Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Rusijos karas prieš Ukrainą ir bandymai grasinti NATO

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Laukiam patvirtinimo:

    Всего на территорию Украины зашло 250 единиц техники и более 1,5 тысячи личного состава бойцов Чеченской Республики. Но уже 26 февраля на подступах к Киеву в районе Гостомельского аеропорта кадыровцы были разгромлены ВСУ.
    ​ 250 technikos vienetų ir daugiau nei 1.5 tūkst. asmeninių Čečėnijos Respublikos kovotojų komandų pateko į Ukrainą. Tačiau jau vasario 26 d. Kadyrovčius nukovė Ukrainos ginkluotosios pajėgos netoli Gotomelio oro uosto.

    Comment


      Parašė Xedos Rodyti pranešimą

      Lenkai irgi nesutiko perduoti, Duda pasakė tą tiesiai.
      Na tada ir įdomus viražai. Pagasdinimui ar ką.

      Comment


        Deja taip:
        ES pažadėjo Ukrainai naikintuvų, bet šalys atsisako juos perduoti https://www.vz.lt/verslo-aplinka/202...nai-naikintuvu
        Keistas paaiškinimas, neduos tai būtų laikoma kišimusi.
        Paskutinis taisė Arunasx; 2022.03.01, 21:00.
        Nepirk iš Decathlon, Philips, Nestle, KraftHeinz, Viada, Vičiūnų, Volfas Eng, Procter & Gamble / Gillette
        Toblerone, Milka, Dirol, Halls (Mondelez International), Hellmann's, Heineken, Mars, PepsiCo

        Comment


          Parašė mag Rodyti pranešimą

          Na tada ir įdomus viražai. Pagasdinimui ar ką.
          Sulaukė Putino grasinimų apie branduolines bombas ir išsigando. Arba kitas variantas - nusprendė juos tiekti neoficialiai.

          Comment


            Parašė Eidvis Rodyti pranešimą

            Sulaukė Putino grasinimų apie branduolines bombas ir išsigando. Arba kitas variantas - nusprendė juos tiekti neoficialiai.
            Na taip galimas variantas. Man tik kyla klausimas pagal ten buvusius planuojamus kiekius negi ten tiek pilotų ukrainiečiai turėtų ir gal tada tikrai geriau dronų daugiau. Kurių jei tikėt rašliavom twitteryje ir fb iš žmonių gan gerai susipažinusiu su padėtimi, tiekė net karinio konflikto metu papildomai.
            Paskutinis taisė mag; 2022.03.01, 21:12.

            Comment


              Paklausiau Strelkovo, jo nuomone rusams reikia kelis kartus didesnių pajėgų norint kontroliuoti teritoriją (kas ir taip akivaizdu). Sako kad jei rašistai neužgrobs valdžios Ukrainoje artimiausiomis dienomis, gali būti blogai. Ukrainos kariuomenė atsigavo po šoko, jie sėkmingai manevruoja, neleisdami kad juos apsuptų. Į Ukrainą važiuoja ginklai, savanoriai kovoti Ukrainos pusėje. Bet didžioji dalis laidos apie pralaimėjimą propagandos fronte.
              P.S. prajuokino "kai rusas gimtaja rusų kalba šaukia 'mirtis rusams' - tai nacizmas!"
              Paskutinis taisė gerietis; 2022.03.01, 22:12.
              -

              Comment


                Problema, kad Hitleris savo praplautasmegeniams ir tiesiog atkasta Ukrainos teritorija prijunges atrodys kaip herojus. O tam resursu uzteks deja…

                Comment


                  https://t.me/kharkivlife1/23355

                  Comment


                    Parašė Zygis Rodyti pranešimą
                    Problema, kad Hitleris savo praplautasmegeniams ir tiesiog atkasta Ukrainos teritorija prijunges atrodys kaip herojus. O tam resursu uzteks deja…
                    Neprijunginės. Kam - kad Ukrainos problemos būtų Rusijos vidaus problemos? Labiau tikėtinas 2 Ukrainų variantas karo rezultate. Aišku, neabejoju kad jie nori visos, bet matydamas kaip kariauja - neįsivaizduoju nueinančių iki vakarų Ukrainos, niekaip.
                    Paskutinis taisė Tomizmas; 2022.03.01, 22:42.
                    Snowflakes will attack U <3

                    Comment


                      Aš esu beveik 100% įsitikinęs, kad čia yra feikas, jau antrą tokiam vien tik įrašyto balso stiliuje matau. Ir tai yra informacinio karo dalis, labai gali būti, kad vakarai (ypač JAV) padeda ne tik su žvalgyba, bet ir su informaciniu karu.

