Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Rusijos karas prieš Ukrainą ir bandymai grasinti NATO

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Paul McNamara
    #BREAKING Defence Secretary Ben Wallace confirms to me that the UK WILL be supplying #Mastiff vehicles to Ukraine.
    Click image for larger version

Name:	3-mastiff-2-vehicles.jpg
Views:	482
Size:	48,2 kB
ID:	1961212

    Comment


      AIDS sergantis gejus, fašistas, preblandos zona kažkokia.

      Comment


        Parašė Gytonsas Rodyti pranešimą

        Serbijai svarbiau neprarasti Europos pinigų
        Serbija gauna iš ES pinigų nebūdma narė?
        Flickr

        Comment


          Parašė Lettered Rodyti pranešimą

          Serbija gauna iš ES pinigų nebūdma narė?
          Pinigų gaudavo net ir Baltarusija su Rusija. Ale visokios pasienio zonų bendradarbiavimo zonos, kultūrų bendradarbiavimas ir t.t.

          Comment


            Parašė Lettered Rodyti pranešimą

            Serbija gauna iš ES pinigų nebūdma narė?
            Taip, be to ji yra ES kandidatė

            Comment


              Parašė Galys Rodyti pranešimą
              Martin Huba Slovakia to sell Ukraine 16x self propelled artillery Zuzana (155mm, 33km range) - 2 batteries = 16x vehicle, 200 operators. - 1 or more weeks training required. - Crew stays inside during ops/firing.
              Martin Huba Slovak S-300 air defense already in Ukraine.
              Dabar turbūt kiekvieną dieną girdėsim naujienų apie sunkios technikos tiekimą Ukrainai. Čia trumpas listas apie ką jau žinom.
              • S-300 priešlėktuvinė sistema jau Ukrainoje
              • Australija siunčia Bushmasters, patvirtinta dėl 20 vnt.
              • Čekija siunčia T-72 tankus (patvirtinti 5) ir kovines mašinas BVP-1 (patvirtintos 5)
              • Slovakija parduoda savaeiges haubicas Zuzana (16 vnt.)
              • Vokietija minėjo, kad pasiųs 50 vnt. BVP-1 kovinių mašinų.
              • UK siunčia Mastiff, taip pat buvo kalbų apie raketas laivams naikinti ir haubicas (greičiausiai AS-90)
              • JAV kalbėjo apie sovietinės gamybos tankų Ukrainai siuntimą.
              • Estija nusiuntė stacionarių haubicų
              Ukrainai paramą tiekia apie 40 šalių, tai galima spėti, kad bus dar daug naujienų, nors ne viskas viešinama, pvz. Lietuva savo siuntos turinio neišviešino. Dabar pagrindinis klausimas per kiek laiko visą tai pasieks Ukrainą ir kaip greitai jai pavyks visą tai įsisavinti. Bet reikia manyti, kad tam prireiks kaip minimum 2 savaičių, o viskam greičiausiai kokių 4. UK žvalgyba pranešė, kad Rusijai perdislokuoti pajėgas iš šiaurės į rytus ir pietus prireiks savaitės. Tiesa, buvo pasirodę pranešimų, kad jiems tai sunkiai sekasi, nes kariai masiškai atsisako ten vykti. Po daugiau nei mėnesio Ukrainoje jie nebelabai nori vėl ten sugrįžti, antra vertus Rusija vykdo neviešą mobilizaciją, tai karių jinai gali nepritrūkti. Kita bloga žinia, kad Donbaso regionas yra lyguma ir kad ten gynyba yra daug sudėtingesnė. Iš gerų žinių, kad ukrainiečiai jau sėkmingai naudoja UK atsiųstas Starstreak priešlėktuvines sistemas ir kad jau pradėjo naudoti ir JAV atsiųstus savižudžius dronus. Taip pat pasirodė pranešimų, kad JAV Ukrainai pradėjo tiekti naujesnės kartos savižudžius dronus Switchblade-600, jie naikina taikinius 40 km. spinduliu ir gali sunaikinti tanką, kai Switchblade-300 naikino menkai šarvuotą techniką ir tik 10 km. spinduliu.

              Karas Donbase bus sudėtingas, bet tai turėtų būti paskutinis etapas ir kai Rusija jį pralaimės - jinai iš Ukrainos bus išspirta labai ilgam, nes tai reikš Rusijos kariuomenės sutriuškinimą, kurios atstatymas užtruktų daugiau nei 10 metų ir labai daug į tai investuojant, bet žinant, kad tie 10 metų Rusijai ekonomiškai bus labai sudėtingi, tai labai tikėtina, jog ji tų pajėgumų neatkurs ir per 20 ir per 30 metų.

