tačiau jau beveik 200 tūkst. mažiau nei buvo 2022 metų lapkričio pradžioje, kai mobilizuotieji stojo į kariuomenę.
                    Iš LPR ir DPR ginkluotų pajėgų beveik nieko neliko, jų likučiai jau seniai perduoti RF ginkluotųjų pajėgų kontrolei, o jų skaičius neviršija 9-12 tūkstančių žmonių. Apie Wagner PMC, kalinius ir jų netektis netrukus pasirodys atskiras įrašas.
                    2023 metų vasario pradžioje Ukrainos ginkluotosiose pajėgose ( UGP) yra 620-630 tūkst. karių ir 350-400 tūkst. paramos vienetų (logistikos, remonto, statybos, evakuacijos ir kt.). Pasirengusių dalyvauti karo veiksmuose dalinių skaičius siekia iki 420 tūkst. Dar 200-210 tūkst., rengiasi ir mokosi kariauti, taip pat ir kitose šalyse.
                    Gaunasi, tiesiogiai Ukrainos teritorijoje Rusijos Federacija turi iki 360 000 karių, o Ukrainos ginkluotosios pajėgos – iki 420 000. Jei pažvelgsime į nuostolių santykį, matyti, kad tai yra 1:2, 1:2,5 UGP naudai. Tai reiškia, kad šiuo metu nėra visiško RF ginkluotųjų pajėgų pranašumo. Jai pasiekti reikės ne tik vykdyti jau suplanuotas mobilizacijos priemones, didinant kariuomenę dar 700 tūkst. žmonių, bet ir toliau jas tęsti, siekiant kompensuoti didelius nuostolius.
                    Turėdamos tokią jėgą, RF ginkluotosios pajėgos gali bandyti sukurti pranašumą tam tikrose srityse, bet jų negali būti 5-6, kaip 2022 m. vasario mėn. Mes kalbame daugiau apie 2-3 sritis, kuriose rusai gali bandyti. eiti į puolimą su didelėmis jėgomis, kurdami būtent vietoje tariamo proveržio kiekybinį pranašumą.

                    „Garų volas“, kurį Europa dar Pirmajame pasauliniame kare vadino Rusijos imperija dėl beveik neribotų žmogiškųjų išteklių, kol kas niekur nedingsta, nes garai išeina greičiau nei susikaupia. Gynybos ministerija šią problemą pradės spręsti vasario mėnesį, kai mobilizacija Rusijoje vėl įsibėgės. Iš pradžių planuota šį procesą pradėti po Naujųjų metų, tačiau kilo per daug problemų dėl logistikos ir tiekimo, todėl Kremlius paprašė palaukti ir išsiversti su jau užverbuotais.

                    Русский военный корабль, иди нахуй!

                    Comment


                      Geras pokytis Čekijoje vietoje buvusio subinlaižio:
                      Naujai išrinktas Čekijos prezidentas padarė revoliucinį pareiškimą dėl ginklų tiekimo Ukrainai Naujai išrinktas Čekijos Respublikos prezidentas Petras Pavelas padarė revoliucinį pareiškimą dėl Ukrainos.
                      Jis mano, kad Kijevas turėtų gauti visus ginklus, išskyrus branduolinius. „Kalbant apie įprastus ginklus, tikrai nematau jokios priežasties jokiems apribojimams. Ukraina negali kovoti su tokiu stipriu priešu be šarvuotų technologijų, nepilotuojamų orlaivių, artilerijos ir tolimojo nuotolio raketų, bet galbūt be viršgarsinių lėktuvų“, – komentare „France 24“ sakė politikas. Kartu jis atkreipė dėmesį, kad kai kurios šalys laikosi žemos pozicijos karinės pagalbos Ukrainai klausimu, tačiau sąjungininkams reikia vieningos pozicijos. „Privalome suteikti Ukrainai visas priemones, padedančias jai išstumti Rusijos kariuomenę. Svarbu demonstruoti nuolatinę paramą Ukrainai, pabrėžti visus gerus dalykus ir norą tęsti iniciatyvą“, – reziumavo P. Pavelas.
                      https://www.lrytas.lt/pasaulis/ivyki...ainai-26004507
                      Nepirk iš Decathlon, Philips, Nestle, KraftHeinz, Viada, Vičiūnų, Volfas Eng, Procter & Gamble / Gillette
                      Toblerone, Milka, Dirol, Halls (Mondelez International), Hellmann's, Heineken, Mars, PepsiCo

                      Comment


                        Dėl tankų Ukrainai – isteriška Putino reakcija

                        Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas isteriškai sureagavo į Vakarų sprendimą Ukrainos kariams duoti tankų „Leopard“.