                      O čia kaip su (lietuviškais?) stingeriais dirba.

                      https://t.me/oleksiihoncharenko/12099

                      Comment


                        Parašė Tomizmas Rodyti pranešimą

                        Neprijunginės. Kam - kad Ukrainos problemos būtų Rusijos vidaus problemos? Labiau tikėtinas 2 Ukrainų variantas karo rezultate. Aišku, neabejoju kad jie nori visos, bet matydamas kaip kariauja - neįsivaizduoju nueinančių iki vakarų Ukrainos, niekaip.
                        O kas vakaruose? Ar ten stovi visi daliniai vakarų ir laukia apsiginti?
                        Greičiau jie jau dalyvauja esamuose frontuose.

                        Comment


                          Bačiulis Ir Ramanauskas Patreone:
                          Ne toks baisus tas rusų lokys, kaip NATO galvojo

                          Toks trumpas pastarųjų dviejų dienų apibendrinimas (einamąsias naujienas sekite mano Telegram kanale https://t.me/audrius_baciulis):

                          Rusijos karinė mašina visai ne tokia baisi, kaip visi Vakaruose galvojo, žiūrėdami paradus, skaičiuodami nuo 2005 metų karinei reformai skirtus milijardus ir tikrai esminį Rusijos armijos perdarymą į lengvų manevrinių kovinių vienetų pusiau profesionalią kariuomenę.

                          Kai du trečdaliai visų Rusijos sausumos pajėgų buvo sutelktos prieš Ukrainą, visi Vakaruose laukė, kad per tris paras viskas bus baigtas, Kjevas kris, rusai šalį išdraskys. Bidenas bent kelis kartus primygtinai ragino Zelenskį bėgti nuo neišvengiamos žūties, bet tas tik atkirto, kad "man reikia amunicijos, ne evakuacijos".

                          Ką turime šiandien? Rusai trečią dieną nesėkmingai badosi į Kijevą, kurį gina vien lengvieji pėstininkai ir artilerija;

                          Charkovą, kurį tikėtasi paimti pirmą dieną, dabar nutarta užterorizuoti nuolatiniais apšaudymais ir suombarduoti, nes du neryžtingi miesto šturmai baigėsi visiškas nesėkme;

                          Sumuose, kuriuos bandė užimti dvi dienas, mūšiai baigėsi, mieste šeimininkauja partizanai, nes reguliarias pajėgas ukrainiečiai išvedė link Kijevo. Partizanai išvijo rusų liekanas, išstatė blokpostus ir aplinkiniuose miesteliuose pakelėse rankioja rusų mestus tankus ir kitą karinę techniką.

                          Černihovas žiauriai apšaudomas, bet irgi laikosi.

                          O juk Charkovą, Sumus, Černihovą turėjo imti legendinė Vakarų ekspertų apdainuota 1 gvardijos tankų armija, skirta smūgiui pro Varšuvą į Berlyną. Tik štai Čermnigovas pakeliui pasitaikė, o naujutėliai T-72B3 ir T-90 neįveikia Ukrainos purvynų.

                          Legendinė rusų desantūra - Pskovo ir Tulos oro desanto divizijos - turėję šiandien jau grožėtis Kreščiatiku, toliau šąla ir vagiliauja kažkur prie Hostsomelio, nes visas jų aprūpinimas užstrigęs keliuose tarp Pripiatės ir Dymero. Taip, toji JAV palydovų fiksuota begalinė sunkvežimių kolona per 40 km nuo Kijevo - tai desantininkų ariegardas su kuru, šaudmenimis, maistu, remonto dirbtuvėmis, etc.

                          Amžinoji rusų bėda su aprūpinimu niekur nedingusi - taip buvo prie tėvelio caro, taip buvo prie Stalino, taip buvo prie Brėžnevo, taip yra prie Putino. Razpizdiaistvo, dalbajobsto, vorovstvo.