              Comment


                Tų Switchblade-300 duos tik 100 vnt, o Switchblade-600 tiesiai iš gamintojo užsakyti galės gal tik 10. Juokingi kiekiai. Reikia min x50
                Nepirk iš Decathlon, Philips, Nestle, KraftHeinz, Viada, Vičiūnų, Volfas Eng, Procter & Gamble / Gillette
                Toblerone, Milka, Dirol, Halls (Mondelez International), Hellmann's, Heineken, Mars, PepsiCo

                Comment



                  Reikia kaip minimum 1000 ir man kažkaip atrodo, kad ukrainiečiai juos gaus, jeigu dar negavo, nes tie oficialūs kiekiai nebūtinai visada atitinka realybę. Buvo pranešta, kad JAV buvo apmokyti ukrainiečių kariai jais naudotis, kurie grįžę į Ukrainą apmokys kitus. Kam reikėtų tiek daug valdančius dronus karių, jeigu jų būtų tokie juokingi skaičiai? Be to:

                  "I'm convinced that when we get the first set of Switchblades in, there will be an immediate request from the Ukrainians for more," the top U.S.commander in Europe, Air Force General Tod Wolters, told Congress on March 30.

                  Comment


                    Comment


                      Parašė Arunasx Rodyti pranešimą
                      Tų Switchblade-300 duos tik 100 vnt, o Switchblade-600 tiesiai iš gamintojo užsakyti galės gal tik 10. Juokingi kiekiai. Reikia min x50
                      Turi lenkai "warmate", tai jei jau neduos, tai gal ukrainiečiai tiesiog nupirks. Lenkų "kamikadzės" irgi dirba iki 40 km atstumu

                      Comment


                        Kai pažiūri į visokius Switchblade, kyla klausimas ar tokia sunkioji technika kaip tankai nėra jau šiek tiek atgyvenus, Switchblade-600 kaina viso labo 10 000 usd (!). Galų gale NLAW, Javelin irgi geri pavyzdžiai, ką matėm ir Ukrainoje. Manau ir LT gynybai turėtų koncentruotis būtent į tokias technologijas.

                        Comment


                          Parašė Galys Rodyti pranešimą

                          Turi lenkai "warmate", tai jei jau neduos, tai gal ukrainiečiai tiesiog nupirks. Lenkų "kamikadzės" irgi dirba iki 40 km atstumu
                          Iš pažiūros lenkų warmate kažkaip ne taip rimtai atrodo, lėtas, nestabilus kažkoks, su RC modeliukų komponentais.

                          Comment


                            Parašė Arunasx Rodyti pranešimą
                            Tų Switchblade-300 duos tik 100 vnt, o Switchblade-600 tiesiai iš gamintojo užsakyti galės gal tik 10. Juokingi kiekiai. Reikia min x50
                            In March 2022, it was reported that the US was considering providing Switchblade drones to the Ukrainian armed forces following the 2022 Russian invasion of Ukraine.[26] On 16 March, the White House announced that "100 Tactical Unmanned Aerial Systems" would be provided to Ukraine as part of a $800 million military aid package.Each of these systems constitutes "a complete package of ground launch and control systems, and potentially multiple drones." According to one journalist, citing a US military source, each of these systems carries ten Switchblade drones, making for a total of 1,000.The breakdown of the 1,000 units - between Switchblade 300s, Switchblade 600s, and Blackwings - has not been publicized.
                            Vikipedijoje rašo, kad viena sistema turi 10 dronų, tai gaunasi 1000 Switchblade 300 ir 100 Switchblade 600 dronų, jei tikėsime šia informacija.

                            Parašė Edd Rodyti pranešimą
                            Manau ir LT gynybai turėtų koncentruotis būtent į tokias technologijas.
                            Jau buvo rašyta spaudoje, kad Lietuva pirks Switchblade sistemas
                            Paskutinis taisė Dreamer; 2022.04.08, 16:12.

                            Comment


                              Britai irgi duos "baražuojančių" sviedinių, žodžiu dronų. Tai kaip ir taip

                              Comment


                                https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/...d-e05c818508eb

                                Rusijos MiG-31 nukrito leningrado srityje, 350km nuo Suomijos sienos. Rašo, kad buvo planuotos pratybos, bet nenustebčiau, jei skrido Suomijos pagązdinti.