                        „Neįtikėtina, neįtikėtina, bet faktas. Mums vėl grasina vokiškais tankais „Leopard“, ant kurių pavaizduoti kryžiai“, – sakė V. Putinas

                        „Ir vėl ruošiasi kariauti su Rusija Ukrainos žemėje Hitlerio pasekėjų rankomis, „banderovcų“ rankomis. Mes savo tankų prie jų sienų nesiunčiame, bet turime, kuo atsakyti, ir viskas nesibaigs šarvuotosios technikos panaudojimu. Visi turi tai suprasti“, – isteriškai kalbėjo V. Putinas.

                        Jis pridūrė, kad Rusija „turi daug draugų visame pasaulyje“, bet neįvardijo nė vienos šalies. Anot Kremliaus vadovo, Vokietija „tempiama į naują karą“ su Rusija.
                        Pirmieji apie tankų siuntimą paskelbė britai, o daugiausiai tankų pažadėjo amerikiečiai, bet Putinui nei Challanger 2, nei Abramsai kažkaip neužkliuvo, o užkliuvo Leopardai ir Vokietija. Tai yra galiingiausia Europos šalis, jei pavyktų ją paveikti, tai Ukrainai atsirastų stiprus spaudimas užbaigti karą jai nepalankiokis sąlygomis.Putinas Vokietiją laiko silpniąja grandimi, ten visuomenės nuomonė mažiausiai palanki ukrainiečiams, be to Vokietija neturi branduolinių ginklų, dėl to branduoliniam šantažui gali būti mažiausiai atspari. Būtent dėl to Putinas pirmiausia Vokietiją ir užsipuolė, būtent dėl to vokiečiai tempė gumą su Leopardais ir laukė, kad amerikiečiai apie Abramsus paskelbtų, tik tiek, kad nelabai tai ką pakeitė - dėl tankų vis tiek jie kalti liko.

                        Comment


                          Nesuprantu, ko tas Putinas apskritai putojasi. Kas kam nori, tas tam ir parduoda/perduoda ginklus. Tai visiškai ne jo reikalas. Juolab, kad RF nėra karo stovyje nei su viena valstybe.

                          Comment


                            Paaiškėjo dėl ko CŽA vadovas lankėsi Kijeve, pasirodo atsiuntė Bideno taikos derybų pasiūlymą.

                            2023 metų sausio viduryje Jungtinių Valstijų prezidentas Joe Bidenas CŽA direktoriui Williamui Burnsui pavedė patikrinti Ukrainos ir Rusijos pasirengimą deryboms. W. Burnsas pasiūlė užbaigti karą mainais už Ukrainos teritorijas. Kaip Šveicarijos leidiniui „Neue Zürcher Zeitung“ sako du nepriklausomi pašnekovai iš Vokietijos valdžios, W. Burnsas pasiūlė Kyjivui „taiką mainais už žemes“, o Maskvai – „žemes mainais už taiką“. Buvo kalbama apie maždaug 20 proc. Ukrainos teritorijos, o tai apima Donecko ir Luhansko sritis. Pažymima, kad Kyjivas kategoriškai atsisakė dalinti Ukrainos teritoriją, o Maskva vis dar nepraranda vilties ilgalaikėje perspektyvoje laimėti karą.

                            Skaitykite daugiau: https://www.delfi.lt/news/daily/worl....d?id=92436335
                            Flickr

                            Comment


                              Kiek suprantu Chuilo pasiūlymą irgi atmetė. Jei tai tiesa, tai tikėsimės tokio rezultato, kad karinė parama Ukrainai sustiprės.
                              Dar ir draugas Ribbentropas vakar pareiškė, kad "turi Moldovai tokį patį planą kaip ir Ukrainai" (nors, įtariu, kad jis buvo jau prieš 2022-02-24).
                              Dabar Kremliaus kandies planas kelti eskalaciją iki maksimaliai leistino lygio. Mano manymu, kai nebus galimybių fronte, prasidės hibridinės akcijos. Kurios gali būti šioks toks siurprizas kolektyviniams Vakarams (NS sprogdinimus taip tyliai ir "prarijo").