                          Iskanderai šaudo pro šoną, legendinė oro gynyba ir nematomais Su-57 aprūpingos Aviqakosminės pajėgos, sėkmingai terorizavusios Siriją, penktą dieną nesugeba nutupdyti keliolikos Ukrainos lėktuvų ir nesugeba efektyviai remti savo puolančių dalinių, nes ukrainiečių oro gynyba, Vakarų ekspertų prieš karą rašytose išvadose suvis neegzistavusi, toliau numušinėja ir rusų lėktuvus, ir kalibrus, ir iskanderus. Taip, ne visus. Bet numušinėja. Nors ir tikrai beviltiškai sena. O kas būtų, jei būtų nauja?

                          Jaučiu, NATO dabar spėriai peržiūrinėja savo žvalgybos analitikų išvadas. Jei ne branduolinis ginklas, būtų galima rengtis žygiui į Maskvą, mūsų su lenkais ir ukrainiečiais pakaktų.

                          Comment


                            Parašė Gator Rodyti pranešimą

                            O kas vakaruose?
                            Beveik 100-procentinis priešiškas visuomenės nusistatymas Rusijos atžvilgiu, laisvai plūstanti Europos/NATO parama pažangiais ginklais ir lengva logistika, lengvas patekimas savanoriams iš užsienio, kurių, panašu, netrūks. Tokiomis sąlygomis tiesiog sunkiai įsivaizduojamas bet koks bet kokios kariuomenės sausumos pajėgų įsiskverbimas į tokią teritoriją. Jei reiktų prognozuoti, sakyčiau, kad rusai Vakarinės Ukrainos net nebandys judinti sausumos pajėgomis. Kokią nors raketų ataką ar antskrydį gal surengs karts nuo karto, bet ne daugiau.

                            Comment


                              Parašė Eidvis Rodyti pranešimą
                              .

                              O čia kaip su (lietuviškais?) stingeriais dirba.

                              https://t.me/oleksiihoncharenko/12099
                              Bačiulis rašo, kad Vansi lenkiškos, nes per sunkios kaip stingeriai.

                              Comment


                                Čia neblogas žemėlapis, reziumuojantis vakar dienos situaciją:

                                Click image for larger version

Name:	FMxUXQvX0AMF_eE?format=jpg&amp;name=4096x4096.jpg
Views:	750
Size:	996,3 kB
ID:	1953305

                                Comment


                                  Toks ganėtinai įspūdingas video iš kautynių prie Khersono.



                                  Vienas komentaras youtube pabandė analizuot kas čia vyksta:
                                  So....fascinating clip. So much so I've watched it like 10 times. What I think: Those BRDMs are Russian and not Ukranian. I think these BRDMs were more forward along in the advance and doubled back to help out their following forces that got ambushed hence the trucks and artillery. There are notable white markings on the lead BRDM. It looks like the Russian infantry that bailed off the BRDMs to the top trench between the road and embankment had a hell of a time with Ukranian infantry shooting down at them from the drone side embankment. I assume that's why they bailed, they started taking fire from the Ukranians. The immobile soldiers you see at the turn of the embankment on the drone side "appear" to be dead while their comrades further to the left are still very much in the fight almost unaware they are dead. Or, could be those bodies are Russians from the artillery group that tried to scale the embankment post ambush and got shwacked. I think this is the case since the Ukranians on the left aren't really paying much attention to them. I think it's these same Ukranians that killed them. On the drone side of the embankment, second building from the left facing the road is taking BRDM fire that is flying over the heads of the Ukranian troops on the left side of the drone embankment. The BRDM gunner earned his ration for the day. Perhaps his excellent suppression is what avoided an almost certain RPG death. Really shocked that these soldiers on the drone side of the embankment didn't have any RPGs to take out the BRDMs. Really shocked. Or, as mentioned they were suppressed so well but they were firing rifles and grenades so why not an RPG if you have one? I could be wrong so feel free to pick out any holes.

                                  Comment


                                    Pranešama, kad ukrainiečiai užėmė dalį Gorlovkos. Tai 2-as pagal dydį DNR miestas.
                                    Gerai būtų, kad tai leistų atitraukti okupantų jėgas nuo Mariupolio puolimo.