                                Comment


                                  Pasitvirtino.
                                  Lucas Tomlinson
                                  Russia mobilizing 60,000 reservists to join the war in Ukraine: U.S. senior defense official

                                  Comment



                                    60.000 mobilizuotų skamba panašiai, kiek Rusija prarado dėl nužudytų + paimtų į nelaisvę + sužeistų. Strelkovas skundėsi, kad nelabai ką išeina mobilizuoti, nes dauguma atsisako ir turi tam teisę - juk jokio karo nėra Bet yra ir kita didelė problema - daug likusių karių atsisako kautis, ypač tie, kuriuos bando perdislokuoti iš šiaurės į Donbasą. O tie, kurie lieka kautis - visiškai išsekinti jau 5 savaites trunkančio karo, jų moralė pačiame dugne, juos reikia rotuoti, bet nėra kam. Neatrodo, kad Rusija sugebėtų surinkti tiek žmonių, kiek buvo surinkusi karo pradžioje (~200.000), dėl to ta planuojama antroji banga turėtų būti silpnesnė, nors aš jau pradedu abejoti ar ji išvis bus, nes žmones mobilizuoti Rusijai yra daug lengviau, nei gauti technikos. Bando iš visų pakampių traukti, bet panašu, kad sunkiai sekasi ir su lyg kiekviena diena jie praranda daug daugiau, nei kad sugeba sukrapštyti. Orkų armija silpsta, o ukrainiečių stiprėja - savanorių jiems netrūksta, jiems tik trūko patirties ir žinių, kurias sparčiai įgauna. Trūko ir ginklų, kuriuos taip pat sparčiai gauna, o dabar prasidėjo ir sunkios ginkluotės tiekimas. Ukrainoje jau pilna priešlėktuvinės ginkluotės, visokie stingeriai jau turbūt ant kiekvieno kampo, britai siunčia papildomas Starstreak sistemas, o dar ir S-300 atvyko. Dangus orkoms uždarytas. Matosi, kad Kremlius jau nebenori to karo, tik nelabai randa būdų kaip jį užbaigti. Šiandien Lavrovas pradėjo skųstis, kad ukrainiečiai nebesutinka netgi su tais sutarties punktais, kurie anksčiau buvo sutarti Stambule. Konkrečiai - buvo susitarta, kad Ukraina vietoj NATO tampa neutrali ir už tai gauna saugumo garantijas iš eilės šalių, tačiau tos saugumo garantijos netaikomos LNR, DNR ir Krymui. Tai ukrainiečiai su tuo nebesutinka ir gerai daro, nes tam tikra prasme tai yra legitimizacija tų sričių. Aš manau, kad būtent dėl to šiandien ir buvo paleista raketa į žmones traukinių stotyje. Norima buvo pasiųsti žinutę, kad jei Ukraina nesutiks sudaryti taikos, tai jai labai skaudės. Problema, kad prieš tai visi panašūs Kremliaus bauginimai davė tik priešingą efektą - daugiau ginklų iš vakarų ir daugiau sankcijų, o Ukraina kaip nepasidavė taip ir nepasiduoda. Panašu, kad jokių taikos sutarčių nebus ir bus einama iki galo, t.y. Rusijos armijos sutriuškinimo ir kaip minimum LNR ir DNR regionų išvadavimo. Rusijos imperializmas ir supervalstybės fantazijos yra sutrypiamos su žemėmis, o ekonomika atsiduria visiškame dugne. Vakarai iškelia sąlyga - sankcijos bus atšauktos tada, kada bus sugražintas Krymas. Kinija tuo tarpu džiaugiasi - jai silpna ir izoliuota Rusija labai į naudą. Jau dabar kiniški automobiliai Rusijoje smarkiai pabrango - ne dėl dolerio kurso, o dėl to, kad jiems nebebus alternatyvos ir už kinišką šlamšta rusai mokės kaip už vokišką mercedesą. Tuo pačiu buvo žinių, kad Kinija nenorėdama pyktis su vakarais nesudarinėja naujų sutarčių dėl naftos ir dujų tiekimo, už dujas Kinija ir taip nemoka, nes ten kaina juokinga ir dar daug metų padenginės Kinijos finansuotą dujotiekio statybą, o naftą kinai jau perka 20% pigiau, nes rusai tiesiog neturi kam daugiau jos parduoti ir kinai tai supranta. Taip kad Rusija pralaimės karą ir turės pasirinkimą - arba gražina Krymą arba jos ekonomika bus visiškai sužlugdyta ir Kinija jos neišgelbės.

                                    Comment




                                      Kad Krymo ukrainiečiai neplanuoja jėga atsiimti, plius neaišku ką reiktų daryti su prorusiškais vietiniais.
                                      Flickr

                                      Comment


                                        O nieko su jais daryti nereikia. Kažkas jiems nepatiks - eis, pamitinguos, kaip visose Vakarų šalyse, viskas ok. Dabar jie net mitinguot nebegali.