                              Comment


                                Parašė Sula Rodyti pranešimą
                                Mano manymu, kai nebus galimybių fronte, prasidės hibridinės akcijos. Kurios gali būti šioks toks siurprizas kolektyviniams Vakarams (NS sprogdinimus taip tyliai ir "prarijo").
                                Kokias akcijas turite omenyje? Jei NS patys rusai susprogdino, tai realiai patys sau tik į kojas pasišaudė, nes tai reiškia, kad dujos nebebus tiekiamos tiesiogiai net ir grįžus prie "taikos".
                                Paskutinis taisė Lettered; 2023.02.03, 15:53.
                                Flickr

                                Comment


                                  Parašė Lettered Rodyti pranešimą
                                  Paaiškėjo dėl ko CŽA vadovas lankėsi Kijeve, pasirodo atsiuntė Bideno taikos derybų pasiūlymą.
                                  Kad jau egzistuoja bent trys to susitikimo atpasakojimai "remiantis slaptais anoniminiais šaltiniais". Šitas man mažiausiai įtikėtinas: pasiūlė rusams Ukrainos kapituliaciją, rusai nesutiko su kapituliacija ir po to JAV tankus nusiuntė Ukrianai Man Politico aprašymas labiau tikėtinas: siūlė rusams išeiti iš Ukrainos, Krymo klausimą nukelti 15 metų. Rusai su išvedimu iš Donbaso kaip ir sutiktų, bet susikirto dėl ateities: Kremlius pareikalavo, kad tokiu atveju būtų įsipareigota Rusijai nekelti jokių finansinių pretenzijų dėl karo (kitaip tariant Ukrainą privalėtu atstatinėti išimtinai Vakarai) ir būtų atšauktos visos sankcijos Rusijai ir Ukraina juridiškai įteisintų savo neutralitetą. Čia jau JAV buvo perdaug.

                                  Comment


                                    Parašė Lettered Rodyti pranešimą

                                    Kokias akcijas turite omenyje? Jei NS patys rusai susprogdino, tai realiai patys sau tik į košas pasišaudė, nes tai reiškia, kad dujos nebebus tiekiamos tiesiogiai net ir grįžus prie "taikos".
                                    Būtent teroristines ir gal platesnio mąsto (kaip 9/11, ar labiau technogeninės), bet taip kad galai vestų kažkur kitur, tik ne į Maskvą. Ir čia ne šaudymasis į kojas! Tai yra tikslinė Chuilo strategija.

                                    Comment


                                      Parašė Kaimai

                                      Galima nuorodą į straipsnį?
                                      Sorry, ten ne Politico buvo atrodo. Atpasakojo pas ukrainiečius toks Sheitelman, bet nesugebu staigiai rasti. Va čia yra Latyninos versija iš kažkokių savo šaltinių:

                                      Comment


                                        Parašė Lettered Rodyti pranešimą
                                        Paaiškėjo dėl ko CŽA vadovas lankėsi Kijeve, pasirodo atsiuntė Bideno taikos derybų pasiūlymą.
                                        Net nestebina, kad neva nutekino, neva iš Vokietijos valdžios ir dar kažkokie "nepriklausomi". Net sunku pasakyt su kokio lygio bulvaru galima būtų palygint pastaruoju metu metama informacinį šlamštą. Kai kas tai sieja su Gerasimovo "grįžimu", bet gal tiesiog susiję su didėsiančiais karinės technikos kiekiais. Buvo vienu metu ir kalbos paleistos, kad putinui buvo pasiūlymas nešdintis pateikus sąraša kokia karinė technika turėtų atvykt į Ukrainą.

                                        Comment


                                          Putlerio du lagaminai

                                          Click image for larger version

Name:	580cba2e09d8548a52756c7ded6f4ca7.jpg
Views:	277
Size:	43,8 kB
ID:	2027868


                                          Comment

                                          Working...
                                          X