                                    https://www.unian.net/war/poyavilas-...-11724952.html

                                    Comment


                                      Parašė Sula Rodyti pranešimą
                                      Pranešama, kad ukrainiečiai užėmė dalį Gorlovkos. Tai 2-as pagal dydį DNR miestas.
                                      Gerai būtų, kad tai leistų atitraukti okupantų jėgas nuo Mariupolio puolimo.

                                      https://www.unian.net/war/poyavilas-...-11724952.html
                                      Aš į tokius pranešimus žiūri atsargiai, nes rusai, žinodami ukrainiečių polinkį į bravūriškumą, gali juos specialiai įvilioti į spąstus ir apsupti.
                                      It's just a circle of people talking to themselves who have no f—ing idea what's going on

                                      Comment


                                        Japonai pradeda Kurilų atkariavimą , šiaip 50 tokiai tolimai šaliai man atrodo gana daug.

                                        Phil Stewart

                                        (Reuters) - Several dozen Japanese men have answered a Ukrainian call for foreign volunteers to fight Russia's invasion, including 50 former members of Japan's Self-Defense Forces and two veterans of the French Foreign Legion, the Mainichi Shimbun daily said.

                                        Comment


                                          Vakar rašiau, kad prie visų sankcijų man trūksta vieno - didesnių sankcijų Rusijos oligarchams. Tai vakar Baidenas savo kalboje užsiminė, kad kartu su Europa jau yra vertinamas visas oligarchų turtas ir kad 'we're coming for you'. Žinau, kad esu biški romantikas ir visgi manau, kad karą kol kas laimi Ukraina. Jau praėjo beveik savaitė ir Rusija nepasiekė jokių rimtesnių pergalių, nes barbariško miestų gyvenamųjų kvartalų bombardavimo aš pergalėmis nelaikau. Rusai buvo užėmę Sumy miestą, bet jo nesugebėjo išlaikyti. Patyrusi didelių nuostolių, nieko nelaimėjusi, likusi armija nuo Sumy miesto patraukė link Kijevo - neinant paimti visos Ukrainos bus mėginama koncentruotis ties Kijevu. Tas pats ir su Černihivu šiaurėje, o Odesos imti net nebebandė. Charkovą bandė pulti, bet nuostoliai per dideli, tai pradėjo tiesiog gyvenamuosius namus iš toli pabombarduoti. Vieninteliuose pietuose pavyko kažką daugiau pasiekti, bet ir ten kaip suprantu nėra užimtas nei vienas rimtas miestas (dėl Chersono tiksliai nežinau). Mariupolis buvo apsuptas, bet ukrainiečiai spėjo išvesti technika, jinai nebuvo sunaikinta ir prisidės prie mūšių kitur ar net smogs tai pačiai Mariupolio apsupčiai iš išorės. Dėl to čia pergalė tokia minimali ir sąlyginė, ypač jei ukrainiečiams pavyko atsiimti Gorlavką DNR'e. Bus įdomu palyginti ar DNR gyventojai irgi išeis protestuoti į centrinę aikštę prieš ukrainiečių 'okupantus' taip, kaip tą daro daug mažesnio Berdyansko gyventojai prieš rusų okupantus. Man vis dar atrodo, kad Ukraina karą laimi ir kad tikriausiai jinai jį ir laimės. Taigi rezultate gausis labai geras kokteilis:
                                          1. Didžiausias atmenamos Rusijos istorijoje armijos pažeminimas. Iš 'antros pagal dydi pasaulyje' armijos jinai taps pajuokų objektu. Visi kariškiai Putino pradės tiesiog nekęsti.
                                          2. Beprecedentės sankcijos suduos didelį smūgį Rusijos ekonomikai, tikriausiai netgi stipresnį, nei 2014 metais, tik tada buvo Krymo okupacijos euforija, o dabar bus karo pralaimėjimo depresija - Rusijos gyventojai taps labai pikti.
                                          3. Labai tikėtinos beprecedentės sankcijos Rusijos oligarchams.

                                          Taigi turėsim supykusią Rusijos kariuomenę + supykusius rusų žmones + supykusius oligarchus. Aš nesakau, kad Putinas būtinai bus nuverstas, bet toks scenarijus staiga tapo visai realus.

                                          Comment

                                          Working...
                                          X