                                        Comment


                                          Parašė Eidvis Rodyti pranešimą

                                          60.000 mobilizuotų skamba panašiai, kiek Rusija prarado dėl nužudytų + paimtų į nelaisvę + sužeistų. Strelkovas skundėsi, kad nelabai ką išeina mobilizuoti, nes dauguma atsisako ir turi tam teisę - juk jokio karo nėra Bet yra ir kita didelė problema - daug likusių karių atsisako kautis, ypač tie, kuriuos bando perdislokuoti iš šiaurės į Donbasą. O tie, kurie lieka kautis - visiškai išsekinti jau 5 savaites trunkančio karo, jų moralė pačiame dugne, juos reikia rotuoti, bet nėra kam. Neatrodo, kad Rusija sugebėtų surinkti tiek žmonių, kiek buvo surinkusi karo pradžioje (~200.000), dėl to ta planuojama antroji banga turėtų būti silpnesnė, nors aš jau pradedu abejoti ar ji išvis bus, nes žmones mobilizuoti Rusijai yra daug lengviau, nei gauti technikos. Bando iš visų pakampių traukti, bet panašu, kad sunkiai sekasi ir su lyg kiekviena diena jie praranda daug daugiau, nei kad sugeba sukrapštyti. Orkų armija silpsta, o ukrainiečių stiprėja - savanorių jiems netrūksta, jiems tik trūko patirties ir žinių, kurias sparčiai įgauna. Trūko ir ginklų, kuriuos taip pat sparčiai gauna, o dabar prasidėjo ir sunkios ginkluotės tiekimas. Ukrainoje jau pilna priešlėktuvinės ginkluotės, visokie stingeriai jau turbūt ant kiekvieno kampo, britai siunčia papildomas Starstreak sistemas, o dar ir S-300 atvyko. Dangus orkoms uždarytas. Matosi, kad Kremlius jau nebenori to karo, tik nelabai randa būdų kaip jį užbaigti. Šiandien Lavrovas pradėjo skųstis, kad ukrainiečiai nebesutinka netgi su tais sutarties punktais, kurie anksčiau buvo sutarti Stambule. Konkrečiai - buvo susitarta, kad Ukraina vietoj NATO tampa neutrali ir už tai gauna saugumo garantijas iš eilės šalių, tačiau tos saugumo garantijos netaikomos LNR, DNR ir Krymui. Tai ukrainiečiai su tuo nebesutinka ir gerai daro, nes tam tikra prasme tai yra legitimizacija tų sričių. Aš manau, kad būtent dėl to šiandien ir buvo paleista raketa į žmones traukinių stotyje. Norima buvo pasiųsti žinutę, kad jei Ukraina nesutiks sudaryti taikos, tai jai labai skaudės. Problema, kad prieš tai visi panašūs Kremliaus bauginimai davė tik priešingą efektą - daugiau ginklų iš vakarų ir daugiau sankcijų, o Ukraina kaip nepasidavė taip ir nepasiduoda. Panašu, kad jokių taikos sutarčių nebus ir bus einama iki galo, t.y. Rusijos armijos sutriuškinimo ir kaip minimum LNR ir DNR regionų išvadavimo. Rusijos imperializmas ir supervalstybės fantazijos yra sutrypiamos su žemėmis, o ekonomika atsiduria visiškame dugne. Vakarai iškelia sąlyga - sankcijos bus atšauktos tada, kada bus sugražintas Krymas. Kinija tuo tarpu džiaugiasi - jai silpna ir izoliuota Rusija labai į naudą. Jau dabar kiniški automobiliai Rusijoje smarkiai pabrango - ne dėl dolerio kurso, o dėl to, kad jiems nebebus alternatyvos ir už kinišką šlamšta rusai mokės kaip už vokišką mercedesą. Tuo pačiu buvo žinių, kad Kinija nenorėdama pyktis su vakarais nesudarinėja naujų sutarčių dėl naftos ir dujų tiekimo, už dujas Kinija ir taip nemoka, nes ten kaina juokinga ir dar daug metų padenginės Kinijos finansuotą dujotiekio statybą, o naftą kinai jau perka 20% pigiau, nes rusai tiesiog neturi kam daugiau jos parduoti ir kinai tai supranta. Taip kad Rusija pralaimės karą ir turės pasirinkimą - arba gražina Krymą arba jos ekonomika bus visiškai sužlugdyta ir Kinija jos neišgelbės.
                                          Man tai ir kyla minčių, kad iš didelio debesies Donbase gali gautis tik mažas patys žinom kas. Vieni supervatnykai sako tik 120 000 bus surinkta karių kiti kad 150 000 bent. Tiesa sako ir kad ukrainiečių ten 100 000 turėtų būt, kuo kažkaip abejoju, tai net ir su persvara ore, kuri turėtų netgi mažet kyla abejonių ką jie ten gali pasiekt, nebent apsuptų bet ir tai miglotos perspektyvos. Bėda tik, kad pietūs užimti gali tebelikt, kai pagrindinė kova Donbase numatoma.

                                          Comment

                                          Working...
                                          X